Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 4.2.2010

Podvodné jednání na internetovém portálu a další...(6 případů) 

 

Podvodné jednání na internetovém portálu – neznámý pachatel

Opavští policisté ode dne 4.2.2010 prošetřují případ přečinu „Podvod“, kterého se dopustil neznámý pachatel tím, že dne 5.1.2010 na neznámém místě prodal prostřednictvím aukce na internetovém portálu www.ebay.de, kde vystupoval pod uživatelským jménem liona3, poškozenému muži ročníku narození 1975 z Chuchelné televizor značky Samsung LCD s uhlopříčkou 140 cm za částku 1.100 EUR, kdy se zavázal, že po obdržení částky 1.168 EUR (cena zboží i s poštovným) na účet vedený v zahraničí, uvedený televizor zašle kupujícímu, což se do současné doby nestalo, televizor poškozený muž neobdržel, nebyla mu vrácena ani zaslaná finanční částka a byla mu tak způsobena celková škoda ve výši 31.536,- Kč.


Požár domu na ulici Moravské v Hlučíně

Dne 3.2.2010 v 15:00 hod. osobně oznámil hlučínským policistům muž ročníku narození 1946 z Hlučína, že jeho syn způsobil požár v obytných prostorách společného bydliště na ulici Moravské v Hlučíně, kdy k tomuto došlo již dne 31.1.2010 v době kolem 01:00 hod. I po opožděném oznámení na místo vyjeli nejen policisté z obvodního oddělení PČR v Hlučíně, ale také vyšetřovatel hasičů HZS Opava, který uvedl, že pravděpodobná příčina požáru je nedbalostní jednání dvaačtyřicetiletého muže z Hlučína při vaření na elektrickém vařiči. Tuto skutečnost však musí potvrdit tento muž, který nebyl při šetření celé záležitosti doma. Podle vyjádření oznamovatele byl požár uhašen jeho synem a škoda byla vyčíslena na částku 10.000,- Kč. Ke zranění osob nedošlo a případ je nadále v šetření.


Odcizení zboží v supermarketu Kaufland na ulici Hlučínské v Opavě-Kateřinkách – známý pachatel

Opavští policisté dne 4.2.2010 ve zkráceném přípravném řízení sdělili muži ročníku narození 1991 z Opavy podezření z přečinu „Krádež“, neboť tento dne 4.2.2010 v době kolem 16:00 hod. odcizil v supermarketu Kaufland na ulici Hlučínské v Opavě-Kateřinkách volně vystavené zboží (šampón Fruktis, noční krém Nivea a denní krém Nivea) v celkové hodnotě 367,- Kč, kdy byl po průchodu pokladnami bez zaplacení zboží zadržen pracovníkem bezpečnostní ochranné služby prodejny a následně byl předán opavským policistům. Provedeným šetřením bylo zjištěno, že se u osmnáctiletého muže jedná o recidivu, poněvadž byl v posledních třech létech pravomocně odsouzen a potrestán Okresním soudem v Opavě z října 2009, mimo jiné i pro majetkovou trestnou činnost, k podmíněnému odnětí svobody v délce trvání 6-ti měsíců se zkušební dobou do ledna 2012.


Vloupání do čekárny ordinace zubního lékaře na ulici Markvartovické v Ludgeřovicích – neznámý pachatel

Dne 4.2.2010 v době kolem 23:00 hod. neznámý pachatel vnikl nezajištěným oknem do čekárny ordinace zubního lékaře na ulici Markvartovické v obci Ludgeřovice, kdy po rozlomení vložky zámku dveří se vloupal do ordinace, kdy k odcizení věcí nedošlo, na zařízení však byla ženě ročníku narození 1958 z Hlučína způsobena škoda ve výši 200,- Kč. Případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR v Hlučíně pro přečin „Krádež“ ve stádiu pokusu.


Dopravní nehodovost

V průběhu dne 4.2.2010 byla opavským policistům nahlášena pouze jedna dopravní nehoda bez zranění osob s hmotnou škodou na majetku ve výši 60.000,- Kč.


Zajištění podnapilého muže na PZS Opava k vystřízlivění

Dne 4.2.2010 ve 22:45 hod. telefonicky oznámil na bezplatnou linku tísňového volání Policie České republiky čísla 158 muž ročníku narození 1983 z Opavy, že před chvíli jeho matku (ženu ročníku narození 1960 z Opavy) ve společném bydlišti na ulici Vančurové v Opavě slovně i fyzicky napadl její druh (muž ročníku narození 1972 z Bohumína, okres Karviná), který rovněž zničil zařízení bytu, a to dveře, okno a žaluzie v celkové hodnotě 4.000,- Kč. Výše uvedené oznámení bylo na místě policisty potvrzeno a vzhledem k tomu, že se sedmatřicetiletý muž i nadále choval agresivně a byl v silně podnapilém stavu (orientační dechová zkouška u něj prokázala hodnotu 2,71 promile alkoholu v jeho dechu), bylo rozhodnuto o jeho dodání na protialkoholní záchytnou stanici v Opavě k vystřízlivění. Případ je šetřen jako přestupek proti občanskému soužití a jako přestupek proti majetku.

vytisknout  e-mailem