Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 5.2.2014

Opava - Řidiči motorových vozidel pod vlivem návykových látek na Opavsku a další...(21 případů) 

 

Dopravní nehodovost

V průběhu dne 5.2.2014 došlo na teritoriu Územního odboru Policie České republiky v Opavě ke 2 nahlášeným a šetřeným dopravním nehodám, při kterých byla 1 osoba zraněna lehce a celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 80.000,- Kč.


Odcizení kovových materiálů z pozemku firmy na ulici U Cihelny v Hlučíně

Dne 5.2.2014 byly policisty z Obvodního oddělení PČR v Hlučíně započaty úkony trestního řízení ve věci přečinu „Krádež“, kterého se dopustil neznámý pachatel tím, že v neupřesněné době ode dne 20.1.2014 do dne 5.2.2014 na ulici U Cihelny v Hlučíně vnikl po přestřižení plotu na uzamčený pozemek poškozené soukromé firmy z Ostravy, odkud odcizil část plechového opláštění a část nosné konstrukce výrobní haly v hodnotě 45.000,- Kč, přičemž škoda na oplocení činí 2.000,- Kč.


Dva muži loupežně okradli v Hlučíně, části Bobrovníky jiného mladého muže

Dne 5.2.2014 byly policisty z Obvodního oddělení PČR v Hlučíně zahájeny úkony trestního řízení ve věci zločinu „Loupež“, z jehož spáchání jsou podezřelí 2 muži z Hlučína (ročníků narození 1993 a 1994) tím, že v době kolem 22:30 hod. dne 31.1.2014 v prostorách restaurace Bobry Club na ulici Osvoboditelů v Hlučíně, části Bobrovníky, společně uchopili za oděv mladíka ročníku narození 1996 z Hlučína, vytáhli jej z barového boxu a přitiskli ke dveřím, kdy po něm nejprve požadovali peníze, a to finanční částku na hotovosti 500,- Kč a vzhledem k tomu, že peníze jim poškozený nevydal, tak mu pod pohrůžkou zabití a po fyzickém napadení odcizili zimní bundu a mikinu v hodnotě 5.200,- Kč. Celá záležitost je nadále v prověřování a v prošetřování.


Vloupání do osobního automobilu na ulici Celní v Hlučíně

Dne 5.2.2014 zahájili policisté z Obvodního oddělení PČR v Hlučíně úkony trestního řízení ve věci přečinu „Krádež“, kterého se dopustil neznámý pachatel tím, že v době mezi 12:45 hod. a 13:45 hod. dne 5.2.2014 na ulici Celní v Hlučíně vnikl po rozbití skleněné výplně okna zadních dveří do zde zaparkovaného osobního motorového vozidla značky Škoda Octávia, odkud odcizil látkovou brašnu černé barvy značky HP od notebooku, ve které byly formuláře, nabíječka k mobilnímu telefonu a připojení k internetu přes USB, vše v hodnotě 1.000,- Kč, přičemž poškozením vozidla vznikla škoda ve výši 3.000,- Kč. Poškozené soukromé firmě z Poděbrad, okres Nymburk tak byla způsobena celková hmotná škoda na majetku ve výši 4.000,- Kč.


Kontrola řidiče osobního automobilu pod vlivem návykových látek ve Velkých Hošticích

Dne 4.2.2014 v době kolem 22:30 hod. policejní hlídka z Obvodního oddělení PČR v Kravařích stavěla a kontrolovala na ulici Na pile v obci Velké Hoštice řidiče osobního motorového vozidla značky Opel Astra, a to muže ročníku narození 1992 z Velkých Hoštic. Po předložení všech dokladů potřebných k provozu a řízení automobilu se tento muž podrobil orientační dechové zkoušce detekčním digitálním přístrojem Drager s negativním výsledkem, následný test za pomocí testeru Drugwipe 5S na možnou přítomnost omamných a psychotropních látek či jedů v jeho těle však vyzněl pozitivně na návykové látky Amphetamin/Methamphetamin. Jednadvacetiletý řidič se k užití návykových látek před jízdou nedoznal a na výzvu ze strany zakročujících policistů se podrobil lékařskému vyšetření spojenému s odběrem biologických látek (krve) na protialkoholní záchytné stanici v Opavě. Na místě mu byl zadržen jeho řidičský průkaz a bylo mu zakázáno řízení všech motorových vozidel do dalšího rozhodnutí.


Vloupání do areálu soukromé společnosti na ulici Svobody v obci Štěpánkovice

V blíže neustanovené době od 17:00 hod. dne 4.2.2014 do 07:00 hod. dne 5.2.2014 neznámý pachatel spáchal na ulici Svobody v obci Štěpánkovice přečin „Krádež“ tím, že po přelezení oplocení vstoupil do uzamčeného areálu soukromé společnosti, odkud odcizil volně odložené vrtáky do UNC strojů v hodnotě 20.000,- Kč, ke škodě poškozeného muže ze Štěpánkovic a dále odcizil kovový čistící rošt v hodnotě 2.000,- Kč, ke škodě poškozené soukromé společnosti ze Štěpánkovic. Celková hmotná škoda na majetku tak činí 22.000,- Kč a případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Kravařích.


Nález munice pocházející z období 2. světové války v Kravařích, části Dvořisko

Dne 5.2.2014 v 15:30 hod. telefonicky oznámil na bezplatnou linku tísňového volání Policie České republiky čísla 158 muž ročníku narození 1993 z Velkých Hoštic, že před chvíli při procházce lesem v Kravařích, části Dvořisko nalezl nějaký předmět, který vypadá jako munice pocházející z období 2. světové války. Místo nálezu zajistili policisté z Obvodního oddělení PČR v Kravařích do příjezdu policejního pyrotechnika PČR z Expozitury ve Frýdku-Místku, který si následně převzal a k zneškodnění odvezl dělostřelecký granát ráže 82 mm, ruské výroby.


Odcizení peněženky ze stolu v ordinaci lékaře na ulici Lipové v obci Štěpánkovice

Dne 5.2.2014 v době mezi 07:00 hod. a 15:15 hod. neznámý pachatel spáchal na ulici Lipové v obci Štěpánkovice přečin „Neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku“ tím, že v šatně ordinace zubního lékaře odcizil z psacího stolu volně odloženou peněženku tmavě hnědé barvy, ve které se nacházela platební karta a finanční částka na hotovosti 700,- Kč a dále odcizil volně odložený klíč k motorovému vozidlu, čímž byla poškozenému muži a jeho soukromé firmě z Kravař způsobena celková hmotná škoda ve výši 3.300,- Kč. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Kravařích.


Vloupání do areálu sběrny druhotných surovin na ulici Krnovské v Opavě-Jaktaři

V přesně nezjištěné době od 16:30 hod. dne 4.2.2014 do 07:45 hod. dne 5.2.2014 neznámý pachatel spáchal na ulici Krnovské v Opavě-Jaktaři přečin „Krádež“ tím, že po přelezení oplocení vstoupil do uzamčeného areálu místní sběrny druhotných surovin, kdy za pomocí krumpáče a kladiva vypáčil zde odstavený kovový kontejner, odkud odcizil různé druhy mědi, čímž způsobil poškozené soukromé společnosti z Prahy celkovou hmotnou škodu na majetku ve výši 37.815,- Kč. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě.


Vloupání do budovy Mateřské školky v obci Hrabyně

V blíže neuvedené době od 16:15 hod. dne 4.2.2014 do 06:30 hod. dne 5.2.2014 neznámý pachatel spáchal v obci Hrabyně přečin „Krádež“ ve stádiu pokusu tím, že nedostatečně zajištěným oknem vstoupil do budovy místní Mateřské školky, kdy se páčením dveří pokusil vniknout do šatny a do učeben, což se mu nepodařilo, dovnitř nevnikl, nic zde neodcizil, poškozené organizaci Obec Hrabyně však na zařízení vznikla celková hmotná škoda ve výši 4.000,- Kč. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě.


Vloupání do osobního automobilu na ulici Máchové v Opavě

V noční době od 20:30 hod. dne 4.2.2014 do 07:00 hod. dne 5.2.2014 neznámý pachatel spáchal na ulici Máchové v Opavě přečin „Krádež“ a přečin „Poškození cizí věci“ tím, že po rozbití skleněné výplně okna předních dveří se škodou ve výši 8.000,- Kč vnikl do zde zaparkovaného osobního motorového vozidla značky Nissan Qashqai, ze kterého odcizil navigaci značky Mio s televizí v hodnotě 10.000,- Kč. Poškozenému muži z Opavy tak byla způsobena celková hmotná škoda ve výši 18.000,- Kč a případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě.


Odcizení vraku automobilu na ulici Mařádkové v Opavě

Dne 5.2.2014 osobně oznámil v budově Obvodního oddělení PČR v Opavě muž ročníku narození 1969 z Opavy, že v nezjištěné době ode dne 1.2.2014 do dne 5.2.0214 mu neznámý pachatel odcizil z parkoviště před panelovým domem na ulici Mařádkové v Opavě jeho nepojízdný vrak osobního motorového vozidla značky Škoda Felicia bílé barvy s připevněnou SPZ OPK-75-26 v hodnotě 3.000,- Kč. Případ je šetřen opavskými policisty PČR jako přestupek proti majetku.


Vloupání do myslivecké chaty na katastru obce Otice

V blíže neustanovené době od 10:00 hod. dne 3.2.2014 do 09:15 hod. dne 5.2.2014 neznámý pachatel spáchal na katastru obce Otice přečin „Krádež“ tím, že po odstranění visacích zámků dveří vnikl do myslivecké chaty, ze které odcizil 4 kusy přikrývek, jelení paroží, dančí paroží, kulaté zrcadlo, 20 kusů srnčího paroží, vypreparovaného jestřába, vypreparovaného tchoře a dřevěnou desku s motivem jelena, vše v hodnotě 7.400,- Kč, přičemž škoda na zařízení činí 400,- Kč. Poškozenému Mysliveckému sdružení Hvozdnice Otice tak byla způsobena celková hmotná škoda na majetku ve výši 7.800,- Kč a případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě.


Kontrola podnapilého řidiče osobního automobilu v Opavě ze strany strážníků MP

Dne 5.2.2014 policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu „Ohrožení pod vlivem návykové látky“, kterého se dopustil muž ročníku narození 1973 z Havířova, okres Karviná, neboť tento v době kolem 12:30 hod. dne 5.2.2014 řídil po ulici U Jaktařské brány v Opavě osobní motorové vozidlo značky Škoda Felicia, a to pod vlivem alkoholických nápojů, což bylo zjištěno při silniční kontrole ze strany strážníků Městské policie Opava. Vzhledem k tomu, že z dechu řidiče byl cítit silný zápach alkoholu, byla na místo přivolána opavská policejní hlídka PČR, kdy následným odborným měřením dechovými zkouškami detekčním digitálním přístrojem Dräger byly shora uvedenému řidiči naměřeny pozitivní výsledky s hodnotami 2,60 promile a 2,50 promile alkoholu v dechu. Zakročující policisté poté rozhodli o zajištění a dodání čtyřicetiletého muže na protialkoholní záchytnou stanici v Opavě k vystřízlivění. Celá záležitost je nadále v prověřování a v prošetřování.


Odcizení volně odloženého mobilního telefonu na toaletě Obchodního centra Breda v Opavě

Dne 4.2.2014 v době mezi 15:30 hod. a 15:45 hod. neznámý pachatel spáchal v budově Obchodního centra Breda a Weinstein na ulici U Fortny v Opavě přečin „Krádež“ tím, že využil nepozornosti poškozené ženy ročníku narození 1955 z Opavy, kdy z umývadla na dámské toaletě jí odcizil její volně odložený mobilní telefon značky Samsung Galaxy S III bílé barvy v hodnotě 7.800,- Kč. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě.


Vloupání do dodávkového automobilu v Parkovacím domě na ulici Nákladní v Opavě

Dne 5.2.2014 v době mezi 09:00 hod. a 16:00 hod. neznámý pachatel spáchal na ulici Nákladní v Opavě přečin „Krádež“ tím, že po rozbití skleněné výplně okna předních dveří se škodou 4.000,- Kč vnikl do dodávkového motorového vozidla značky Peugeot Partner, které bylo zaparkováno v objektu Parkovacího domu, odkud odcizil plátěnou tašku s oděvními svršky v hodnotě 2.000,- Kč. Poškozené ženě a poškozené soukromé organizaci z Havlíčkova Brodu tak byla způsobena celková hmotná škoda ve výši 6.000,- Kč a případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě.


Vloupání do kolárny v panelovém domě na ulici Fügnerové v Opavě-Kateřinkách

V přesně nezjištěné době od 20:00 hod. dne 4.2.2014 do 13:00 hod. dne 5.2.2014 neznámý pachatel spáchal v jednom z panelových domů na ulici Fügnerové v Opavě-Kateřinkách přečin „Krádež“ tím, že po rozlomení zámku dveří vnikl do kolárny tohoto domu, kdy po rozstřižení lankového zámku odcizil zde odstavené a uzamčené pánské horské jízdní kolo značky Merida žluté barvy, čímž způsobil poškozenému muži z Opavy-Kateřinek škodu ve výši 6.000,- Kč. Poškozením zámku dveří pak vznikla organizaci Společenství vlastníků bytových jednotek škoda na zařízení ve výši 200,- Kč. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě.

 

 

Vloupání na balkón v mezipatře panelového domu na ulici Liptovské v Opavě-Kylešovicích

Dne 5.2.2014 v době mezi 15:00 hod. a 17:40 hod. neznámý pachatel spáchal v jednom z panelových domů na ulici Liptovské v Opavě-Kylešovicích přečin „Krádež“ a přečin „Porušování domovní svobody“ tím, že v mezipatře mezi 5. a 6. poschodím tohoto domu vnikl po vylomení zámku dveří na balkón, odkud odcizil zde odstavené pánské horské jízdní kolo značky Merida Calamary bílooranžovočerné barvy v hodnotě 7.000,- Kč, ke škodě poškozené ženy z Opavy-Kylešovic. Poškozené soukromé společnosti z Ostravy pak na zařízení vznikla škoda ve výši 200,- Kč. Celková škoda tak činí 7.200,- Kč a případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě.


Kontrola řidiče osobního automobilu pod vlivem návykových látek v Opavě

Dne 5.2.2014 v době kolem 21:30 hod. policejní hlídka z Obvodního oddělení PČR v Opavě stavěla a kontrolovala na ulici Tyršové v Opavě řidiče osobního motorového vozidla značky BMW 5, a to muže ročníku narození 1980 z Opavy. Orientační dechová zkouška detekčním digitálním přístrojem Drager u něj byla negativní, následný test za pomocí testeru Drugwipe 5+ na možnou přítomnost omamných a psychotropních látek či jedů v jeho těle však vyzněl pozitivně na návykovou látku Canabis. Na výzvu ze strany zakročujících policistů se třiatřicetiletý řidič podrobil i lékařskému vyšetření spojenému s odběrem biologického materiálu (krve) na protialkoholní záchytné stanici v Opavě, řidičský průkaz mu zadržen nebyl, poněvadž jej nepředložil, bylo mu však zakázáno řízení všech motorových vozidel do dalšího rozhodnutí.


Kontrola řidičky osobního automobilu pod vlivem návykových látek v Opavě

Dne 5.2.2014 v době kolem 23:30 hod. policejní hlídka z Obvodního oddělení PČR v Opavě stavěla a kontrolovala na ulici Hradecké v Opavě řidičku osobního motorového vozidla značky Škoda Felicia, a to ženu ročníku narození 1993 z Branky u Opavy. Orientační dechová zkouška detekčním digitálním přístrojem Drager vyzněla u této ženy při silniční kontrole negativně, následný test za pomocí testeru Drugwipe 5S na možnou přítomnost omamných a psychotropních látek či jedů v jejím těle však byl pozitivní na návykovou látku Canabis. Devatenáctiletá řidička byla poté ze strany zakročujících policistů vyzvána k lékařskému vyšetření spojenému s odběrem biologického materiálu (krve nebo moči), což bezdůvodně odmítla. Na místě jí byl zadržen její řidičský průkaz a bylo jí zakázáno řízení všech motorových vozidel do dalšího rozhodnutí.


Odcizení volně odložené peněženky v restauraci U Zajíce na ulici Bílovecké v Opavě

Dne 5.2.2014 v době mezi 18:00 hod. a 20:00 hod. neznámý pachatel spáchal v restauraci U Zajíce na ulici Bílovecké v Opavě-Kylešovicích přečin „Neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku“ tím, že využil nepozornosti poškozeného muže ročníku narození 1987 z Havířova, okres Karviná, kdy mu ze stolu odcizil jeho volně odloženou pánskou koženou peněženku značky Dakine černé barvy, ve které se nacházela finanční částka na hotovosti 1.200,- Kč, platební karta a různé osobní doklady, čímž byla shora uvedenému muži způsobena celková škoda ve výši 1.700,- Kč. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě.

Zpracoval :
René Černohorský

vytisknout  e-mailem