Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 3.6.2010

Opava - Pasažér ve vozidle taxislužby udeřil jeho řidiče a další události (17 případů) 

Na traktoru způsobil škodu ve výši 36 tisíc korun
Policisté Obvodního oddělení PČR v Opavě sdělili 3.června třiatřicetiletému muži z Opavska podezření ze spáchání přečinu poškození cizí věci.
Činu se podezřelý muž dopustil 6.dubna kolem osmnácté hodiny na ulici Záhumení v obci Slavkov. Pracovním strojem Bobcat najel do stojícího traktoru Zetor, na kterém poškodil hydraulickou hadici k pístnicím, dále pístnici hydraulického zdvihu a přední pravý světlomet. Šestapadesátiletému muži z Opavska tak podezřelý muž způsobil škodu ve výši 36.208,- Kč. Policisté případ šetří formou zkráceného přípravného řízení.
Jsou podezřelí ze spáchání výtržnictví
Jedná se o dva muže z Opavy ve věku osmnácti a dvaadvaceti let, proti kterým zahájil 3.června komisař Služby kriminální policie a vyšetřování v Opavě trestní stíhání ve věci přečinu výtržnictví. Činu se navíc dopustili formou spolupachatelství.
Oba podezřelí 8.dubna tohoto roku kolem patnácté hodiny v Opavě na ulici Jánské poblíž křižovatky s ulicí Nádražní okruh společně fyzicky napadli dvacetiletého muže z Opavy. Poškozeného během útoku trvajícího přibližně jednu minutu několikrát kopli nohou do těla a několikrát ho udeřili pěstí do obličeje. Způsobili napadenému drobné oděrky v obličeji, přičemž zraněný lékařské ošetření nevyhledal. Podezřelí muži se na místě veřejnosti přístupném dopustili hrubé neslušnosti tím, že napadli jiného, přičemž čin spáchali úmyslným společným jednáním.
Je trestně stíhán za ublížení na zdraví – jako pasažér ve vozidle taxislužby udeřil jeho řidiče 
 
Komisař Služby kriminální policie a vyšetřování v Opavě zahájil 3.června trestní stíhání šestatřicetiletého muže z Hlučínska, jako podezřelého ze spáchání přečinu ublížení na zdraví.
Činu se dopustil 6.března tohoto roku v časně ranních hodinách, když se nechal odvést vozidlem taxislužby z ulice Osada Míru na ulici Záhumenní v Dolním Benešově. Po vystoupení z vozidla došlo ke slovní rozpři mezi pasažérem a řidičem, když pasažér udeřil řidiče taxislužby pěstí do obličeje. Způsobil mu zranění, a to otřes mozku a zlomeninu nosních kůstek, s následnou pětidenní hospitalizací v opavské nemocnici. Řidič taxislužby se se svým zraněním léčil do 8.dubna.
Silně podnapilý muž napadl dalšího silně podnapilého – oba muže policisté umístili na PZS k vystřízlivění
Občan Opavy 3.června krátce po půlnoci telefonicky oznámil na linku 158, že na křižovatce ulic Těšínské a Jiráskové v Opavě silně podnapilý muž fyzicky napadl jiného sině podnapilého muže tím, že do něj kopal. Přivolaní opavští policisté na místě zajistili třicetiletého Kravařana, jako agresora, a pětatřicetiletého Opavana, jako poškozeného. Útočníkovi policisté naměřili přístrojem Drager v dechu hodnotu 2,51 promile alkoholu a zraněnému muži hodnotu 2,50 promile alkoholu v dechu. Oba policejní hlídka převezla a umístila na opavskou protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění. Zraněný muž byl ale ještě před přijetím na stanici převezen vozidlem RZS k ošetření na chirurgickou ambulanci opavské nemocnice. Jednalo se o jednorázové ošetření, s přepokládanou dobou léčení do sedmi 7 dnů. O umístění zraněného muže na PZS rozhodl ošetřující lékař.
Opavští policisté věc šetří jako přestupky proti veřejnému pořádku a občanskému soužití.
Z nádrže nákladního vozidla odcizil 200 litrů motorové nafty
Případ se udál v noční době z 2.června na 3.června v obci Jakartovice – Deštné u silnice I. třídy č. 46 vedle tamního rybníka. Neznámý pachatel nejdříve překroutil víčko palivové nádrže nákladního automobilu Daf a poté z nádrže odcizil celkem 200 litrů motorové nafty v hodnotě 6.100,- Kč, ke škodě společnosti se sídlem v Litultovicích.
Případ šetří policisté Obvodního oddělení ve Velkých Heralticích jako přečin krádež vloupáním.
Vloupání do prodejny v obci Lhota u Opavy
Neznámý pachatel 3.června kolem půl čtvrté hodiny ranní vytlačil zadní vstupní dveře, odstranil visací zámek mříží a vnikl do prodejny smíšeného zboží na ulici Opavské v obci Lhota u Opavy. Z prodejny odcizil dosud nezjištěné množství cigaret, káv, kuřecích řízků, mražených potravin, cukrovinek, drogerie a alkoholu v celkové hodnotě 45.000,- Kč, ke škodě opavského obchodního družstva. Na zařízení pachatel škodu způsobil.
Opavští policisté neznámého pachatele podezřívají ze spáchání přečinu krádeže vloupáním.
Řídil motorové vozidlo, ačkoli to měl rozhodnutím soudu zakázáno
Policisté opavského obvodního oddělení sdělili 3.června jednačtyřicetiletému muži z Bruntálu podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.
Činu se podezřelý muž dopustil 3.června v ranních hodinách na ulici Těšínské v Opavě. Řídil osobní automobil Škoda Favorit ve směru jízdy z centra k hypermarketu Globus, když byl v prostrou bývalé točny trolejbusů zastaven a kontrolován hlídkou dopravních policistů. Ti provedenou lustrací ve svých policejních databázích zjistili, že jmenovaný má rozhodnutím Krajského soudu Ostrava vysloven zákaz řízení motorových vozidel, a to až do měsíce února roku 2012. Opavští policisté případ šetří formou zkráceného přípravného řízení.
Pokus vloupání do základní školy v obci Háj ve Slezsku
Neznámý pachatel se v nočních hodinách z 2.června na 3.června pokusil vloupat do budovy základní školy v obci Háj ve Slezsku na ulici Školní. Vypáčil dveře do ředitelny a zde vypáčil i šuplíky u psacího stolu. Pachatel sice nic neodcizil, přesto poškozením zařízení způsobil pětisetkorunovou škodu.  
Případ šetří opavští policisté jako přečin krádež vloupáním, ve stádiu pokusu.
Ze společné chodby domu na ulici Na Nivě v Opavě odcizil kolečkové brusle
Opavští policisté zahájili 3.června úkony trestního řízení ve věci přečinu krádeže, z jehož spáchání je podezřelý neznámý pachatel.
Ten v době od 30.května do 2.června odcizil ze společných neuzamčených a volně přístupných sklepních prostor činžovního domu na ulici Na Nivě v Opavě osvětlení v hodnotě 300,- Kč, které bylo nainstalováno na dámském horském jízdním kole. Dále pachatel z betonové podesty v mezipatře společné chodby mezi 2. a 3. podlažím tohoto domu odcizil dvoje kolečkové brusle (jedny v hodnotě 4.600,- Kč, druhé v hodnotě 3.750,- Kč), vše ke škodě osmatřicetiletého Opavana.
V silně podnapilém stavu ležel pod lavičkou v parku na ulici Horovo náměstí v Opavě
Hlídka opavských policistů zajistila 3.června krátce před polednem šedesátiletého Opavana, který v silně podnapilém stavu ležel pod lavičkou v parku na ulici Horovo náměstí v Opavě naproti tamní restaurace. Svým jednáním budil veřejné pohoršení kolemjdoucích občanů. Policisté muži naměřili přístrojem Drager hodnotu 1,58 promile alkoholu v dechu, muže převezli a umístili na opavskou protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění.
Opavští policisté věc šetří jako přestupek proti veřejnému pořádku.
Železné potrubí odcizil ze zahrady rodinného domu v obci Háj ve Slezsku
Neznámý pachatel v přesně nezjištěné době od 1.června do 3.černa přelezl přes plot vysoký 1,60 m u rodinného domu v obci Háj ve Slezsku na ulici Slezského odboje. Ze zahrady domu pak odcizil zde volně položené železné potrubí různého průměru a různé délky, o celkové hmotnosti 400 kg, v hodnotě 2.000,- Kč. Škodu pachatel způsobil šestapadesátiletému muži z Háje ve Slezsku.
Případ šetří opavští policisté jako přečiny krádež vloupáním a porušování domovní svobody.
Odcizil platební kartu a pomocí přiloženého PIN kódu vybral z bankomatu finanční hotovost 3 tisíce korun
Policisté Obvodního oddělení PČR v Opavě zahájili 3.června úkony trestního řízení ve věci přečinu neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, z jehož spáchání je podezřelý neznámý pachatel.
Činu se dopustil v přesně nezjištěné době dne 2.června na blíže nezjištěném místě v Opavě, když se neoprávněně zmocnil platební karty, kterou měla pětadvacetiletá žena z Opavska uschovánu ve své peněžence. Protože žena měla v peněžence vedle karty lístek s poznamenaným PIN kódem, pachatel toho využil a pomocí karty a PIN kódu, který si zapamatoval, pak provedl ještě téhož dne z jednoho z opavských bankomatů neoprávněný výběr hotovosti ve výši 3.000,- Kč.
Vloupání do restaurace v obci Hrabyně
Neznámý pachatel je podezřelý ze spáchání přečinu krádeže vloupáním. Skutku se dopustil někdy v průběhu dne 3.června v obci Hrabyně. Vypáčil okno do restaurace, kterým vnikl dovnitř, a zde následně vypáčil i dvířka do výherního automatu, ze kterého odcizil finanční hotovost 5.000,- Kč, přičemž na zařízení způsobil škodu 1.000,- Kč, to vše jednadvacetiletému muži z Hrabyně.
Případ šetří policisté opavského obvodního oddělení.
V silně podnapilém stavu napadl ženu
Šestadvacetiletá žena z Melče 3.června v odpoledních hodinách telefonicky oznámila na linku 158, že ji v Melči u jednoho z rodinných domů slovně a později i fyzicky napadl silně podnapilý sedmapadesátiletý muž z Melče. Na místo se dostavili vítkovští policisté, a protože měli důvodnou obavu, že násilník bude ve svém jednání i nadále pokračovat, muže zajistili, převezli a umístili na opavskou protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění. Přístrojem Drager policisté podnapilému muži v dechu naměřili hodnotu 2,68 promile alkoholu. Ke zranění ženy naštěstí nedošlo.
Shora jmenovaný je podezřelý ze spáchání přestupku proti občanskému soužití.
Z garáže na ulici Okrajové v Hlučíně odcizil nářadí ě téměř 76 tisíc korun
Komisař Služby kriminální policie a vyšetřování v Opavě zahájil 3.června úkony trestního řízení ve věci přečinu krádeže vloupáním, z jehož spáchání je podezřelý neznámý pachatel.
Ten v nočních hodinách z 2.června na 3.června vylomil zámek vstupních plechových dveří do garáže nacházející se na ulici Okrajové v Hlučíně. Sedmašedesátiletému muži z Hlučína pachatel z garáže odcizil 2 rybářské pruty s navijáky, 2 vidličky na rybářské pruty s akustickou signalizací, podběrák a rybářskou soupravu návnad a háčků, vše v celkové hodnotě 5.500,- Kč. Na poškozeném zámku pachatel způsobil dvousetkorunovou škodu.
Pachatel z této garáže odcizil ještě další věci v hodnotě nejméně za 70.000,- Kč, které měl zde uskladněny sedmatřicetiletý muž z Hlučína. Jednalo se o tato nářadí: 2 svářecí pistole, svařovací robot, aku šroubovák, přímočarou pilu, okružní kotoučovou pilu, míchadlo na rozmíchání suché směsi, hřebíkovačku, frézu, autonabíječku a rozbrušovačku.
Dopravní nehodovost
Dopravní policisté šetřili v průběhu 3.června na Opavsku celkem tři dopravní nehody, při kterých byla jedna osoba zraněna lehce. Hmotná škoda na majetku byla odhadnuta na částku 77.000,- Kč.
Vloupání do motorového vozidla v Hlučíně
Případ se stal 3.června krátce po dvacáté hodině na ulici Komenského v Hlučíně. Neznámý pachatel rozbil okno pravých předních dveří u zde zaparkovaného osobního automobilu Seat Altea, z něhož následně odcizil autorádio v hodnotě 3.000,- Kč. Pachatel byl ovšem vyrušen majitelem vozidla, který ho asi 100 m pronásledoval. Poté se mu ztratil mezi domy. Při útěku pachatel autorádio odhodil. Čtyřiačtyřicetiletému majiteli vozidla způsobil pachatel rozbitím okna škodu 6.000,- Kč.
Případ šetří hlučínští policisté jako přečiny krádež vloupáním a poškození cizí věci.
Zpracovala: Dagmar Schindlerová                     

vytisknout  e-mailem