Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 30.1.2011

Opava - Kontrola podnapilé řidičky automobilu v Kravařích a další...(5 případů) 

 

Vniknutí na zahradu rodinného domu na ulici Hlavní v obci Štěpánkovice

V době mezi 13:45 hod. a 19:15 hod. dne 29.1.2011 neznámý pachatel spáchal na ulici Hlavní v obci Štěpánkovice přečin „Porušování domovní svobody“ tím, že neuzamčenou brankou vešel na dvůr u jednoho rodinných domů, kde po přeštípnutí visacího zámku kovové petlice vnikl do elektrorozvaděče, který se nachází na venkovní obvodové zdi poblíž vstupních dveří do tohoto domu a po vyhnutí zaplombované čelní desky rozvaděče přeštípl vodiče vedoucí z hlavní domovní skříně do hlavního vypínače, čímž kompletně přerušil dodávku elektrické energie pro rodinný dům. Poškozenému muži ročníku narození 1968 ze Štěpánkovic tak byla způsobena celková škoda ve výši 200,- Kč a vše je nadále v prověřování a prošetřování ze strany policistů z obvodního oddělení PČR v Kravařích.


Kontrola podnapilé řidičky motorového vozidla v Kravařích, části Kouty

Dne 29.1.2011 v době kolem 22:40 hod. policejní hlídka z obvodního oddělení PČR v Kravařích stavěla a kontrolovala na ulici Hlučínské v Kravařích, části Kouty řidičku osobního motorového vozidla značky Citroen Xsara, a to ženu ročníku narození 1964 z Bolatic. Po předložení všech dokladů potřebných k provozu a řízení motorového vozidla se výše uvedená řidička podrobila odbornému měření dechovými zkouškami detekčním digitálním přístrojem Drager, kdy jí byly naměřeny hodnoty 0,88 promile a 0,86 promile alkoholu v její dechu. Šestačtyřicetiletá žena s naměřenými hodnotami souhlasila, o lékařské vyšetření spojené s odběrem biologických látek (krve nebo moči) nepožádala, na místě jí byl zadržen její řidičský průkaz a bylo jí zakázáno řízení všech motorových vozidel do dalšího rozhodnutí.


Krádež ocelového lana ze silničního zábradlí na katastru Budišova nad Budišovkou

V blíže neustanovené době ode dne 21.1.2011 do 30.1.2011 neznámý pachatel spáchal na katastru Budišova nad Budišovkou přečin „Krádež“ tím, že na silnici mezi hrází Lobník u Kružberské přehrady a obcí Dvorce odmontoval z betonových sloupků podél komunikace v úseku 2-3 kilometrů přibližně 150 metrů ocelového lana i s železnými kotvami, které tvořilo silniční zábradlí a které odcizil, kdy dále část ocelového lana odmontoval a ponechal na místě, čímž byla poškozené organizaci Lesy České republiky způsobena předběžná škoda zjevně přesahující finanční částku ve výši 5.000,- Kč. Případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR ve Vítkově.


Zahoření kontejnerů na ulici Gogolové v Opavě

Dne 30.1.2011 ve 14:10 hod. telefonicky oznámil opavským policistům operátor hasičů HZS Opava, že jejich jednotky právě vyjely k požáru kontejnerů na ulici Gogolovou v Opavě. Na místo byla ihned vyslána policejní hlídka z obvodního oddělení PČR v Opavě, která zjistila, že došlo k úplnému shoření jednoho plastového kontejneru a částečnému poškození druhého plastového kontejneru, kdy požár uhasili hasiči HZS Opava a jejich vyšetřovatel uvedl, že k zahoření došlo vlivem odhozeného nedopalku cigarety ze strany neznámé osoby a celou záležitost si převzal do své kompetence k dalšímu došetření a opatření. Celková škoda byla odhadnuta na finanční částku ve výši 12.000,- Kč, ke zranění zúčastněných osob nedošlo.


Případ zraněného muže v rodinném domě na ulici Mírové v obci Velké Hoštice

Dne 30.1.2011 policisté z obvodního oddělení PČR v Kravařích začali prošetřovat případ těžkého zranění muže ročníku narození 1959 z Velkých Hoštic. Tento jednapadesátiletý muž byl dne 30.1.2011 v 08:30 hod. nalezen svou manželkou (ženou ročníku narození 1960) na konci schodiště vedoucí do kotelny jejich společného rodinného domu na ulici Mírové v obci Velké Hoštice v bezvědomí. Podle přivolané ošetřující lékařky z RZS Opava poškozený muž utrpěl těžké zranění hlavy s krvácením z ucha, kdy při prvotním ošetřování se snažil s lékařským personálem komunikovat a následně byl letecky transportován helikoptérou do Fakultní nemocnice s Poliklinikou v Ostravě-Porubě. U zraněného muže byl vyžádán odběr krve k případnému zjištění, zda-li nebyl ovlivněn alkoholickými nápoji či jinými omamnými a psychotriopními látkami a jedy. Dosavadním šetřením bylo zjištěno, že jednapadesátiletý muž byl naposledy v pořádku viděn v době kolem 01:00 hod. dne 30.1.2011 svou manželkou, která si poté šla lehnout a usnula. Ráno po svém probuzení nalezla svého manžela ležícího na konci schodiště do kotelny a ihned přivolala RZS Opava a jejich operátorka poté o celé záležitosti informovala kravařské policisty. Zjevné zavinění výše uvedeného zranění ze strany jiné osoby nebylo ze strany lékařky i prošetřujících policistů zjištěno a vše je nadále v prošetřování a prověřování ze strany kravařských policistů.

Zpracoval :
René Černohorský

vytisknout  e-mailem