Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 31.1.2010

Odcizení finanční částky z trezoru v supermarketu a další...(5 případů) 

 

Vloupání do motorového vozidla v obci Hrabyně – neznámý pachatel

V době od 20:30 hod. dne 30.1.2010 do 09:00 hod. dne 31.1.2010 se neznámý pachatel dopustil v obci Hrabyně přečinů „Krádež“ a „Poškození cizí věci“ tím, že po rozbití skleněné výplně předních dveří vnikl do zde zaparkovaného motorového vozidla značky Mercedes Vito, ze kterého odcizil laserový zaměřovač značky Boosch černé barvy v hodnotě 3.500,- Kč a navigaci značky Tomtom černé barvy v hodnotě 9.000,- Kč, kdy na vozidle způsobil škodu ve výši 10.000,- Kč. Poškozenému muži ročníku narození 1977 z Hrabyně tak byla způsobena celková škoda ve výši 22.500,- Kč a případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR v Opavě.


Odcizení finanční částky v supermarketu Penny Market na ulici Cihelní v Hlučíně – neznámý pachatel

Hlučínští policisté dne 31.1.2010 zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu „Krádež“, kterého se dopustil neznámý pachatel tím, že dne 31.1.2010 v blíže neupřesněné době mezi 07:00 hod. a 14:00 hod. odcizil v supermarketu Penny Market na ulici Cihelní v Hlučíně finanční částku na hotovosti ve výši 115.000,- Kč, ke škodě společnosti Penny Market Praha. Podle prvotního šetření neznámá osoba využila nepozornosti personálu prodejny, vešla do nezajištěné kanceláře a za pomocí nalezeného klíče odcizila z trezoru shora uvedené finanční prostředky.


Dopravní nehodovost

V průběhu dne 31.1.2010 byla opavským policistů nahlášena jedna dopravní nehoda, bez zranění osob, s hmotnou škodou na majetku ve výši 70.000,- Kč.


Odcizení zboží v supermarketu Billa na ulici Na Pastvisku v Opavě-Kateřinkách – známý pachatel

Opavští policisté dne 31.1.2010 ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření muži ročníku narození 1986 z Opavy pro přečiny „Krádež“ a „Výtržnictví“, kterých se dopustil tím, že dne 31.1.2010 v době kolem 17:15 hod. odcizil v supermarketu Billa na ulici Na Pastvisku v Opavě-Kateřinkách dvě čokolády Studentská pečeť v celkové hodnotě 160,- Kč, kdy při průchodu přes pokladny bez zaplacení byl zadržen pracovníkem bezpečnostní ochranné služby prodejny, a to mužem ročníku narození 1972 z Bruntálska. Třiadvacetiletý recidivista se snažil z místa svého protiprávního jednání utéct, kdy pracovníkovi bezpečnostní služby vyhrožoval, že se nedožije rána a že si na něho počká, dále na něho plival a poté jej udeřil pěstí do obličeje, čímž mu způsobil zranění (tržná rána na rtu), kdy poškozený lékařské ošetření nevyhledal. Slovní i fyzický útok výše uvedeného muže trval až do příjezdu přivolané policejní hlídky, a to za přítomností dalších zaměstnanců prodejny i několika zákazníků, kteří se v prodejně nacházeli. Následným šetřením bylo zjištěno, že u třiadvacetiletého muže se jedná o recidivu, poněvadž byl v posledních třech létech pravomocně odsouzen a potrestán rozsudkem Okresního soudu Opava pro obdobnou trestnou činnost majetkového charakteru k souhrnnému trestu odnětí svobody v délce 3 roky a 6 měsíců, kdy trest vykonal v prosinci roku 2008.


Zadržení řidiče motorového vozidla pod vlivem návykové látky v Kravařích

Dne 31.1.2010 po 23:00 hodině policejní hlídka z obvodního oddělení PČR v Kravařích kontrolovala poblíže křižovatky ulic Opavská a Nádražní v Kravařích řidiče osobního motorového vozidla značky Fiat Tempra, a to muže ročníku narození 1979 z Kobeřic. Při této silniční kontrole byl výše uvedený muž policisty vyzván k podrobení se zkoušce testerem Drugwipe 5+, kdy tato zkouška na možnou přítomnost psychotropních návykových látek a jedů v těle řidiče byla pozitivní na látku amfetamin. Jednatřicetiletý muž se následně podrobil lékařskému vyšetření na protialkoholní záchytné stanici v Opavě, jehož součástí byl i odběr biologických látek (krve a moči) a bylo mu zakázáno řízení všech motorových vozidel do dalšího rozhodnutí.

vytisknout  e-mailem