Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 6.12.2012

Opava - Vloupání do sklepních místností v opavských bytových domech a další...(10 případů) 

 

Dopravní nehoda řidiče osobního automobilu s osobním vlakem v Dolním Benešově

Dne 06.12.2012 v době kolem 09:00 hod. řídil muž ročníku narození 1986 z Ostravy osobní motorové vozidlo značky Škoda Octávia ve směru od obce Bolatice na Dolní Benešov, přičemž při vjíždění na železniční přejezd na katastru Dolního Benešova nerespektoval světelné a zvukové signalizační zařízení a přední části svého automobilu narazil do levého boku osobního vlaku, jenž řídil strojvedoucí (muž ročníku narození 1981 z Opavy) a jenž jel ve směru od Opavy na Hlučín, tedy z pohledu řidiče automobilu zprava do leva. Po střetu bylo osobní motorové vozidlo odhozeno vlevo mimo komunikaci, kde se převrátilo na střechu. Orientační dechové zkoušky detekčním digitálním přístrojem Drager vyzněly jak u řidiče osobního automobilu, tak u strojvedoucího vlaku negativně. Řidič vozu byl převezen sanitním vozidlem RZS Hlučín do Fakultní nemocnice s Poliklinikou v Ostravě-Porubě, kdy rozsah zranění a doba léčení nebyly do současné chvíle zjištěny. Ve vlaku bylo přepravováno 10 osob, které neutrpěly žádné zranění. Na místě byl přítomen vedoucí odboru systému bezpečnosti provozování dráhy SŽDC, který uvedl, že traťová doprava byla v době od 09:00 hod. do 11:20 hod. téhož dne omezena na trase Hlučín – Opava-východ a 2 vlaková spojení byla zrušena zcela a nahrazena autobusovou dopravou. Na osobním automobilu vznikla hmotná škoda ve výši 150.000,- Kč a na vlakové soupravě škoda ve výši 15.000,- Kč. Celá záležitost je nadále v šetření, přičemž šestadvacetiletý řidič osobního motorového vozidla je již nyní důvodně podezřelý ze spáchání přečinu „Poškozování a ohrožování provozu obecně prospěšného zařízení z nedbalosti“.


Dopravní nehodovost

V průběhu dne 06.12.2012 došlo na teritoriu Územního odboru Policie České republiky v Opavě ke 4 nahlášeným a šetřeným dopravním nehodám, při kterých byly 3 osoby zraněny lehce a celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na celkovou finanční částku ve výši 185.000,- Kč.


Poškození osobního automobilu v obci Štítina

V noční době od 01:45 hod. do 02:15 hod. dne 06.12.2012 neznámý pachatel spáchal v prostoru novostaveb v obci Štítina přečin „Poškození cizí věci“ tím, že nejdříve pomočil přední část kapoty zde zaparkovaného osobního motorového vozidla značky BMW 320 D a dále umístil na přední kapotu plastový dopravní kužel, kde na spodní hraně tohoto kužele se nacházely kameny a tím došlo k poškrábání kapoty automobilu, čímž byla poškozenému muži ročníku narození 1982 ze Štítiny způsobena škoda ve výši 10.000,- Kč. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Kravařích.


Zajištění silně podnapilého muže na PZS Opava k vystřízlivění

Dne 06.12.2012 ve 14:30 hod. policejní hlídka z Obvodního oddělení PČR v Kravařích zajistila v jednom z rodinných domů v obci Bolatice, část Borová muže ročníku narození 1949 z Bolatic, který chvíli předtím v místě společného trvalého bydliště slovně a fyzicky napadl svou manželku (ženu ročníku narození 1957 z Bolatic), čímž narušil občanské soužití a vznikla zde důvodná obava, že ve svém protiprávním jednání bude i nadále pokračovat. Orientační dechovou zkouškou detekčním digitálním přístrojem Drager mu byla následně naměřena hodnota 3,04 promile alkoholu v dechu. Vzhledem k výše uvedeným skutečnostem zakročující policisté rozhodli o umístění třiašedesátiletého muže na protialkoholní záchytné stanici v Opavě k vystřízlivění. Ke zranění žádné ze zúčastněných osob nedošlo a rovněž nevznikla žádná škoda na majetku. Případ je šetřen jako přestupek proti občanskému soužití.


Osmapadesátiletý muž z Havířova se vloupal do restaurace v obci Slavkov

Dne 06.12.2012 v 02:30 hod. policejní hlídka z Obvodního oddělení PČR v Opavě zadržela poblíž restaurace Lesanka na ulici Černá cesta v obci Slavkov muže ročníku narození 1954 z Havířova, okres Karviná, který se chvíli předtím vloupal do této restaurace, odkud odcizil různé zboží v hodnotě 11.202,- Kč. Vzhledem k nutnosti provést různé procesní úkony byl shora uvedený osmapadesátiletý muž umístěn do policejní cely při Územním odboru Policie České republiky v Opavě. Vše je nadále v prověřování a v prošetřování ze strany opavských policistů a kriminalistů, kdy se zjišťuje, zda-li se nedopustil i jiné trestné činnosti majetkového charakteru, a to nejen v okrese Opava, ale i v Karviné a v Ostravě.


Vloupání do sklepního boxu v bytovém domě na ulici Boženy Němcové v Opavě

V blíže neustanovené době od 13:30 hod. dne 04.12.2012 do 11:30 hod. dne 06.12.2012 neznámý pachatel spáchal v jednom z bytových domů na ulici Boženy Němcové v Opavě přečin „Porušování domovní svobody“ a přečin „Krádež“ tím, že po vypáčení dveří vstoupil do společných sklepních prostor domu, kde po vypáčení celodřevěných dveří vnikl do sklepního boxu ženy ročníku narození 1950 z Opavy, odkud odcizil pánské horské jízdní kolo zelenočerné barvy v hodnotě 10.000,- Kč, pánské trekinkové jízdní kolo šedé barvy v hodnotě 5.000,- Kč, dámský snowboard bílé barvy s růžovými motivy a s bílým vázáním v hodnotě 3.000,- Kč, pánský snowboard oranžové barvy s černým vázáním v hodnotě 3.000,- Kč, 1 pár lyží značky Head červené barvy v hodnotě 5.000,- Kč a 1 pár lyží modrobílé barvy i s holemi v hodnotě 4.000,- Kč, přičemž na zařízení vznikla škoda ve výši 1.500,- Kč. Shora uvedené poškozené ženě tak byla způsobena celková škoda ve výši 31.500,- Kč a další škoda ve výši 3.000,- Kč byla způsobena poškozením sklepních dveří, a to ke škodě Společenství vlastníků bytových jednotek Opava. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě.


Vloupání do kolárny v panelovém domě na ulici Ratibořské v Opavě-Kateřinkách

V neustanovené době od 16:00 hod. dne 30.11.2012 do 16:30 hod. dne 01.12.2012 neznámý pachatel spáchal v jednom z panelových domů na ulici Ratibořské v Opavě-Kateřinkách přečin „Krádež“ tím, že vstoupil do společných sklepních prostor domu, kde po vypáčení vložky zámku Fab dveří a po odstranění 2 kusů visacích zámků z kovové mříže vnikl do společné kolárny, ze které odcizil pánské horské jízdní kolo značky Merida černé barvy v hodnotě 9.600,- Kč, které bylo uzamčeno lankovým zámkem v hodnotě 150,- Kč, čímž byla poškozenému muži ročníku narození 1988 z Opavy-Kateřinek způsobena celková škoda ve výši 9.750,- Kč. Poškozením dveří a zámků dveří a mříží vznikla organizaci SBD Rozvoj Opava škoda ve výši 1.000,- Kč. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě.


Vloupání do osobního automobilu na ulici Šeděnkové v Opavě-Jaktaři

Dne 06.12.2012 v době mezi 16:00 hod. a 17:15 hod. neznámý pachatel spáchal na ulici Šeděnkové v Opavě, městské části Jaktař přečin „Krádež“, přečin „Neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku“ a přečin „Poškození cizí věci“ tím, že po rozbití skleněné výplně předních dveří se škodou ve výši 7.000,- Kč vnikl do zde zaparkovaného osobního motorového vozidla značky Renault Kangoo, odkud odcizil kabelku béžové barvy v hodnotě 500,- Kč, ve které byla dámská peněženka značky AlpinePro černé barvy v hodnotě 200,- Kč s finanční částkou na hotovosti ve výši 1.000,- Kč, se 3 kusy platebních karet a s různými osobními doklady, čímž byla poškozené ženě ročníku narození 1972 z Opavy způsobena celková škoda ve výši 8.700,- Kč. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě.


Vloupání do klubovny v areálu fotbalového hřiště v obci Jakartovice, část Deštné

V přesně nezjištěné době od 15:00 hod. dne 05.12.2012 do 06:00 hod. dne 06.12.2012 neznámý pachatel spáchal v areálu fotbalového hřiště v obci Jakartovice, část Deštné přečin „Krádež“ ve stádiu pokusu tím, že po vypáčení sololitové výplně dveří vnikl do místní klubovny TJ Deštné, kde po odstranění visacího zámku okenice a po rozbití okna vnikl do výčepu, který prohledal, nic zde neodcizil, poškozené organizaci TJ Sokol Deštné však byla způsobena celková škoda na zařízení ve výši 2.500,- Kč. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR ve Velkých Heralticích.


Vniknutí do areálu firmy na ulici Čermenské ve Vítkově

Neznámý pachatel spáchal na ulici Čermenské ve Vítkově přečin „Krádež“ tím, že v přesně neustanovené době ode dne 09.11.2012 do dne 03.12.2012 vstoupil do areálu firmy Melecky a.s., kdy z výrobní haly podniku odcizil ruční paletovací vozík Ningbo LTD typu BF (rychlý zdvih, lyžiny žluté barvy, rukojeti černé barvy, roku výroby 2012, o nosnosti 2500 kg a o váze 70 kg), čímž způsobil škodu ve výši 5.000,- Kč, dále ze skladu budovy odcizil dvě krabice o rozměrech euro palety, v nichž byly uloženy brikety z lisovaného papírového prachu o celkové váze 400 kg v hodnotě 600,- Kč a dále z oploceného nádvoří firmy odcizil 6 tun sběrového recyklovaného papíru v hodnotě 12.000,- Kč, čímž byla shora uvedené poškozené firmě způsobena celková škoda ve výši 17.600,- Kč. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR ve Vítkově.

Zpracoval :
René Černohorský

vytisknout  e-mailem