Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 4.6.2010

Opava - Vloupal se do skladu opavské firmy a z trezoru odcizil 250 tisíc korun a další události (11 případů) 

Zatajily nález mobilního telefonu
Komisař Služby kriminální policie a vyšetřování v Opavě zahájil 4.června trestní stíhání dvou žen z Opavska: šestnáctileté a sedmatřicetileté ženy. Mladistvá je podezřelá ze spáchání provinění zatajení věci, plnoletá žena je podezřelá ze spáchání trestného činu zatajení věci (dle trestního zákona platného do 31.12.2009).
Podezřelé ženy se činu dopustily 18.prosince loňského roku kolem devatenácté hodiny v obci Jamnice. Starší z žen převzala od své jedenáctileté dcery mobilní telefon Nokia v hodnotě 6.000,- Kč, který patřil dvacetiletému muži z Kravařska. Přitom věděla, že jej dcera krátce před tím nalezla u hřiště v obci Jamnice. I přesto mobilní telefon předala k užívání mladistvé podezřelé, která rovněž o nalezení mobilu věděla. Mladistvá poté telefon užívala do doby, než byl v měsíci lednu tohoto roku, z požadavku Policie ČR, zablokován. Starší z podezřelých žen následně mobilní telefon, již jako nefunkční, vyhodila do silniční příkopy na katastru obce Jamnice.
Je trestně stíhán za nebezpečné vyhrožování
Jedná se o pětadvacetiletého muže z Hradce nad Moravicí, kterému opavští policisté sdělili 4.června podezření ze spáchání přečinu nebezpečného vyhrožování.
Shora jmenovaný nejprve dne 22.května tohoto roku v časně ranních hodinách před restaurací na ulici Hlavní v Opavě – Kylešovicích a dále pak dne 24.května kolem čtvrté hodiny ranní v opavském bytě fyzicky napadl čtyřiadvacetiletou žen z Opavy. Útočník ji napadl údery pěstí a otevřenou dlaní do obličeje a následně i do celého těla. V obou dvou případech jí vyhrožoval usmrcením a fyzickou újmou na zdraví. Napadením poškozené ženě způsobil několik podlitin, které si vyžádaly jednorázové ošetření na chirurgické ambulanci opavské nemocnice. Napadená žena měla důvodnou obavu o svůj život a zdraví. Policisté případ šetří formou zkráceného přípravného řízení.
Vloupání do nákladního motorového vozidla na ulici Vrchní v Opavě
Neznámý pachatel v nočních hodinách ze 3.června na 4.června rozbil okno levých předních dveří nákladního automobilu Iveco, které stálo zaparkováno na parkovišti v areálu zemědělské společnosti na ulici Vrchní v Opavě - Kateřinkách. Z vozidla následně odcizil autorádio a navigaci v celkové hodnotě 11.000,- Kč, přičemž na vozidle způsobil škodu 1.500,- Kč, to vše opavské firmě. Pachatel z vozidla dále odcizil i přenosnou televizi s DVD přehrávačem v hodnotě 3.000,- Kč a finanční hotovost 1.000,- Kč a 20 Eur (500,- Kč), ke škodě třiapadesátiletého muže z Opavy.
Opavští policisté případ šetří jako přečin krádež vloupáním.
Mobilní telefon odcizil z tašky, kterou měla poškozená žena u sebe
Případ se udál 4.června kolem desáté hodiny na ulici Husové ve Vítkově. Neznámý pachatel odcizil z kapsičky na tašce, kterou měla devatenáctiletá žena z Fulneku u sebe, její mobilní telefon Nokia v hodnotě 1.000,- Kč.
Vítkovští policisté případ šetří jako přečin krádež na osobách.
Vloupal se do skladu opavské firmy a z trezoru odcizil 250 tisíc korun

Komisař Služby kriminální policie a vyšetřování v Opavě zahájil 4.června úkony trestního řízení ve věci přečinu krádeže vloupáním, z jehož spáchání je podezřelý neznámý pachatel.
Činu se dopustil v noční době ze 3.června na 4.června na ulici U Cukrovaru v Opavě – Kateřinkách. Neznámý pachatel urazil dva visací zámky u vchodových plechových vrat do skladu opavské společnosti. Poté vypáčil vstupní dřevěné dveře kanceláře a z této odcizil nový alkohol tester v hodnotě 1.900,- Kč a fotoaparát Olympus v hodnotě 3.000,- Kč. Dále, z nezajištěného skladu odcizil litrovou láhev alkoholu Jack Daniels v hodnotě 500,- Kč. Pachatel vylištoval skleněnou výplň dveří další kanceláře, odkud vzal dva telefony Nokia v celkové hodnotě 4.000,- Kč. V této kanceláři se neúspěšně pokoušel vypáčit i stolní kancelářský trezor. Vnikl ale do trezoru (tzv. popelka), ze kterého odcizil finanční hotovost 250.000,- Kč. Neznámý pachatel odcizil věci v celkové hodnotě 259.400,- Kč, přičemž poškozením zařízení způsobil škodu 3.300,- Kč.
V rodinném domě byl přistižen jeho majitelkou
Osmačtyřicetiletý muž z Ostravy je podezřelý ze spáchání přečinů krádeže vloupáním a porušování domovní svobody.
Skutků se dopustil 4.června krátce po poledni v rodinném domě na ulici Vlčoch v obci Štěpánkovice, části Svoboda. Podezřelý vnikl zavřenými nezajištěnými vchodovými dveřmi na verandu rodinného domu, dále do chodby a poté přešel do obývacího pokoje, kde se střetl s majitelkou domu, osmatřicetiletou ženou. Její manžel pak věc telefonicky oznámil na linku 158.
Kravařští policisté ještě téhož dne sdělili shora jmenovanému podezření ze spáchání uvedených skutků a případ šetří formou zkráceného přípravného řízení.
 
 
Vloupání do zahradní chatky na ulici Bílovické v Opavě
 
Neznámý pachatel v nočních hodinách ze 3.června na 4.června rozstřihl kovové oplocení u branky na pozemek jedné ze zahradních chatek v zahrádkářské osadě Ztracená poblíž ulice Bílovecké v Opavě - Kylešovicích. Pachatel rozbil okno této chatky, vnikl dovnitř a odtud odcizil seto box s dálkovým ovladačem, dálkový ovladač od televize, kazetový přehrávač a papírovou krabici, ve které se nacházelo nářadí (kleště, šroubováky, zkoušečka na elektřinu, klíče, metr a další nářadí). Z lednice pak ještě sebral 4 nožky klobás. Pachatel odcizil věci v celkové hodnotě 3.750,- Kč, přičemž na zařízení způsobil škodu 1.000,- Kč, to vše pětasedmdesátiletému muži z Opavy.
Případ šetří opavští policisté jako přečiny krádež vloupáním a porušování domovní svobody.
Uzamčené jízdní kolo odcizil z činžovního domu na ulici Nákladní v Opavě
Neznámý pachatel odcizil sedmadvacetiletému Opavanovi 4.června v době od dvanácti do devatenácti hodin pánské horské jízdní kolo Scot v hodnotě 10.000,- Kč. Jízdní kolo bylo uzamčené a stálo v zamřížované a uzamčené podestě ve třetím patře domu na ulici Nákladní v Opavě. Pachatel vylomil část kovového zábradlí, aby na podestu vnikl.
Opavští policisté neznámého pachatele podezřívají ze spáchání přečinu krádeže vloupáním.
V silně podnapilém stavu napadal občany v obci Těškovice

Dvaačtyřicetiletá žena z Těškovice 4.června kolem sedmnácté hodiny telefonicky oznámila na policejní služebnu v Hrabyni, že v obci Těškovice napadá občany silně podnapilý muž. Policisté na místě zjistili, že se jedná o jednačtyřicetiletého muže z Nového Jičína. I v přítomnosti policistů agresivní muž slovně napadal oznamovatelku. Když se k ní útočník rozběhl, policisté fyzickému napadení zabránili. Proti muži použili donucovací prostředky, konkrétně hmaty, muži přiložili pouta a zajistili ho. Poté silně podnapilého převezli a umístili na opavskou protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění. Použitím donucovacích prostředků nebylo způsobeno žádné zranění ani škoda na majetku.
Věc šetří opavští policisté jako přestupek proti občanskému soužití.
Vloupání do rekreační chaty v obci Litultovice
Neznámý pachatel je podezřelý ze spáchání přečinu krádeže vloupáním.
Skutku se dopustil v nočních hodinách ze 3.června na 4.června v obci Litultovice, části Pilný mlýn. Pachatel vypáčil vstupní dveře chaty, vnikl dovnitř, chatu prohledal, avšak nic neodcizil. Přesto, poškozením vstupních dveří způsobil devětadvacetiletému muži z Opavy škodu ve výši 1.000,- Kč. Tato chata neslouží k celoročnímu užívání.
Případ šetří policisté Obvodního oddělení PČR ve Velkých Heralticích.
Dopravní nehodovost
V průběhu pátku 4.června šetřili dopravní policisté na Opavsku tři dopravní nehody, bez zranění osob. Hmotná škoda na majetku byla odhadnuta na částku 176.000,- Kč.
Zpracovala: Dagmar Schindlerová

vytisknout  e-mailem