Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 5.1.2014

Opava - Odcizení šperků z rodinného domu v Komárovských Chaloupkách a další...(12 případů) 

 

Odcizení elektrických kabelů na železniční trati mezi Děhylovem a Ostravou

Dne 4.1.2014 byly policisty z Obvodního oddělení PČR v Hlučíně zahájeny úkony trestního řízení ve věci přečinu „Krádež“ a přečinu „Poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení“, kterých se dopustil neznámý pachatel tím, že dne 4.1.2014 v době mezi 20:20 hod. a 20:45 hod. na katastru obce Děhylov, a to u železniční trati na trase mezi obcemi Děhylov a Ostrava-Třebovice (železniční kilometrovník 268,1), poškodil obecně prospěšné zařízení, kdy odcizil 65 metrů izolovaného elektrického kabelu, který slouží k napájení signalizace u železničního přejezdu, čímž poškozené organizaci ČD a.s. SŽDC Ostrava způsobil předběžnou škodu ve výši 13.000,- Kč.


Kontrola řidiče osobního automobilu pod vlivem návykových látek v obci Chuchelná

Dne 4.1.2014 v době kolem 23:30 hod. policejní hlídka z Obvodního oddělení PČR v Kravařích stavěla a kontrolovala na ulici Hraniční v obci Chuchelná řidiče osobního motorového vozidla značky Ford Escort, a to muže ročníku narození 1983 z Chuchelné. Při silniční kontrole byla u tohoto muže provedena orientační dechová zkouška detekčním digitálním přístrojem Drager s negativním výsledkem, následný test za pomocí testeru Drugwipe 5S na možnou přítomnost omamných a psychotropních látek či jedů v jeho těle však vyzněl pozitivně, a to na návykovou látku Canabis. Třicetiletý řidič se na výzvu ze strany zakročujících policistů bezdůvodně odmítl podrobil lékařskému vyšetření spojenému s odběrem biologického materiálu (krve nebo moči), řidičský průkaz mu na místě zadržen nebyl, poněvadž jej nepředložil, bylo mu však zakázáno řízení všech motorových vozidel do dalšího rozhodnutí.


Vloupání do budovy Základní školy na ulici Zahradní v obci Štěpánkovice

V blíže neustanovené době od 20:00 hod. dne 4.1.2014. do 04:45 hod. dne 5.1.2014 neznámý pachatel spáchal na ulici Zahradní v obci Štěpánkovice přečin „Krádež“ tím, že po vypáčení dveří vnikl do budovy místní Základní školy, kde následně vypáčil dveře od třídy interaktivní učebny, odkud odcizil PC sestavu, čímž byla poškozené organizaci ZŠ a MŠ Štěpánkovice způsobena škoda ve výši 9.000,- Kč. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Kravařích.


Odcizení mobilního telefonu z kapsy poškozeného na diskotéce v opavském hotelu Koruna

Dne 5.1.2014 v době mezi 00:10 hod. a 02:00 hod. neznámý pachatel spáchal na diskotéce v hotelu Koruna na ulici Náměstí Republiky v Opavě přečin „Krádež“ tím, že využil nepozornosti poškozeného muže ročníku narození 1990 ze Stěbořic a z kapsy kalhot mu odcizil jeho mobilní telefon značky Cat černé barvy v hodnotě 7.000,- Kč. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě.


Dopravní nehodovost

V průběhu dne 5.1.2014 došlo na teritoriu Územního odboru Policie České republiky v Opavě k 1 nahlášené a šetřené dopravní nehodě, při které byla 1 osoba zraněna lehce a celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 55.000,- Kč.


Vloupání do skladu společnosti Klia v obci Bohuslavice

Dne 5.1.2014 započali policisté z Obvodního oddělení PČR v Hlučíně úkony trestního řízení ve věci přečinu „Krádež“, kterého se dopustil neznámý pachatel tím, že v blíže neuvedené době od 14:00 hod. dne 4.1.2014 do 08:00 hod. dne 5.1.2014 na ulici K Velkému dvoru v obci Bohuslavice vnikl po vytlačení a poškození kovové petlice vrat do skladu soukromé společnosti Klia CZ spol. s r.o., odkud odcizil doposud přesně nezjištěné druhy a množství zboží v hodnotě zcela jistě převyšující finanční částku ve výši 5.000,- Kč, přičemž škoda na zařízení činí 3.000,- Kč, vše ke škodě shora uvedené poškozené společnosti z Bohuslavic.


Vloupání do sklepního boxu v bytovém domě na ulici Osada Míru v Dolním Benešově

Dne 5.1.2014 byly policisty z Obvodního oddělení PČR v Hlučíně zahájeny úkony trestního řízení ve věci přečinu „Porušování domovní svobody“ a přečinu „Krádež“, kterého se dopustil neznámý pachatel tím, že v jednom z bytových domů na ulici Osada Míru v Dolním Benešově vnikl v době od 15:00 hod. dne 4.1.2014 do 09:30 hod. dne 5.1.2014, a to po odstranění visacího zámku dveří do sklepního boxu poškozeného muže z Dolního Benešova, odkud odcizil pánské horské jízdní kolo značky GT černobíložluté barvy, čímž byla způsobena celková škoda ve výši 10.200,- Kč.


Vloupání do kolárny v bytovém domě na ulici Záhumenní v Dolním Benešově

Dne 5.1.2014 byly policisty z Obvodního oddělení PČR v Hlučíně zahájeny úkony trestního řízení ve věci přečinu „Krádež“, kterého se dopustil neznámý pachatel tím, že v době od 17:00 hod. dne 4.1.2014 do 10:00 hod. dne 5.1.2014 po poškození zámku dveří vnikl do kolárny jednoho z bytových domů na ulici Záhumenní v Dolním Benešově, odkud odcizil lankovým zámkem uzamčené pánské horské jízdní kolo značky Pioneer bílomodré barvy v hodnotě 15.000,- Kč, ke škodě poškozeného muže z Dolního Benešova. Dále z této kolárny odcizil lankovým zámkem uzamčené dámské trekinkové jízdní kolo v hodnotě 2.000,- Kč, ke škodě dalšího poškozeného muže z Dolního Benešova. Poškozením dveří pak vznikla organizaci Společenství vlastníků bytových jednotek škoda na zařízení ve výši 1.000,- Kč.


Neoprávněné vniknutí do nezajištěného rodinného domu v obci Komárovské Chaloupky

Dne 5.1.2014 v době mezi 11:00 hod. a 12:00 hod. neznámý pachatel spáchal na ulici Podvihovské v Opavě, městské části Komárovské Chaloupky přečin Krádež a přečin „Porušování domovní svobody“ tím, že využil nepozornosti poškozené ženy z Opavy a přes neuzavřená vrata a následně přes neuzamčené vchodové dveře vešel do jejího rodinného domu, který prohledal a odkud odcizil šperky ze žlutého kovu (různé druhy prstenů, náramků, náušnic, řetízků a soupravu klenotů z českých granátů) a dále odcizil finanční částku na hotovosti 200,- Kč a 250 Euro. Poškozené ženě tak byla způsobena celková škoda ve výši 54.700,- Kč a případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Hradci nad Moravicí.


Vloupání do osobního automobilu na ulici Kolofíkovo nábřeží v Opavě-Kateřinkách

V blíže neustanovené době od 14:00 hod. dne 4.1.2014 do 09:30 hod. dne 5.1.2014 neznámý pachatel spáchal na ulici Kolofíkovo nábřeží v Opavě-Kateřinkách přečin „Krádež“ tím, že po rozbití okénka zadních dveří vnikl do zde zaparkovaného osobního motorového vozidla značky Škoda Octávia combi, odkud odcizil velké pákové štípací kleště, příruční kosmetickou taštičku šedé barvy s kosmetickými potřebami (parfémy, deodoranty, zubní kartáček, zubní pasta, nůžky) a příruční koženkovou tašku na doklady hnědé barvy s různými osobními doklady a s doklady k automobilu, čímž byla poškozenému muži ročníku narození 1982 z Opavy-Kateřinek způsobena celková škoda ve výši 2.500,- Kč, přičemž poškozené soukromé společnosti z Opavy-Kylešovic vznikla na automobilu škoda ve výši 4.000,- Kč. Celková škoda tak činí 6.500,- Kč a případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě.


Odcizení osobního automobilu na ulici 17. listopadu v Opavě-Kylešovicích

V době od 16:30 hod. dne 4.1.2014 do 12:45 hod. dne 5.1.2014 neznámý pachatel spáchal na sídlištním parkovišti ulice 17. listopadu v Opavě-Kylešovicích přečin „Neoprávněné užívání cizí věci“ tím, že se zmocnil a tudíž odcizil zde zaparkované osobní motorové vozidlo značky Škoda Octávia barvy šedé mezalízy, roku výroby 2001, registrační značky 7T3 8679, čímž byla poškozenému muži z Opavy-Kateřinek způsobena celková škoda ve výši 110.000,- Kč. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě.


Kontrola řidiče osobního automobilu pod vlivem návykových látek v Opavě-Jaktaři

Dne 5.1.2014 v době kolem 20:10 hod. policejní hlídka z Obvodního oddělení PČR v Opavě stavěla a kontrolovala na ulici Palhanecké v Opavě-Jaktaři řidiče osobního motorového vozidla značky Škoda Fábia, a to muže ročníku narození 1989 z Opavy. Po předložení všech dokladů potřebných k provozu a řízení automobilu se tento muž podrobil orientační dechové zkoušce detekčním digitálním přístrojem Drager s negativním výsledkem, následný test za pomocí testeru Drugwipe 5S na možnou přítomnost omamných a psychotropních látek či jedů v jeho těle však vyzněl pozitivně na návykovou látku Cannabis. Čtyřiadvacetiletý řidič se na výzvu ze strany zakročujících policistů bezdůvodně odmítl podrobit lékařskému vyšetření spojenému s odběrem biologického materiálu (krve nebo moči), na místě mu byl zadržen jeho řidičský průkaz a bylo mu zakázáno řízení všech motorových vozidel do dalšího rozhodnutí.


Zpracoval :
René Černohorský

vytisknout  e-mailem