Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 4.8.2009

Dopravní nehoda cyklisty, krádež kabelky z ruky poškozené a další...(10 případů) 

 

Dopravní nehoda podnapilého cyklisty v obci Píšť


 

Dne 4.8.2009 ve 14:30 hod. jel muž ročníku narození 1934 z Píště na jízdním kole značky Velamos v obci Píšť ve směru od Bohuslavic k hranici s Polskem, přičemž před jedním z domů najel bez udání směru jízdy a přesvědčení se, zda-li za ním nikdo nejde od pravého okraje vozovky k jejímu středu, přičemž došlo k bočnímu střetu cyklisty a osobního motorového vozidla značky Škoda Fábia, které řídila žena ročníku narození 1985 z Hlučína a která v té chvíli cyklistu předjížděla. Při dopravní nehodě došlo k lehkému zranění cyklisty, který utrpěl tržnou ránu na hlavě s předběžnou dobou léčení přibližně 10 dnů. Při prošetřování celé záležitosti bylo na místě provedeno odborné měření u účastníků dopravní nehody k možné přítomnosti alkoholu v jejich těle, kdy orientační dechová zkouška detekčním digitálním přístrojem Dräger vyzněla u řidičky negativně, u cyklisty byla s pozitivním výsledkem a s naměřenou hodnotou 0,44 promile alkoholu v jeho dechu. Cyklista však policistům uváděl, že před dopravní nehodou žádný alkohol nepil a proto byl u něj nařízen odběr krve k řádnému objasnění věci. Případ je nadále v šetření. Celková škoda činí 3.000,- Kč.


 


 

Krádež mobilního telefonu v autokempu v Hlučíně – známý pachatel


 

Dne 4.8.2009 policejní komisař Územního odboru SKPV (služby kriminální policie a vyšetřování) Opava, Krajského ředitelství policie Severomoravského kraje zahájil trestní stíhání muže ročníku narození 1987 z Ostravy pro trestný čin „Krádež“, kterého se dopustil tím, že v noční době dne 25.4.2009 ve Sportovně rekreačním areálu zvaném Štěrkovna na ulici Celní v Hlučíně, v rekreační chatce autokempu, odcizil ze stolu volně odložený mobilní telefon značky Samsung, typ SGH-E 250, čímž způsobil poškozenému muži ročníku narození 1989 z Hlučína škodu ve výši 1.500,- Kč, přičemž se tohoto protiprávního jednání majetkové charakteru dopustil, ačkoliv byl rozsudkem okresního soudu Ostrava odsouzen pro trestný čin „Loupež“ k úhrnnému trestu odnětí svobody v trvání dvou let s podmíněným odkladem na dobu v trvání 4 let, dále byl odsouzen i trestním příkazem okresního soudu Opava pro trestný čin „Krádež“ k trestu obecně prospěšných prací ve výměře 240 hodin, které dosud nevykonal. Tedy si přisvojil cizí věc tím, že se jí zmocnil, tento čin spáchal na věci, kterou měl jiný při sobě a za takovýto čin byl v posledních třech letech pravomocně odsouzen. Jeho trestní stíhání je vedeno na svobodě, v minulosti byl již 4 x soudně trestán.


 


 

Pokus vloupání do stánku PNS v obci Chuchelná – neznámý pachatel

V době od 16:30 hod. dne 3.8.2009 do 04:30 hod. dne 4.8.2009 neznámý pachatel spáchal trestný čin „Krádež“ ve stadiu pokusu, neboť nezjištěným předmětem přestřihl dva visací zámky od mříže vchodových dveří, dále pak přestřihl dva visací zámky mříže okna a páčením poškodil skleněnou výplň jednoho z oken na novinovém stánku PNS, který se nachází vedle rehabilitačního střediska na ulici K.M. Lichnovského v obci Chuchelná. Dovnitř se mu však vniknout nepodařilo, nic neodcizil, přesto poškozené soukromé firmě z Chuchelné byla jeho protiprávním jednáním způsobena předběžná škoda ve výši 2.500,- Kč. Případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR v Kravařích.


 

 

Vloupání do prodejny v obci Chuchelná – neznámý pachatel


 

V době od 16:00 hod. dne 3.8.2009 do 05:30 hod. dne 4.8.2009 vnikl neznámý pachatel po předchozím vypáčení dvoukřídlých vnějších vrat a následném vylomení zámku FAB vnitřních vstupních dveří do prodejny potravin Kremser na ulici Komenského v obci Chuchelná, odkud odcizil 6 láhví alkoholu vodky Krystal v celkové hodnotě 582,- Kč, z volného prostoru pod pokladnou a z regálu nad ní odcizil cigarety různých značek v předběžné výši 6.000,- Kč a z neuzamčené, pootevřené pokladny odcizil mince v různých nominálních hodnotách v předběžné výši 3.000,- Kč. Soukromé poškozené firmě z Chuchelné tak byla způsobena předběžně celková škoda ve výši 14.082,- Kč, z toho je 4.500,- Kč na poškozeném zařízení. Případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR v Kravařích pro trestný čin „Krádež“.


 


 

Nález munice pocházející z 2. světové války ve Štěpánkovicích


 

Dne 4.8.2009 v 10:00 hod. telefonicky oznámil na bezplatnou linku tísňového volání Policie České republiky čísla 158 muž ročníku narození 1978 ze Slovenska, že před chvílí nalezl při výkopových pracích na ulici U Dvora v obci Štěpánkovice munici pocházející z 2. světové války. Prověřením policejní hlídky z obvodního oddělení PČR Kravaře bylo zjištěno, že se jedná o 1 ks velkorážního náboje 23 mm, který si na místě převzal a ke zneškodnění převezl policejní pyrotechnik Krajského ředitelství policie Severomoravského kraje, pracoviště ve Frýdku-Místku.


 


 

Zajištění osoby na PZS Opava k vystřízlivění

Dne 4.8.2009 v 10:10 hod. byla policejní hlídkou z obvodního oddělení PČR Opava v jednom z bytů v panelovém domě na ulici Zámecký okruh v Opavě zajištěna žena ročníku narození 1978 z Opavy, která chvíli předtím v silně podnapilém stavu slovně a poté i fyzicky napadla svou matku, ženu ročníku narození 1945 z Opavy. Vzhledem k výše uvedeným skutečnostem byla žena převezena na protialkoholní záchytnou stanici v Opavě k vystřízlivění, poněvadž zde vzniklo důvodné podezření, že bude ve svém protiprávním přestupkovém jednání proti občanskému soužití i nadále pokračovat. Ke zranění osob nedošlo ani ke škodě na majetku.


 


 

Vloupání do motorového vozidla na parkovišti u hřbitova v Hradci nad Moravicí – pachatel neznámý


 

Dne 4.8.2009 byly policisty obvodního oddělení Policie České republiky v Hradci nad Moravicí zahájeny úkony trestního řízení ve věci spáchání trestného činu „Krádež“, kterého se dopustil neznámý pachatel tím, že výše uvedeného dne v době mezi 12:15 hod. a 12:40 hod. na parkovišti u místního hřbitova na ulici Lidické v Hradci nad Moravicí rozbil skleněnou výplň zadních dveří osobního motorového vozidla značky Ford Mondeo, ze kterého odcizil černou látkovou tašku s nářadím v hodnotě 500,- Kč, čímž způsobil poškozenému muži ročníku narození 1957 z Hradce nad Moravicí škodu v celkové výši 3.500,- Kč, z toho 3.000,- Kč je na poškozeném vozidle.

 


 


 

Odcizení kabelky z ruky poškozené ženy na ulici Celní v Hlučíně – neznámý pachatel


 

Dne 4.8.2009 policisté z obvodního oddělení PČR Hlučín zahájili úkony trestního řízení ve věci trestného činu „Krádež“, kterého se dopustil dosud neznámý pachatel tím, že v průběhu chůze poškozené ženy ročníku narození 1938 z Ostravy před místním parkem poblíže tenisových kurtů na ulici Celní v Hlučíně, jí vytrhl z ruky její dámskou koženkovou kabelku tmavě hnědé barvy v hodnotě 300,- Kč, se kterou utekl pryč. V odcizené kabelce měla poškozená žena svou dámskou koženkovou peněženku hnědé barvy v hodnotě 100,- Kč s finanční částkou na hotovosti 450,- Kč, dále pak síťovou jízdenku MHD v hodnotě 450,- Kč, svazek 5-ti speciálních bezpečnostních klíčů v hodnotě 1.000,- Kč, různé osobní doklady a mobilní telefon, čímž jí byla způsobena celková škoda ve výši 3.200,- Kč. Ke zranění poškozené ženy nedošlo a případ je nadále v šetření.


 

Dopravní nehodovost

Dne 4.8.2009 došlo v okrese Opava k pěti dopravním nehodám, při kterých byla jedna osoba zraněna lehce. V souvislosti s nehodovostí byla na majetku způsobena hmotná škoda ve výši 126.000,- Kč.


 

 

Fyzické napadení v restauraci Zátiší na ulici Jaselské v Opavě – neznámý pachatel


 

Dne 4.8.2009 na základě oznámení od muže ročníku narození 1970 z Opavy byly policisty z obvodního oddělení PČR v Opavě zahájeny úkony trestního řízení ve věci trestného činu „Krádež“ a trestného činu „Neoprávněné držení platební karty“, neboť na podkladě oznámení, zjištěných skutečností a šetřením na místě činu je zřejmé, že dne 4.8.2009 v době kolem 19:30 hod. byl shora uvedený oznamovatel před restauraci Zátiší v Městských sadech na ulici Jaselské v Opavě fyzicky napaden opakovanými údery pěstí do obličeje a byl rovněž okraden o své věci. Jako pachatel tohoto skutku byl zjištěn muž ročníku narození 1973 z Pohořelic, okres Brno-venkov, který poškozeného napadl v době, jak tento seděl u stolu a poté, co jej povalil na zem, tak mu dále odcizil ze stolu jeho odloženou pánskou koženou peněženku černé barvy v hodnotě 500,- Kč s finanční částkou na hotovosti ve výši 3.200,- Kč, s různými osobními doklady a s platební kartou. Pětatřicetiletý muž způsobil poškozenému oznamovateli celkovou škodu ve výši 3.700,- Kč, lékařské ošetření poškozený muž nemusel vyhledat a případ je nadále v šetření.

vytisknout  e-mailem