Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 3.9.2011

Opava - Několik dopravních nehod na Opavsku a další...(9 případů) 

 

Dopravní nehoda podnapilého řidiče osobního automobilu na Hlučínsku

Dne 3.9.2011 v době kolem 00:15 hod. řídil muž ročníku narození 1981 z Píště osobní motorové vozidlo značky Škoda Octávia combi, a to po silnici 3.třídy za obcí Hlučín, část Bobrovníky ve směru na Hlučín, kdy po projetí levotočivé zatáčky nepřizpůsobil rychlosti jízdy dopravně technickému profilu komunikace, najel vpravo mimo vozovku na trvnatou plochu, kde pravým předním rohem automobilu narazil do vzrostlého listnatého stromu. Po nárazu bylo vozidlo Škoda Octávia combi otočeno do protisměru své původní jízdy a levým zadním rohem narazilo do dalšího vzrostlého listnatého stromu, kde již zůstalo stát. Při dopravní nehodě utrpěl řidič zranění, kdy byl na místě ošetřen lékařem a osádkou sanitního vozidla RZS Hlučín a následně byl převezen do Městské nemocnice v Ostravě, přičemž byl hospitalizován na chirurgickém oddělení. Odborným měřením dechovými zkouškami detekčním digitálním přístrojem Dräger mu byly naměřeny pozitivní výsledky s hodnotami 1,98 promile a 2,05 promile alkoholu v jeho dechu. Na místě dopravní nehody byl shora uvedenému muži zadržen jeho řidičský průkaz a bylo mu zakázáno řízení všech motorových vozidel do dalšího rozhodnutí. Hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 120.000,- Kč a již nyní je třicetiletý řidič důvodně podezřelý ze spáchání přečinu „Ohrožení pod vlivem návykové látky“.


Dopravní nehoda řidiče nákladního automobilu s cyklistou na ulici Olomoucké v Opavě

Dne 3.9.2011 v době kolem 12:00 hod. řídil muž ročníku narození 1986 z Opavy nákladní motorové vozidlo značky Ford Transit na parkovišti u supermarketu Lidl na ulici Olomoucké v Opavě, a to ve směru jízdy od nákladové rampy, kdy při své jízdě nejel zcela při pravém okraji komunikace, minul ostrůvek, který je naproti vchodu do prodejny a při tomto míjení přehlédl v protisměru od ulice Olomoucké jedoucího cyklistu (muže ročníku narození 1938 z Opavy). Následně došlo ke střetu mezi levým zpětným zrcátkem automobilu a tělem cyklisty, načež došlo k pádu cyklisty na vozovku parkoviště. Třiasedmdesátiletý muž utrpěl zranění povahy těžké (zlomeninu druhého bederního obratle, tržnou ránu obočí a oděrku kolena) s předběžnou dobou léčení 2-3 měsíce. Pro svá zranění byl z místa nehody převezen sanitním vozidlem RZS do Slezské nemocnice v Opavě k lékařskému ošetření a k následné hospitalizaci. Ke zranění žádné jiné osoby nedošlo. Dechová zkoušky detekčním digitálním přístrojem Dräger vyzněly negativně a hmotná škoda na majetku činí 5.200,- Kč. Případ je i nadále v šetření, pětadvacetiletý řidič motorového vozidla je však již nyní důvodně podezřelý ze spáchání přečinu „Těžké ublížení na zdraví z nedbalosti“.


Dopravní nehoda řidiče nákladního automobilu a motocyklisty na ulici Vrchní v Opavě

Dne 3.9.2011 v době kolem 15:50 hod. řídil muž ročníku narození 1982 z Dolního Benešova nákladní motorové vozidlo značky Ford Transit po ulici Vrchní v Opavě-Kateřinkách, a to ve směru od ulice Ratibořské, kdy u jednoho z bytových domů chtěl odbočit vlevo na přiléhající parkoviště. Přitom nedal přednost protijedoucímu motocyklu značky Kawasaki, jenž řídil muž ročníku narození 1962 z Karviné a který na toto reagoval prudkým brzděním. Tímto manévrem uvedl motocykl do smyku a upadl na vozovku. Při smyku a jízdě motocyklu po boku došlo ještě ke srážce mezi motocyklem a zaparkovaným osobním motorovým vozidlem značky Škoda Felicia, jehož majitelkou je žena ročníku narození 1986 ze Svobodných Heřmanic, okres Bruntál. Celková hmotná škoda na havarovaných vozidlech činí 53.000,- Kč. Orientační dechové zkoušky detekčním digitálním přístrojem Dräger vyzněly u účastníků dopravní nehody negativně. Devětačtyřicetiletý motocyklista utrpěl těžké zranění s dobou léčení delší jak 2 týdny. Celá záležitost je předmětem dalšího šetření, devětadvacetiletý řidič nákladního automobilu je však již nyní důvodně podezřelý ze spáchání přečinu „Těžké ublížení na zdraví z nedbalosti“.


Dopravní nehodovost

V průběhu dne 3.9.2011 došlo na teritoriu Územního odboru Policie České republiky v Opavě k 5 nahlášeným a šetřeným dopravním nehodám, při kterých byly 2 osoby zraněny těžce a 2 osoby mají zranění lehčího charakteru, přičemž hmotná škoda na majetku činí 111.000,- Kč.


Kontrola podnapilého řidiče osobního automobilu v obci Háj ve Slezsku

Dne 3.9.2011 v době kolem 02:00 hod. policejní hlídka z obvodního oddělení PČR v Hlučíně stavěla a kontrolovala na ulici Hrabyňské v obci Háj ve Slezsku řidiče osobního motorového vozidla značky Škoda Fábia. Po předložení všech dokladů potřebných k řízení a provozu motorového vozidla bylo zjištěno, že se jedná o muže ročníku narození 1992 z Velké Polomi, okres Ostrava. Na výzvu se tento muž dále podrobil odbornému měření dechovými zkouškami detekčním digitálním přístrojem Drager s pozitivními výsledky a s naměřenými hodnotami 0,34 promile, 0,30 promile a 0,27 promile alkoholu v jeho dechu. Devatenáctiletému řidiči nebyl na místě zadržen jeho řidičský průkaz, bylo mu však zakázáno řízení všech motorových vozidel do dalšího rozhodnutí.


Odcizení jízdního kola z garáže rodinného domu v obci Darkovičky

Dne 3.9.2011 policisté z obvodního oddělení PČR v Hlučíně zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu „Krádež“ a přečinu „Porušování domovní svobody“, kterých se dopustil neznámý pachatel tím, že v blíže neupřesněné době od 07:00 hod. dne 1.9.2011 do 04:50 hod. dne 2.9.2011 po vysazení rámu síta okna vnikl do sklepa jednoho z rodinných domů na ulici Vřesinské v Hlučíně, části Darkovičky, odkud následně prošel přes sklepní prostory do garáže, která součástí rodinného domu, ze které odcizil dámské horské jízdní kolo značky Madison Columbia zelenomodré barvy, čímž byla poškozenému muži ročníku narození 1956 z Hlučína způsobena celková škoda ve výši 5.500,- Kč.


Vloupání do neobydlené usedlosti na ulici Stiborské v obci Kobeřice

V přesně nezjištěné době od 17:00 hod. dne 27.8.2011 do 13:00 hod. dne 3.9.2011 neznámý pachatel spáchal na ulici Stiborské v obci Kobeřice přečin „Krádež“ tím, že po vyhnutí kovové mříže ukotvené před oknem a po vyhnutí větracího kování okna si toto otevřel a vnikl tak do přední části neobydlené usedlosti, která se nachází v areálu sádrovcového dolu Gypstrend Kobeřice, ve které prošel přes tři místnosti a ze zadní místnosti odcizil 3 kg propanbutanovou láhev. Na okně a mřížích způsobil škodu ve výši 2.000,- Kč. Poté tuto láhev odložil před budovu stodoly, která se nachází v areálu usedlosti a dále páčením vyvěsil ze spodního pojezdu díl zajištěných dvoudílných pojezdových vrat stodoly, čímž vnikl dovnitř, kdy z odstaveného traktoru značky Zetor 59 odcizil přední kapotu v hodnotě 1.000,- Kč, 4 kusy vstřikovačů do motorů v hodnotě 4.000,- Kč a z nezajištěné kabiny traktoru sadu montážních klíčů v hodnotě 500,- Kč. Poškozené ženě ročníku narození 1951 z Kravař tak byla způsobena celková škoda ve výši 7.500,- Kč. Případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR v Kravařích.


Odcizení jízdního kola z chodby bytového domu na ulici Pekařské v Opavě-Kateřinkách

Dne 3.9.2011 v době mezi 05:00 hod. a 08:30 hod. neznámý pachatel spáchal v jednom z bytových domů na ulici Pekařské v Opavě-Kateřinkách přečin „Krádež“ tím, že ze společné chodby tohoto domu odcizil volně odstavené pánské horské jízdní kolo značky MTB Author Basic červené barvy, čímž byla poškozenému muži ročníku narození 1974 z Opavy způsobena celková škoda ve výši 5.500,- Kč. Případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR v Opavě.


Zahoření keře na sídlišti ulice Bílovecké v Opavě-Kylešovicích

Dne 3.9.2011 v 13:40 hod. telefonicky oznámili hasiči HZS Opava, že vyjíždějí k požáru keře před jedním z panelových domů na sídlišti ulice Bílovecké v Opavě-Kylešovicích. Na místo byla ihned vyslána policejní hlídka z obvodního oddělení PČR v Opavě, která zjistila, že požár keře jalovce již uhasili opavští hasiči, kdy jejich vyšetřovatel stanovil jako příčinu požáru neúmyslné zapálení od neznámé osoby odhozeným nedopalkem cigarety, kdy škodu vyčíslil na finanční částku ve výši 1.000,- Kč a celou záležitost si převzal do své kompetence k dalšímu opatření a došetření.


Zpracoval :
René Černohorský

vytisknout  e-mailem