Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 5.2.2012

Opava - Policisté i hasiči zasahovali při třech požárech na Opavsku a další...(6 případů) 

 

Dopravní nehodovost

Za den 5.2.2012 byla opavským policistům nahlášena 1 dopravní nehoda, která se stala na teritoriu Územního odboru Policie České republiky v Opavě, bez zranění osob, kdy hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na celkovou finanční částku ve výši 35.000,- Kč.


Zahoření tůjí na zahradě rodinného domu na ulici Pod Hanuší v Hradci nad Moravicí

Dne 5.2.2012 v době kolem 11:15 hod. došlo na zahradě jednoho z rodinných domů na ulici Pod Hanuší v Hradci nad Moravicí k zahoření 20 kusů 20 let starých a 2,5 metrů vysokých tůjí v celkové hodnotě 50.000,- Kč, ke škodě poškozeného muže ročníku narození 1961 z Hradce nad Moravicí. Na místě zasahovala jednotka hasičů HZS Opava a jednotka SDH Hradec nad Moravicí. Celou záležitost si ve své kompetenci k dalšímu opatření převzal vyšetřovatel hasičů HZS Opava, který stanovil jako příčinu požáru nedbalost majitele při manipulaci se žhavým popelem, jelikož tento téhož dne v době kolem 11:00 hod. do blízkosti tůjí vysypal žhavý popel z krbu. Ke zranění žádné ze zúčastněných osob nedošlo.


Zahoření sazí v komíně rodinného domu na ulici Palackého v Hradci nad Moravicí

Dne 5.2.2012 v 17:10 hod. došlo v jednom z rodinných domů na ulici Palackého v Hradci nad Moravicí k zahoření sazí v komíně, na který je napojen kotel značky Rojek na tuhá paliva. Ke zranění žádné ze zúčastněných osob nedošlo a majitel domu (muž ročníku narození 1973 z Hradce nad Moravicí) uvedl, že mu nevznikla žádná škoda na majetku. Na místě zasahovaly 2 vozidla hasičů HZS Opava s jejich osádkami a jednotka SDH Hradec nad Moravicí. Věc si na místě převzal vyšetřovatel hasičů HZS Opava, který stanovil jako příčinu požáru vznícení sazí v komíně.


Zahoření okrasných stromů-tůjí na pozemku rodinného domu na ulici Sluneční v Kravařích

Dne 5.2.2012 v 10:45 hod. telefonicky oznámil policistům z obvodního oddělení PČR v Kravařích vyšetřovatel hasičů HZS Opava, že na pozemku rodinného domu na ulici Sluneční v Kravařích došlo k zahoření 8 kusů vzrostlých okrasných stromků (odrůdy Thuja), kdy k zahoření došlo v důsledku nedbalosti při manipulaci s žhavým popelem z krbu, který žena ročníku narození 1975 z Kravař pod uvedené stromky vysypala. Na likvidaci tohoto požáru se podílely jednotky hasičů HZS Opava a SDH Kravaře, kdy ke zranění žádné ze zúčastněných osob nedošlo a poškozený muž ročníku narození 1969 z Kravař odhadl vzniklou škodu na finanční částku ve výši 25.000,- Kč. Celou věc si na místě převzal vyšetřovatel opavských hasičů HZS.


Pokus vloupání do garáže poblíže Rehabilitačního centra v obci Hrabyně

V přesně nezjištěné době od 12:30 hod. dne 4.2.2012 do 18:30 hod. dne 5.2.2012 neznámý pachatel spáchal v garážovišti zvaném „V lese“ poblíž Rehabilitačního centra v obci Hrabyně přečin „Krádež“ ve stádiu pokusu a přečin „Poškození cizí věci“ tím, že poté, co nezjištěným způsobem vypáčil a pokřivil plechová elektronická garážova vrata, která tím zároveň částečně znefunkčnil, tak se pokusil vniknout do této garáže, což se mu nepodařilo, do garáže nevnikl, nic zde neodcizil, avšak na zařízení způsobil poškozené ženě ročníku narození 1950 z Hrabyně celkovou škodu ve výši 10.000,- Kč. Případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR v Opavě.


Vloupání do budovy FK na fotbalovém hřišti na ulici Mlýnské v obci Dolní Životice

V blíže neustanovené době od 17:00 hod. dne 4.2.2012 do 11:00 hod. dne 5.2.2012 neznámý pachatel spáchal v areálu místního fotbalového hřiště na ulici Mlýnské v obci Dolní Životice přečin „Krádež“ tím, že po vypáčení vstupních plastových dveří vnikl do budovy fotbalového klubu FK, odkud odcizil 2 kusy prázdných nerezových sudů od piva Radegast o objemu 50 litrů v hodnotě 2.000,- Kč, přičemž poškozením dveří vznikla škoda ve výši 7.000,- Kč. Poškozené organizaci FK Dolní Životice tak byla způsobena celková škoda ve výši 9.000,- Kč a případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR ve Velkých Heralticích.


Zpracoval :
René Černohorský

vytisknout  e-mailem