Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 5.7.2013

Opava - Byli přistiženi při řízení vozidla pod vlivem návykových látek a další ... (7 případů) 

Poškodil výlohu prodejny
Činu se dopustil neznámý pachatel v noční době ze 4. na 5.července 2013 v Dolním Benešově na ulici Hlučínské, kde na tamní prodejně elektrospotřebičů rozbil neznámým předmětem výlohu. Rozbitím výlohy došlo současně i k poškození LCD televizoru, v hodnotě 9.990,- Kč. Poškozením výlohy a televizoru způsobil neznámý pachatel jedné hlučínské firmě celkovou škodu v předběžné výši 19.990,- Kč. Do vnitřních prostor prodejny nebylo vniknuto.
Případ dále prověřují a prošetřují hlučínští policisté jako přečin poškození cizí věci.
Řídila vozidlo pod vlivem omamných a psychotropních látek
Kravařští policisté provedli dne 4.července 2013 ve večerních hodinách v Kravařích na ulici Opavské silniční kontrolu osobního automobilu, který řídila devatenáctiletá žena z Opavska. Jmenovaná se následně na výzvu policisty podrobila orientačnímu testu pomocí přístroje Drugwipe 5+ ke zjištění, zda vozidlo neřídí pod vlivem omamných či psychotropních látek. Vzhledem k tomu, že výsledek testu byl pozitivní na látku Amphetamin, jmenovaná se na další výzvu policisty podrobila i odbornému lékařskému vyšetření s odběrem vzorků biologického materiálu. Kravařští policisté této řidičce na místě silniční kontroly zadrželi její řidičský průkaz do dalšího rozhodnutí a zakázali jí další jízdu. Věc je předmětem dalšího šetření.
Mobilní telefon odcizil z batohu, který měl na zádech

K případu došlo dne 5.července 2013 v době kolem 11:30 hodin v Opavě – Kateřinkách na ulici Ratibořské. Neznámý pachatel využil nepozornosti dvaatřicetiletého muže a jeho syna, když při cestě od tamní prodejny Tesco směrem k mostu na ulici Ratibořské odcizil z batohu, který měl jeho syn na zádech, mobilní telefon značky Samsung Galasy, tmavě-modré barvy, v hodnotě 13.000,- Kč.
Opavští policisté nyní neznámého pachatele podezřívají ze spáchání přečinu krádeže na osobách.
Řídil motorové vozidlo, ačkoli to má soudním rozhodnutím zakázáno
 
Policista Dálničního oddělení Krajského ředitelství policie Moravskoslezského kraje provedl dne 5.července 2013 v dopoledních hodinách v obci Neplachovice, části Zadky, silniční kontrolu osobního automobilu, který řídil jednatřicetiletý muž z Opavska. Následnou lustrací policisty v evidenci řidičů bylo zjištěno, že shora jmenovaný má rozsudkem Okresního soudu v Opavě z měsíce listopadu roku 2011 vysloven zákaz činnosti, spočívají v zákazu řízení všech motorových vozidel ve výměře dvaceti měsíců, tedy do července tohoto roku. Řidič je nyní podezřelý z toho že maří nebo podstatně ztěžuje výkon rozhodnutí soudu tím, že vykonává činnost, která mu byla takovým rozhodnutím zakázána.
Případem se budou dále zabývat heraltičtí policisté. Vzhledem k tomu, že jsou v dané věci splněny podmínky dle trestního řádu, bude případ šetřen ve zkráceném přípravném řízení, a to jako podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.
Z nádrží tří nákladních automobilů odcizil celkem 382 litrů motorové nafty

Neznámý pachatel je podezřelý ze spáchání přečinu krádeže vloupáním. Činu se dopustil v době od 2.července do 5.července 2013 ve Vítkově na ulici Komenského, kde vnikl do oploceného areálu tamní zemědělské společnosti. V areálu pachatel následně z nádrží tří zde zaparkovaných nákladních automobilů, po odšroubování víček nádrží, odcizil celkem 382 litrů motorové nafty:
Z nádrže traktoru odčerpal a následně odcizil 100 litrů motorové nafty, přičemž z nádrže dalšího zde zaparkovaného nákladního automobilu tovární značky Tatra odcizil celkem 150 litrů motorové nafty. Majiteli obou vozidel, jedné vítkovské společnosti, pachatel tímto odcizil naftu v celkové hodnotě 8.875,- Kč, přičemž poškozením visacího zámku víčka nádrže způsobil škodu ve výši 150,- Kč. Současně pachatel odčerpal a odcizil naftu z nádrže třetího zde zaparkovaného nákladního automobilu tovární značky Liaz. Z nádrže tohoto vozidla bylo odcizeno celkem 132 litrů motorové nafty v celkové hodnotě 4.686,- Kč, kde škodě jednoho obchodního družstva se sídlem v Oldřišově.
Případ dále prověřují a prošetřují vítkovští policisté.
Dopravní nehodovost
Dopravní policisté šetřili v průběhu pátku dne 5.července 2013 v rámci teritoria územního odboru Opava celkem dvě dopravní nehody. Při těchto nehodách utrpěli tři z účastníků lehká zranění, přičemž způsobená hmotná škoda na majetku byla odhadnuta na částku 90.000,- Kč.
Řídil vozidlo pod vlivem omamných a psychotropních látek
Hlučínští policisté provedli dne 5.července 2013 ve večerních hodinách v obci Ludgeřovice na ulici Markvartovické silniční kontrolu osobního automobilu, který řídil dvaadvacetiletý muž z Opavska. Jmenovaný se na výzvu policisty podrobil orientačnímu testu pomocí přístroje Drugwipe 5+ ke zjištění, zda vozidlo neřídí pod vlivem omamných či psychotropních látek. Vzhledem k tomu, že výsledek měření byl pozitivní na látky Amphetamines/Methamphetamin, řidič se na další výzvu policisty podrobil odbornému lékařskému vyšetření s odběrem vzorků biologického materiálu, a to na Protialkoholní záchytné stanici v Opavě. Hlučínští policisté tomuto řidiči na místě silniční kontroly zakázali další jízdu a věc dále prošetřují.
Zpracovala: Dagmar Schindlerová
 
 

vytisknout  e-mailem