Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 6.12.2009-2.část

Vloupání do motorových vozidel, vloupání do Obchodního domu Breda a další...(5 případů) 

 

Vloupání do motorových vozidel v obci Šilheřovice – neznámý pachatel

Dne 6.12.2009 byly policisty z obvodního oddělení PČR Hlučín započaty úkony trestního řízení ve věci trestných činů „Krádež“ a „Poškozování cizí věci“, kterých se dopustil neznámý pachatel tím, že v době od 20:00 hod. dne 5.6.2009 do 08:00 hod. dne 6.12.2009 v obci Šilheřovice :
1)na ulici Střední vnikl po rozbití skleněné výplně okénka zadních dveří do zde zaparkovaného osobního motorového vozidla značky Hyundai Santa Fé, kdy uvnitř vozidla poškodil autorádio značky Sony, čímž poškozením skleněné výplně okna dveří a uvedeného autorádia způsobil škodu ve výši 4.500,- Kč, ke škodě společnosti KM Logistic Forklifts spol. s r.o. Ostrava, přičemž k odcizení věcí z vozidla nedošlo
2)na ulici Dolní vnikl po rozbití skleněné výplně okna předních dveří do zde zaparkovaného osobního motorového vozidla značky Škoda Fabia, z něhož odcizil autorádio značky Hyundai v hodnotě 3.000,- Kč, kdy poškozením skleněné výplně okna a zámku předních dveří způsobil škodu ve výši 2.500,- Kč, vše ke škodě poškozeného muže ročníku narození 1974 ze Šilheřovic.


Vloupání do Obchodního domu Breda na Náměstí Republiky v Opavě – neznámý pachatel

V době od 13:00 hod. dne 5.12.2009 do 06:15 hod. dne 6.12.2009 neznámý pachatel spáchal na ulici Náměstí Republiky v Opavě trestný čin „Krádež“ tím, že po předchozím vytržení křídla plastových dveří zadního vchodu vnikl do prostoru obchodního domu Breda, a to z ulice Na Valech, následně přelezl zajištěnou ochrannou kovovou mříž, dále si roztáhl nefunkční a nezajištěné posuvné skleněné dveře, kdy se dostal na společnou chodbu pasáže Weinstein, kterou prošel až k volně přístupnému, nezajištěnému stánku s občerstvením majitelky, ženy ročníku narození 1969 ze Štěpánkovic, kdy z vystaveného plastového zásobníku odcizil celkem 80 ks krabiček cigaret různých značek v celkové hodnotě 5.270,- Kč. Společnou chodbou pak došel až ke stánku společnosti Sfinga Klenoty spol. s r.o. Hlučín, do kterého vnikl po vypáčení oka petlice, o které pomocí řetězu a visacího zámku byla uzamčena stahovací ochranná kovová mříž, kterou ručně vytáhl a ze stánku odcizil přesně nezjištěné množství vystaveného zboží (řetízků, náramků, prstýnků, náušnic) z bílého kovu a chirurgické oceli, čímž shora uvedené společnosti způsobil škodu, která zatím nebyla přesně vyčíslena, ale zjevně přesahuje částku ve výši 5.000,- Kč. Případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR v Opavě.


Vloupání do motorového vozidla na ulici Veleslavínové v Opavě – neznámý pachatel

V době od 17:00 hod. dne 5.12.2009 do 14:45 hod. dne 6.12.2009 neznámý pachatel spáchal na ulici Veleslavínové v Opavě trestný čin „Krádež“ tím, že dosud přesně nezjištěným způsobem vnikl do zde zaparkovaného osobního motorového vozidla značky Peugeot 306, ze kterého odcizil autorádio v hodnotě 3.000,- Kč, handsfree k mobilnímu telefonu značky Sony Ericsson v hodnotě 1.000,- Kč a osobní doklady, dále poškodil vnitřní zařízení automobilu, kdy vylomil plastové krytí reproduktoru pravých předních dveří, popelník ve středovém panelu mezi předními sedadly a vytrhl elektroinstalaci k přednímu sedadlu řidiče, která je určena pro ovládání vyhřívání sedadla a k sedadlovému airbagu, kdy tímto způsobil škodu na vozidle ve výši 1.000,- Kč. Poškozenému muži ročníku narození 1964 z Opavy tak byla způsobena celková škoda ve výši 5.000,- Kč a případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR v Opavě.


Zajištění osoby na PZS Opava k vystřízlivění

Dne 6.12.2009 ve 21:20 hod. byl policejní hlídkou z obvodního oddělení PČR Opava na ulici Otické v Opavě zajištěn muž ročníku narození 1986 z Opavy, který chvíli předtím v silně podnapilém stavu (orientační dechová zkouška detekčním digitálním přístrojem Drager u něj prokázala hodnotu 1,8 promile alkoholu v jeho dechu) rozbil skleněnou výplň vstupních dveří jednoho z domů a dále rozbil okno bytu ženy ročníku narození 1961 z Opavy v celkové výši 3.500,- Kč. Vzhledem k výše uvedeným skutečnostem bylo rozhodnuto o jeho umístění na protialkoholní záchytnou stanici v Opavě k vystřízlivění. Případ je šetřen jako přestupek proti majetku.


Dopravní nehodovost

Za den 6.12.2009 došlo na teritoriu Územního odboru Policie České republiky Opava ke třem nahlášeným a šetřeným dopravním nehodám, při kterých jedna osoba utrpěla smrtelné zranění a jedna osoba byla zraněna lehce. Hmotná škoda v souvislosti s nehodovostí činí 130.000,- Kč.

vytisknout  e-mailem