Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 5.12.2010

Opava - Dodání podnapilých osob na PZS k vystřízlivění a další...(6 případů) 

 

Zajištění silně podnapilého muže na PZS Opava k vystřízlivění

Dne 5.12.2010 v 07:30 hod. policisté z obvodního oddělení PČR v Hradci nad Moravicí zajistili v jednom z rodinných domů na ulici 9. května v obci Raduň muže ročníku narození 1988 z Raduně, který chvíli předtím v místě společného trvalého bydliště v silně podnapilém stavu slovně napadal své rodinné příslušníky a rozhazoval zařízení bytu. Zakročující policisty přivolal muž ročníku narození 1959, jenž je jeho otcem, kdy při projednávání přestupkového jednání proti občanskému soužití shora uvedený dvaadvacetiletý muž neustále pokračoval ve slovním napadání svých rodičů a jeho chování mělo vzrůstající agresivitu. Vzhledem k výše uvedeným skutečnostem bylo rozhodnuto o jeho umístění na protialkoholní záchytnou stanici v Opavě k vystřízlivění. Ke zranění zúčastněných osob ani ke škodě na majetku nedošlo a celá záležitost je předmětem dalšího šetření.


Kontrola řidiče motorového vozidla s vysloveným zákazem řízení v obci Větřkovice

Dne 5.12.2010 policisté z obvodního oddělení PČR ve Vítkově ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z přečinu „Maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání“ muži ročníku narození 1972 z Březové, neboť tento dne 5.12.2010 v době kolem 16:00 hod. byl vítkovskými policisty v obci Větřkovice stavěn a kontrolován jako řidič nákladního motorového vozidla, kdy následnými lustracemi v dostupných evidencích bylo zjištěno, že mu byl Magistrátem města Opavy z července 2010 vysloven zákaz řízení všech motorových vozidel na dobu dvanácti měsíců, tedy do července 2011. Osmatřicetiletý muž tedy svým jednáním vykonával činnost, která mu byla pravomocným rozhodnutím zakázána.


Dopravní nehodovost

V průběhu dne 5.12.2010 došlo v okrese Opava ke 3 nahlášeným a šetřeným dopravním nehodám, při kterých byly zraněny 2 osoby a hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na celkovou částku ve výši 230.000,- Kč.


Vloupání do haly na ulici Komenského v obci Chuchelná

V blíže neupřesněné době od 16:00 hod. dne 4.12.2010 do 18:30 hod. dne 5.12.2010 neznámý pachatel spáchal v areálu bývalého zemědělského statku na ulici Komenského v obci Chuchelná přečin „Krádež“ tím, že po odstranění visacího zámku vrat v hodnotě 150,- Kč vnikl do haly, která slouží k parkování vozidel, kde vyšrouboval vypouštěcí ventil nádrže u zde odstaveného traktoru značky Zetor 160 a odcizil 140 litrů motorové nafty v hodnotě 3.962,- Kč, dále vyšrouboval vypouštěcí ventil nádrže u nákladního motorového vozidla značky Liaz, odkud odcizil 120 litrů motorové nafty v hodnotě 3.684,- Kč, dále odcizil ze zámku dveří autobusu značky Mercedes 0350 svazek 6-ti klíčů k autobusu v hodnotě 500,- Kč a z pracovního stolu odcizil elektrickou příklepovou vrtačku zelené barvy v hodnotě 1.000,- Kč, čímž byla poškozenému muži ročníku narození 1954 z Chuchelné způsobena celková škoda ve výši 9.296,- Kč. Případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR v Kravařích.


Zajištění silně podnapilého muže na PZS Opava k vystřízlivění

Dne 5.12.2010 ve 23:00 hod. byl policejní hlídkou z obvodního oddělení PČR v Hlučíně zajištěn v restauraci U Malurů v obci Jilešovice muž ročníku narození 1963 z Kozmic, který chvíli předtím v silně podnapilém stavu obtěžoval hosty restaurace a budil zde veřejné pohoršení, kdy se choval hlučně. Přivolaní policisté jej vyzvali k provedení orientační dechové zkoušky, kterou nebyl schopen pro svou silnou podnapilost provést a vzhledem k tomu, že zde vznikla důvodná obava, že by ve svém protiprávním jednání i nadále pokračoval, bylo rozhodnuto o jeho dodání na protialkoholní záchytnou stanici v Opavě k vystřízlivění. Ke zranění žádné ze zúčastněných osob nedošlo, rovněž nebyla způsobena žádná škoda na majetku a případ je šetřen jako přestupek proti veřejnému pořádku.


Zajištění silně podnapilého muže na PZS Opava k vystřízlivění

Dne 5.12.2010 v 23:50 hod. byl policejní hlídkou z obvodního oddělení PČR v Hlučíně zajištěn před budovou restaurace Zlatý kříž na ulici Markvartovické v Ludgeřovicích muž ročníku narození 1968 z Dolního Benešova, který chvíli předtím v silně podnapilém stavu rušil noční klid svým hlasitým chováním, nebyl schopen vlastní chůze ani komunikace, bezprostředně ohrožoval svůj život a zdraví a budil veřejné pohoršení u ostatních osob. Orientační dechovou zkouškou detekčním digitálním přístrojem Dräger mu byla naměřena hodnota 2,94 promile alkoholu v jeho dechu. Vzhledem k výše uvedeným skutečnostem bylo rozhodnuto o jeho umístění v protialkoholní záchytné stanici v Opavě k vystřízlivění. Ke škodě na majetku ani ke zranění zúčastněných osob nedošlo a případ je šetřen jako přestupek proti veřejnému pořádku.


Zpracoval :
René Černohorský

vytisknout  e-mailem