Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 6.2.2012

Opava - Odcizení tašky z ruky poškozené ženy v Opavě a další...(8 případů) 

 

Dopravní nehodovost

V průběhu dne 6.2.2012 došlo na teritoriu Územního odboru Policie České republiky v Opavě ke 4 nahlášeným a šetřeným dopravním nehodám, při kterých byla 1 osoba zraněna lehce a hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na celkovou finanční částku ve výši 135.000,- Kč.


Případ poškozeného automobilu na parkovišti hypermarketu Tesco Opava zná pachatele

Dne 6.2.2012 policisté z obvodního oddělení PČR v Opavě ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z přečinu „Poškození cizí věci“ muži ročníku narození 1967 z Opavy, neboť tento v době kolem 14:00 hod. dne 16.12.2011 poškodil dodávkové motorové vozidlo značky Peugeot Boxer, které bylo zaparkováno na parkovišti před hypermarketem Tesco na ulici Těšínské v Opavě, a to vrypy do levých předních dveří, čímž byla poškozenému muži ročníku narození 1956 z Opavy způsobena celková škoda ve výši 9.050,- Kč. Celá záležitost byla původně šetřena opavskými policisty jako přestupek proti majetku, kdy na základě všech zjištěných skutečností a z dodaného vyčíslení škody byla věc překvalifikována na shora uvedenou trestnou činnost.


Požár automobilu na ulici Rooseveltové v Opavě

Dne 6.2.2012 v 07:15 hod. telefonicky oznámila na bezplatnou linku tísňového volání Policie České republiky čísla 158 žena ročníku narození 1970 z Opavy, že před chvíli došlo před Domem Svaté Zdislavy na ulici Rooseveltové v Opavě k požáru osobního motorového vozidla značky Škoda Fábia, kdy palivem je benzín/plyn. Na místo byla ihned vyslána policejní hlídka z obvodního oddělení PČR v Opavě, která zjistila, že požár lokalizovali hasiči HZS Opava, přičemž vyšetřovatel opavských hasičů uvedl, že k zahoření automobilu došlo vlivem technické závady a celou záležitost si převzal ve své komtepenci k dalšímu došetření a opatření. Hmotná škoda na majetku ve výši 100.000,- Kč byla způsobena organizaci Ošetřovatelská a sesterská agentura OASA Opava spol. s r.o. Raduň. Ke zranění žádné ze zúčastněných osob nedošlo.

 

 

Odcizení nákupní tašky z ruky poškozené ženy na ulicích Anenská-Kylešovská v Opavě

Neznámý pachatel spáchal v prostoru před budovami Penziónů na ulicích Kylešovská a Anenská v Opavě přečin „Krádež“ tím, že v době kolem 07:00 hod. dne 4.2.2012 vytrhl z ruky poškozené ženy ročníku narození 1939 z Opavy její koženkovou nákupní tašku v hodnotě 100,- Kč, ve které se nacházela dámská peněženka černé barvy v hodnotě 80,- Kč s finanční částkou na hotovosti ve výši 500,- Kč, kdy se v tašce dále nacházel svazek dvou klíčů v hodnotě 100,- Kč. Neznámý pachatel poté utekl z místa svého protiprávního jednání majetkového charakteru pryč, a to do areálu ČD Opava-východ, kde si pak ihned poškozená žena v přilehlém garážovišti nalezla svoji tašku s klíči, neboť ji zde neznámý pachatel odhodil, ovšem bez peněženky a finanční hotovosti. Celková škoda tak činí 580,- Kč a případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR v Opavě.


Pokus vloupání do zastavárny na ulici Olomoucké v Opavě

V blíže neupřesněné době od 09:00 hod. dne 1.2.2012 do 09:00 hod. dne 6.2.2012 neznámý pachatel spáchal na ulici Olomoucké v Opavě přečin „Krádež“ ve stádiu pokusu a přečin „Poškození cizí věci“ tím, že se pokusil vypáčit dveře do bazaru-zastavárny, kdy poškodil jak vstupní dřevěné prosklené dveře, tak přiléhající rám dřevěných dveří, a to vrypy po páčení nezjištěným předmětem, dovnitř nevnikl, nic neodcizil, na zařízení však vznikla poškozenému muži ročníku narození 1968 ze Štěpánkovic celková škoda ve výši 6.000,- Kč. Případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR v Opavě.


Případy krádeží věcí z domu na ulici Hlavní v Opavě-Kylešovicích znají pachatele

Dne 6.2.2012 policisté z obvodního oddělení PČR v Opavě ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z přečinu „Krádež“ muži ročníku narození 1993 z Opavy-Kylešovic, neboť tento :
1) začátkem letošního roku odcizil ve společně obývaném bytě jednoho z rodinných domů na ulici Hlavní v Opavě-Kylešovicích šperky ze žlutého kovu (snubní prstýnek zdobený rytím v hodnotě 2.000,- Kč, dámský prstýnek ze žlutého kovu s očkem tvaru oválu s paprsky v hodnotě 2.500,- Kč a řetízek ze žlutého kovu v hodnotě 2.000,- Kč), vše ke škodě své matky, ženy ročníku narození 1959 z Opavy-Kylešovic
2) na přelomu měsíce ledna a února 2012 odcizil ze stejného místa finanční částku na hotovosti ve výši 800,- Kč, rovněž ke škodě své matky.
Poškozené ženě tak byla způsobena celková škoda ve výši 7.300,- Kč, přičemž se osmnáctiletý muž uvedených skutků majetkového charakteru dopustil i přesto, že byl v posledních třech letech pravomocně odsouzen a potrestán trestním příkazem Okresního soudu v Opavě z listopadu roku 2011 pro přečin „Krádež“, za což mu byl uložen podmíněný trest odnětí svobody v délce trvání 10 měsíců, se zkušební dobou do dubna roku 2013.


Zahoření zahradní chatky v místě zvaném Na Srdečníku v obci Slavkov

Dne 6.2.2012 ve 20:45 hod. bylo telefonicky oznámeno na bezplatnou linku tísňového volání čísla 112, že před chvíli v místě zvaném Na Srdečníku obci Slavkov došlo k požáru dřevěné zahradní chatky. Na místo byla ihned vyslána policejní hlídka z obvodního oddělení PČR v Opavě, která zjistila, že zde již zasahují hasiči HZS Opava, SDH Slavkov a SDH Opava-Kylešovice, kteří požár uhasili. Vyšetřovatel oapvských hasičů uvedl, že příčinou požáru bylo zahoření roury kamen v obývané mísnosti chatky, kdy shořela dřevěná zeď za kamny a celou záležitost si převzal ve své kompetenci k dalšímu došetření a opatření. Ke zranění žádné ze zúčastněných osob nedošlo a hmotná škoda na majetku byla majitelem chaty, a to mužem ročníku narození 1958 z Opavy-Kylešovic vyčíslena na finanční částku ve výši 20.000,- Kč.


Případ fyzického napadení v restauraci v obci Těškovice zná dva pachatele

Dne 6.2.2012 policejní komisař SKPV (služby kriminální policie a vyšetřování) Územního odboru Policie České republiky v Opavě zahájil trestní stíhání muže ročníku narození 1971 z Bítova, okres Nový Jičín jako obviněného ze spáchání zločinu „Ublížení na zdraví“ a ze spáchání přečinu „Výtržnictví“ a dále zahájil trestní stíhání muže ročníku narození 1970 z Těškovic jako obviněného ze spáchání přečinu „Výtržnictví“, kterých se měli dopustit tím, že v době kolem 21:00 hod. dne 15.11.2011 v restauraci U Hanky v obci Těškovice, a to před nejméně sedmi hosty a po předchozí slovní rozepři, nejprve druhý z obviněných mužů přistoupil zezadu k prvně jmenovanému sedícímu muži, kterého uchopil oběma rukama za oděv a strhl jej na zem, opakovaně do něj kopl a udeřil jej pěstí do těla. Následně se oba muži začali vzájemně fyzicky napadat, kdy napadený mladší muž udeřil staršího z mužů nejméně dvakrát sevřenou pěstí do obličeje, během čehož došlo k pádu tohoto muže na zem a k neadekvátnímu vytočení levé dolní končetiny, což zapříčinilo tříštivou zlomeninu dolního konce lýtkové kosti s posunutím úlomků, odlomení zadní hrany dolního konce levé holení kosti s posunutím úlomků a přetržení vnitřního bočního vazu levého hlezna. Čtyřicetiletý muž z Novojičínska dále několikrát bouhal hlavou jednačtyřicetiletého muže o radiátor, což si vyžádalo jeho další lékařské ošetření s celkovou dobou léčení, která trvá do současné doby. Vše je i nadále v prověřování a v prošetřování.


Zpracoval :
René Černohorský

vytisknout  e-mailem