Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 31.8.2009

Vloupání do motorových vozidel, sprejerství v Opavě a další...(9 případů) 

 

Odcizení mobilního telefonu z lavičky v Městských sadech v Opavě – neznámý pachatel


 

Dne 29.8.2009 v době mezi 00:00 hod. a 01:00 hod. neznámý pachatel spáchal na ulici Jaselské v Opavě trestný čin „Krádež“ tím, že odcizil při hudební produkci z lavičky v Městských sadech volně odložený mobilní telefon značky RIM BlackBerry 8900 černé barvy, čímž byla poškozenému muži ročníku narození 1985 z Opavy-Kateřinek způsobena škoda ve výši 8.999,- Kč. Případ byl policistům z obvodního oddělení PČR v Opavě nahlášen až dne 31.8.2009 a je nadále v šetření.


 


 

Vloupání do motorového vozidla na ulici Ostravské v Hlučíně – neznámý pachatel


 

V době od 11:25 hod. do 11:45 hod. dne 31.8.2009 neznámý pachatel před prodejnou květinářství na ulici Ostravské v Hlučíně dosud nezjištěným způsobem vnikl do kabiny zde odstaveného motorového vozidla značky Mercedes Sprinter, ze které odcizil notebook značky UMPC Gigabite U60 černé barvy v hodnotě 15.550,- Kč, ke škodě soukromé firmy z Polska. Případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR v Hlučíně pro trestný čin „Krádež“.


 


 

Umístění pachatele trestných činů do policejní cely v Opavě


 

Dne 31.8.2009 ve 12:30 hod. byl v prostoru garážoviště na ulici Hradecké v Opavě zadržen policejní hlídkou z obvodního oddělení PČR v Opavě muž ročníku narození 1985 z Opavy, který chvíli předtím řídil po ulici Hradecké v Opavě osobní motorové vozidlo značky Renault Clio a byl stavěn policejní hlídkou. Na místě bylo lustracemi zjištěno, že není držitelem příslušného řidičského oprávnění a je mu vysloven zákaz řízení všech motorových vozidel Okresním soudem Opava do října 2014. Dále bylo zjištěno, že vozidlo řídil po předchozím požití omamných a psychotropních látek. Případ je nadále v šetření, čtyřiadvacetiletý muž je však již nyní důvodně podezřelý ze spáchání trestných činů „Ohrožení pod vlivem návykových látek“, „Řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění“ a „Maření výkonu úředního rozhodnutí“. Vzhledem ke své protiprávní činnosti byl umístěn do policejní cely Územního odboru Policie České republiky Opava za účelem provádění různých procesních úkonů.


 


 

Vloupání do motorového vozidla na ulici Opavské v Dolním Benešově – neznámý pachatel


 

Dne 31.8.2009 byly policisty z obvodního oddělení PČR Hlučín zahájeny úkony trestního řízení ve věci trestného činu „Krádež“, kterého se dopustil neznámý pachatel tím, že v době od 08:00 hod. do 12:40 hod. dne 31.8.2009 po rozbití okna pravých bočních posuvných dveří vnikl do motorového vozidla značky Renault Master, které bylo zaparkováno v prostorách staveniště výrobní haly firmy Lena na ulici Opavské v Dolním Benešově, ze kterého odcizil příklepovou vrtačku značky Hilti v hodnotě 20.000,- Kč, která byla uložena v plastovém kufru červené barvy, kdy poškozením skla dveří vznikla škoda ve výši 2.000,- Kč, toto vše ke škodě poškozené společnosti Luing spol. s r.o. Ostrava.


 

 

Podvodné jednání neznámého pachatele v Opavě


 

Dne 31.8.2009 na základě oznámení od poškozeného muže ročníku narození 1962 z Ostravy byly ze strany policistů z obvodního oddělení PČR v Opavě zahájeny úkony trestního řízení ve věci trestného činu „Podvod“, neboť na podkladě zjištěných skutečností je dostatečně odůvodněn závěr, že v odpoledních hodinách dne 5.4.2009 neznámý pachatel nejprve vylákal v areálu Psychiatrické léčebny na ulici Olomoucké v Opavě na poškozeném oznamovateli, který byl v této době zde hospitalizován, finanční částku na hotovosti ve výši 3.000,- Kč, a to za účelem poskytnutí půjčky a dále pak o chvíli později vylákal na shora jmenovaném před hypermarketem Hypernova na ulici Olomoucké v Opavě další finanční částku ve výši 12.000,- Kč, kterou musel poškozený vybrat prostřednictvím bankomatu ČS a.s., kdy do současné doby slibované půjčce a závazku nebylo dostáno, zapůjčené peníze poškozenému navráceny nebyly a skutek spáchal dosud neznámý muž, který poškozeného již nikdy a nijak nekontaktoval. Jednáním neznámého muže se sedmačtyřicetiletý oznamovatel cítí být poškozen a byla mu způsobena škoda ve výši 15.000,- Kč.


 


 

Odcizení jízdního kola ze sklepního boxu domu na ulici Na Rybníčku v Opavě – neznámý pachatel


 

Dne 28.8.2009 v době od 16:00 hod. do 18:00 hod. neznámý pachatel spáchal v Opavě trestný čin „Krádež“ a trestný čin „Porušování domovní svobody“ tím, že po předchozím vytržení petlice a přestřižení lankového zámku vnikl do sklepního boxu v jednom z činžovních domů na ulici Na Rybníčku v Opavě, ze kterého odcizil dámské trekinkové jízdní kolo značky Vertec bílo červené barvy, čímž byla poškozené ženě ročníku narození 1962 z Opavy způsobena celková škoda ve výši 7.000,- Kč. Případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR v Opavě.


 


 

Sprejerství, postříkání fasád domů na ulici Gagarinové v Opavě – neznámý pachatel


 

Dne 31.8.2009 v době kolem 17:00 hod. dosud neznámý pachatel spáchal na ulici Gagarinové v Opavě trestný čin „Poškozování cizí věci“ tím, že postříkal fasádu jednoho z rodinných domů, kdy na zeď domu nastříkal černou barvou znak kosočtverce s čárou uprostřed o velikosti 40 x 20 cm, čímž vznikla muži ročníku narození 1932 z Opavy škoda ve výši 5.000,- Kč. Dále ve stejné době a na stejném místě postříkal fasádu dalšího z domů, kdy na zeď nastříkal černou barvou nápis Winie se šipkou směřující dolů o velikosti 25 x 15 cm, kdy tímto vznikla škoda ve výši 5.000,- Kč muži ročníku narození 1931 z Opavy. Celková škoda činí 10.000,- Kč a případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR v Opavě.


 


 

Ublížení na zdraví v Hlučíně – známý pachatel


 

Dne 31.8.2009 policejní komisař Územního odboru SKPV (služby kriminální policie a vyšetřování) Opava, Krajského ředitelství policie Severomoravského kraje zahájil trestní stíhání muže ročníku narození 1947 z Hlučína pro trestný čin „Ublížení na zdraví“, kterého se dopustil tím, že dne 7.6.2009 v době kolem 18:00 hod. v zahrádkářské kolonii „Osada na Vinohradech“ v Hlučíně, po předchozí slovní rozepři, hodil po poškozeném muži ročníku narození 1939 z Hlučína cihlu, kterou jmenovaného zasáhl do kolene levé nohy a způsobil mu zranění, a to pohmoždění kolena s dobou léčení od 7.6.2009 do 17.7.2009. Případ je nadále v šetření.


 


 

Dopravní nehodovost


 

Dne 31.8.2009 došlo na teritoriu Územního odboru Policie České republiky Opava celkem ke 3 nahlášeným a šetřeným dopravním nehodám, kdy dva účastníci utrpěli lehká zranění a hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na částku 17.000,- Kč.

vytisknout  e-mailem