Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 6.5.2012

Opava - Kontrola podnapilých řidičů na Opavsku a další...(7 případů) 

 

Kontrola podnapilé řidičky osobního automobilu na ulici Těšínské v Opavě

Dne 06.05.2012 v době kolem 00:30 hod. prováděla policejní hlídka z Dopravního inspektorátu Územního odboru Policie České republiky v Opavě výkon služby v rámci dopravně-bezpečnostní akce se zaměřením na případné požívání alkoholických nápojů a jiných omamných a psychotropních látek či jedů u řidičů motorových i nemotorových vozidel, kdy na ulici Těšínské v Opavě stavěla a kontrolovala řidičku osobního motorového vozidla značky Peugeot 206, a to ženu ročníku narození 1968 ze Stěbořic. Odborným měřením dechovými zkouškami detekčním digitálním přístrojem Dräger jí byly naměřeny pozitivní výsledky s hodnotami 0,32 promile a 0,33 promile alkoholu v dechu. Čtyřiačtyřicetiletá žena se k předchozímu požití alkoholických nápojů před jízdou doznala, s naměřenými hodnotami souhlasila a nepožádala o lékařské vyšetření spojené s odběrem biologického materiálu (krve nebo moči). Na místě jí byl zadržen její řidičský průkaz a bylo jí zakázáno řízení všech motorových vozidel do dalšího rozhodnutí.


Dopravní nehodovost

V průběhu dne 06.05.2012 byla opavským policistům nahlášena 1 dopravní nehoda, která se stala na teritoriu Územního odboru Policie České republiky v Opavě, při které byla 1 osoba zraněna lehce a hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 7.000,- Kč.


Kontrola podnapilého řidiče osobního automobilu v obci Ludgeřovice

Dne 06.05.2012 v době kolem 00:20 hod. policejní hlídka z Obvodního oddělení PČR v Hlučíně stavěla a kontrolovala na ulici Markvartovické v obci Ludgeřovice řidiče osobního motorového vozidla značky Škoda Fábia, a to muže ročníku narození 1986 z Markvartovic. Z chování tohoto muže bylo patrné, že je pod vlivem alkoholických nápojů nebo jiných omamných či psychotropních látek a jedů. Odborným měřením dechovými zkouškami detekčním digitálním přístrojem Dräger mu byly naměřeny pozitivní výsledky s hodnotami 0,45 promile a 0,43 promile alkoholu v dechu. Pětadvacetiletý řidič s výsledky tohoto měření souhlasil, předchozí požití alkoholu před jízdou doznal a nepožádal o lékařské vyšetření spojené s odběrem biologického materiálu (krve nebo moči). Řidičský průkaz mu nebyl na místě zadržen, poněvadž jej nepředložil a bylo mu zakázáno řízení všech motorových vozidel do dalšího rozhodnutí.


Vloupání do objektu sběrny druhotných surovin na ulici U Garáží v obci Háj ve Slezsku

Dne 06.05.2012 policisté z Obvodního oddělení PČR v Hlučíně zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu „Krádež“ ve stádiu pokusu, kterého se dopustil neznámý pachatel tím, že v blíže neupřesněné době od 12:00 hod. dne 05.05.2012 do 04:00 hod. dne 06.05.2012 po odstranění visacího zámku s kovovým řetězem a po vyhnutí kovového oka na bráně oploceného objektu vnikl do areálu kovošrotu a sběrny druhotných surovin poblíž železničního nádraží na ulici U Garáží v obci Háj ve Slezsku, odkud nic neodcizil, poškozením zařízení však způsobil poškozenému muži ročníku narození 1961 z Háje ve Slezsku celkovou škodu ve výši 300,- Kč.


Kontrola podnapilého řidiče dodávkového automobilu na ulici Komenského v Kravařích

Dne 06.05.2012 policisté z Obvodního oddělení PČR v Kravařích zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu „Ohrožení pod vlivem návykové látky“, kterého se měl dopustit muž ročníku narození 1977 z Kravař, neboť tento byl v době kolem 09:10 hod. dne 06.05.2012 stavěn a kontrolován ze strany kravařských policistů, jak po ulici Komenského v Kravařích řídí dodávkové motorové vozidlo tovární značky Škoda Pick-up, a to po předchozím požití alkoholických nápojů. Tato skutečnost byla zjištěna odborným měřením dechovými zkouškami detekčním digitálním přístrojem Dräger s pozitivními výsledky a s naměřenými hodnotami 1,17 promile a 1,40 promile alkoholu v dechu. Pětatřicetiletý řidič tedy byl v danou dobu ve stavu vylučující způsobilost, který si přivodil vlivem návykové látky a vykonával činnost, při které by mohl ohrozit život nebo zdraví lidí nebo způsobit značnou škodu na majetku. Následně se na výzvu podrobil lékařskému vyšetření spojenému s odběrem krve na protialkoholní záchytné stanici v Opavě, byl mu zadržen jeho řidičský průkaz a bylo mu zakázáno řízení všech motorových vozidel do dalšího rozhodnutí.


Odcizení mobilního telefonu z cyklotašky jízdního kola na katastru obce Držkovice

V době mezi 18:00 hod. a 19:00 hod. dne 05.05.2012 neznámý pachatel spáchal na cyklostezce u ohrady s koňmi na katastru obce Držkovice přečin „Krádež“ tím, že po předchozím otevření zipu cyklotašky, jenž byla připevněna na zde odstaveném jízdním kole, odcizil poškozené ženě ročníku narození 1965 z Opavy-Kateřinek její mobilní telefon značky Nokia C7 černé barvy v hodnotě 9.000,- Kč, který byl v plátěném černo-bílém pouzdře bez hodnoty. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě.


Třiadvacetiletý muž z Kobeřic zcizoval zboží v hypermarketu Tesco v Opavě

Dne 06.05.2012 v 19:40 hod. byl v hypermarketu Tesco na ulici Těšínské v Opavě zajištěn ze strany přivolaných policistů z Obvodního oddělení PČR v Opavě muž ročníku narození 1988 z Kobeřic, který chvíli předtím v prodejních prostorách odcizil 4 kusy tyčinek značky Corny v hodnotě 40,- Kč. Bez úhrady tohoto zboží prošel přes pokladní zónu, kde byl zadržen pracovníky bezpečnostní ochranné služby nákupního centra. Následným prošetřováním a prověřováním bylo zjištěno, že tento muž již v opavském hypermarketu Tesco odcizil zboží ve večerních hodinách dne 04.05.2012, a to 10 kusů čokolád značky Milka v hodnotě 700,- Kč. Celá záležitost je i nadále v šetření ze strany opavských policistů, kdy se zjišťuje, zda-li se třiadvacetiletý muž nedopustil ještě dalšího protiprávního jednání majetkového charakteru a rovněž se šetří, zda-li se u něj jedná o recidivu, tedy o trestnou činnost (přečin „Krádež“), případně o přestupek proti majetku.


Zpracoval :
René Černohorský

vytisknout  e-mailem