Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 30.3.2010

Opava - V silně podnapilém stavu napadala majitele penzionu, proto ji policisté zajistili a umístili na PZS k vystřízlivění a další události (18 případů) 

Podnapilý cyklista na ulici Praskové v Opavě

Opavští policisté 30.března provedli na ulici Praskové v Opavě u parku silniční kontrolu neosvětleného cyklisty, čtyřiatřicetiletého Opavana. Řidič nemotorového vozidla byl vyzván k odbornému měření (dechové zkoušce) pomocí přístroje Drager, neboť byl z jeho dechu cítit zápach po alkoholu. Dechovou zkoušku ovšem řidič odmítl.
Policisté cyklistovi zakázali další jízdu a věc šetří jako přestupek proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu. Po zadokumentování případ oznámí odboru dopravy Magistrátu města Opavy. Ve správním řízení hrozí řidiči peněžitá pokuta od 25 tisíc do 50 tisíc korun.  
Rozbil výlohu hlučínské prodejny na ulici Ostravské

Neznámý pachatel 30.března po osmé hodině ráno rozbil výlohu u prodejny na ulici Ostravské v Hlučíně. Přestože si vytvořil otvor o průměru 25 cm, z výlohy nic odcizil. Na poškozené výloze pachatel způsobil dvacetitisícovou škodu, a to společnosti Mountfield.
Hlučínští policisté případ šetří jako přečin poškození cizí věci.
Odcizení čtyř kol ze zaparkovaného vozidla na opavském parkovišti
Opavští policisté šetří přečin krádež vloupáním, kterého se dopustil neznámý pachatel.
Ten v noční době z 29.března na 30.března na parkovišti u křižovatky ulic Ruské a Hlavní v Opavě – Kylešovicích auto-zvedákem z obou stran nadzvedl osobní automobil Škoda Octávia a podložil jej cihlami. Z vozidla pachatel následně odmontoval čtyři alu disky s pneumatikami v celkové hodnotě 25.000,- Kč a poškozením automobilu způsobil osmitisícovou škodu, to vše jednatřicetiletému Opavanovi.
Poškození objektů v areálu lesoparku Budišově nad Budišovkou
Dosud nezjištěný pachatel v době od 5.března do 22.března v areálu lesoparku v Budišově nad Budišovkou vytrhl a odcizil z rámů na amfiteátru 7 kovových mříží a z jeho ochozu ještě kovové zábradlí. Navíc do tohoto amfiteátru vnikl a částečně jej zdevastoval. Kovovou mříž pachatel odcizil také z okna kuchyně restaurace, která se nachází rovněž v tomto areálu. I do restaurace pachatel vnikl, poškodil zde tři okna a barový pult a k tomu ještě odcizil 2 plechové okenice. Pachatel tak způsobil celkovou škodu ve výši 12.500,- Kč, a to Správě lesů a Technickým službám Budišov nad Budišovkou.
Případ šetří policisté vítkovského obvodního oddělení jako přečiny krádež vloupáním a poškození cizí věci.
Vloupání do opavské restaurace na ulici Na Pastvisku
Neznámý pachatel v nočních hodinách z 29.března na 30.března nejdříve odpojil u budovy   restaurace na ulici Na Pastvisku v Opavě – Kateřinkách skříňku alarmu, následně vypáčil vstupní dveře a vnikl dovnitř restaurace. Odtud odcizil finanční hotovost ve výši 2.500,- Kč, videokameru, Wifi modem a svazek klíčů, vše v celkové hodnotě 10.500,- Kč. Na zařízení pachatel způsobil patnáctitisícovou škodu, a to šestačtyřicetiletému Opavanovi.
Případ šetří opavští policisté jako přečiny krádež vloupáním a poškození cizí věci.
Na katastru obce Čermná ve Slezsku odcizil dřevní hmotu
Policisté Obvodního oddělení PČR ve Vítkově šetří přečin krádež, kterého se dopustil neznámý pachatel v době od 12.února do 30.března tohoto roku  na katastru obce Čermná ve Slezsku.
Pachatel z lesního porostu smíšeného lesa odcizil celkem 18 stromů (7,2 m³ smrku obecného, 1,3 m³ modřínu opadavého a 0,28 m³ třešně ptačí). Pachatel tyto stromy pořezal a lesům ČR tak způsobil celkovou škodu ve výši 8.736,- Kč.
Nález munice z II. světové války na katastru obce Hněvošice
Jednašedesátiletý muž z Hněvošic 30.března dopoledne telefonicky oznámil na linku 158, že na poli, asi 500 metrů od hlavní silnice, ve směru z Rohova do Sudic, našel munici z II. světové války. Na místě nálezu byli přítomni kravařští policisté a také policejní pyrotechnik, který uvedl, že se jedná o dělostřeleckou minu (ráže 120 mm) a tuto si na místě převzal ke zneškodnění.
V silně podnapilém stavu napadala majitele penzionu v Jakartovicích

Devětačtyřicetiletý majitel restaurace a penzionu 30.března dopoledne telefonicky oznámil na linku 158, že je slovně napadán na chodbě svého penzionu vulgárními výrazy ze strany neznámé ženy, která je v silně podnapilém stavu. Žena se poté navíc uzamkla v jednom z apartmánu tohoto penzionu.
Policisté, kteří se dostavili na místo činu, zjistili totožnost podezřelé, jednalo se o devětapadesátiletou Opavanku. Vzhledem k tomu, že žena pokračovala ve svém protiprávním jednání i za přítomnosti policejní hlídky, policisté ji zajistili a následně převezli a umístili na opavskou protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění. Při jejím zajištění museli ovšem policisté použít donucovacích prostředků, a to hmatů a chvatů. Při jejich použití nebylo způsobeno zranění ani škoda na majetku.
Policisté Obvodního oddělení PČR ve Velkých Heralticích věc šetří jako přestupek proti občanskému soužití.
Při krádeži čokolád byl přistižen ostrahou opavského hypermarketu

Policisté Obvodního oddělení PČR v Opavě sdělili 30.března čtyřiadvacetiletému muži z Ostravy podezření ze spáchání přečinu krádež.
Podezřelý muž 30.března po poledni v prodejně hypermarketu Tesco na ulici Těšínské v Opavě odcizil 7 čokolád v celkové hodnotě 342,- Kč. Za pokladnami byl zadržen ostrahou prodejny.
Jak policisté ve svých databázích zjistili, podezřelý byl za trestnou činnost majetkového charakteru v posledních třech letech již potrestán, a to rozhodnutím Okresního soudu Karviná. Případ šetří formou zkráceného přípravného řízení.
V Budišově nad Budišovkou poškodil zařízení rodinného domu
Neznámý pachatel je podezřelý ze spáchání přečinu krádež.
V době od 26.března do 28.března v neobývaném rodinném domě na ulici Mlýnské v Budišově nad Budišovkou odcizil dvě části železného plotu, kovové zárubně vstupních dveří a dřevěnou okenici, vše v celkové hodnotě 7.000,- Kč. Vyražením vstupních dveří pak pachatel způsobil třítisícovou škodu, a to dvaašedesátileté ženě z Budišova nad Budišovkou.
Případ šetří vítkovští policisté.
Vloupání do kolárny panelového domu na ulici Vrchní v Opavě
Policisté opavského obvodního oddělení šetří přečiny krádež vloupáním a porušování domovní svobody, kterých se dopustil neznámý pachatel v panelovém domě na ulici Vrchní v Opavě – Kateřinkách.
Pachatel 30.března mezi dvanáctou a třináctou hodinou poškodil vstupní protipožární dveře do společné kolárny uvedeného domu. Navíc poškodil štítek zámku, zámek vylomil a poškodil také plechové zárubně dveří. Kolárnu, do které vnikl, prohledal, avšak dosavadním šetřením policisté nezjistili, zda něco odcizil. Společenství vlastníků bytových jednotek tohoto domu pachatel způsobil škodu ve výši 5.500,- Kč.
Odcizení jízdního kola od budovy na ulici Englišové v Opavě
Neznámý pachatel 30.března dopoledne odcizil pánské horské jízdní kolo Merida i s lankovým zámkem v celkové hodnotě 10.200,- Kč, ke škodě pětačtyřicetiletého Opavana. Kolo bylo uzamčeno ke stojanu na jízdní kola před budovou rehabilitačního ústavu na ulici Englišové v Opavě.
Opavští policisté případ šetří jako přečin krádež.
Vloupání do restaurace v Děhylově

Hlučínští policisté zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinů krádeže vloupáním a poškození cizí věci, kterých se dopustil neznámý pachatel.
Pachatel v noční době z 29.března na 30.března vypáčil vstupní dveře a vnikl do restaurace na ulici Ke Koupališti v Děhylově. Odtud odcizil 4 padesátilitrové nerezové pivní sudy, vína a další alkoholické nápoje různých značek a množství, dále cukrovinky, 3 plastové bedny, 20 plechovek energetického nápoje a 24 plechovek ledové kávy, vše v celkové hodnotě 10.760,- Kč, ke škodě devětačtyřicetileté ženy z Děhylova. Na zařízení pachatel způsobil tamní tělovýchovné jednotě pětitisícovou škodu.
Vypátrání odsouzeného a jeho dodání do výkonu trestu odnětí svobody
Opavští policisté 30.března dopoledne vypátrali v panelovém domě na ulici Antonína Sovy v Opavě – Kateřinkách třiatřicetiletého Opavana, na kterého vydal v březnu tohoto roku Okresní soud Opava příkaz k dodání do výkonu trestu odnětí svobody. Policisté zadrženého muže eskortovali do ostravské vazební věznice.
Odcizení jízdní kola z kolárny domu na ulici Rybářské v Opavě
Neznámý pachatel 30.března v odpoledních hodinách vypáčil dveře do společné kolárny činžovního domu na ulici Rybářská v Opavě a vnikl dovnitř. Z kolárny odcizil zde uzamčené pánské trekingové jízdní kolo Scott Sportster v hodnotě 10.000,- Kč, ke škodě jednatřicetiletého Opavana. Na zařízení pachatel škodu nezpůsobil.
Opavští policisté neznámého pachatele podezřívají ze spáchání přečinů krádeže vloupáním a porušování domovní svobody.  
Poškození vozidla na ulici Vávrovické v Opavě
Neznámý pachatel 30.března rozbil okno zadních dveří u vozidla Renault Megane, které stálo zaparkováno na parkovišti ulice Vávrovické v Opavě, části Palhanci. Devětadvacetiletému Opavanovi tak pachatel způsobil pětitisícovou škodu.  
Pachatel je podezřelý ze spáchání přečinu poškození cizí věci. Případ šetří opavští policisté.
Požár sazenic v zahrádkářství na ulici Hlučínské v Opavě
Opavští policisté oznámili 30.března před dvaadvacátou hodinou na linku 150 zahoření vzrostlé borovice a sazenic v zahrádkářství na ulici Hlučínské v Opavě – Kateřinkách. Požár uhasili hasiči HZS Opava. Vyšetřovatel opavských hasičů pak jako příčinu požáru určil zahoření z nedbalosti od nedopalku cigarety a věc si na místě převzal do své kompetence. Ke zranění osob nedošlo. Škoda na majetku byla vyčíslena na částku 20.000,- Kč. 
Dopravní nehodovost

V průběhu 31.března šetřili dopravní policisté na Opavsku čtyři dopravní nehody, s lehkým zraněním jedné osoby. Hmotnou škodu na majetku policisté odhadli na částku 42.600,- Kč.

vytisknout  e-mailem