Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 31.3.2009

Odcizení dětského kočárku, vloupání do sklepa, loupež na nezletilci v Opavě a další...(7 případů) 

 

Výtržnictví na autobusovém nádraží v Hlučíně – známí pachatelé


Dne 31.3.2009 policejní komisař územního odboru SKPV (služby kriminální policie a vyšetřování) Opava, Krajského ředitelství Policie České republiky Severomoravského kraje zahájil trestní stíhání muže ročníku narození 1980, muže ročníku narození 1988 a muže ročníku narození 1989, všichni bytem Hlučín, a to pro trestný čin „Výtržnictví“, neboť všichni tři shora uvedení muži se v době kolem 16:00 hod. dne 24.2.2009 v prostoru autobusového nádraží na ulici Opavské v Hlučíně vzájemně opakovaně slovně a fyzicky napadli, kdy nejprve nejstarší muž opakovaně udeřil pěstí do obličeje nejmladšího muže, který v důsledku tohoto upadl na zem, bezprostředně poté třetí z mužů údery pěstí do horní poloviny těla napadl prvního útočníka a tohoto pak začal napadat i nejmladší z mužů. Na místo se dostavili strážníci Městské policie Hlučín, kteří se snažili muže od sebe odtrhnout, jenže tito se několikrát vysmekli a ve vzájemném napadání pokračovali i před zakročujícími strážníky. Jejich protiprávnímu jednání bylo zabráněno až přiložením pout, přesto se jmenovaní muži nadále slovně napadali, a to na místě veřejnosti přístupném a za účasti velkého množství spoluobčanů a dopustili se tak hrubé neslušnosti a výtržnosti. Trestní stíhání všech tři mužů je vedeno na jejich svobodě. Předmětem dalšího šetření je míra jejich protiprávního jednání.



Ublížení na zdraví mezi manžely v Kravařích – známý pachatel


Dne 31.3.2009 policejní komisař územního odboru SKPV (služby kriminální policie a vyšetřování) Opava, Krajského ředitelství policie Severomoravského kraje zahájil trestní stíhání muže ročníku narození 1973 z Kravař jako obviněného ze spáchání trestného činu „Ublížení na zdraví“, kterého se dopustil tím, že ve večerních hodinách dne 7.2.2009 v místě společného trvalého bydliště na ulici Hlučínské v Kravařích, a to na verandě a v obývacím pokoji rodinného domu, fyzicky napadl svojí manželku, ženu ročníku narození 1975 z Kravař, kterou několikrát udeřil pěstmi do horní části těla a také do obličeje a tímto svým jednáním jí způsobil zranění nosu a poranění v oblasti krční páteře, jenž si vyžádalo lékařské ošetření ve Slezské nemocnici v Opavě s pracovní neschopností v době od 9.2.2009 do 15.3.2009.



Odcizení zboží v prodejně potravin Hruška na ulici Rybové v Opavě – známý pachatel


Dne 31.3.2009 policisté z obvodního oddělení PČR v Opavě ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z trestného činu „Krádež“ muži ročníku narození 1985 z Neplachovic, neboť tento dne 31.3.2009 v době kolem 12:15 hod. v prodejně potravin Hruška na ulici Rybové v Opavě odcizil volně vystavené zboží, a to 8 ks čokolád značky Studentská pečeť, čímž firmě Hruška s.r.o. Ostrava způsobil škodu ve výši 319,- Kč.

Jakmile bez zaplacení zboží prošel přes pokladny, byl zde zadržen prodavačkou prodejny do příjezdu opavských policistů a zboží bylo následně vráceno zpět do prodeje. Uvedeného protiprávního jednání majetkového charakteru se čtyřiadvacetiletý muž dopustil přesto, ač byl v posledních třech letech pravomocně odsouzen rozsudkem okresního soudu v Opavě z února 2008 pro trestný čin „Krádež“ a byl mu uložen trest obecně prospěšných prací s výměrou 150 hodin, které doposud neodpracoval.


Vloupání do sklepního boxu na ulici Polanové v Opavě – neznámý pachatel


V době od 24.3.2009 do 31.3.2009 neznámý pachatel spáchal na ulici Polanové v Opavě trestný čin „Krádež“ a trestný čin „Porušování domovní svobody“ tím, že v blíže neupřesněné době se po předchozím vylomení plechové petlice dveří vloupal do sklepního boxu jednoho z činžovních domů, ze kterého odcizil jízdní kolo značky Sprinter Cross TX 71 červeno-stříbrné barvy v hodnotě 4.000,- Kč, které bylo uzamčeno lankovým zámkem ke kovové trubce. Na dveřích boxu vznikla poškozením petlice škoda ve výši 150,- Kč, odcizením lankového zámku vznikla škoda 250,- Kč. Ženě ročníku narození 1973 z Opavy tak byla způsobena celková škoda ve výši 4.400,- Kč a případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR v Opavě.



Odcizení dětského kočárku z chodby domu na ulici Na Rybníčku v Opavě – neznámý pachatel


V době od 17:00 hod. dne 7.3.2009 do 14:00 hod. dne 8.3.2009 neznámý pachatel spáchal na ulici Na Rybníčku v Opavě trestný čin „Krádež“ tím, že ve shora uvedené době odcizil z přízemní chodby neuzamčeného činžovního domu volně odstavený dětský kočárek značky Peg Pérego Pliko P3 červenočerné barvy v hodnotě 5.990,- Kč, ve kterém byl dětský pytel zvaný fusak značky Ada černé barvy v hodnotě 890,- Kč, čímž byla poškozené ženě ročníku narození 1980 z Opavy způsobena celková škoda ve výši 6.880,- Kč. Případ byl policistům z obvodního oddělení PČR v Opavě nahlášen až dne 31.3.2009 a nyní věc prošetřují.



Dopravní nehodovost


Dne 31.3.2009 došlo v okrese Opava k 1 dopravní nehodě s lehkým zraněním jedné osoby, bez hmotné škody na majetku.



Loupežné přepadení nezletilé osoby na ulici Zámecký okruh v Opavě – neznámý pachatel


Dne 31.3.2009 zahájil policejní komisař územního odboru SKPV (služby kriminální policie a vyšetřování) Opava, Krajského ředitelství policie Severomoravského kraje úkony trestního řízení ve věci trestného činu „Loupež“, kterého se měl dopustil neznámý pachatel tím, že dne 31.3.2009 v době kolem 15:30 hod., v prostoru u hlavního vchodu do Zimního stadionu na ulici Zámecký okruh v Opavě, fyzicky napadl nezletilého hocha ročníku narození 1996 z Opavska, kterému následně odcizil jeho mobilní telefon značky Nokia 7360 oranžovošedé barvy se sluchátky Nokia černé barvy, vše v celkové hodnotě 800,- Kč. Poškozený chlapec utrpěl lehké zranění, které si vyžádalo jednorázové lékařské ošetření ve Slezské nemocnici Opava.

Opavští policisté žádají širokou veřejnost o spolupátrání po pachateli tohoto násilného trestného činu. V případě jakéhokoli poznatku nebo informace, které by vedly z objasnění případu, nechť zavolají, byť i anonymně, na bezplatnou linku tísňového volání Policie České republiky čísla 158.

vytisknout  e-mailem