Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 4.8.2012

Opava - Nález munice z období 2. světové války na katastru obce Bohučovice a další...(16 případů) 

 

Dopravní nehodovost

V průběhu dne 03.08.2012 došlo na teritoriu Územního odboru Policie České republiky v Opavě ke 2 nahlášeným a šetřeným dopravním nehodám, bez zranění osob, kdy celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 11.000,- Kč.


Dopravní nehodovost

V průběhu dne 04.08.2012 došlo v okrese Opava k 1 nahlášené a šetřené dopravní nehodě, při které byla 1 osoba zraněna těžce a hmotná škoda na majetku byla stanovena na finanční částku ve výši 25.000,- Kč.


Hlučínští policisté řešili konflikt mezi manžely na ulici J.Seiferta v Hlučíně

Dne 03.08.2012 ve 22:45 hod. byla policejní hlídka z Obvodního oddělení PČR v Hlučíně vyslána do jednoho z bytových domů na ulici J.Seiferta v Hlučíně, kde mělo docházet k napadání mezi manžely. Na místě zakročující policisté zjistili, že mezi manžely (mužem ročníku narození 1962 a ženou ročníku narození 1959) dochází k přestupku proti občanskému soužití, přičemž výše uvedená žena i před přítomnými policisty fyzicky napadla svého manžela, kterého udeřila do hrudi a ve svém protiprávním jednání i nadále pokračovala, přičemž svého muže udeřila dlaní do tváře. Vzhledem k výše uvedeným skutečnostem byli policisté nuceni použít donucovací prostředky, a to hmaty a chvaty, kdy žena byla uchopena za zápěstí. Ke zranění žádné ze zúčastněných osob nedošlo a rovněž nevznikla žádná škoda na majetku. Následně se manželský pár uklidnil, k slovnímu a fyzickému napadení dále nedošlo a případ je šetřen jako přestupek proti občanskému soužití.


Odcizení železných poklopů z pozemních komunikací v Hlučíně, části Darkovičky

Dne 04.08.2012 byly policisty z Obvodního oddělení PČR v Hlučíně započaty úkony trestního řízení ve věci přečinu „Krádež“, kterého se dopustil neznámý pachatel tím, že v noční době od 03:00 hod. do 04:30 hod. dne 04.08.2012 na ulicích Pionýrská, Jandová, U Zámečku, Sadová, Za Humny a K Boru v Hlučíně, části Darkovičky odcizil celkem 11 kusů železných vík pouličních kanálů, čímž způsobil škodu v předběžné výši 7.000,- Kč, a to Městu Hlučín.


Nález munice pocházející z období 2. světové války na katastru obce Bohučovice

Dne 04.08.2012 v 19:00 hod. telefonicky oznámil na bezplatnou linku tísňového volání Policie České republiky čísla 158 muž ročníku narození 1964 z Opavy-Kateřinek, že před chvíli při procházce lesem v místě zvaném U Chmela nad obcí Bohučovice nalezl nějaké předměty, které vypadají jako munice pocházející z období 2. světové války. Místo nálezu zajistili policisté z Obvodního oddělení PČR v Hradci nad Moravicí do příjezdu policejního pyrotechnika PČR, Expozitura Frýdek-Místek, který si následně převzal a k zneškodnění odvezl dělostřelecký tříštivý granát ráže 76,2 mm, dělostřelecký tříštivý granát ráže 45 mm, leteckou pumu o váze 2,5 kg, ruční granát F1, 3 kusy ručních granátů vzor 42, ruční granát vzor 24 mm, ruční granát vzor 43, 6 kusů světlic ráže 26,5 mm, rozbušku do ručního granátu a 5 kg pěchotní munice různých ráží.


Poškození oplocení rodinného domu v Hradci nad Moravicí, části Kajlovec

V přesně nezjištěné době od 22:00 hod. dne 26.07.2012 do 14:30 hod. dne 04.08.2012 neznámý pachatel spáchal v Hradci nad Moravicí, části Kajlovec přečin „Poškození cizí věci“ tím, že dosud nezjištěným způsobem poškodil vrchní blok betonového plotu rozdělující pozemek mezi rodinnými domy, čímž způsobil poškozenému muži ročníku narození 1967 z Ostravy celkovou škodu ve výši 7.000,- Kč. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Hradci nad Moravicí.


Kravařští policisté předvedli čtyřiadvacetiletého muže z Kobeřic

Dne 04.08.2012 v době kolem 02:15 hod. prováděla policejní hlídka z Obvodního oddělení PČR v Kravařích dohled nad BESIPem na ulici Osmilány v obci Kobeřice, a to při výjezdu na obec Rohov, kdy zastavila neosvětleného cyklistu. V průběhu projednávání tohoto přestupku na úseku bezpečnosti a plynulosti silničního provozu přišel k policistům jim neznámý muž, který služební zákrok a jednání mezi policisty a cyklistou neustále narušoval a policisty slovně napadal a urážel je. Z tohoto důvodu byl vyzván, aby místo projednávání přestupku opustil, což neučinil a ve svém protiprávním jednání i nadále pokračoval. Policisté jej následně vyzvali k prokázání totožnosti, což neučinil, s hlídkou nespolupracoval a proto byl předveden do budovy Obvodního oddělení PČR v Kravařích. Zde lustracemi v dostupných evidencích bylo zjištěno, že se jedná o muže ročníku narození 1988 z Kobeřic, který byl po věrohodném prokázání jeho totožnosti, a to v 03:00 hod. téhož dne, propuštěn.


Kontrola řidiče osobního automobilu s vysloveným zákazem řízení

Dne 04.08.2012 policisté z Obvodního oddělení PČR v Kravařích zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu „Maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání“, kterého se dopustil muž ročníku narození 1975 z Kravař tím, že v době kolem 10:30 hod. dne 04.08.2012 byl kravařskou policejní hlídkou na ulici Nábřežní v Kravařích stavěn a kontrolován jako řidič osobního motorového vozidla tovární značky VW 1200, ačkoliv mu byl Okresním soudem v Opavě z března letošního roku uložen trest spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel v délce trvání 18 měsíců, a to až do května roku 2014. Případ je předmětem dalšího prošetřování.


Zajištění silně podnapilého muže na PZS Opava k vystřízlivění

Dne 04.08.2012 v 11:10 hod. policejní hlídka z Obvodního oddělení PČR v Kravařích zajistila poblíž křižovatky ulic Tyršova a Náměstí v Kravařích muže ročníku narození 1970 z Kravař, který v silně podnapilém stavu ležel na chodníku, nebyl schopen vlastní chůze ani komunikace, bezporostředně ohrožoval svůj život a zdraví a budil veřejné pohoršení u kolemjdoucích osob. Orientační dechovou zkouškou detekčním digitálním přístrojem Drager mu byla naměřena hodnota 2,76 promile alkoholu v dechu. Vzhledem k výše uvedeným skutečnostem zakročující policisté rozhodli o jeho umístění na protialkoholní záchytné stanici v Opavě k vystřízlivění. Ke zranění žádné ze zúčastněných osob nedošlo a rovněž nevznikla žádná škoda na majetku. Případ je šetřen jako přestupek proti veřejnému pořádku.


Znečištění bazénu u rodinného domu v obci Služovice

V blíže neupřesněné době od 14:00 hod. dne 03.08.2012 do 12:00 hod. dne 04.08.2012 neznámý pachatel spáchal v obci Služovice přečin „Poškození cizí věci“ a přečin „Porušování domovní svobody“ tím, že neoprávněně vstoupil na oplocený pozemek jednoho z rodinných domů, kde v zadní části zahrady nezjištěným způsobem a dosud neznámou látkou kontaminoval bazénovou vodu bazénu Azuro, v důsledku čehož se tato látka dostala spuštěnou filtrací do rozvodových trubek bazénu a do pískové filtrace, kdy tímto došlo ke ztrátě funkce filtrace bazénu a jejího příslušenství, čímž byla poškozené ženě ročníku narození 1980 ze Služovic způsobena celková škoda ve výši 80.000,- Kč. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Kravařích.


Vniknutí na pozemek rodinného domu na ulici Karlovecké v Opavě

V přesně nezjištěné době od 19:00 hod. dne 03.08.2012 do 19:00 hod. dne 04.08.2012 neznámý pachatel spáchal na ulici Karlovecké v Opavě přečin „Krádež“ ve stádiu pokusu a přečin „Porušování domovní svobody“ tím, že po vysazení kovové branky oplocení vstoupil na pozemek zahrady rodinného domu muže ročníku narození 1947 z Opavy, kdy dále po rozstřižení PVC pletiva plotu vnikl do areálu soukromé firmy a organizace SmVaK. Provedeným šetřením doposud nebylo zjištěno, že by zde došlo k nějakému odcizení věcí a rovněž ani škoda na majetku nebyla způsobena. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě.


Zajištění podnapilého muže na PZS Opava k vystřízlivění

Dne 04.08.2012 ve 21:45 hod. policejní hlídka z Obvodního oddělení PČR v Opavě zajistila v jednom z bytových domů na ulici Jateční v Opavě muže ročníku narození 1968 z Opavy, který chvíli předtím v podnapilém stavu (orientační dechovou zkouškou detekčním digitálním přístrojem Drager mu byla naměřena hodnota 1,55 promile alkoholu v dechu) slovně a fyzicky napadl svou družku (ženu ročníku narození 1985 z Mladecka). Vzhledem k tomu, že zde vznikla důvodná obava, že by čtyřiačtyřicetiletý muž ve svém protiprávním jednání i nadále pokračoval, zakročující policisté rozhodli o jeho dodání na protialkoholní záchytnou stanici v Opavě k vystřízlivění. Ke zranění žádné ze zúčastněných osob nedošlo a rovněž nevznikla žádná škoda na majetku. Případ je šetřen jako přestupek proti občanskému soužití.

 

 

Vloupání do boxu na noviny na ulici Požárnické v Opavě-Komárově

Dne 04.08.2012 v době mezi 03:00 hod. a 04:45 hod. neznámý pachatel spáchal na ulici Požárnické v Opavě, městské části Komárov přečin „Krádež“ tím, že po uražení petlice vnikl do úložného boxu na noviny, který je umístěn na nákladní rampě prodejny Tempo, odkud odcizil blíže neupřesněné druhy a množství novin a časopisů v hodnotě 4.000,- Kč, přičemž poškozením zařízení vznikla škoda ve výši 500,- Kč. Poškozenému Obchodnímu družstvu Tempo Opava tak byla způsobena celková škoda ve výši 4.500,- Kč a případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě.


Odcizení jízdního kola z chodby bytového domu na ulici Masarykova třída v Opavě

Dne 04.08.2012 v době mezi 00:30 hod. a 06:00 hod. neznámý pachatel spáchal v jednom z bytových domů na ulici Masarykova třída v Opavě přečin „Krádež“ tím, že po přestřižení dvou lankových zámků odcizil ze společné chodby domu zde odstavené a uzamčené pánské horské jízdní kolo značky Merida Jaliet 100 V zlato-bílé barvy, velikosti rámu 16" s odpruženou přední vidlicí modelu XCR-LO v hodnotě 10.000,- Kč, ke škodě poškozené ženy ročníku narození 1970 z Opavy. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě.


Zajištění podnapilého muže na PZS Opava k vystřízlivění

Dne 03.08.2012 ve 21:30 hod. policejní hlídka z Obvodního oddělení PČR ve Vítkově zajistila před jednou z rekreačních chat v obci Moravice, část Mokřinky muže ročníku narození 1965 z Ostravy, který chvíli předtím v silně podnapilém stavu (orientační dechovou zkouškou detekčním digitálním přístrojem Drager mu byla naměřena hodnota 2,13 promile alkoholu v dechu) slovně a poté i fyzicky napadl svou družku (ženu ročníku narození 1947 z Ostravy). Ke zranění žádné ze zúčastněných osob nedošlo a rovněž nevznikla žádná škoda na majetku. Zakročující policisté následně rozhodli o umístění sedmačtyřicetiletého muže na protialkoholní záchytné stanici v Opavě k vystřízlivění. Případ je šetřen jako přestupek proti občanskému soužití.


Pád stromu na zaparkované automobily v obci Radkov, část Dubová

Dne 04.08.2012 v 11:45 hod. byla policejní hlídka z Obvodního oddělení PČR ve Vítkově vyslána pracovníky IBC (Integrovaného bezpečnostního centra) v Ostravě na odstavné parkoviště poblíž zříceniny hradu Vikštejn, a to na katastru obce Radkov, část Dubová, kde mělo dojít k pádu stromu na zaparkovaná vozidla. Po příjezdu policistů na místo bylo zjištěno, že se zde již nacházejí hasiči HZS Vítkov, kteří likvidovali strom-lípu, který spadl vlivem stáří (hniloba zevnitř kmene) na zde zaparkovaná osobní motorová vozidla značky Seat Altea, Škoda Fábia a Fiat Marea Weekend. Při pádu stromu a poškození automobilů se ve vozidlech nenacházely žádné osoby a žádná osoba nebyla pádem stromu zraněna. Bezprostředním svědkem události byl muž ročníku narození 1977 z Melče, který věc následně i oznámil. Pádem stromu nebyla omezena doprava na blízké komunikaci a celková hmotná škoda na motorových vozidlech byla vyčíslena na finanční částku ve výši 220.000,- Kč, kdy poškozenými osobami je muž ročníku narození 1979 z Ostravy, muž ročníku narození 1963 z Vřesiny a muž ročníku narození 1980 z Hnojníku, okres Frýdek-Místek. Majitel stromu nebyl doposud ustanoven a vše je i nadále šetřeno ze strany vítkovských policistů.

Zpracoval :
René Černohorský

vytisknout  e-mailem