Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 6.12.2011

Opava - Dva případy fyzického napadení a další události (7 případů) 

Dopravní nehodovost
Dopravní policisté šetřili v průběhu úterý 6.prosince 2011 v rámci teritoria Územního odboru Policie České republiky celkem čtyři dopravní nehody. Při těchto nehodách nedošlo ke zranění žádného z účastníků, způsobená hmotná škoda na majetku byla odhadnuta na částku 111.000,- Kč.

 
Vloupání do vozidla v Hlučíně
Činu se dopustil neznámý pachatel v nočních hodinách z 5. na 6.prosince 2011 v Hlučíně na ulici Severní. Do zde zaparkovaného osobního automobilu tovární značky Škoda Octavia vnikl po vylomení zámku v levých předních dveřích. Z vozidla následně odcizil vestavěný panel s originálním autorádiem a se zabudovanou navigací, v hodnotě 10.000,- Kč. Poškozením celého interiéru vozu, včetně sedaček, pak způsobil navíc škodu ve výši 20.000,- Kč, to vše devětadvacetiletému muži z Nového Jičína.
Hlučínští policisté neznámého pachatele podezřívají ze spáchání přečinů krádeže vloupáním a poškození cizí věci.
Vloupání do správní budovy v Kravařích
K případu vloupání do správní budovy nacházející se na ulici Nádražní v Kravařích došlo v noční době ze 4. na 5.prosince 2011. Neznámý pachatel do této budovy vnikl, po předchozím přestřižení krycí hliníkové lišty prosklených vstupních dveří a po následném vyštípnutí horní části cylindrické vložky zámku. V budově sice prohledal kanceláře, avšak nic z těchto neodcizil. Přesto, ze skleněné láhve umístěné na dřevěném stolku v zasedací místnosti vypil cca 0,1 litru slivovice, v hodnotě 50,-- Kč, přičemž na zařízení způsobil škodu ve výši 1.000,- Kč, to vše ke škodě jedné opavské společnosti.  
Případ šetří kravařští policisté jako přečin krádež vloupáním.
Nález munice z II. světové války v obci Velké Hoštice
Jednatřicetiletý muž z Velkých Hoštic dne 5.prosince 2011 krátce před sedmnáctou hodinou telefonicky oznámil prostřednictvím tísňové linky čísla 158, že při výkopových pracích na zahradě u rodinného domu na ulici Vančurové ve Velkých Hošticích nalezl munici pocházející z II. světové války. Na místo se dostavili kravařští policisté a policejní pyrotechnik, který uvedl, že se jedná o červený signální náboj (ráže 26,5 mm), dělostřeleckou střelu (ráže 2 cm), dále o čtyři pyrotechnické výrobky neznámého provedení a o celkem 81 kusů nábojů (ráží 7,62 mm, 7,65 mm a 9 mm). Veškerou nalezenou munici si následně pyrotechnik převzal ke zneškodnění.
Jsou podezřelí z fyzického napadení
Opavští policisté sdělili dne 6.prosince 2011 osmapadesátiletému muži z Opavska podezření ze spáchání přečinu ublížení na zdraví.
Shora uvedeného skutku se měl podezřelý muž dopustit dne 10.srpna tohoto roku v době kolem patnácté hodiny v jedné z obcí na Opavsku. Po předchozí slovní rozepři měl na zahradě rodinného domu fyzicky napadnout úderem pěstí do obličeje svou dvaatřicetiletou příbuznou. Tímto jí měl způsobit zranění, které si vyžádalo lékařské ošetření v opavské nemocnici, s dobou léčení přesahující délku sedmi dní, s vystavením pracovní neschopnosti do konce měsíce srpna.
Současně opavští policisté sdělili podezření rovněž pro přečin ublížení na zdraví i třiatřicetiletému muži z Opavska. Ten je podezřelý z toho, že ve stejnou dobu a na stejném místě měl nejdříve fyzicky napadnout shora jmenovanou (kopem do stehna), a to poté, co byla již předtím fyzicky napadena osmapadesátiletým příbuzným. Tímto utrpěla napadená žena zranění, které si vyžádalo lékařské ošetření v opavské nemocnici, jak je již shora uvedeno. Po tomto útoku měl třiatřicetiletý muž fyzicky napadnout i dalšího příbuzného, pětatřicetiletého muže. Toho měl útočník udeřit pěstí do obličeje a zkroutit mu ruku do páky. Napadený muž se následně nechal ošetřit v opavské nemocnici. I jeho léčení přesáhlo dobu sedmi dní, s vystavením pracovní neschopnosti na dobu deseti dní. Policisté opavského obvodního oddělení šetří případ formou zkráceného přípravného řízení.
Využil nepozornosti na lavičce spícího muže a okradl ho
Neznámý pachatel je podezřelý ze spáchání přečinu krádeže na osobách. Tohoto skutku se dopustil v době od 3.prosince 2011 22:00 hodin do 4.prosince 2011 03:00 hodin v Opavě na ulici Olbrichové v tamním městském parku. Pachatel využil nepozornosti na lavičce spícího čtyřiatřicetiletého muže z Vítkova, kterému z vnitřní kapsy bundy, kterou měl oblečenou na sobě, odcizil peněženku. Okradený muž měl v peněžence své osobní doklady a finanční hotovost 1.000,- Kč. Dále mu pachatel sebral i batoh, červeno-černé barvy, který měl položený na lavičce vedle sebe. V batohu měl oznamovatel mobilní telefon značky Samsung, hodnotě jedné koruny, a oblečení (kalhoty, triko a spodní prádlo).
Případ šetří policisté Obvodního oddělení Policie České republiky v Opavě.
Jsou podezřelí z ublížení na zdraví
Komisař Služby kriminální policie a vyšetřování v Opavě zahájil dne 6.prosince 2011 trestní stíhání dvou mužů z obce na Opavsku. Oba muži, jeden ve věku osmašedesáti let a druhý ve věku osmatřiceti let, jsou podezřelí ze spáchání přečinu ublížení na zdraví.
Ke shora uvedenému skutku mělo dojít dne 24.července letošního roku v době kolem dvacáté hodiny v jedné z obcí na Opavsku. Vzájemně se měli fyziky napadnout, a to tak, že mladší z nich měl opakovaně udeřit pěstmi do obličeje toho staršího. Následkem toho měl napadený muž utrpět zranění, spočívající ve zlomenině nosních kůstek, zhmoždění obličeje a podvrtnutí krční páteře, které si vyžádalo ošetření v opavské nemocnici, s dobou léčení do poloviny měsíce srpna.
Starší z obou podezřelých měl naopak mladšího opakovaně udeřit pěstmi do brady a hrudníku. Tím mu měl způsobit zranění (naražení hrudníku a naražení krční páteře), které si rovněž vyžádalo lékařské ošetření. Doba jeho léčení trvala rovněž do poloviny měsíce srpna.
Zpracovala: Dagmar Schindlerová

                

vytisknout  e-mailem