Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 6.12.2009-1.část

Podnapilý řidič motorového vozidla se snahou podplatit policisty a další...(2 případy) 

 

Zajištění dvou podnapilých mužů na PZS Opava k vystřízlivění

Dne 5.12.2009 ve 23:45 byli policejní hlídkou z obvodního oddělení PČR Opava na křižovatce ulic Na Rybníčku-Lidická v Opavě zajištěni 2 muži, a to ročníku narození 1990 z Opavy a rovněž ročníku narození 1990 z Opavy-Kylešovic, kteří chvíli předtím v silně podnapilém stavu (orientační dechové zkoušky detekčním digitálním přístrojem Drager naměřily u nich hodnoty 1,21 a 1,05 promile alkoholu v jejich dechu) před budovou Slezské univerzity na ulici Bezručovo náměstí v Opavě znečistili veřejné prostranství rozsypáním koše s odpadky a na stejném místě pak poškodili zde zaparkované osobní motorové vozidlo značky Škoda Forman tím, že u něj ukopli zpětné zrcátko. Dále na ulici Mírové převrátili kontejner a několik dalších popelnic s odpadky. Vzhledem k výše uvedeným skutečnostem a pro jejich podnapilost bylo ze strany zakročujících policistů rozhodnuto o jejich dodání na protialkoholní záchytnou stanici v Opavě k vystřízlivění. Způsobena škoda byla vyčíslena na celkovou částku ve výši 1.500,- Kč a případ je šetřen jako přestupek proti majetku a jako přestupek proti veřejnému pořádku.


Zadržení podnapilého řidiče motorového vozidla na ulici Opavské v obci Bolatice + snaha o podplácení policistů – známí pachatelé

Dne 6.12.2009 policisté z obvodního oddělení PČR v Kravařích zahájili úkony trestního řízení ve věci trestného činu „Ohrožení pod vlivem návykové látky“ a ve věci trestného činu „Podplácení“, kterých se dopustil muž ročníku narození 1974 ze Štěpánkovic tím, že dne 6.12.2009 v době kolem 02:00 hod. řídil po ulici Opavské v obci Bolatice osobní motorové vozidlo tovární značky Škoda Felicia, a to po předchozím požití alkoholických nápojů. Tuto skutečnost potvrdilo odborné měření detekčním digitálním přístrojem Dräger s naměřenou hodnotou 1,39 promile alkoholu v jeho dechu. Opakovaná dechová zkouška byla rovněž pozitivní s výsledkem 1,34 promile alkoholu v jeho dechu. Ve stavu vylučujícím způsobilost, který si přivodil vlivem návykové látky, tedy vykonával činnost, při které mohl ohrozit život nebo zdraví lidí nebo způsobit značnou škodu na majetku.
Při této silniční kontrole a prováděném šetření celé záležitosti nabídl pětatřicetiletý řidič zakročujícím kravařským policistům peněžitý úplatek ve výši 1.000,- Kč s tím, aby policisté celou věc neřešili, což oba policisté odmítli. Poté, co shora uvedený muž u policistů neuspěl, chtěla oba policisty uplatit i jeho manželka, žena ročníku narození 1982, a to rovněž finanční částkou na hotovosti ve výši 1.000,- Kč. I tato žena je nyní pro své protiprávní jednání důvodně podezřelá ze spáchání trestného činu „Podplácení“. Případ je nadále v šetření, řidičský průkaz nebyl muži zadržen, poněvadž jej nepředložil, bylo mu však zakázáno řízení všech motorových vozidel do dalšího rozhodnutí.

vytisknout  e-mailem