Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 6.4.2009

Objasnění vloupání do novinového stánku, odcizení motorového vozidla a další...(10 případů) 

 

Vloupání do novinového stánku na ulici Opavské v Hlučíně – známý pachatel, objasnění


Dne 6.4.2009 policejní komisař územního odboru SKPV (služby kriminální policie a vyšetřování) Opava, Krajského ředitelství policie Severomoravského kraje zahájil trestní stíhání muže ročníku narození 1986 z Ostravy (22,5 let) jako obviněného z trestného činu „Krádež“, kterého se dopustil tím, že v noční době dne 7.1.2009 v prostoru autobusového nádraží na ulici Opavské v Hlučíně, po rozbití skleněné výplně prodejního okna vnikl do novinového stánku, z něhož odcizil nealko nápoje, bonbóny Tic Tac, krabičky cigaret, DVD disky, žvýkačky a jízdenky MHD Ostrava, čímž společnosti Seval s.r.o. Ostrava způsobil na odcizených věcech škodu v celkové výši 11.712,- Kč a poškozením prodejního stánku způsobil škodu ve výši 614,- Kč. Obviněný muž je stíhán na svobodě, v minulosti již byl stíhán pro majetkovou trestnou činnost. Případ objasnili policisté z obvodního oddělení PČR v Hlučíně ve spolupráci s opavskými a ostravskými kriminalisty, případná další trestná činnost shora uvedeného muže je nadále v šetření.




Výtržnictví, napadení strážníků Městské policie v restauraci na Halaškově náměstí v obci Budišov nad Budišovkou – známý pachatel

 

Dne 6.4.2009 policejní komisař územního odboru SKPV (služby kriminální policie a vyšetřování) Opava, Krajského ředitelství Policie České republiky Severomoravského kraje zahájil trestní stíhání muže ročníku narození 1987 z Budišova nad Budišovkou jako obviněného ze spáchání trestných činů „Výtržnictví“ a „Útok na veřejného činitele“, kterých se dopustil tím, že ve večerních hodinách dne 17.1.2009 ve vnitřních prostorách restaurace U Huberta na Halaškově náměstí v Budišově nad Budišovkou, tedy na místě veřejnosti přístupném a za přítomnosti dalších osob, se dopustil hrubé neslušnosti tím, že slovně a fyzicky napadal servírku, ženu ročníku narození 1976 z Budišova nad Budišovkou a poté, co se na místo dostavila přivolaná hlídka Městské policie Budišov nad Budišovkou, vyhrožoval jednomu ze strážníků zabitím a fyzickou likvidací. V době, kdy byl strážníky vyváděn ven z restaurace, do těchto strkal a pokusil se je napadnout údery pěstmi a kopy, což se mu však nepodařilo. Protiprávním jednáním jednadvacetiletého muže ke zranění osob nedošlo.



Vloupání do prodejny v obci Litultovice – neznámý pachatel


V době od 12:30 hod. dne 4.4.2009 do 02:30 hod. dne 6.4.2009 neznámý pachatel spáchal v obci Litultovice trestný čin „Krádež“ v souběhu s trestným činem „Poškozování cizí věci“ tím, že po rozbití skleněné výplně hlavních vstupních dveří a skleněné výplně spojovacích dveří vnikl do prodejny potravin společnosti Tempo, odkud odcizil různé druhy cigaret, alkoholu a drogistického zboží různých značek a druhů, vše v přibližné hodnotě 20.000,- Kč (bude upřesněno po inventuře) a na zařízení prodejny způsobil škodu ve výši 8.000,- Kč, čímž byla Obchodnímu družstvu Tempo Opava způsobena celková škoda minimálně ve výši 28.000,- Kč. Případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR ve Velkých Heralticích.


Vloupání do motorového vozidla na ulici Školní v Kravařích, části Kouty – neznámý pachatel


V době od 18:30 hod. dne 5.4.2009 do 06:20 hod. dne 6.4.2009 neznámý pachatel na parkovišti u hasičské zbrojnice na ulici Školní v Kravařích, části Kouty po rozbití skleněné výplně zadních dveří vnikl do nákladového prostoru nákladního motorového vozidla tovární značky Ford Transit, odkud odcizil benzínovou motorovou pilu značky Jonsered v hodnotě 6.000,- Kč, ke škodě firmy Habeka Kravaře a rozbitím skleněné výplně okna dveří způsobil muži ročníku narození 1974 z Kravař škodu ve výši 2.000,- Kč. Případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR v Kravařích pro trestný čin „Krádež“.



Poškození mysliveckých pozorovatelen v lesním porostu u obce Domoradovice – neznámý pachatel


Dne 6.4.2009 policisté z obvodního oddělení PČR v Hradci nad Moravicí zahájili úkony trestního řízení ve věci poškození tří mysliveckých pozorovatelen, neboť na podkladě oznámení, zjištěných skutečností a ohledáním míst činů je zřejmé, že v době od 28.3.2009 do 18:00 hod. dne 5.4.2009 neznámý pachatel spáchal v lesním porostu na katastrálním území obce Domoradovice trestný čin „Krádež“ ve stádiu pokusu a trestný čin „Poškozování cizí

věci“ tím, že v blíže neupřesněné době poškodil tři myslivecké kazatelny, a to pozorovatelnu Světnického, pozorovatelnu Ostrůvek a pozorovatelnu Červená. (Na pozorovatelně Světnického došlo k rozbití skleněné výplně okna, k poškození vstupních dveří, ke zničení zámku FAB a zárubní dveří v okolí zámku. Na pozorovatelně Ostrůvek došlo k odcizení okenice a rámu okenice, k poškození vstupních dveří a k poškození izolace dveří. Na pozorovatelně Červená neznámý pachatel vypáčil okenici). Zájmovému sdružení právnických osob Hunter Opava byla způsobena poškozením tří kazatelen škoda ve výši 6.500,- Kč a odcizením okenice a rámu okenice vznikla škoda ve výši 1.000,- Kč.



Odcizení osobního motorového vozidla na ulici Sokolovské v Opavě – neznámý pachatel


V době od 23:00 hod. dne 5.4.2009 do 06:00 hod. dne 6.4.2009 neznámý pachatel spáchal na ulici Sokolovské v Opavě trestný čin „Neoprávněné užívání cizí věci“, neboť se neoprávněně zmocnil uzamčeného osobního motorového vozidla značky Škoda Octávia 1,9 TDi bílé barvy, 66 kW, sedan, roku výroby 1997, kdy se ve vozidle nacházely všechny doklady k automobilu. Majiteli vozidla, muži ročníku narození 1977 z Opavy byla způsobena celková škoda ve výši 70.000,- Kč a případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR v Opavě.



Nález munice pocházející z 2. světové války na katastru obce Chuchelná


Dne 6.4.2009 v 09:00 hod. telefonicky oznámil na bezplatnou linku tísňového volání Policie České republiky čísla 158 muž ročníku narození 1948 z Píště, že před chvíli při práci na poli na katastru obce Chuchelná nalezl předmět, který vypadá jako munice pocházející z 2. světové války. Prověřením policejní hlídky z obvodního oddělení PČR Kravaře bylo zjištěno, že se jedná o leteckou pumu s označením AO 10, kterou si na místě převzal a k zneškodnění převezl policejní pyrotechnik Krajského ředitelství policie Severomoravského kraje, pracoviště Frýdek-Místek.


Vloupání do motorového vozidla na náměstí Svaté Hedviky v Opavě – neznámý pachatel


V době 16:00 hod. dne 3.4.2009 do 13:30 hod. dne 6.4.2009 neznámý pachatel spáchal na ulici náměstí Svaté Hedviky v Opavě trestný čin „Krádež“ tím, že po vypáčení zámku dveří vnikl do zde zaparkovaného osobního motorového vozidla značky Fiat Tipo, ze kterého odcizil autorádio s CD přehrávačem značky PRO2 Medion v hodnotě 2.000,- Kč a z palubní přihrádky odcizil doklady k vozidlu, kdy poškozením zámku vznikla škoda ve výši 500,- Kč. Muži ročníku narození 1989 z Opavy tak byla způsobena celková škoda ve výši 2.500,- Kč a případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR v Opavě.



Odcizení počítače z knihovny v obci Velké Hoštice – neznámý pachatel


V době od 21:00 hod. dne 26.3.2009 do 08:00 hod. dne 30.3.2009 neznámý pachatel spáchal v místnosti knihovny na ulici Zámecké v obci Velké Hoštice, trestný čin „Krádež“ tím, že dosud nezjištěným způsobem vnikl do obecní knihovny, která se nachází v prvním patře budovy zámku, odkud odcizil PC jednotku se zabudovanou přístupovou kartou AGV a s monitorem v celkové hodnotě 33.182,- Kč, ke škodě organizace Svazek obcí mikroregionu Hlučínska v Kravařích. Případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR v Kravařích.



Dopravní nehodovost

 

Dne 6.4.2009 došlo v okrese Opava celkem ke třem nahlášeným a šetřeným dopravním nehodám, při kterých byly dvě osoby zraněny lehce. V souvislosti s nehodovostí vznikla na majetku škoda ve výši 172.000,- Kč.


vytisknout  e-mailem