Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 5.10.2011

Opava - Odcizení jízdních kol na Opavsku a další...(9 případů) 

 

Dopravní nehodovost

V průběhu dne 5.10.2011 došlo na teritoriu Územního odboru Policie České republiky v Opavě k 5 nahlášeným a šetřeným dopravním nehodám, při kterých byly 2 osoby zraněny lehce a hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 240.000,- Kč.


Vloupání do skladu v objektu zemědělského družstva v obci Skřipov

V přesně nezjištěné době od 17:00 hod. dne 4.10.2011 do 05:00 hod. dne 5.10.2011 neznámý pachatel spáchal v areálu zemědělského družstva v obci Skřipov přečin „Krádež“ ve stádiu pokusu tím, že po odstranění visacího zámku dveří vnikl do skladu materiálů, ze kterého nic neodcizil, dále pak po vyhnutí dvířek elektrického rozvaděče, po sepnutí jističů a po vytržení uzamčené benzínové tankovací pistole ze stojanu se pokusil odcizit benzín značky Natural 95 ze zásobníku, což se mu však nepodařilo a poškozené organizaci 1. Hradecká Zemědělská a.s. Hradec nad Moravicí tak byla způsobena celková škoda ve výši 1.000,- Kč. Případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR v Hradci nad Moravicí.


Nález munice pocházející z období 2. světové války v obci Komárovské Chaloupky

Dne 5.10.2011 v 10:00 hod. telefonicky oznámila na bezplatnou linku tísňového volání Policie České republiky čísla 158 žena ročníku narození 1952 z Opavy, že před chvíli při výkopových pracích u jejich rodinného domu na ulici Podvihovské v Opavě, městské části Komárovské Chaloupky nalezl její manžel (ročníku narození 1946) nějaký předmět, který vypadá jako munice pocházející z období 2. světové války. Místo nálezu zajistili policisté z obvodního oddělení PČR v Hradci nad Moravicí do příjezdu policejního pyrotechnika Krajského ředitelství policie Moravskoslezského kraje, pracoviště ve Frýdku-Místku, který si následně převzal a k zneškodnění odvezl dělostřeleckou minu ráže 82 mm.


Odcizení jízdního kola z areálu fotbalového hřiště v obci Strahovice

Dne 3.10.2011 v době mezi 21:00 hod. a 22:30 hod. neznámý pachatel spáchal v areálu fotbalového hřiště v obci Strahovice přečin „Krádež“ tím, že odcizil zde odstavené a lankovým zámkem uzamčené pánské jízdní kolo značky GT Avalanche 2.0 červeno-červé barvy (převod 3/8) v hodnotě 12.500,- Kč s cyklistickými doplňky (přední a zadní svítilna značky Black Bary, nosič nápojů značky BBS a podsedadlová taška s nářadím) v celkové hodnotě 500,- Kč. Poškozenému muži ročníku narození 1990 ze Strahovic tak byla způsobena celková škoda ve výši 13.000,- Kč a případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR v Kravařích.


Neoprávněné vniknutí do rodinného domu na ulici Krátké v Kravařích

Dne 5.10.2011 v době kolem 19:45 hod. neznámý pachatel spáchal na ulici Krátké v Kravařích přečin „Krádež“ ve stádiu pokusu a přečin „Porušování domovní svobody“ tím, že nejprve vstoupil na nezajištěný pozemek u jednoho z rodinných domů a poté vešel pootevřenými dveřmi do sklepa tohoto domu, kde byl přistižen majitelem, a to mužem ročníku narození 1967 z Kravař. Neznámému muži se následně podařilo sklepním okénkem ze sklepní místnosti uniknout ven z domu a utéci neznámo kam, aniž by cokoliv poškodil či odcizil. Případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR v Kravařích.


Odcizení notebooku ze stolu v restauraci na ulici Holasické v Opavě-Kateřinkách

V době mezi 21:00 hod. a 21:15 hod. dne 4.10.2011 neznámý pachatel spáchal v prostoru venkovního posezení restaurace Krijcos sport bar na ulici Holasické v Opavě-Kateřinkách přečin „Krádež“ tím, že využil chvilkové nepozornosti poškozené ženy ročníku narození 1991 ze Šternberku, okres Olomouc a ze stolu jí odcizil volně odložený notebook značky Acer stříbrné barvy (kryt polepený žlutou fólií s barevnými puntíky) v hodnotě 7.000,- Kč, který byl v tašce na notebook černé barvy (potištěná zlatými květy) v hodnotě 500,- Kč. Shora uvedené poškozené ženě tak vznikla škoda ve výši 7.500,- Kč a případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR v Opavě.


Odcizení jízdního kola z chodby bytového domu na ulici Mařádkové v Opavě

V blíže neupřesněné době od 22:00 hod. dne 4.10.2011 do 18:30 hod. dne 5.10.2011 neznámý pachatel spáchal v jednom z bytových domů na ulici Mařádkové v Opavě přečin „Krádež“ tím, že z chodby domu odcizil pánské horské jízdní kolo značky Scott červenobílé barvy, které zde bylo odstaveno a uzamčeno lankovým zámkem černé barvy přes zadní kolo a rám. Poškozenému muži ročníku narození 1991 z Opavy tak byla způsobena celková škoda ve výši 14.000,- Kč a případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR v Opavě.


Vloupání do sklepní místnosti v činžovním domě na ulici Boženy Němcové v Opavě

V blíže neustanovené době ode dne 27.9.2011 do dne 5.10.2011 neznámý pachatel spáchal v jednom z činžovních domů na ulici Boženy Němcové v Opavě přečin „Krádež“ a přečin „Porušování domovní svobody“ tím, že po odstranění visacího zámku Fab dveří vnikl do sklepní místnosti, odkud odcizil dámské trekinkové jízdní kolo značky Kellys Omega 18" Yellow černé barvy se zlatými nápisy v hodnotě 10.000,- Kč, kdy na zámku dveří vznikla škoda ve výši 100,- Kč. Poškozenému muži ročníku narození 1962 z Opavy tak byla způsobena celková škoda ve výši 10.100,- Kč a případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR v Opavě.

 

 

Poškození dopravních značek na ulici Bezručové ve Vítkově

Neznámý pachatel spáchal na ulici Bezručové ve Vítkově přečin „Poškození cizí věci“ tím, že již dne 5.9.2011 v době mezi 20:15 hod. a 20:30 hod. úmyslně poškodil dva kusy svislých dopravních značek „Dej přednost v jízdě“ a jeden kus svislé dopravní značky „Konec zóny“, čímž byla poškozené organizaci Městský úřad Vítkov způsobena celková škoda ve výši 10.177,- Kč. Celá záležitost byla původně šetřena jako přestupek proti majetku, kdy na základě vyčíslené škody byla věc překvalifikována na shora uvedenou trestnou činnost. Vše je nadále v prověřování a prošetřování ze strany policistů z obvodního oddělení PČR ve Vítkově.


Zpracoval :
René Černohorský

vytisknout  e-mailem