Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 31.5.2009

Nález munice, skok dívky z okna a další...(4 případy) 

 

Nález munice pocházející z 2. světové války za obcí Pusté Jakartice


 

Dne 31.5.2009 ve 14:45 hod. telefonicky oznámil na bezplatnou linku tísňového volání Policie České republiky čísla 158 muž ročníku narození 1978 z Brumovic, že před chvíli nalezl na poli za obcí Pusté Jakartice nějaký předmět, který připomíná munici pocházející z 2. světové války. Na místě bylo policisty z obvodního oddělení PČR Opava zjištěno, že se jedná o 1 ks dělostřelecké miny ráže 82 mm sovětské výroby. Munici si převzal a k zneškodnění odvezl policejní pyrotechnik Krajského ředitelství policie Severomoravského kraje, pracoviště ve Frýdku-Místku.


 


 

Bezpečnostní opatření v rámci fotbalového utkání Opava - Karviná


 

Dne 31.5.2009 proběhlo na teritoriích Územních odborů PČR ve Frýdku-Místku a v Opavě bezpečnostní opatření v souvislosti se zajištěním veřejného pořádku při konání fotbalových utkání 2. ligy mezi mužstvy FK Fotbal Třinec a FC Bohemians Praha 1905 v Třinci a mezi mužstvy SFC Opava a MFK Karviná v Opavě, které bylo vyhlášeno od 12:00 hod. dne 31.5.2009. Počet diváků byl v Třinci 1.060 a v Opavě 1.811. Během opatření nebylo použito donucovacích prostředků, nasazeno bylo 200 policistů Krajského ředitelství policie Severomoravského kraje, 24 strážníků Městské policie Třinec, 20 strážníků Městské policie Opava a členové bezpečnostních ochranných služeb fotbalových stadiónů. K vážnějšímu narušení veřejného pořádku a občanskému soužití nedošlo, rovněž nedošlo k zranění osob a k poškození majetku.


 


 

Dopravní nehodovost


 

Dne 31.5.2009 došlo v okrese Opava ke 3 nahlášeným a šetřeným dopravním nehodám, bez zranění osob, s hmotnou škodou na majetku v celkové výši 85.000,- Kč.


 


 

Skok z okna bytu na ulici Pekařské v Opavě


 

Dne 31.5.2009 v době kolem 21:15 hod. z dosud přesně nezjištěných příčin vyskočila z okna bytu v 1. patře, které je ve výšce 6 metrů nad zemí, na dvůr za jedním z činžovních domů na ulici Pekařské v Opavě žena ročníku narození 1991 (17 let) z Opavy, kdy dopadla na travnatou plochu a způsobila si tím zranění levého bérce, pohmoždění hrudníku a bederní páteře, které si vyžádá dobu léčení nejméně 14 dní. Vzhledem ke shora uvedeným skutečnostem byly k objasnění a prověřování všech skutečností v této věci zahájeny úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu „Ublížení na zdraví“. Prvotním šetřením nebylo zjištěno cizí zavinění a věc je nadále v šetření ze strany policistů z obvodního oddělení PČR v Opavě.

vytisknout  e-mailem