Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 30.5.2012

Opava - Odcizení nákupních vozíků od supermarketu Billa v Opavě a další...(10 případů) 

 

Dopravní nehodovost

Dopravní policisté šetřili v průběhu středy 30.května 2012 v rámci teritoria Územního odboru Policie České republiky Opava celkem čtyři dopravní nehody. Při těchto nehodách nedošlo ke zranění žádného z účastníků, způsobená hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na částku 150.000,- Kč.


Litinové mříže odcizil z vlakového nádraží

Činu se dopustil neznámý pachatel v přesněji nezjištěné době, a to v době od 15.května do 29.května 2012 v obci Děhylov. Z prostoru nákladiště tamní stanice vlakového nádraží odcizil z volně přístupného pozemku celkem pět litinových dešťových mříží v celkové hodnotě 15.000,- Kč, ke škodě společnosti Správa železniční a dopravní cesty.
Případ šetří hlučínští policisté jako přečin krádež.


Vloupání do motorového vozidla v obci Ludgeřovice

K případu vloupání do osobního automobilu tovární značky Ford Transit došlo dne 30.května 2012 v době od 15:00 hodin do 16:30 hodin v obci Ludgeřovice na ulici Markvartovické na parkovišti u místního kostela. Neznámý pachatel vnikl do tohoto vozidla dosud nezjištěným způsobem. Z kapsy bundy zavěšené na sedadle řidiče odcizil mobilní telefon značky HTC HD2, černé barvy, v hodnotě 11.000,- Kč, a černou koženou peněženku. Poškozený, třicetiletý muž z Hlučína měl v peněžence své osobní doklady a finanční hotovost 6.000,- Kč. Shora jmenovanému odcizil neznámý pachatel věci v celkové hodnotě 17.500,- Kč.
Případ šetří hlučínští policisté jako přečin krádež vloupáním.

 

 

 

Nález munice pocházející z II. světové války na katastru obce Háj ve Slezsku

Pětapadesátiletý muž z Hlučínska dne 30.května 2012 v době kolem v 08:45 hodin oznámil prostřednictvím tísňové linky čísla 158, že v lesním porostu na katastru obce Háj ve Slezsku v blízkosti vodárenského objektu „Na Ostré hůrce“ nalezl munici pocházející z II. světové války. Na místo se dostavili hlučínští policisté a policejní pyrotechnik, který si následně nalezený dělostřelecký granát, o průměru 85 mm, převzal ke zneškodnění.


Vloupání do garáže

Neznámý pachatel je podezřelý ze spáchání přečinů krádeže vloupáním a porušování domovní svobody. Vyjmenovaných skutků se dopustil dne 30.května 2012 v době od 00:30 hodin do 05:00 hodin v obci Komárovské Chaloupky. Po předchozím otevření neuzamčených dřevěných vrat vnikl na zahradu jednoho z tamních rodinných domů. Následně otevřel neuzamčená vrata zde se nacházející samostatně stojící garáže, vstoupil dovnitř a z garáže odcizil elektrické kolo (modré barvy, se zadním stříbrným kufrem a nabíječkou) a motorovou řetězovou pilu značky Husqvarna. Dvaasedmdesátiletému muži z Opavy odcizil neznámý pachatel věci v celkové hodnotě 14.000,- Kč, přičemž na zařízení škodu nezpůsobil.
Případ šetří policisté Obvodního oddělení Policie České republiky v Hradci nad Moravicí.


Vloupání do motorového vozidla

Činu se dopustil neznámý pachatel v nočních hodinách z 29. na 30.května 2012 v obci Chvalíkovice na ulici České školy. Do zde zaparkovaného a řádně zajištěného osobního automobilu tovární značky Hyundai vnikl, po předchozím rozbití okna levých zadních dveří. Vozidlo pachatel prohledal a odtud odcizil notebook značky HP (uložený v černé látkové tašce) v hodnotě 7.000,- Kč. Rozbitím okna způsobil neznámý pachatel navíc škodu ve výši 15.000,- Kč, to vše ke škodě jedné opavské společnosti.
Případ šetří opavští policisté jako přečiny krádež vloupáním a poškození cizí věci.


Řídil vozidlo pod vlivem návykové látky

Kravařští policisté provedli dne 29.května 2012 ve 21:15 hodin v Kravařích na ulici Poštovní silniční kontrolu osobního automobilu tovární značky Škoda Felicia. Vozidlo řídil dvaadvacetiletý muž z Kravařska, který se na výzvu policisty podrobil orientačnímu testu pomocí přístroje Drugwipe 5+ ke zjištění, zda vozidlo neřídil pod vlivem omamných či psychotropních látek. Výsledek testu byl pozitivní na přítomnost látek Amfetamin a Canabis. Následně se jmenovaný na další výzvu policisty podrobil odbornému lékařskému vyšetření na opavské protialkoholní záchytné stanici, jehož součástí byl odběr vzorků biologického materiálu. Kravařští policisté tomuto řidiči na místě silniční kontroly zadrželi řidičský průkaz do dalšího rozhodnutí a zakázali mu další jízdu. Věc je předmětem dalšího šetření.


Měděné parapety odcizil z budovy úřadu práce

Opavští policisté zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu krádeže, z jehož spáchání je podezřelý neznámý pachatel. Činu se dopustil v noční době z 29. na 30.května 2012 v Opavě na ulici Jánské. Z volně přístupného přístřešku objektu Pracovního úřadu, budovy Státní sociální podpory, odcizil, po jejich předchozím odstřižení, celkem 4,72 m² měděných parapetních plechů. Škodu ve výši 6.000,- Kč způsobil neznámý pachatel opavské pobočce úřadu práce.


Jízdní kolo odcizil ze sklepní místnosti

K případu došlo v nočních hodinách z 29. na 30.května 2012 v panelovém domě nacházejícím se na ulici Stará silnice v Opavě - Jaktaři. Neznámý pachatel vnikl, po předchozím vylomení cylindrické vložky zámku dveří, do sklepního prostoru, odkud odcizil zde odstavené pánské trekové jízdní kolo značky Vautron, modré barvy, a cyklistickou helmu. Jednapadesátiletému obyvateli tohoto domu tím způsobil celkovou škodu ve výši 20.300,- Kč. Poškozením zámku sklepní místnosti způsobil pachatel opavskému bytovému družstvu navíc škodu ve výši 1.000,- Kč.
Případ šetří opavští policisté jako přečiny krádež vloupáním a porušování domovní svobody.


Odcizil dva nákupní vozíky

Policisté opavského obvodního oddělení zahájili dne 30.května 2012 úkony trestního řízení ve věci přečinu krádeže, z jehož spáchání je podezřelý neznámý pachatel. Tohoto skutku se dopustil v přesněji nezjištěné době v Opavě – Kateřinkách na ulici Na Pastvisku. Z prostoru před tamní prodejnou Billa odcizil dva nákupní kovové vozíky, které dne 30.května 2012 v době kolem 11:45 hodin prodal v jedné z opavských sběren druhotných surovin. Škoda, kterou neznámý pachatel společnosti Billa způsobil, byla vyčíslena na částku zjevně převyšující 5.000,- Kč.

 

Zpracovala: Dagmar Schindlerová

vytisknout  e-mailem