Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 5.5.2013

Opava - 26-ti letý muž z Hlučína ohrožoval sebe a své rodinné příslušníky a další...(4 případy) 

 

Devětadvacetiletý muž havaroval v obci Šilheřovice s odcizeným motocyklem

Dne 05.05.2013 v době kolem 17:30 hod. řídil muž ročníku narození 1984 z Ludgeřovic v obci Šilheřovice motocykl značky Honda CBR 600 F, kdy v křižovatce ulic Dolní a Paseky chtěl odbočit doprava ve směru k hranicím s Polskem, přičemž vlivem své nepřiměření rychlosti nezvládl řízení motocyklu a v uvedené křižovatce spadl. Při tomto byl motocyklista po celou dobu pronásledován policejní hlídkou z Dopravního inspektorátu Městského ředitelství PČR v Ostravě, kterou byl stavěn ze služebního motorového vozidla v barvách Policie se zapnutým světelným a zvukovým výstražným znamením, na což nereagoval a ujížděl. Ke zranění motocyklisty ani dalších zúčastněných osob nedošlo a hmotná škoda na motocyklu byla vyčíslena na finanční částku ve výši 5.000,- Kč. Lustracemi v dostupných evidencích bylo zjištěno, že motocykl patří muži ročníku narození 1986 z Ostravy a prochází evidencí jako odcizený. Motocykl byl následně zajištěn ze strany policistů z Obvodního oddělení PČR v Hlučíně k dalšímu opatření. Dále v evidenci řidičů bylo zjištěno, že devětadvacetiletý muž vlastní řidičský průkaz, jenže nemá příslušnou podskupinu řidičského oprávnění pro motocykl výše zmíněné kubatury. Celá záležitost je nadále v prověřování a v prošetřování.


Dopravní nehodovost

V průběhu dne 05.05.2013 došlo na teritoriu Územního odboru Policie České republiky v Opavě ke 3 nahlášeným a šetřeným dopravním nehodám, bez zranění osob, kdy celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 77.000,- Kč.


Šestadvacetiletý muž z Hlučína ohrožoval své rodinné příslušníky a známé

Dne 05.05.2013 byly policisty z Obvodního oddělení PČR v Hlučíně zahájeny úkony trestního řízení ve věci přečinu „Nebezpečné vyhrožování“, z jehož spáchání je podezřelý muž ročníku narození 1986 z Hlučína, neboť tento v době kolem 23:45 hod. dne 04.05.2013 v místě svého bydliště na ulici Mládežnické v Hlučíně nejprve vyhrožoval s nožem v ruce, že se sám podřeže, a to před svou matkou (ženou ročníku narození 1954 z Hlučína), před svou přítelkyní (ženou ročníku narození 1991) a svým známým (mužem ročníku narození 1959), kdy následně začal vyhrožovat všem těmto třem osobám, že je zabije, načež všichni ze strachu utekli a sousedy požádali o pomoc, poněvadž jednání shora uvedeného muže u nich vzbudilo důvodnou obavu z uskutečnění výhrůžek. Na místo byla přivolána policejní hlídka z Obvodního oddělení PČR v Hlučíně, která po prověření celé události rozhodla, že výše jmenovaný šestadvacetiletý muž bude zajištěn a eskortován k umístění na protialkoholní záchytné stanici v Opavě k vystřízlivění, poněvadž byl pod vlivem alkoholických nápojů. Ke zranění žádné ze zúčastněných osob nedošlo, rovněž nevznikla žádná škoda na majetku a vše je nadále v prověřování a v prošetřování.


Poškození osobního automobilu, okna domu a bazénu na ulici Porubské v obci Děhylov

Dne 05.05.2013 byly policisty z Obvodního oddělení PČR v Hlučíně zahájeny úkony trestního řízení ve věci přečinu „Poškození cizí věci“, kterého se dopustil dosud neznámý pachatel tím, že v neustanovené době ode dne 01.8.2012 do dne 20.04.2013 na pozemku jednoho z rodinných domů na ulici Porubské v obci Děhylov poškodil zde zaparkované osobní motorové vozidlo značky Opel Zafira, přičemž do karosérie automobilu způsobil prohlubeň s poškozením laku se škodou ve výši 5.000,- Kč, dále poškodil skleněnou výplň okenní tabule rodinného domu se škodou ve výši 4.500,- Kč a střelou pravděpodobně ze vzduchové pistole poškodil gumový bazén na tomto pozemku, kdy v něm zůstala zaražená diabolka. Poškozenému muži ročníku narození 1965 z Děhylova tak byla způsobena celková škoda ve výši nejméně 9.500,- Kč a celá záležitost je nadále v prověřování a v prošetřování ze strany hlučínských policistů.


Zpracoval :
René Černohorský

vytisknout  e-mailem