Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 6.10.2013

Opava - 59-ti letý muž poškozoval v centru města Opavy zaparkované automobily a další...(13 případů) 

 

Dopravní nehoda podnapilého cyklisty na ulici Dlouhé v obci Darkovice

Dne 6.10.2013 v době kolem 00:15 hod. jel muž ročníku narození 1991 z Hatě po ulici Dlouhé v obci Darkovice na svém jízdním kole značky Olpran, a to z kopce ve směru jízdy k obci Hať, kdy na přímém úseku silnice nezvládl vlivem své podnapilosti řízení, sjel do pravé silniční příkopy, kde i s jízdním kolem upadl. Celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 1.000,- Kč a cyklista při této dopravní nehodě utrpěl zranění (zlomenina stehenní kosti a oděrky po celém těle) s blíže neustanovenou dobou léčení. Odborné měření dechovými zkouškami detekčním digitálním přístrojem Dräger vyznělo u výše jmenovaného dvaadvacetiletého muže pozitivně, kdy mu byly naměřeny hodnoty 1,97 promile a 2,07 promile alkoholu v dechu. Celá záležitost je nadále v prověřování a v prošetřování ze strany policistů ze Skupiny dopravních nehod Dopravního inspektorátu Územního odboru Policie České republiky v Opavě.


Zajištění podnapilého muže na PZS Opava k vystřízlivění

Dne 5.10.2013 ve 23:30 hod. policejní hlídka z Obvodního oddělení PČR v Opavě zajistila v jednom z panelových domů na ulici 17.listopadu v Opavě-Kylešovicích muže ročníku narození 1976 z Vítkova, který chvíli předtím v podnapilém stavu slovně a fyzicky napadal svou přítelkyni, ženu ročníku narození 1981 z Opavy-Kylešovic. Vzhledem k tomu, že se shora jmenovaný muž choval arogantně a agresivně i za přítomnosti přivolaných policistů, bylo rozhodnuto o jeho dodání na protialkoholní záchytnou stanici v Opavě k vystřízlivění. Ke zranění žádné ze zúčastněných osob nedošlo, rovněž nevznikla žádná škoda na majetku a případ je šetřen jako přestupek proti občanskému soužití.


Dopravní nehodovost

V průběhu dne 6.10.2013 došlo na teritoriu Územního odboru Policie České republiky v Opavě ke 2 nahlášeným a šetřeným dopravním nehodám, při kterých byla 1 osoba zraněna lehce a celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 16.000,- Kč.


Vloupání do osobního automobilu na lesní cestě na katastru obce Hlubočec

Dne 6.10.2013 v době kolem 15:45 hod. neznámý pachatel spáchal na katastru obce Hlubočec přečin „Krádež“ ve stádiu pokusu a přečin „Poškození cizí věci“ tím, že rozbil skleněnou výplň okna předních dveří u osobního motorového vozidla značky VW Sharan, které bylo zaparkováno u místní drůbežárny na okraji lesní cesty, a to poblíž silnice vedoucí z obce Jakubčovice na obec Hlubočec, kdy z automobilu nic neodcizil, poškozením skleněné výplně okna dveří však vznikla poškozené ženě ročníku narození 1979 z Ostravy celková škoda ve výši 8.000,- Kč. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Hradci nad Moravicí.


Devětapadesátiletý muž z Opavy poškodil na ulici Na Rybníčku v Opavě několik automobilů

Dne 6.10.2013 policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu „Poškození cizí věci“, neboť na podkladě všech doposud zjištěných skutečností je zřejmé, že v době kolem 05:45 hod. dne 6.10.2013 muž ročníku narození 1954 z Opavy úmyslně poškodil poblíž budovy Slezské univerzity na ulici Na Rybníčku v Opavě :
1) zde zaparkované osobní motorové vozidlo značky Renault Twingo, kdy na tomto voze způsobil rýhu v laku dveří, čímž byla poškozené ženě ročníku narození 1978 z Opavy způsobena škoda do výše 5.000,- Kč
2) zde zaparkované osobní motorové vozidlo značky Škoda Favorit, kdy na tomto voze způsobil rýhu v laku zadního blatníku, čímž byla poškozenému muži ročníku narození 1991 z Opavy způsobena škoda do výše 5.000,- Kč
3) zde zaparkované osobní motorové vozidlo značky Renault Megané, kdy na tomto voze způsobil rýhu v laku předních dveřích, čímž byla poškozenému muži ročníku narození 1988 z Opavy způsobena škoda ve výši 2.500,- Kč
4) zde zaparkované osobní motorové vozidlo značky Škoda Octávia, kdy na tomto voze způsobil rýhu do laku zadního blatníku, čímž byla poškozené ženě ročníku narození 1988 ze Sosnové způsobena škoda ve výši 1.000,- Kč
5) zde zaparkované osobní motorové vozidlo značky Ford Focus, kdy na tomto voze způsobil rýhu do laku zadních dveřích, čímž byla bankovní společnosti z Prahy způsobena škoda ve výši 5.000,- Kč
6) zde zaparkované osobní motorové vozidlo značky Renault Laguna, kdy na tomto voze způsobil rýhy v laku předních a zadních dveřích, čímž byla poškozenému muži ročníku narození 1977 z Opavy způsobena škoda ve výši 10.000,- Kč
7) zde zaparkované osobní motorové vozidlo značky Škoda Octávia, kdy na tomto voze způsobil rýhy do laku předních a zadních dveřích a do laku zadního blatníku, čímž byla poškozené ženě ročníku narození 1986 z Hradce nad Moravicí způsobena škoda ve výši 5.000,- Kč
8) zde zaparkované osobní motorové vozidlo značky Renault Velsatis, kdy na tomto voze způsobil rýhu do laku zadních dveřích, čímž byla poškozenému muži ročníku narození 1951 z Opavy způsobena škoda nepřesahující finanční částku 5.000,- Kč
9) zde zaparkované osobní motorové vozidlo značky Hyundai Atos, kdy na tomto voze způsobil rýhu do laku zadních dveřích, čímž byla poškozenému muži ročníku narození 1968 z Opavy způsobena škoda v doposud přesně nezjištěné výši nepřesahující částku 5.000,- Kč.

Devětapadesátiletý muž tedy svým protiprávním jednáním a chováním způsobil škodu na majetku, která zcela zjevně přesáhla finanční částku ve výši 5.000,- Kč, případ je nadále v prověřování a v prošetřování ze strany opavských policistů a kriminalistů, kdy se zjišťuje i motiv jeho trestné činnosti.


Vloupání do garáže v garážovišti na ulici Jaselské v Opavě

V blíže neustanovené době od 17:00 hod. dne 5.10.2013 do 09:00 hod. dne 6.10.2013 neznámý pachatel spáchal v garážovišti na ulici Jaselské v Opavě přečin „Krádež“ tím, že po vyražení dveří vnikl do garáže poškozeného muže ročníku narození 1981 z Opavy, odkud odcizil příklepovou vrtačku značky Makita zelenomodré barvy, bourací kladivo značky Berlan stříbrné barvy, úhlovou brusku značky DeWalt žluté barvy, přímočarou pilu značky TrendLine červené barvy, vrtačku značky Narex modré barvy, elektrickou leštěnku na lak a sadu 5 kusů rozbrušovacích kotoučů, vše v hodnotě 10.800,- Kč, přičemž škoda na zařízení činí 3.000,- Kč. Shora uvedenému poškozenému muži tak byla způsobena celková škoda ve výši 13.800,- Kč a případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě.


Vloupání do sklepního boxu v bytovém domě na ulici Sadové v Opavě

V neupřesněné době ode dne 6.8.2013 do dne 5.10.2013 neznámý pachatel spáchal v jednom z bytových domů na ulici Sadové v Opavě přečin „Krádež“ a přečin „Porušování domovní svobody“ tím, že po odstranění visacího zámku dveří vnikl do sklepního boxu poškozeného muže ročníku narození 1953, odkud odcizil plynový kotel značky Junkers v hodnotě 30.000,- Kč, ke škodě soukromé společnosti z Prahy, přičemž škoda na zařízení činí 100,- Kč. Celková škoda tak byla vyčíslena na finanční částku ve výši 30.100,- Kč a případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě.


Poškození dodávkového automobilu na ulici Na Valech v Opavě

V blíže neustanovené době od 16:00 hod. dne 5.10.2013 do 11:45 hod. dne 6.10.2013 neznámý pachatel spáchal na ulici Na Valech v Opavě přečin „Poškození cizí věci“ tím, že poškodil zde zaparkované dodávkové motorové vozidlo značky Ford Tranzit, kdy na čelním skle způsobil prasklinu a v přední části střechy vozu promáčklinu, čímž byla poškozenému muži ročníku narození 1972 z Opavy způsobena celková škoda ve výši 8.000,- Kč. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě.


Poškození osobního automobilu na ulici Popské v Opavě

V noční době od 18:00 hod. dne 5.10.2013 do 07:30 hod. dne 6.10.2013 neznámý pachatel spáchal na ulici Popské v Opavě přečin „Poškození cizí věci“ tím, že na zde zaparkovaném osobním motorovém vozidle značky Peugeot 607 vyhnul a odlomil pravé zpětné zrcátko, čímž byla poškozenému muži ročníku narození 1964 z Opavy-Kateřinek způsobena celková škoda ve výši 8.000,- Kč. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě.


Vloupání do sklepního boxu v bytovém domě na ulici Pekařské v Opavě

V přesně nezjištěné době ode dne 20.9.2013 do dne 5.10.2013 neznámý pachatel spáchal v jednom z bytových domů na ulici Pekařské v Opavě přečin „Krádež“ a přečin „Porušování domovní svobody“ tím, že po vypáčení pantů dveří ze zdi vnikl do sklepního boxu poškozeného muže ročníku narození 1983 z Jablunkova, odkud odcizil dámské trekinkové jízdní kolo značky Sprinter stříbrné barvy v hodnotě 2.500,- Kč, přičemž škoda na zařízení činí 100,- Kč. Shora uvedenému poškozenému muži tak byla způsobena celková škoda ve výši 2.600,- Kč a případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě.


Třicetiletý muž z Ostravy odcizil zboží v opavském supermarketu Lidl

Dne 6.10.2013 policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z přečinu „Krádež“ muži ročníku narození 1983 z Ostravy, neboť tento v době kolem 17:45 hod. dne 6.10.2013 v supermarketu Lidl na ulici Těšínské v Opavě odcizil volně vystavené zboží (5 kusů krabiček cigaret značky Goldpress a krabičku cigaret značky Claridge), vše v hodnotě 408,- Kč, přičemž s tímto zbožím prošel bez úhrady přes pokladní zónu, kde byl zadržen pracovníkem bezpečnostní ochranné služby prodejny a následně byl předán opavským policistům PČR. Lustracemi v dostupných evidencích bylo zjištěno, že se u třicetiletého muže jedná o recidivu, protože byl tento za obdobnou trestnou činnost v posledních 3 létech pravomocně odsouzen rozsudkem Okresního soudu v Ostravě z června roku 2011 pro přečin „Krádež“, za který mu byl uložen nepodmíněný trest odnětí svobody s výměrou 12 měsíců.


Vloupání do sklepního boxu v činžovním domě na ulici Sadové v Opavě

V blíže neuvedené době ode dne 26.9.2013 do dne 6.10.2013 neznámý pachatel spáchal v jednom z činžovních domů na ulici Sadové v Opavě přečin „Krádež“ a přečin „Porušování domovní svobody“ tím, že po odstranění visacího zámku dveří vnikl do sklepního boxu poškozeného muže ročníku narození 1982 z Opavy, odkud odcizil pánské horské jízdní kolo a různou sportovní zimní výbavu, vše v hodnotě 30.000,- Kč, přičemž škoda na zařízení činí 500,- Kč. Shora uvedenému poškozenému muži tak byla způsobena celková škoda ve výši 30.500,- Kč a případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě.


Kontrola podnapilého řidiče osobního automobilu mezi obcemi Tábor a Loděnice

Dne 6.10.2013 v době kolem 22:45 hod. policejní hlídka z Obvodního oddělení PČR ve Velkých Heralticích stavěla a kontrolovala mezi obcemi Tábor a Loděnice řidiče osobního motorového vozidla značky Daewoo Lanos, a to muže ročníku narození 1994 z Velkých Heraltic. Odborným měřením dechovými zkouškami detekčním digitálním přístrojem Drager mu byly naměřeny pozitivní výsledky s hodnotami 0,65 promile, 0,72 promile a 0,69 promile alkoholu v dechu. S naměřenými hodnotami kontrolovaný muž souhlasil, předchozí požití alkoholických nápojů před jízdou doznal a nepožádal o lékařské vyšetření spojené s odběrem biologického materiálu (krve a moči). Lustracemi v dostupných evidencích bylo zjištěno, že výše jmenovaný devatenáctiletý muž není držitelem řidičského průkazu pro žádnou z podskupin motorových vozidel a tudíž mu řidičský průkaz zadržen nebyl, poněvadž jej nevlastní. Na místě mu bylo zakázáno řízení všech motorových vozidel do dalšího rozhodnutí, vše je nadále v prověřování a v prošetřování, kdy rovněž bude zjišťováno, kdo tomuto muži zapůjčil k řízení osobní automobil.

 

Zpracoval :
René Černohorský

vytisknout  e-mailem