Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 31.5.2010

Opava - Z garáže odcizil jízdní kolo v hodnotě 80 tisíc korun a další události (8 případů) 

V obci Nové Sedlice řídil vozidlo pod vlivem alkoholických nápojů
 
Dopravní policisté provedli 31.května v ranních hodinách na silnici I. třídy č. 11 v obci Nové Sedlice, ve směru jízdy na Ostravu, silniční kontrolu osobního automobilu Fiat Doblo. Vozidlo řídil dvaašedesátiletý muž z Ostravy, který se na výzvu policisty se podrobil odbornému měření přístrojem Drager, s pozitivním výsledkem. Byly mu naměřeny hodnoty: poprvé 0,80 a podruhé 0,81 promile alkoholu v dechu. Jmenovaný s naměřenými hodnotami souhlasil a odborné lékařské vyšetření s odběrem vzorku krve nežádal. Policisté řidiči odebrali řidičský průkaz do dalšího rozhodnutí a zakázali mu další jízdu s vozidlem.
Policisté opavského dopravního inspektorátu věc šetří jako přestupek proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu.
 
 
Dalšího podnapilého řidiče policisté přistihli při řízení vozidla na ulici Těšínské v Opavě
 
Silniční kontrolu provedli opět dopravní policisté dne 31.května, tentokrát v dopoledních hodinách na ulici Těšínské v Opavě v prostoru bývalé točny trolejbusů. Jednatřicetiletý muž z Nového Jičína řídil nákladní automobil Ford Transit. Policisté jej vyzvali k odbornému měření pomocí přístroje Drager, s pozitivním výsledkem. Jmenovanému naměřili poprvé hodnotu 0,44 promile alkoholu v dechu, po pěti minutách pak hodnotu 0,40 promile alkoholu v jeho dechu. I tento řidič s naměřenými hodnotami souhlasil a odborné lékařské vyšetření nežádal. Policisté řidiči na místě zadrželi řidičský průkaz a zakázali mu další jízdu s vozidlem.
I druhý případ šetří dopravní policisté jako přestupek proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu.
 
 
V obci Hrabyně odcizil signalizační zařízení
 
Případ se udál v přesně nezjištěné době v období od 24.května do 31.května  na silnici I. třídy č. 11 mezi obcemi Hrabyní a Josefovicemi, 200 metrů před obcí Josefovice.
Neznámý pachatel odstranil visací zámek z uzamčené plechové bedny a z této odcizil dvanáctivoltový napájecí zdroj (180 Ampér) v hodnotě 4.500,- Kč, přičemž odcizením visacího zámku způsobil stokorunovou škodu. Pachatel dále demontoval pět signalizačních zařízení se světlem oranžové barvy, které byly umístěny na plastových směrových tabulích. Z těchto pěti pak u čtyř signalizačních zařízení odřezal napájecí kabely a tyto odcizil. Ostravské společnosti tak pachatel způsobil celkovou škodu ve výši 9.000,- Kč.
Případ šetří opavští policisté jako přečin krádež vloupáním.
 
 
Travní sekačku odcizil ze zahrady u rodinného domu na ulici Čajkovského v Opavě
 
Policisté opavského obvodního oddělení zahájili 31.května úkony trestního řízení ve věci přečinů krádeže vloupáním a porušování domovní svobody, z jejichž spáchání je podezřelý neznámý pachatel.
Ten v době od 29.května do 31.května vnikl nezjištěným způsobem na zahradu rodinného domu na ulici Čajkovského v Opavě, odkud odcizil zahradní sekačku v hodnotě 3.926,- Kč. Škodu pachatel způsobil pětadvacetileté ženě z Opavy.
 
 
V silně podnapilém stavu ležel na trávníku před domem na ulici Haškové v Opavě
 
Opavští policisté 31.května po patnácté hodině zajistili před činžovním domem na ulici Haškové v Opavě devatenáctiletého muže z Vítkovska. Muž ležel v silně podnapilém stavu na trávníku před tímto domem a nebyl schopen vlastní chůze ani komunikace. Svým stavem budil veřejné pohoršení kolemjdoucích spoluobčanů. Policisté podnapilému muži naměřili přístrojem Drager v dechu hodnotu 2,35 promile alkoholu.
Věc šetří opavští policisté jako přestupek proti veřejnému pořádku.
  
 
Pokusil se vloupat do kanceláře na ulici Těšínské v Opavě
 
Neznámý pachatel se v době od 27.května do 31.května pokusil vloupat do kanceláře opavské společnosti na ulici Těšínské v Opavě. Nejdříve vypáčil kovovou mříž a poté i dřevěné dveře do kanceláře, z které nakonec nic neodcizil. Přesto, na poškození zařízení pachatel způsobil pětisetkorunovou škodu.
Policisté Obvodního oddělení PČR v Opavě neznámého pachatele podezřívají ze spáchání přečinu krádeže vloupáním, ve stádiu pokusu.
 
 
Z uzamčené garáže odcizil jízdní kolo v hodnotě 80 tisíc korun 
 
Policisté opavského obvodního oddělení zahájili 31.května úkony trestního řízení ve věci přečinů krádeže vloupáním a porušování domovní svobody, z jejichž spáchání je podezřelý neznámý pachatel.
Ten v přesně nezjištěné době v období od 10.května do 31.května vnikl na pozemek u rodinného domu na ulici Nerudové v Opavě. Zde vypáčil okno na pergole, jež je součástí garáže, a do prostoru garáže vnikl. Odtud pak odcizil pánské horské jízdní kolo značky BMW, zlaté barvy, s černými plastovými blatníky, osvětlením vpředu a vzadu a plátěnou brašničkou. Pětačtyřicetiletému muži z Opavy pachatel způsobil škodu ve výši 80.000,- Kč. Na zařízení škoda způsobena nebyla.
 
 
Dopravní nehodovost
 
V průběhu 31.května nešetřili dopravní policisté na Opavsku žádnou dopravní nehodu.
 
 
Zpracovala: Dagmar Schindlerová

vytisknout  e-mailem