Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 5.2.2011

Opava - Kontrola podnapilé řidičky automobilu v Hradci nad Moravicí a další...(4 případy) 

 

Dopravní nehodovost

V průběhu dne 5.2.2011 došlo v okrese Opava k 1 nahlášené a šetřené dopravní nehodě, bez zranění osob, kdy hmotná škoda na majetku činí 4.000,- Kč.


Kontrola podnapilé řidičky motorového vozidla v Hradci nad Moravicí

Dne 5.2.2011 policisté z obvodního oddělení PČR v Hradci nad Moravicí sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření z přečinu „Ohrožení pod vlivem návykové látky“ ženě ročníku narození 1971 z Opavy, neboť tato dne 5.2.2011 v době kolem 02:00 hod. řídila po ulici Opavské v Hradci nad Moravicí osobní motorové vozidlo značky Fiat Ulysse, a to pod vlivem alkoholických nápojů, což prokázalo odborné měření dechovými zkouškami detekčním digitálním přístrojem Drager, kdy jí byla naměřena hodnota 1,29 promile alkoholu v jejím dechu. Na výzvu hradeckých policistů se devětatřicetiletá žena podrobila lékařskému vyšetření spojenému s odběrem biologických látek (krve) na protialkoholní záchytné stanici v Opavě a bylo jí zakázáno řízení všech motorových vozidel do dalšího rozhodnutí.


Vloupání do společnosti Best v obci Hrabství

V blíže neustanovené době od 14:45 hod. dne 4.2.2011 do 05:45 hod. dne 5.2.2011 neznámý pachatel spáchal v obci Hrabství přečin „Krádež“ tím, že po přelezení uzamčeného oplocení vešel do areálu drůbežářské společnosti Best, kde po rozbití skleněné výplně okna vnikl do kanceláře, odkud odcizil elektronickou váhu na drůběž značky Chick Scale v hodnotě 12.169,- Kč a na zařízení způsobil škodu ve výši 1.000,- Kč. Poškozené společnosti Best spol. s r.o. Opava tak vznikla celková škoda ve výši 13.169,- Kč a případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR v Hradci nad Moravicí.


Zajištění podnapilého muže na PZS Opava k vystřízlivění

Dne 5.2.2011 v 01:30 hod. policejní hlídka z obvodního oddělení PČR v Opavě zajistila před budovou restaurace Kartáč na náměstí Republiky v Opavě muže ročníku narození 1977 z Ostravy, který chvíli předtím v této restauraci slovně a fyzicky napadl ženu ročníku narození 1978 z Opavy. Ke zranění zúčastněných osob nedošlo a rovněž nebyla způsobena žádná škoda na majetku. Vzhledem k tomu, že byl třiatřicetiletý muž v silně podnapilém stavu, byl arogantní a byla zde důvodná obava, že by ve svém protiprávním jednání i nadále pokračoval, bylo rozhodnuto o jeho dodání na protialkoholní záchytnou stanici v Opavě k vystřízlivění. Případ je šetřen jako přestupek proti občanskému soužití.


Zpracoval :
René Černohorský

vytisknout  e-mailem