Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 31.8.2013

Opava - Dopravní nehoda s těžkým zraněním cyklisty v obci Klokočov a další...(15 případů) 

 

Dopravní nehoda s těžkým zraněním cyklisty v obci Klokočov

Dne 31.8.2013 v době kolem 16:30 hod. jel muž ročníku narození 1972 z Klimkovic, okres Ostrava na svém horském jízdním kole značky Kellys v obci Klokočov na Vítkovsku ve směru jízdy na Odry, a to z prudkého klesání, kdy před pravotočivou zatáčkou nepřizpůsobil rychlost jízdy zejména svým schopnostem, stavu a povaze pozemní komunikace a z jízdního kola spadl mimo vozovku, kde hlavou narazil do kovového zábradlí. Jednačtyřicetiletý cyklista utrpěl těžké poranění hlavy a byl vrtulníkem RZS transportován do Fakultní nemocnice s Poliklinikou v Ostravě-Porubě na urgentní příjem k lékařskému vyšetření a ošetření. Orientační dechová zkouška detekčním digitálním přístrojem Drager nebyla na místě u cyklisty provedena vzhledem k jeho zranění, byl u něj nařízen odběr krve při lékařském vyšetření za účelem zjištění, zda-li nebyl při jízdě pod vlivem alkoholických nápojů nebo jiných omamných a psychotropních látek či jedů. Celková hmotná škoda na jízdním kole byla stanovena na finanční částku ve výši 3.000,- Kč a celá záležitost je nadále v prověřování a v prošetřování ze strany policistů ze Skupiny dopravních nehod Dopravního inspektorátu Územního odboru Policie České republiky v Opavě.


Dopravní nehodovost

V průběhu dne 31.8.2013 došlo na teritoriu Územního odboru Policie České republiky v Opavě ke 3 nahlášeným a šetřeným dopravním nehodám, při kterých byla 1 osoba zraněna těžce a 2 osoby byly zraněny lehce, přičemž celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 32.000,- Kč.


Odcizení peněženky a mobilu z tašky v nákupním vozíku v supermarketu Billa v Hlučíně

Dne 31.8.2013 zahájili policisté z Obvodního oddělení PČR v Hlučíně úkony trestního řízení ve věci přečinu „Krádež“ a přečinu „Neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku“, kterých se dopustil neznámý pachatel tím, že dne 31.8.2013 v době kolem 10:20 hod. v supermarketu Billa na ulici Opavské v Hlučíně využil chvilkové nepozornosti poškozené ženy ročníku narození 1967 z Hlučína, která si vážila zboží a z její tašky volně odložené v nákupním vozíku jí odcizil dámskou koženou peněženku značky BMW oranžové barvy s finanční částkou na hotovosti 1.500,- Kč, s různými osobními doklady a s platební kartou a dále odcizil mobilní telefon značky LG bílé barvy, čímž byla shora uvedené poškozené ženě způsobena celková škoda ve výši 4.000,- Kč.


Nález munice pocházející z období 2. světové války na katastru obce Dobroslavice

Dne 31.8.2013 v 08:45 hod. telefonicky oznámil na bezplatnou linku tísňového volání Policie České republiky čísla 158 muž ročníku narození 1979 z Hlučína, že před chvíli nalezl v lese nad chatovou osadou Rybárna na katastru obce Dobroslavice nějaké předměty, které vypadají jako munice pocházející z období 2. světové války. Místo nálezu zajistili policisté z Obvodního oddělení PČR v Hlučíně do příjezdu policejního pyrotechnika PČR z Expozitury ve Frýdku-Místku, který si následně převzal a k zneškodnění odvezl 2 dělostřelecké miny ráže 82 mm.


Kontrola podnapilé řidičky osobního automobilu na ulici Bolatické v Dolním Benešově

Dne 31.8.2013 v době kolem 12:30 hod. policejní hlídka z Obvodního oddělení PČR v Hlučíně stavěla a kontrolovala na ulici Bolatické v Dolním Benešově řidičku osobního motorového vozidla značky Škoda Fábia, a to ženu ročníku narození 1976 ze Štěpánkovic. Z chování řidičky bylo patrné, že je pod vlivem alkoholických nápojů a proto byla vyzvána k podrobení se odbornému měření dechovými zkouškami detekčním digitálním přístrojem Dräger, s čímž souhlasila, avšak ani přes opakované pokusy (4 krát) nebyla schopná odborné měření dokončit. Výzvu ze strany zakročujících policistů k lékařskému vyšetření spojenému s odběrem biologického materiálu (krve nebo moči) však bezdůvodně odmítla, na místě jí byl zadržen její řidičský průkaz a bylo jí zakázáno řízení všech motorových vozidel do dalšího rozhodnutí.


Vloupání do chaty na ulici Vodní Důl v obci Vřesina

Dne 31.8.2013 policisté z Obvodního oddělení PČR v Hlučíně zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu „Krádež“ a přečinu „Nedovolené ozbrojování“, kterých se dopustil neznámý pachatel tím, že v přesně nezjištěné době ode dne 25.8.2013 do dne 29.8.2013 na ulici Vodní Důl v obci Vřesina vnikl po rozbití skleněné výplně okna do chaty sloužící k obhospodařování rybníku a pro uskladnění věcí, odkud odcizil opakovací malorážku vzor Toz 78 ráže 22 Long Rifle bez nábojů s optikou, sekeru značky Fiskars, 2 kusy zahradnických nůžek značky Fiskars s oranžovočernými rukojeťmi a brousek nožů značky Fiskars, čímž způsobil poškozenému muži ročníku narození 1978 z Hlučína celkovou škodu ve výši 8.600,- Kč.


Poškození osobního automobilu v obci Březová

V noční době od 21:30 hod. dne 30.8.2013 do 07:30 hod. dne 31.8.2013 neznámý pachatel spáchal před panelovým domem v obci Březová přečin „Poškození cizí věci“ tím, že poškodil zde zaparkované osobní motorové vozidlo značky VW Passat, kdy do laku karosérie způsobil různé rýhy, čímž byla poškozené společnosti Union Ocel spol. s r.o. Praha způsobena celková škoda ve výši 20.000,- Kč. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Hradci nad Moravicí.

 

 

Vloupání do budovy staré školy na ulici Křížkové v obci Chuchelná

V přesně neuvedené době ode dne 26.8.2013 do dne 31.8.2013 neznámý pachatel spáchal na ulici Křížkové v obci Chuchelná přečin „Krádež“ tím, že nezjištěným způsobem vstoupil do budovy staré školy, kde v jedné z místností v 1. patře odcizil sadu 6 kusů činelů značky Meinl, čímž byla poškozenému muži ročníku narození 1976 z Chuchelné způsobena celková škoda ve výši 10.500,- Kč. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Kravařích.


Zajištění silně podnapilého muže na PZS Opava k vystřízlivění

Dne 31.8.2013 ve 20:45 hod. policisté z Obvodního oddělení PČR v Kravařích zajistili v jednom z rodinných domů v obci Hněvošice muže ročníku narození 1970 z Hněvošic, který chvíli předtím v silně podnapilém stavu (orientační dechovou zkouškou detekčním digitálním přístrojem Drager mu byla naměřena hodnota 2,08 promile alkoholu v dechu) v místě společného bydliště slovně napadal syna své družky, a to muže ročníku narození 1995 z Hněvošic. Vzhledem k tomu, že se choval arogantně a agresivně i za přítomnosti přivolaných policistů, bylo rozhodnuto o dodání výše uvedeného třiačtyřicetiletého muže na protialkoholní záchytnou stanici v Opavě k vystřízlivění. Ke zranění žádné ze zúčastněných osob nedošlo a rovněž nevznikla žádná škoda na majetku. Případ je šetřen jako přestupek proti občanskému soužití.


Vloupání do sklepního boxu v panelovém domě na ulici Ratibořské v Opavě-Kateřinkách

Dne 31.8.2013 v době mezi 06:15 hod. a 08:20 hod. neznámý pachatel spáchal na ulici Ratibořské v Opavě-Kateřinkách přečin „Porušování domovní svobody“ a přečin „Krádež“ tím, že po odstranění visacího zámku dveří vnikl do sklepního boxu poškozeného muže ročníku narození 1963 z Opavy-Kateřinek, odkud odcizil pánské horské jízdní kolo značky MTB Mission bíločerné barvy, čímž byla shora uvedenému poškozenému muži způsobena celková škoda ve výši 4.399,- Kč. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě.


Vloupání do garáže na ulici Rybářské v Opavě

V blíže neustanovené době od 17:00 hod. dne 30.8.2013 do 08:30 hod. dne 31.8.2013 neznámý pachatel spáchal na ulici Rybářské v Opavě přečin „Krádež“ tím, že po vypáčení okna vnikl do garáže poškozeného muže ročníku narození 1949 z Opavy, kdy pod zde zaparkovaný automobil podložil stolní okružní pilu, plastový box a zvedák a z tohoto osobního motorového vozidla poté demontoval a odcizil 4 kusy kompletních kol s letními pneumatikami, dále z vozu odcizil rezervní kolo se zimní pneumatikou a z prostoru garáže dále odcizil okružní pilu značky Bosch zelené barvy a vrtačku značky Bosch, čímž shora uvedenému poškozenému muži vznikla celková hmotná škoda na majetku ve výši 11.500,- Kč. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě.


Odcizení mobilního telefonu z kapsy poškozeného muže na ulici Tyršové v Opavě

Neznámý pachatel spáchal naproti restaurace Vesna na ulici Tyršové v Opavě přečin „Krádež“ tím, že dne 31.8.2013 v době kolem 02:30 hod. využil nepozornosti poškozeného muže ročníku narození 1990 z Opavy-Kateřinek, který si na uvedeném místě chvíli sedl a pro svou podnapilost usnul, kdy mu z kapsy kalhot odcizil jeho mobilní telefon značky Samsung Galaxy S III bílé barvy, čímž byla shora uvedenému poškozenému muži způsobena celková škoda ve výši 6.000,- Kč. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě.


Odcizení jízdního kola od Střední školy na ulici Kolofíkovo nábřeží v Opavě-Kateřinkách

V době mezi 15:00 hod. a 17:30 hod. dne 31.8.2013 neznámý pachatel spáchal na ulici Kolofíkovo nábřeží v Opavě-Kateřinkách přečin „Krádež“ tím, že v zadní části areálu u budovy Střední školy technické odcizil ze stojanu na jízdní kola zde odstavené, avšak neuzamčené pánské horské jízdní kolo značky Merida stříbrné barvy s přední odpruženou vidlicí černé barvy, čímž byla poškozenému muži ročníku narození 1970 z Opavy-Kylešovic způsobena celková škoda ve výši 6.000,- Kč. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě.


Požár zahradní chatky v obci Litultovice

Dne 31.8.2013 ve 12:45 hod. telefonicky oznámil na bezplatnou linku tísňového volání Policie České republiky čísla 158 muž ročníku narození 1955 z Litultovic, že poblíž místního hřbitova v obci Litultovice hoří zahradní chatka. Na místo byla ihned vyslána policejní hlídka z Obvodního oddělení PČR ve Velkých Heralticích, která zjistila, že zde již zasahují hasiči HZS Opava a SDH Litultovice. Vyšetřovatel požárů hasičů HZS Opava určil jako příčinu zahoření nedbalost, vyloučil tak úmyslné zavinění a celou záležitost si na místě převzal ve své kompetenci k dalšímu došetření a opatření. Ke zranění žádné ze zúčastněných osob nedošlo a celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 10.000,- Kč, ke škodě muže ročníku narození 1957 z Prahy.


Umrtí sedmdesátiletého muže (bezdomovce) na ulici Skladištní v Opavě

Dne 31.8.2013 v době mezi 04:30 hod. a 12:00 hod. došlo v nákladovém prostoru u skladů v areálu Českých drah ČD Opava-východ na ulici Skladištní v Opavě k úmrtí muže ročníku narození 1943 z Opavy (bezdomovec), kterého bez známek života nalezl jeho známý (muž ročníku narození 1959 z Opavy - bezdomovec), a to na zemi na provizorně zhotoveném lůžku z molitanu. Tělo zemřelého bylo na místě ohledáno přivolanou lékařkou, která stanovila čas úmrtí na dopolední hodinu z neznámé příčiny a nařídila zdravotní pitvu. Prvotním šetřením nebylo zjištěno cizí zavinění na úmrtí výše uvedeného sedmdesátiletého muže.


Zpracoval :
René Černohorský

vytisknout  e-mailem