Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 4.4.2009

Vloupání do motorových vozidel, dopravní nehoda automobilu s cyklistou a další...(10 případů) 

 

Dopravní nehoda motorového vozidla a cyklisty na ulici Olomoucké v Opavě


Dne 4.4.2009 v době kolem 16:00 hod. řídil muž ročníku narození 1955 z Opavy osobní motorové vozidlo tovární značky VW Golf, se kterým jel po vedlejší místní komunikaci ulice náměstí Slezského Odboje v Opavě označené dopravní značkou „Dej přednost v jízdě“ ke křižovatce s hlavní silnicí ulice Olomoucké, přičemž v době, kdy zastavil na výhledu v této křižovatce narazil do jeho pravé přední části vozidla cyklista, a to muž ročníku narození 1983 z Opavy, který jel po chodníku ulice Olomoucké na pánském jízdním kole značky Merida z pohledu jízdy od obce Slavkov směrem do centra Opavy.
Při dopravní nehodě došlo k lehkému zranění cyklisty (oděrky na levé horní a dolní končetině), kdy lékařské ošetření odmítl. U pětadvacetiletého cyklisty byla provedena orientační dechová zkouška detekčním digitálním přístrojem Dräger s pozitivním výsledkem a s naměřenou hodnotou 0,18 promile alkoholu v jeho dechu (cyklista doznal předchozí požití jednoho 12 stupňového piva). U řidiče motorového vozidla byla dechová zkouška negativní.

Na vozidle VW Golf vznikla hmotná škoda ve výši cca 25.000,- Kč a na jízdním kole škoda ve výši cca 5.000,- Kč. Případ je nadále v šetření, prvotním šetřením však viník byl stanoven cyklista, který vyjel do prostoru křižovatky z chodníku a byl i v podnapilém stavu.



Vloupání do motorových vozidel v obci Šilheřovice – neznámý pachatel


Dne 3.4.2009 policisté z obvodního oddělení PČR Hlučín zahájili úkony trestního řízení ve věci trestného činu „Krádež“ a trestného činu „Neoprávněné držení platební karty“, kterých se dopustil neznámý pachatel tím, že:

  1. dne 3.4.2009 v době kolem 15:30 hod. po rozbití skleněné výplně předních dveří vnikl do osobního motorového vozidla značky Škoda Felicia, které bylo zaparkováno před budovou Základní školy na ulici Střední v obci Šilheřovice, ze kterého odcizil dámskou plátěnou kabelku zelené barvy v hodnotě 300,- Kč, ve které byly osobní doklady, platební karty, finanční částka na hotovosti 1.300,- Kč, lístek na vlak určený k cestě do zahraničí v hodnotě 1.650,- Kč, flash disk v hodnotě 500,- Kč, kosmetika v hodnotě 500,- Kč a korálový náhrdelník v hodnotě 450,- Kč. Odcizením výše uvedených věcí byla poškozené ženě ročníku narození 1959 ze Šilheřovic způsobená škoda ve výši 4.700,- Kč a poškozením skleněné výplně okna byla majiteli vozidla, muži ročníku narození 1952 ze Šilheřovic způsobená škoda ve výši 500,- Kč

  2. dne 3.4.2009 v době od 14:00 hod. do 18:00 hod. na parkovišti u hotelu U svatého Jana na ulici Dolní v Šilheřovicích vnikl po rozbití skleněné výplně okna zadních dveří do osobního motorového vozidla značky Škoda Octávia, odkud odcizil fotoaparát značky Sony v hodnotě 7.000,- Kč a poškozením skleněné výplně okna dveří byla způsobena škoda ve výši 7.000,- Kč, vše ke škodě muže ročníku narození 1957 z Teplic.

Celková škoda tedy činí 19.200,- Kč.



Dopravní nehodovost


Dne 4.4.2009 došlo v okrese Opava ke dvěma nahlášeným a šetřeným dopravním nehodám, při kterých byly dvě osoby zraněny lehce, hmotná škoda v souvislosti s nehodovostí byla vyčíslena na částku 40.000,- Kč.

 

Vloupání do motorového vozidla v obci Velké Hoštice – neznámý pachatel


Dne 4.4.2009 v době kolem 00:10 hod. neznámý pachatel spáchal před jedním z rodinných domů na ulici Opavské v obci Velké Hoštice trestný čin „Krádež“ tím, že po předchozím rozbití skleněné výplně předních dveří vnikl do zaparkovaného osobního motorového vozidla tovární značky Škoda Octávia combi, ze kterého odcizil autorádio značky Sony stříbrno-šedé barvy hodnotě 3.000,- Kč, kdy rozbitím skleněné výplně okna dveří způsobil škodu ve výši 2.000,- Kč, čímž byla poškozené ženě ročníku narození 1954 z Velkých Hoštic způsobena škoda v celkové výši 5.000,- Kč. Případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR v Kravařích.



Zadržení podnapilého řidiče na ulici Antonína Sovy v Opavě-Kateřinkách


Dne 4.4.2009 policisté z obvodního oddělení PČR v Opavě ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z trestného činu „Ohrožení pod vlivem návykové látky“ muži ročníku narození 1987 z Ústí nad Orlicí, neboť tento dne 4.4.2009 v době kolem 02:00 hod. řídil po ulici Partyzánské až k panelovým domům na ulici Antonína Sovy v Opavě-Kateřinkách osobní motorové vozidlo značky Peugeot 206, kde byl zastaven a kontrolován policejní hlídkou z obvodního oddělení PČR Opava, kdy v průběhu prováděné silniční kontroly a orientační dechové zkoušky za pomocí detekčního digitálního přístroje Dräger bylo zjištěno, že jmenovaný motorové vozidlo řídil po předchozím požití alkoholických nápojů, kdy mu byla neměřena hodnota 1,55 promile alkoholu v dechu a opakovanou zkouškou po 10 minutách mu byla naměřena hodnota 1,71 promile alkoholu v jeho dechu.


Vloupání do skladovacího boxu prodejny potravin Tempo v obci Bohuslavice – neznámý pachatel


V době od 04:00 hod. do 06:00 hod. dne 4.4.2009 na ulici Opavské v obci Bohuslavice neznámý pachatel po odstranění visacího zámku vnikl do skladovacího boxu v zadním traktu prodejny potravin Tempo, z něhož odcizil 8 ks plastových přepravek žluté, šedé a zelené barvy s pečivem, a to se 70 ks svatebních koláčů (povidlových, makových a tvarohových), s 50 ks housek tzv. raženek, se 7 ks vek, s 5 malými a 3 velkými houskovými knedlíky a se 7 kusy bochníků chleba firmy Aspek Bolatice, čímž byla obchodnímu družstvu Tempo Opava způsobena celková škoda ve výši 2.181,- Kč. Případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR Hlučín pro trestný čin „Krádež“.



Vloupání do motorových vozidel v Opavě-Kateřinkách – neznámý pachatel


V době od 18:00 hod. dne 3.4.2009 do 06:30 hod. dne 4.4.2009 neznámý pachatel spáchal v Opavě-Kateřinkách čin „Krádež“ a trestný čin „Poškozování cizí věci“ tím, že :

  1. ve shora uvedené době po rozbití skleněné výplně předních dveří vnikl do osobního motorového vozidla značky Ford Focus, které bylo zaparkováno na parkovišti u Mateřské školky na ulici Edvarda Beneše, ze kterého odcizil různé doklady k vozidlu v hodnotě 1.000,- Kč, kdy na vozidle způsobil škodu ve výši 2.100,- Kč, ke škodě firmy Arval CZ s.r.o. Praha

  2. ve shora uvedené době po rozbití skleněné výplně předních dveří vnikl do osobního motorového vozidla značky Škoda Fábia combi, které bylo zaparkováno u rodinného domu na ulici Na bahně, odkud odcizil radarový detektor značky Beltronics RX65e stříbrné barvy v hodnotě 15.895,- Kč a na vozidle způsobil škodu ve výši 3.000,- Kč, vše ke škodě firmy BM servis a.s. Nový Bohumín, okres Karviná

  3. ve shora uvedené době po rozbití skleněné výplně předních dveří vnikl do osobního motorového vozidla značky Fiat Doblo, které bylo zaparkováno na parkovišti u sběrných surovin na ulici Hálkové, kdy vozidlo prohledal, nic neodcizil, na vozidle však způsobil škodu ve výši 5.000,- Kč, ke škodě společnosti Fravega Inustry s.r.o. Ostrava.

Celková škoda byla vyčíslena na částku 26.995,- Kč a případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR v Opavě.



Vloupání do motorového vozidla v obci Dolní Benešov – neznámý pachatel


V době od 19:30 hod. dne 3.4.2009 do 07:00 hod. dne 4.4.2009 na parkovišti ulice Opavské v Dolním Benešově neznámý pachatel vnikl po rozbití skleněné výplně okna dveří do zde zaparkovaného a zajištěného osobního motorového vozidla značky Honda Prelude, z něhož odcizil autorádio s CD a DVD přehrávačem značky Ipoint a s paměťovou SD kartou značky Sandisc o kapacitě 1 GB (včetně dálkového ovladače), čímž byla poškozenému muži ročníku narození 1986 z Dolního Benešova způsobena odcizením škoda ve výši 2.100,- Kč a poškozením pak škoda ve výši 3.500,- Kč. Případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR Hlučín pro trestný čin „Krádež“.



Nález munice pocházející z 2. světové války mezi Bolaticemi a Dolním Benešovem


Dne 4.4.2009 v 10:20 hod. telefonicky oznámil na bezplatnou linku tísňového volání Policie České republiky čísla 158 muž ročníku narození 1957 z Píště, že před chvíli nalezl na poli mezi obcemi Bolatice a Dolní Benešov, a to 300 m za odbočkou na statek Moravec ve směru na obec Bolatice, nějaký předmět, který připomíná vojenskou nevybuchlou munici pocházející z 2. světové války. Místo nálezu zajistili policisté z obvodního oddělení PČR v Kravařích až do příjezdu policejního pyrotechnika Krajského ředitelství policie Severomoravského kraje, pracoviště ve Frýdku-Místku, který si převzal a k zneškodnění odvezl dělostřelecký granát ráže 122 mm.



Zajištění osoby na PZS Opava k vystřízlivění


Dne 4.4.2009 ve 20:30 hod. byl na ulici Hradecké v Opavě zajištěn muž ročníku narození 1964 z Budišova nad Budišovkou, který v silně podnapilém stavu ležel na vozovce, nebyl schopen vlastní chůze ani komunikace a svým jednáním bezprostředně ohrožoval svůj život, zdraví a BESIP (bezpečnost a plynulost silničního provozu). Pro svou silnou podnapilost byl opavskými policisty z obvodního oddělení PČR dodán na protialkoholní záchytnou stanici v Opavě k vystřízlivění a případ je šetřen jako přestupek proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu a jako přestupek proti veřejnému pořádku.

vytisknout  e-mailem