Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 3.5.2009

Podnapilí řidiči v obci Klokočov, úmrtí mladíka na "technopárty" a další...(12 případů) 

 

Úmrtí mladého muže na „technopárty“ v rekreačním středisku Hadinka na Vítkovsku


 

Dne 3.5.2009 ve 20:30 hod. bylo operačnímu středisku opavské policie nahlášeno dispečerem RZS, že sanitní vozidlo s lékařem právě vyjelo do prostoru rekreačního střediska Hadinka u obce Klokočov na Vítkovsku v okrese Opava, poněvadž anonymní telefonát ve 20:25 hod. téhož dne oznámil na bezplatnou linku tísňového volání čísla 155, že na volně přístupné louce v blízkosti vjezdu do areálu chatoviště Hadinka, kde se konala „technopárty“, byl nalezen bez známek života nějaký mladík. Na místo se ihned dostavili opavští kriminalisté, kterým bylo ošetřujícím lékařem sděleno, že prohlídkou těla devatenáctiletého mladého muže z okresu Nový Jičín neshledal žádné známky násilí, přesnou příčinu jeho úmrtí však nestanovil. Provedeným šetřením ze strany policistů nebyly zjištěny žádné stopy, svědčící o násilné smrti mladého muže a nebyly zjištěny ani žádné skutečnosti, že by na úmrtí muže měla vliv nějaká jiná osoba. Tělo zemřelého bylo převezeno pohřební službou do Ústavu soudního lékařství Fakultní nemocnice s Poliklinikou v Ostravě-Porubě k soudní pitvě. V médiích se již objevila zpráva, že zemřelý mladík měl být diabetik, který si musel pravidelně aplikovat inzulín, kdy tuto informaci rovněž prokáže až soudní pitva s tím, jestli se tato zpráva zakládá na pravdě a jestli tato případná nemoc měla nějaký vliv na úmrtí muže. Rovněž se soudní pitvou prokáže i doba jeho úmrtí.

Policisté Policie České republiky žádají širší veřejnost o informace, které by vedly k řádnému objasnění celé záležitosti, v případě, že někdo ví, jak k celé nešťastné události došlo, nechť prosím, byť i anonymně, poskytne své svědectví na bezplatné telefonní lince tísňového volání Policie České republiky čísla 158.


 


 

Zadržení podnapilého řidiče motorového vozidla v obci Klokočov na Vítkovsku


 

Dne 3.5.2009 v době kolem 09:30 hod. řídil muž ročníku narození 1984 z Havířova, okres Karviná osobní motorové vozidlo značky Škoda Favorit, a to v obci Klokočov ve směru jízdy na Vítkov, kdy za sebou na tažném laně táhl osobní motorové vozidlo značky Daewo Lanos, které řídil muž ročníku narození 1982 z Ostravy. Oba řidiči byli stavěni a kontrolováni policejní hlídkou dopravního inspektorátu PČR územního odboru vnější služby Opava. V rámci kontroly byli řidiči vyzváni k provedení orientační dechové zkoušky detekčním digitálním přístrojem Dräger. U prvně jmenovaného muže byla tato zkouška pozitivní s naměřenou hodnotou 0,98 promile alkoholu v jeho dechu, u druhého řidiče taženého vozidla byla orientační dechová zkouška negativní. Čtyřiadvacetiletému řidiči osobního motorového vozidla značky Škoda Favorit bylo na místě zakázáno řízení motorových vozidel do dalšího rozhodnutí a byl mu zadržen jeho řidičský průkaz. Případ je nadále v šetření.


 


 

Zadržení podnapilého řidiče motorového vozidla v obci Klokočov na Vítkovsku


Dne 3.5.2009 v době kolem 10:20 hod. policisté z dopravního inspektorátu PČR Opava zastavili a kontrolovali v obci Klokočov řidiče osobního motorového vozidla značky Škoda Felicia, a to muže ročníku narození 1987 z Orlové, okres Karviná. Řidič policistům předložil veškeré doklady potřebné k řízení a provozu motorového vozidla, dále se na výzvu podrobil orientační dechové zkoušce detekčním digitálním přístrojem Drager, která vyzněla pozitivně s naměřenou hodnotou 0,41 promile alkoholu v jeho dechu. Řidič požití alkoholických nápojů z předešlého dne doznal, byl si vědom přestupku a s naměřenou hodnotou souhlasil a po poučení nepožádal o lékařské vyšetření a odběr krve či jiného biologického materiálu. Na místě s ním bylo sepsáno Oznámení o dopravním přestupku, byl mu zadržen řidičský průkaz a bylo mu zakázáno řízení motorových vozidel do dalšího rozhodnutí.



 

Zadržení podnapilého řidiče motorového vozidla v obci Klokočov na Vítkovsku


 

Dne 3.5.2009 v době kolem 13:10 hod. bylo ze strany policistů dopravního inspektorátu PČR územního odboru vnější služby Opava zastaveno a kontrolováno osobní motorové vozidlo tovární značky VW Golf, a to v obci Klokočov jedoucí ve směru jízdy k rekreačnímu středisku Hadinka. Jako řidič vozidla byl zjištěn muž ročníku narození 1976 z Napajedel, okres Zlín. Na výzvu policistům předložil veškeré doklady potřebné k řízení a provozu motorového vozidla a podrobil se orientační dechové zkoušce detekčním digitálním přístrojem Drager, kdy tato byla pozitivní s naměřenou hodnotou 0,34 promile alkoholu v dechu řidiče. Třiatřicetiletý muž doznal požití alkoholických nápojů z předešlého dne, byl si vědom přestupku a s naměřenou hodnotou souhlasil a po poučení nepožádal o odběr biologického materiálu (krve nebo moči) ani o lékařské vyšetření. Na místě s ním bylo sepsáno Oznámení o dopravním přestupku a bylo mu zakázáno řízení motorových vozidel do dalšího rozhodnutí.


 


 

Zadržení podnapilého řidiče motorového vozidla v obci Klokočov na Vítkovsku


 

Dne 3.5.2009 v době kolem 16:00 hod. dopravní policisté okresu Opava v obci Klokočov stavěli a následně kontrolovali muže ročníku narození 1989 z Nového Jičína jako řidiče osobního motorového vozidla značky Škoda Favorit. Po předložení veškerých dokladů potřebných k řízení a provozu motorového vozidla se dále shora uvedený muž podrobil orientační dechové zkoušce detekčním digitálním přístrojem Dräger, kdy tato byla pozitivní s výsledkem 0,77 promile alkoholu v jeho dechu. Řidič doznal požití alkoholických nápojů z předešlého dne, byl si vědom přestupku, s naměřenou hodnotou souhlasil a po poučení nepožádal o odběr krve či jiného biologického materiálu ani o lékařské vyšetření. Na místě s ním bylo sepsáno Oznámení o dopravním přestupku, byl mu zadržen jeho řidičský průkaz a bylo mu zakázáno řízení motorových vozidel do dalšího rozhodnutí.


 


 

Zadržení podnapilého řidiče motorového vozidla v obci Klokočov na Vítkovsku


 

Dne 3.5.2009 v době kolem 10:20 hod. policisté dopravního inspektorátu územního odboru PČR Opava kontrolovali v obci Klokočov řidiče osobního motorového vozidla tovární značky Škoda Forman, a to muže ročníku narození 1985 z okresu Liberec, jedoucí ve směru jízdy do místa konání „technopárty“ v rekreačním středisku Hadinka. Po předložení dokladů potřebných k řízení a provozu motorového vozidla se třiadvacetiletý řidič podrobil i orientační dechové zkoušce, která vyzněla pozitivně s naměřenou hodnotou 0,43 promile alkoholu v jeho dechu. Řidič požití alkoholických nápojů z předešlého dne doznal a nežádal lékařské vyšetření ani odběr biologického materiálu (krve nebo moči). Na místě s ním policisté sepsali Oznámení o dopravním přestupku, zadrželi mu jeho řidičský průkaz a zakázali mu řízení motorových vozidel do dalšího rozhodnutí.


 


 

Zadržení podnapilého řidiče motorového vozidla v obci Klokočov na Vítkovsku


 

Dne 3.5.2009 v době kolem 14:45 hod. v obci Klokočov řídil muž ročníku narození 1983 z Prahy osobní motorové vozidlo tovární značky Volvo, kdy byl kontrolován policisty z dopravního inspektorátu Policie České republiky územního odboru vnější služby Opava. Po předložení dokladů se podrobil i orientační dechové zkoušce detekčním digitálním přístrojem Dräger ke zjištění, zda-li není ovlivněn alkoholem nebo jinou návykovou látkou. Tato zkouška byla pozitivní s naměřenou hodnotou 0,26 promile alkoholu v jeho dechu. Řidič se k předchozímu požití alkoholických nápojů před řízením motorového vozidla doznal, s naměřenou hodnotou souhlasil a nepožádal o odběr krve či jiného biologického materiálu ani o lékařské vyšetření. Pětadvacetiletému muži bylo na místě zakázáno řízení motorových vozidel do dalšího rozhodnutí.


 


 

Vloupání do prodejního stánku v rekreačním středisku Hadinka – neznámý pachatel


 

V době od 21:00 hod. dne 2.5.2009 do 06:00 hod. dne 3.5.2009 neznámý pachatel spáchal během „technopárty“ v rekreačním středisku Hadinka poblíže obce Klokočov na Vítkovsku v okrese Opava trestný čin „Krádež“ tím, že rozbil tři skleněné výplně oken na prodejním stánku a ze stánku odcizil 7 ks balíčků Chipsů v celkové hodnotě 70,- Kč, 10 ks bublifuků v celkové hodnotě 100,- Kč, 5 ks kovových přívěšků na krk v celkové hodnotě 250,- Kč, 10 ks dřevěných náramků na ruku v celkové hodnotě 200,- Kč, 5 ks přívěšků na krk v celkové hodnotě 125,- Kč, kdy rozbitím skleněných výplní oken vznikla celková škoda ve výši 300,- Kč a poškozenému muži ročníku narození 1950 z Budišova nad Budišovkou tak byla způsobena celková škoda ve výši 1.045,- Kč. Případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR ve Vítkově.


 


 

Nález munice pocházející z 2. světové války na katastru Hlučína


 

Dne 3.5.2009 ve 12:20 hod. telefonicky oznámil na bezplatnou linku tísňového volání Policie České republiky čísla 158 muž ročníku narození 1975 z Hlučína, že před chvíli nalezl v lesním porostu zvaném „Vinná hora“ na katastru Hlučína předmět připomínající munici pocházející z 2. světové války. Hlučínští policisté po ověření oznámení na místo přivolali policejního pyrotechnika Krajského ředitelství policie Severomoravského kraje, pracoviště ve Frýdku-Místku, který si převzal a k zneškodnění převezl protipancéřový dělostřelecký granát ráže 76 mm.


 


 

Demonstrace občanů proti extrémismu na Vítkovsku


 

Občanské sdružení Vzájemné soužití se sídlem v Ostravě, zastoupené panem Mgr. Kumarem Vishwanathanem uspořádalo na náměstí Jana Zajíce ve Vítkově dne 3.5.2009 v době od 15:00 hod. do 17:30 hod. podle zákona číslo 84/1990 Sb., o právu shromažďovacím, demonstraci občanů proti nárůstu extremismu v naší společnosti. Demonstrace se účastnilo přibližně 80 osob, kdy tato nebyla nijak narušena, nebylo zjištěno žádné protiprávní jednání a nedošlo tedy k narušení veřejného pořádku nebo občanského soužití. K celé záležitosti bylo ze strany policistů provedeno bezpečnostní opatření, kterého se účastnilo 46 policistů Krajského ředitelství policie České republiky Severomoravského kraje.


 

 

Nález munice pocházející z 2. světové války u obce Bohuslavice


 

Dne 3.5.2009 v 16:30 hod. telefonicky oznámil na bezplatnou linku tísňového volání Policie České republiky čísla 158 muž ročníku narození 1960 z Chuchelné, že před chvíli na katastru obce Bohuslavice, a to v lese v prostorách pískovny, nalezl nevybuchlou munici pocházející z 2. světové války. Místo nálezu zajistili policisté z obvodního oddělení PČR Hlučín do příjezdu policejního pyrotechnika Krajského ředitelství policie Severomoravského kraje, který si převzal a k zneškodnění převezl 14 ks nábojů ráže 45 mm, 12 ks dělostřeleckých granátů ráže 45 mm, 2 ks nábojnic ráže 45 mm, 1 ruční granát, 2 ks zapalovače do zbraní, 1 ks dýmovnice a jednu rozbušku.


 


 

Dopravní nehodovost


 

Dne 3.5.2009 byly na území okresu Opava šetřeny ze strany policistů dvě dopravní nehody, bez zranění osob. Hmotná škoda na majetku v souvislosti s nehodovostí činí 20.000,- Kč.

vytisknout  e-mailem