Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 5.4.2013

Opava - Třiadvacetiletý muž odcizil peníze rozvozci pizzy v Opavě a další...(8 případů) 

 

Dopravní nehodovost

V průběhu dne 05.04.2013 došlo na teritoriu Územního odboru Policie České republiky v Opavě ke 4 nahlášeným a šetřeným dopravním nehodám, bez zranění osob, kdy celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 148.000,- Kč.


Požár traktoru na silnici mezi Hlučínem a Kozmicemi

Dne 05.04.2013 v 07:45 hod. pracovníci IBC (Integrovaného bezpečnostního centra) v Ostravě oznámili policistům z Obvodního oddělení PČR v Hlučíně, že na silnici číslo I/56 mezi Hlučínem a obcí Kozmice došlo k požáru traktoru značky Zetor. Na místo byla ihned vyslána hlučínská policejní hlídka, která zjistila, že zde již zasahují hasiči HZS Hlučín a SDN Kozmice, kteří požár lokalizovali. Vyšetřovatel hasičů HZS Opava uvedl, že se jedná o technickou závadu (porucha elektroinstalace na nezávislém topení), vyloučil cizí zavinění a věc si na místě převzal ve své kompetenci k dalšímu došetření a opatření. Ke zranění žádné ze zúčastněných osob nedošlo a poškozené soukromé firmě z Kozmic tak byla způsobena celková škoda ve výši 10.000,- Kč.


Kontrola podnapilého řidiče osobního automobilu v Opavě

Dne 05.04.2013 v době kolem 02:30 hod. policejní hlídka z Obvodního oddělení PČR v Opavě stavěla a kontrolovala na ulici Rybí trh v Opavě řidiče osobního motorového vozidla značky Opel Vectra, a to muže ročníku narození 1986 z Opavy. Po předložení všech dokladů potřebných k provozu a řízení automobilu byl tento muž vyzván ze strany zakročujících policistů k odbornému měření dechovými zkouškami detekčním digitálním přístrojem Dräger s pozitivními výsledky a s hodnotami 0,47 promile a 0,45 promile alkoholu v dechu. Šestadvacetiletý muž s naměřenými hodnotami souhlasil, o lékařské vyšetření spojené s odběrem biologického materiálu (krve nebo moči) nepožádal, na místě mu byl zadržen jeho řidičský průkaz a bylo mu zakázáno řízení všech motorových vozidel do dalšího rozhodnutí.

 

 

Vloupání do osobního automobilu na ulici Wolkerové v Opavě-Kateřinkách

V době kolem 15:00 hod. dne 05.04.2013 neznámý pachatel spáchal na ulici Wolkerové v Opavě-Kateřinkách přečin „Krádež“ a přečin „Neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku“ tím, že po rozbití skleněné výplně okna předních dveří vnikl do zde zaparkovaného osobního motorového vozidla značky Volkswagen Golf, ze kterého odcizil dámskou koženou kabelku černé barvy s bílými a šedými čtverci v hodnotě 500,- Kč, ve které se nacházel svazek tří klíčů v hodnotě 300,- Kč, další svazek dvou klíčů s čipem v hodnotě 400,- Kč, dotykový mobilní telefon značky Vodafone černé barvy v hodnotě 500,- Kč, dámská kožená peněženka černé barvy v hodnotě 500,- Kč s finanční částkou na hotovosti 1.200,- Kč, se 20 kusy stravenek Sodexho v hodnotě 1.300,- Kč, s různými osobními doklady a s platební kartou, přičemž na zařízení automobilu vznikla škoda ve výši 4.000,- Kč. Poškozené ženě ročníku narození 1971 z Opavy tak byla způsobena celková škoda ve výši 8.700,- Kč a případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě.


Třiadvacetiletý muž odcizil v Opavě-Kateřinkách rozvozci pizzy peněženku

Dne 05.04.2013 policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu „Krádež“, kterého se měl dopustit muž ročníku narození 1990 z Opavy-Kateřinek, neboť na podkladě všech doposud zjištěných skutečností je zřejmé, že když poškozený muž ročníku narození 1993 z Opavy, jakož to rozvozce pizzy, přijel v době kolem 14:50 hod. dne 05.04.2013 za zákazníkem s objednávkou k jednomu z panelových domů na ulici Antonína Sovy v Opavě-Kateřinkách a s touto pizzou šel ke vstupním dveřím do domu, tak mu shora uvedený třiadvacetiletý muž odcizil jeho číšnický flek v hodnotě 500,- Kč, ve kterém se nacházela finanční částka na hotovosti 2.200,- Kč. Tento číšnický flek byl položen na papírové krabici s pizzou, kterou držel poškozený v rukou a když pachatel protiprávního jednání majetkového charakteru s odcizeným číšnickým flekem utíkal pryč, tak jej poškozený začal pronásledovat a dostihl jej až u panelového domu na ulici Pekařské v Opavě-Kateřinkách. Zde se devatenáctiletý muž dožadoval navrácení peněž, přičemž starší z mužů mu flek odmítl vydat se slovy, že pokud jej nenechá na pokoji, tak mu rozbije hubu. Poškozeného muže tyto vyhrůžky neodradily a snažil se pachateli flek vytrhnout z ruky, kdy při tomto byl fyzicky napaden, a to údery pěstmi do obličeje, bez způsobeného zranění. Následně se mu však podařilo třiadvacetiletého pachatele povalit na zem, přičemž tento už z číšnického fleku vytáhl několik bankovek a za pomocí kolemjdoucího muže se podařilo devatenáctiletému muži flek i peníze získat zpět. Poté poškozený muž i kolemjdoucí svědek nechali pachatele odejít a po jeho odchodu poškozený zjistil, že mu schází finanční částka ve výši 200,- Kč. Celý incident byl chvíli poté oznámen opavským policistům, kteří pro provedeném šetření a pátrání zjistili osobu pachatele a v této chvíli je vše nadále v prověřování a v prošetřování.


Odcizení kabelky z nákupního vozíku na parkovišti supermarketu Kaufland v Opavě

Dne 05.04.2013 v době kolem 16:50 hod. neznámý pachatel spáchal na parkovišti u supermarketu Kaufland na ulici Hlučínské v Opavě-Kateřinkách přečin „Krádež“ a přečin „Neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku“ tím, že využil chvilkové nepozornosti poškozené ženy ročníku narození 1967 z Opavy a v době, kdy překládala nákup z vozíku do zavazadlové části svého automobilu značky Škoda Fábia, tak jí z nákupního vozíku odcizil její volně odloženou koženou kabelku značky Louis Vuitton hnědé barvy v hodnotě 25.000,- Kč, která obsahovala peněženku značky Furla barvy slonové kosti v hodnotě 1.000,- Kč s finanční částkou na hotovosti 2.000,- Kč, se 2 kusy platebních karet, s různými osobními doklady a s doklady k vozidlu, kdy se dále v kabelce nacházel svazek 4 klíčů v hodnotě 100,- Kč, mobilní telefon značky Samsung Galaxi S3 bílé barvy v hodnotě 12.000,- Kč, mobilní telefon značky Nokia Asha černé barvy v hodnotě 3.000,- Kč a další svazek 4 bezpečnostních klíčů v hodnotě 1.000,- Kč. Shora uvedené poškozené ženě tak byla způsobena celková škoda ve výši 44.100,- Kč a případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě.


Vloupání do rekreační chaty v obci Mladecko

V dosud přesně nezjištěné době do 01:00 hod. dne 05.04.2013 neznámý pachatel spáchal v obci Mladecko přečin „Krádež“ tím, že po vypáčení dveří sklepa vnikl do jedné z rekreačních chat, kterou prohledal, zda něco odcizil a jakou škodu způsobil upřesní majitel objektu, a to muž ročníku narození 1959 z Prahy. Celou záležitost nadále prověřují a prošetřují policisté z Obvodního oddělení PČR ve Velkých Heralticích.


Odcizení kabelky z ramene poškozené ženy na ulici Popské v Opavě

Dne 05.04.2013 v době kolem 21:15 hod. neznámý pachatel spáchal v městském parčíku na ulici Popské v centru města Opavy přečin „Krádež“ a přečin „Neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku“ tím, že za budovou Ministerstva zemědělství odcizil tmavě hnědou tašku s uchy v hodnotě 1.000,- Kč, kterou měla poškozená žena ročníku narození 1951 z Opavy na rameni, ve které se nacházel mobilní telefon značky Nokia v hodnotě 1.000,- Kč, mobilní telefon značky Nokia v hodnotě 1.000,- Kč, skládací deštník v hodnotě 200,- Kč, černá dětská sukně v hodnotě 200,- Kč, finanční částka na hotovosti 2.000,- Kč a kožená dámská peněženka světle zelené barvy v hodnotě 300,- Kč s různými osobními doklady, s finanční částkou na hotovosti 300,- Kč a s 5 stravenkami Sodexho v hodnotě 250,- Kč. Shora uvedené poškozené ženě tak byla způsobena celková škoda ve výši 6.250,- Kč, k jejímu zranění nedošlo a případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě.


Zpracoval :
René Černohorský

vytisknout  e-mailem