Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 6.6.2009

Odcizení peněz z kapsy, odcizení jízdního kola a další...(9 případů) 

 

Zadržení podnapilého řidiče motorového vozidla v Opavě-Kateřinkách


 

Dne 6.6.2009 v době kolem 09:15 hod. řídil muž ročníku narození 1959 z Opavy-Kateřinek osobní motorové vozidlo značky Fiat 223, kdy byl na sídlištním parkovišti ulice Štefánikové v Opavě-Kateřinkách bezprostředně po svém zastavení kontrolován policejní hlídkou dopravního inspektorátu PČR Opava. Řidič byl vyzván k předložení dokladů potřebných k řízení a provozu motorového vozidla, což učinil. Dále byl vyzván k podrobení se orientační dechové zkoušky, tedy odbornému měření na požití alkoholických nápojů, detekčním digitálním přístrojem Drager s pozitivním výsledkem a s naměřenou hodnotou 0,88 promile alkoholu v jeho dechu. Řidič s naměřenou hodnotou souhlasil a o lékařské vyšetření spojené s odběrem biologického materiálu (krve nebo moči) nepožádal. Muži bylo zakázáno řízení motorových vozidel do dalšího rozhodnutí a případ je nadále v šetření.


 


 

Objasnění krádeže věcí při návštěvě v bytě poškozeného muže na ulici Hradecké v Opavě – známí pachatelé


 

Dne 5.6.2009 policisté z obvodního oddělení PČR v Opavě ve zkráceném přípravném řízení sdělili muži ročníku narození 1955 z Opavy a muži ročníku narození 1973 z Opavy-Kylešovic podezření z trestného činu „Krádež“ spáchaného formou spolupachatelství, neboť tito dne 5.6.2009 v době kolem 15:00 hod., a to v době návštěvy v bytě poškozeného muže ročníku narození 1962 z Opavy na ulici Hradecké v Opavě, společně odcizili z ložnice bytu volně odložený notebook značky Dell červené barvy v hodnotě 18.000,- Kč a fotoaparát značky Fuji černé barvy v hodnotě 8.000,- Kč, kdy tyto věci si uschovali do batohu. Přitom však byli přistiženi majitelem bytu, který jim odcizený notebook z batohu vytrhl a zabránil jim v opuštění bytu až do příjezdu přivolaných opavských policistů. Odcizený fotoaparát následně mladší z mužů vytáhl z batohu a odhodil jej do koše na prádlo v ložnici bytu. Poškozenému muži tak žádná škoda nevznikla, při potyčce nedošlo ke zranění žádné z osob ani ke škodě na majetku.


 


 

Řízení motorového vozidla řidičem bez řidičského oprávnění v obci Košetice


 

Dne 5.6.2009 policisté z obvodního oddělení PČR ve Velkých Heralticích ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z trestného činu „Řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění“, a to muži ročníku narození 1983 ze Starých Heřminov na Bruntálsku, neboť tento dne 5.6.2009 ve 22:15 hod. řídil v obci Velké Heraltice, část Košetice osobní motorové vozidlo značky Daewoo Nexia, přičemž byl stavěn a kontrolován policisty z obvodního oddělení PČR ve Velkých Heralticích a provedenou lustrací v evidenci řidičů bylo zjištěno, že není držitelem žádné z podskupin řidičského oprávnění.


 


 

Dopravně bezpečnostní akce v okrese Opava


 

V době od 18:00 hod. dne 5.6.2009 do 02:00 hod. dne 6.6.2009 proběhla v okrese Opava dopravně bezpečnostní akce s označením „X“ - Tispol (zaměřená na vše, co se týká bezpečnosti a plynulosti silničního provozu, přepravy osob a věcí, pátrání po hledaných a pohřešovaných osobách a věcech, řízení motorových vozidel řidiči bez řidičského oprávnění případně v podnapilém stavu). Akce se zúčastnilo 5 policistů dopravního inspektorátu Policie České republiky Územního odboru vnější služby Opava, kteří zkontrolovali 97 řidičů + dalších spolujezdců v motorových vozidlech, kdy bylo zjištěno 8 dopravních přestupků.


 


 

Odcizení peněz z kapsy mikiny poškozeného muže před restauraci „13“ na ulici Krnovské v Opavě – neznámý pachatel


 

Dne 5.6.2009 v době kolem 19:20 hod. neznámý pachatel spáchal před pivnicí a hernou „13“ na ulici Krnovské v Opavě trestný čin „Krádež“ tím, že odcizil z vnější kapsy mikiny, kterou měl poškozený muž ročníku narození 1990 z Opavy na sobě oblečenou, bankovku nominální hodnoty 1.000,- Kč. Když se po krádeži finanční částky poškozený dožadoval navrácení peněz, tak byl ze strany dosud neznámého muže fyzicky napaden, a to úderem čela do jeho tváře. Ke zranění poškozeného muže nedošlo, pachatel majetkového trestného činu poté utekl neznámo kam a případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR v Opavě.


 


 

Zajištění osoby na PZS Opava k vystřízlivění


 

Dne 6.6.2009 v 09:00 hod. telefonicky oznámila na bezplatnou linku tísňového volání Policie České republiky čísla 158 recepční parkhotelu Oasa na ulici Ostravské v Opavě, části Komárov, že nyní přišel na recepci hotelu jí neznámý muž, který je v silně podnapilém stavu a dožaduje se ubytování, jenže když byl s ohledem na svou podnapilost odmítnut, začal kopat do dveří, vulgárně nadává personálu a nechce prostory hotelu opustit. Na místo byla ihned vyslána policejní hlídka z obvodního oddělení PČR v Opavě, která se přesvědčila o oprávněnosti oznámení a silně podnapilého muže ročníku narození 1974 z Opavy-Kylešovic zajistila a převezla jej k vystřízlivění na protialkoholní záchytnou stanici v Opavě. Případ je šetřen jako přestupek proti veřejnému pořádku, ke zranění osob ani ke škodě na majetku nedošlo.


 


 

Odcizení jízdního kola od hypermarketu Globus na ulici Těšínské v Opavě – neznámý pachatel


 

Dne 6.6.2009 v době mezi 17:30 hod. a 17:45 hod. neznámý pachatel spáchal na ulici Těšínské v Opavě trestný čin „Krádež“ tím, že ze stojanu na jízdní kola před hypermarketem Globus odcizil řetězovým zámkem uzamčené pánské horské jízdní kolo značky BiceCross červenostříbrné barvy v hodnotě 7.000,- Kč, ke škodě muže ročníku narození 1972 z Opavy-Kateřinek. Případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR v Opavě.


 


 

Dopravní nehodovost


 

Dne 6.6.2009 došlo v okrese Opava celkem ke dvěma nahlášeným a šetřeným dopravním nehodám, při kterých byla jedna osoba zraněna lehce, v souvislosti s nehodovostí byla na majetku způsobena hmotná škoda ve výši 32.000,- Kč.


 


 

Požár dřevěného kurníku u rodinného domu v obci Sudice


 

Dne 6.6.2009 ve 22:50 hod. telefonicky oznámili opavským policistům hasiči HZS Opava, že právě vyjíždějí k požáru nějaké kůlny, a to poblíže pohostinství „U Džbánu“ v obci Sudice. Na místo byla ihned vyslána policejní hlídka z obvodního oddělení PČR v Kravařích, kdy bylo zjištěno, že došlo k požáru dřevěného kurníku o rozměru 2 x 3 m a výšce 2 m, který byl umístěn na zahradě jednoho z rodinných domů na ulici Novoměstské v Sudicích. Požárem došlo k uhoření 7 slepic v hodnotě 300,- Kč a k celkovému shoření kurníku v hodnotě 700,- Kč. Poškozenému muži ročníku narození 1955 ze Sudic tak vznikla požárem celková škoda ve výši 1.000,- Kč. Ke zranění osob nedošlo. Požár lokalizovaly jednotky SDH Sudice, SDH Kobeřice, SDH Bolatice a HZS Opava. Na místě byl rovněž přítomen vyšetřovatel hasičů HZS Opava, který jako příčinu vyloučil samovznícení od přilehlého kompostu, kdy uvedl, že požár mohl vzniknout nedbalostí ze strany neznámé osoby při manipulaci s otevřeným ohněm nebo i úmyslným jednáním a případ je nadále v šetření policistů v úzké spolupráci s hasiči.

vytisknout  e-mailem