Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 3.4.2013

Opava - Požáry v obcích Mokré Lazce a Rohov a další...(6 případů) 

 

Dopravní nehodovost

V průběhu dne 03.04.2013 došlo na teritoriu Územního odboru Policie České republiky v Opavě ke 4 nahlášeným a šetřeným dopravním nehodám, při kterých byla 1 osoba zraněna lehce a celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 106.000,- Kč.


Nález munice pocházející z období 2. světové války na půdě rodinného domu v obci Raduň

Dne 03.04.2013 v 08:45 hod. se osobně dostavil do budovy Obvodního oddělení PČR v Hradci nad Moravicí muž ročníku narození 1967 z Raduně a odevzdal 1 kus 9 mm náboje a 2 kusy náboje 26,5 mm s označením Sig, které nalezl při úklidu půdy svého rodinného domu v obci Raduň. Následně si výše zmíněnou munici pocházející z období 2. světové války převzal přivolaný pyrotechnik PČR z Expozitury ve Frýdku-Místku, který jej odvezl k odbornému znehodnocení.


Požár dřevěné kůlny na ulici Kalamárské v obci Mokré Lazce

Dne 03.04.2013 v 17:45 hod. telefonicky oznámila na bezplatnou linku tísňového volání čísla 112 žena ročníku narození 1974 z Mokrých Lazců, že na jejím pozemku na ulici Kalamárské v obci Mokré lazce hoří její dřevěná kůlna. Na místo byla ihned vyslána policejní hlídka z Obvodního oddělení PČR v Kravařích, která zjistila, že zde již zasahují hasiči HZS Opava a SDH Mokré Lazce, jenž požár lokalizovali a uhasili. K újmě na zdraví zúčastněných osob nedošlo, evakuace obyvatel nebyla nutná a celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 5.000,- Kč. Věc si na místě převzal vyšetřovatel opavských hasičů, který určil jako příčinu požáru zahoření dřevěného obložení okolo komína.


Zahoření sazí v komíně rodinného domu na ulici Slezské v obci Rohov

Dne 03.04.2013 v 18:15 hod. telefonicky oznámil na bezplatnou tísňovou linku čísla 112 muž ročníku narození 1962 z Rohova, že se dýmí z půdních prostor jeho rodinného domu na ulici Slezské v obci Rohov. Na místo byla ihned vyslána policejní hlídka z Obvodního oddělení PČR v Kravařích, která zjistila, že zde již zasahují hasiči HZS Opava, SDH Bolatice, SDH Kravaře a SDH Kobeřice. Ke zranění žádné ze zúčastněných osob nedošlo a rovněž ani evakuace okolo bydlících osob nebyla nutná. Věc si na místě převzal vyšetřovatel hasičů HZS Opava a jako příčinu požáru určil zahoření sazí v komínovém tělese rodinného domu, kdy ke hmotné škodě na majetku nedošlo.


Odcizení mobilního telefonu z batohu poškozené ženy při jízdě v MHD Opava

Dne 01.04.2013 v době mezi 18:00 hod. a 18:15 hod. neznámý pachatel spáchal na přesně nezjištěném místě v Opavě přečin „Krádež“ tím, že během jízdy autobusem MHD čísla 205 mezi zastávkou na ulici Holasické v Opavě-Kateřinkách a zastávkou na ulici Stará Silnice v Opavě-Jaktaři odcizil z batohu, který měla poškozená žena ročníku narození 1989 z Opavy-Kateřinek odložený vedle sebe na sedadle, její mobilní telefon značky Sony Xperia Tipo červené barvy v hodnotě 2.500,- Kč. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě, a to ode dne 03.04.2013, kdy jim celou záležitost poškozená žena oznámila.


Osmnáctiletý muž z Branky u Opavy odcizil zboží v opavském hypermarketu

Dne 03.04.2013 policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z přečinu „Krádež“ muži ročníku narození 1994 z Branky u Opavy, neboť tento v době kolem 00:10 hod. dne 03.04.2013 v hypermarketu Tesco na ulici Těšínské v Opavě odcizil zde vystavené zboží (Durex Love Box) v hodnotě 102,- Kč, kdy po průchodu přes pokladní zónu toto zboží neuhradil a byl zadržen pracovníkem bezpečnostní ochranné služby prodejny. Následně byl předán přivolaným opavským policistům, kdy lustracemi v dostupných evidencích bylo zjištěno, že se u osmnáctiletého muže jedná o recidivu, poněvadž se svého protiprávního jednání majetkového charakteru dopustil i přesto, že byl rozsudkem Okresního soudu v Opavě z března letošního roku mimo jiné odsouzen za provinění „Krádež“ a byl mu uložen podmíněný trest odnětí svobody s výměrou na 4 měsíce a se zkušební dobou 2 let, tedy do března roku 2015.


Zpracoval :
René Černohorský

vytisknout  e-mailem