Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 31.10.2009

Loupežná přepadení osob v Opavě, poškození zaparkovaných motorových vozidel a další...(12 případů) 

 

Loupežné přepadení mužů poblíže „Myší díry“ mezi ulicemi Nákladní a Dolní náměstí v Opavě – známí pachatelé, objasnění

Policejní komisař Územního odboru SKPV (služby kriminální policie a vyšetřování) Opava, Krajského ředitelství policie Severomoravského kraje zahájil trestní stíhání mladistvého muže ročníku narození 1993 z Opavy pro provinění z trestného činu „Loupež“ a dále obvinil muže ročníku narození 1990 z Opavy pro trestný čin „Loupež“, kterého se dopustili tím, že dne 28.10.2009 v době kolem 00:15 hod. požadovali po poškozených mužích ročníků narození 1985 z Opavy a 1987 z Opavy-Kateřinek peníze, a to v době, kdy si tito kupovali jídlo u občerstvení „Myší díra“ na spojnici Dolního náměstí a ulice Nákladní v Opavě, kdy k nim shora jmenovaní pachatelé přistoupili v době, kdy platili a drželi v ruce peníze, což oba poškození muži odmítli. Bezprostředně poté byli oba poškození muži fyzicky napadeni kopem nohy do obličeje, kdy staršímu z poškozených mužů vytrhli z ruky bankovku v nominální hodnotě 100,- Kč a z místa činu utekli. Čtyřiadvacetiletému muži bylo způsobeno zranění s jednorázovým lékařským ošetřením ve Slezské nemocnici v Opavě, dvaadvacetiletý muž zranění neutrpěl. Případ objasnili policisté z obvodního oddělení PČR v Opavě ve spolupráci s opavskými kriminalisty na základě místní a osobní znalosti prostředí a možných pachatelů. Jejich případná další trestná činnost je nadále v prověřování.


Poškození zaparkovaných motorových vozidel na ulici Otické v Opavě – neznámý pachatel

Dne 30.10.2009 v době kolem 22:00 hod. neznámý pachatel spáchal na ulici Otické v Opavě trestný čin „Poškozování cizí věci“ tím, že před činžovními domy čísla 6 a 8 poškodil pošlapáním karoserii zde zaparkovaného osobního motorového vozidla tovární značky Peugeot 206, u kterého prošlápnutím poškodil přední kapotu a střechu vozidla, kdy takto způsobil poškozenému muži ročníku narození 1952 z Opavy škodu ve výši 10.000,- Kč. Dále poškodil zde zaparkované osobní motorové vozidlo tovární značky Škoda Felicia, u kterého prošlápl přední kapotu, čímž způsobil poškozenému muži ročníku narození 1955 z Opavy škodu ve výši 500,- Kč. Dále poškodil zde zaparkované osobní motorové vozidlo tovární značky Opel Corsa, u kterého prošlápl střechu vozidla a společnosti Satjam spol. s r.o. Ostrava tak způsobil dosud nevyčíslenou škodu. Případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR v Opavě.


Poškození vrat oplocení na ulici Kolofíkovo nábřeží v Opavě-Kateřinkách – neznámý pachatel

Dne 30.10.2009 v době kolem 22:30 hod. neznámý pachatel spáchal na ulici Kolofíkovo nábřeží v Opavě-Kateřinkách trestný čin „Poškozování cizí věci“ tím, že z dosud nezjištěných příčin a nezjištěným způsobem vrazil do levého křídla vrat oplocení u jednoho z rodinných domů, kdy vylomením unášecích drážek poškodil rameno elektromotoru ovládání, čímž byla poškozenému muži ročníku narození 1962 z Opavy-Kateřinek způsobena škoda převyšující částku 5.000,- Kč. Případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR v Opavě.

 

 

Loupežné přepadení ženy na ulici Olbrichové v Opavě – neznámý pachatel

Dne 31.10.2009 byly policejním komisařem Územního odboru SKPV (služby kriminální policie a vyšetřování) Opava, Krajského ředitelství policie Severomoravského kraje zahájeny úkony trestního řízení ve věci spáchání trestného činu „Loupež“, kterého se dopustil neznámý pachatel tím, že dne 31.10.2009 v době kolem 01:30 hod. za domem číslo 21 na ulici Olbrichové v Opavě, a to naproti Červeného kostela, fyzicky napadl poškozenou ženu ročníku narození 1987 z Kravař, kterou povalil na zem a vytrhl jí z ruky kabelku, ve které měla fotoaparát značky Benq, finanční částku na hotovosti ve výši 2.000,- Kč, osobní doklady a další písemnosti a když jí přišla na pomoc její kamarádka, žena ročníku narození 1987 z Kravař, tak i tuto neznámý muž rovněž fyzicky napadl, kdy ji povalil na zem a snažil se jí vytrhnout kabelku z ruky, což se mu nepodařilo. Neznámý pachatel tak prvně jmenované ženě způsobil škodu ve výši 6.000,- Kč a dále utrpěla zranění (podvrtnutí kotníku pravé nohy), které si vyžádalo lékařské ošetření ve Slezské nemocnici v Opavě s dosud neustanovenou dobou léčení. Druhé ženě materiální škoda nevznikla, utrpěla však odřeniny na hřbetech obou rukou, bez lékařského ošetření. Případ je nadále v šetření.


Pokus vloupání do stánku trafiky na ulici Krnovské v Opavě – neznámý pachatel

V době od 18:00 hod. dne 30.10.2009 do 06:00 hod. dne 31.10.2009 neznámý pachatel spáchal na ulici Krnovské v Opavě trestný čin „Krádež“ ve stádiu pokusu tím, že se pokusil vniknout po předchozím páčení vnější uzamykatelné rolety okna do trafiky, která se nachází vedle budovy lékárny U Salvadora, což se mu však nepodařilo, nic neodcizil, na zařízení však způsobil Technickým službám Opava škodu ve výši 2.000,- Kč. Případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR v Opavě.


Zatajení nálezu věci na diskotéce Kravín v Dolním Benešově – neznámý pachatel

Dne 31.10.2009 v době mezi 01:00 hod. a 01:15 hod. na ulici Hájecké v Dolním Benešově, v budově diskotéky Kravín, si na tanečním parketu neznámá osoba přisvojila nalezený mobilní telefon značky Nokia N82, který poškozenému muži ročníku narození 1991 z Vřesiny v průběhu tance vypadl ze zadní kapsy kalhot, čímž mu byla způsobena škoda ve výši 6.000,- Kč. Případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR v Hlučíně pro trestný čin „Zatajení věci“.


Odcizení peněženky z volně odložené kabelky v průběhu diskotéky na ulici Nákladní v Opavě – neznámý pachatel

V době od 23:00 hod. dne 30.10.2009 do 03:00 hod. dne 31.10.2009 neznámý pachatel na ulici Nákladní v Opavě, v prostorách diskotéky Manhatan, využil nepozornosti poškozené ženy ročníku narození 1987 z Litultovic a z její volně odložené kabelky jí odcizil dámskou plátěnou peněženku černé barvy v hodnotě 200,- Kč, ve které měla různé osobní doklady, platební kartu a finanční částku hotovosti ve výši 100,- Kč. Tímto jednáním neznámý pachatel způsobil celkovou škodu ve výši 300,- Kč a případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR v Opavě pro trestný čin „Neoprávněné držení platební karty“.

 

 

Odcizení zboží v supermarketu Penny Market na ulici Rybářské v Opavě – známý pachatel

Dne 31.10.2009 policisté z obvodního oddělení PČR v Opavě ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z trestného činu „Krádež“ muži ročníku narození 1985 z Kravař, neboť tento dne 31.10.2009 v době kolem 12:10 hod. odcizil v supermarketu Penny Market na ulici Rybářské v Opavě volně vystavené zboží v celkové hodnotě 199,- Kč, kdy s tímto zbožím prošel bez zaplacení pokladnami, kde byl zadržen pracovníkem bezpečnostní ochranné služby prodejny. Přivolaní opavští policisté provedenými lustracemi v dostupných evidencích zjistili, že se u něj jedná o recidivu, poněvadž byl za obdobnou trestnou činnost majetkového charakteru pravomocně odsouzen rozsudkem Okresního soudu v Opavě z října 2008 pro trestný čin „Krádež“, za který mu byl uložen podmíněný trest odnětí svobody v délce 10-ti měsíců se zkušební dobou do července 2010. Dále bylo zjištěno, že se jedná o osobu, která je v celostátním pátrání, které vyhlásili policisté z Ústí nad Orlicí. Po podání vysvětlení a provedených procesních úkonech, které požadovali ústeckoorličtí policisté, čtyřiadvacetiletý muž z budovy obvodního oddělení PČR v Opavě odešel. Případ je nadále v šetření.


Nález munice pocházející z období 2. světové války v Nových Sedlicích

Dne 31.10.2009 ve 12:30 hod. byla v lesním porostu za obcí Nové Sedlice, a to ve vzdálenosti 500 m od silnice číslo I/11 (Opava-Ostrava) nalezena munice pocházející z období 2. světové války. Přivolaný policejní pyrotechnik Krajského ředitelství policie Severomoravského kraje Ostrava, pracoviště ve Frýdku-Místku si následně převzal a k zneškodnění převezl dělostřeleckou minu ráže 120 mm.


Dopravní nehodovost

Dne 31.10.2009 došlo v okrese Opava k 1 nahlášené a šetřené dopravní nehodě, bez zranění osob s hmotnou škodou na majetku ve výši 30.000,- Kč.


Odcizení přívěsného vozíku za automobil na ulici Mlčochové v Opavě-Kateřinkách – neznámý pachatel

Dne 31.10.2009 v době od 19:30 hod. do 22:30 hod. neznámý pachatel spáchal na ulici Mlčochové v Opavě-Kateřinkách trestný čin „Krádež“ tím, že odcizil neuzamčený přívěsný vozík registrační značky 97-OPL-41, barvy hnědé s korbou plachty zelenošedé barvy, roku výroby 1991, který byl volně odstavený na pozemní komunikaci před domem číslo 8, čímž byla poškozenému muži ročníku narození 1964 z Opavy-Kateřinek způsobena celková škoda ve výši 10.000,- Kč. Případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR v Opavě.


Odcizení motocyklu před panelovým domem na ulici Antonína Sovy v Opavě-Kateřinkách – neznámý pachatel

Dne 31.10.2009 v době od 23:30 hod. do 23:50 hod. neznámý pachatel spáchal na ulici Antonína Sovy v Opavě-Kateřinkách trestný čin „Neoprávněné užívání cizí věci“ tím, že se zmocnil pojízdného motocyklu značky Pionýr, registrační značky 2T6324, barvy modré metalízy, roku výroby 1967, který byl uzamčen řetězem přes přední kolo a byl odstaven na chodníku před panelovým domem číslo 35, čímž byla poškozenému muži ročníku narození 1964 z Opavy-Kateřinek způsobena celková škoda ve výši 10.000,- Kč. Případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR v Opavě.

vytisknout  e-mailem