Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 4.5.2011

Opava - Podvodné jednání při prodeji automobilu a další...(5 případů) 

 

Dopravní nehodovost

V průběhu dne 4.5.2011 došlo na teritoriu Územního odboru Policie České republiky v Opavě ke 4 nahlášeným a šetřeným dopravním nehodám, při kterých byly 3 osoby zraněny lehce a hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na celkovou finanční částku ve výši 120.000,- Kč.


Zajištění silně podnapilého muže na PZS Opava k vystřízlivění po trestné činnosti

Dne 3.5.2011 policisté z obvodního oddělení PČR v Hlučíně zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu „Porušování domovní svobody“, kterého se dopustil muž ročníku narození 1959 z Ludgeřovic tím, že v době kolem 19:45 hod. dne 3.5.2011 železným popelníkem rozbil skleněnou výplň vstupních dveří do jednoho z rodinných domů na ulici U Hřiště v obci Ludgeřovice, následně vnikl do tohoto domu, k němuž nemá žádná užívací nebo vlastnická práva, kde si sedl do obývacího pokoje a slovně urážel svou bývalou manželku (ženu ročníku narození 1960 z Ludgeřovic) a svého syna (muže ročníku narození 1993 z Ludgeřovic). Ke zranění žádné ze zúčastněnách osob nedošlo a poškozením skleněné výplně vstupních dveří vznikla výše uvedené jednapadesátileté ženě celková škoda ve výši 500,- Kč. Na místo byla přivolána policejní hlídka z obvodního oddělení PČR v Hlučíně, která zjistila, že dvaapadesátiletý muž se neustále neoprávněně zdržuje v domě jeho bývalé manželky a je v silně podnapilém stavu, kdy orientační dechovou zkouškou detekčním digitálním přístrojem Dräger mu byla naměřena hodnota 1,79 promile alkoholu v jeho dechu. Jelikož zde vznikla důvodná obava, že bude ve svém protiprávním jednání (poškozování majetku a urážení přítomných osob) pokračovat, bylo rozhodnuto o jeho zajištění a umístění na protialkoholní záchytné stanici v Opavě k vystřízlivění. V celé záležitosti bude nadále vedeno zkrácené přípravné řízení.


Vniknutí do rodinného domu v obci Vršovice

V blíže neupřesněné době od 18:00 hod. dne 29.4.2011 do 11:00 hod. dne 30.4.2011 neznámý pachatel spáchal v obci Vršovice přečin „Krádež“, přečin „Porušování domovní svobody“ a přečin „Neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku“ tím, že vstoupil bez použití násilí přes řádně neuzamčené dveře do předsíně jednoho z rodinných domů, kdy z náprsní kapsy pánské plátěné bundy, která visala na věšáku odcizil koženkovou peněženku žluté barvy se symbolem auta (veterána) bez hodnoty, ve které se nacházela finanční částka na hotovosti 8.000,- Kč, dvě platební karty, různé osobní doklady, průkaz na MHD s kreditem 300,- Kč a fotografie, čímž byla poškozenému muži ročníku narození 1953 z Vršovic způsobena celková škoda ve výši 8.300,- Kč. Případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR v Hradci nad Moravicí.


Vloupání do sběrny druhotných surovin v obci Kobeřice

V přesně nezjištěné době od 16:00 hod. dne 27.4.2011 do 08:15 hod. dne 4.5.2011 neznámý pachatel spáchal na ulici Olšina Dolní v obci Kobeřice přečin „Krádež“ tím, že po přelezení uzamčeného oplocení o výšce 210 cm vnikl do areálu místní sběrny druhotných surovin, odkud odcizil volně odložený kovový šrot (1 kus železného koníka ze soustruhu o váze 30 kg, 3 kusy železných nosníků profilu I o délce 1,5 metrů a celkové váze 100 kg, 1 kus litinové pumpy o váze 50 kg a 1 kus kanalizačního poklopu 60 x 60 cm o váze 30 kg), čímž byla poškozené společnosti Kovošrot sběrné suroviny Ritschny spol. s r.o. Opava způsobena celková škoda ve výši 1.060,- Kč. Případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR v Kravařích.


Podvodné jednání při prodeji osobního automobilu

Dne 4.5.2011 policisté z obvodního oddělení PČR v Kravařích zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu „Podvod“, neboť na podkladě oznámení a všech zjištěných skutečností je zřejmé, že v době ode dne 27.4.2011. do dne 4.5.2011 neznámý pachatel při prodeji osobního motorového vozidla tovární značky Peugeot 206 bílé barvy, registrační značky 4T38077, neuvedl podstatné skutečnosti, především to, že vozidlo bylo v minulosti odcizeno, tedy vědomě někoho uvedl v omyl, čímž byla poškozené ženě ročníku narození 1987 ze Štěpánkovic způsobena celková škoda ve výši 120.000,- Kč. Tato skutečnost byla zjištěna na odboru dopravy Městského úřadu v Kravařích a celá záležitost je předmětem dalšího prošetřování a prověřování.


Zpracoval :
René Černohorský

vytisknout  e-mailem