Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 6.6.2011

Opava - Krádež benzínu z automobilu na Vítkovsku a další...(14 případů) 

 

Kontrola podnapilého řidiče motorového vozidla v obci Velké Hoštice

Dne 6.6.2011 v době kolem 05:30 hod. prováděla policejní hlídka z dopravního inspektorátu Policie České republiky Územního odboru v Opavě dopravně bezpečnostní akci s označením „Y“ (převážně zaměřená na požívání alkoholických nápojů ze strany řidičů motorových i nemotorových vozidel před či během jízdy), a to na ulici Nádražní v obci Velké Hoštice, kdy stavěla řidiče osobního motorového vozidla značky Kia Shuma. Předložením všech dokladů potřebných k provozu a řízení automobilu byl v řidiči zjištěn muž ročníku narození 1957 z Oldřišova, který se následně podrobil odbornému měření dechovými zkouškami detekčním digitálním přístrojem Drager s pozitivními výsledky a s naměřenými hodnotami 0,73 promile, 0,86 promile a 0,79 promile alkoholu v jeho dechu. Řidič uvedl, že žádný alkohol před jízdou ani během jízdy nepožil, s naměřenými hodnotami nesouhlasil, i když bylo zcela zřejmé, že má zarudlé lesklé oči a byl z něj cítit zápach po alkoholických nápojích. Bezdůvodně dále odmítl výzvu k lékařskému vyšetření spojenému s odběrem biologického materiálu (krve nebo moči). Na místě mu byl zadržen jeho řidičský průkaz a bylo mu zakázáno řízení všech motorových vozidel do dalšího rozhodnutí.


Dopravní nehoda podnapilé řidičky osobního automobilu v Opavě-Kateřinkách

Dne 6.6.2011 v době kolem 13:30 hod. řídila žena ročníku narození 1953 z Opavy-Kateřinek osobní motorové vozidlo tovární značky VW Polo, se kterým vycouvávala na sídlištním parkovišti ulice Na Pastvisku v Opavě-Kateřinkách. Jedná se o parkoviště, kde je dovoleno stání vozidel kolmo k okraji vozovky, a to ve dvou řadách, kdy mezi těmito řadami se nachází jízdní pruh určený pro příjezd na parkoviště. Řidička vycouvávala z parkovacího místa a přitom přehlédla vlivem své podnapilosti v druhé řadě zaparkované nákladní motorové vozidlo značky Iveco. Vlivem této skutečnosti došlo k nárazu zadní části osobního automobilu VW do přední části zaparkovaného vozidla Iveco. Následně řidička popojela s vozidlem směrem dopředu zpět do parkovacího místa, kdy v zápětí provedla opět pokus o vyjetí se svým vozidlem, kdy při vycouvávání z parkovacího místa neodhadla délku parkoviště a najela se svou zadní části vozidla na vpravo ležící obrubník, oddělující parkoviště od travnaté plochy. Tento obrubník následně přejela a skončila spodní části vozidla zaklíněna na obrubníku. Celou událost sledoval svědek, který na místo dopravní nehody přivolal hasiče HSZ Opava a hlídku Policie České republiky. Výše jmenovaná osmapadesátiletá žena byla následně vyzvána k podrobení se odbornému měření dechovými zkouškami detekčním digitálním přístrojem Drager, kdy jí byly naměřeny hodnoty 3,23 promile a 3,38 promile alkoholu v jejím dechu. Řidička s naměřenými hodnotami nesouhlasila, lékařské vyšetření na protialkoholní záchytné stanici v Opavě s odběrem biologického materiálu (krve nebo moči) však bezdůvodně odmítla a k požití alkoholických nápojů před jízdou se nedoznala. Ke zranění žádné ze zúčastněných osob nedošlo a hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na celkovou finanční částku ve výši 10.000,- Kč. Výše uvedené ženě bylo na místě zakázáno řízení všech motorových vozidel do dalšího rozhodnutí a již nyní je důvodně podezřelá ze spáchání přečinu „Ohrožení pod vlivem návykové látky“. Vše je nadále v prošetřování a prověřování.


Dopravní nehodovost

V průběhu dne 6.6.2011 došlo v okrese Opava ke 3 nahlášeným a šetřeným dopravním nehodám, bez zranění osob, kdy hmotná škoda na majetku činí 81.500,- Kč.


Vniknutí do rodinného domu na ulici Ovocné v obci Vřesina

Dne 6.6.2011 policisté z obvodního oddělení PČR v Hlučíně zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu „Porušování domovní svobody“, kterého se dopustil neznámý pachatel tím, že v blíže neupřesněné době od 16:30 hod. dne 31.5.2011 do 08:00 hod. dne 4.6.2011 nezjištěným způsobem, bez užití zjevného násilí, vnikl do jednoho z rodinných domů na ulici Ovocné v obci Vřesina, kdy ze sklepní místnosti odcizil volně položený rybářský batoh tmavě zelené barvy v hodnotě 200,- Kč, ve kterém se nacházely 2 kusy rybářských teleskopických prutů o délce 3,5 metrů tmavě zelené barvy s navijákem v hodnotě 600,- Kč, rybářskou povolenku s členským průkazem zakoupenou v lednu 2011 za částku 1.800,- Kč s platností do konce roku 2011 a zemský lístek zakoupený za částku 300,- Kč s dobou platností do konce roku 2012, čímž byla poškozenému muži ročníku narození 1959 z Vřesiny způsobena celková škoda ve výši 2.900,- Kč.


Odcizení jízdního kola od budovy MěÚ na ulici Mírové náměstí v Hlučíně

Dne 6.6.2011 policisté z obvodního oddělení PČR v Hlučíně zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu „Krádež“, kterého se dopustil neznámý pachatel tím, že dne 6.6.2011 v době od 12:30 hod. do 13:30 hod. před budovou Městského úřadu na ulici Mírové náměstí v Hlučíně odcizil zde odstavené a lankovým zámkem v hodnotě 200,- Kč uzamčené pánské horské jízdní kolo značky Kellys béžové barvy s odpruženou vidlicí černé barvy a s plastovými blatníky černé barvy v hodnotě 10.000,- Kč. Poškozenému muži ročníku narození 1974 z Hlučína tak byla způsobena celková škoda ve výši 10.200,- Kč.


Vloupání do motorového vozidla na ulici Stará silnice v Opavě, městské části Jaktař

V přesně neustanovené době 18:00 hod. dne 5.6.2011 do 05:30 hod. dne 6.6.2011 neznámý pachatel spáchal na ulici Stará silnice v Opavě, městské části Jaktař přečin „Krádež“ tím, že dosud blíže nezjištěným způsobem vnikl do osobního motorového vozidla značky Opel Kadet, které stálo zaparkováno při levé krajnici před brankou do zahrádkářské osady, ze kterého odcizil autorádio značky LG černé barvy v hodnotě 1.300,- Kč, ke škodě muže ročníku narození 1956 z Opavy. Případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR v Opavě.

 

 

Odcizení armokošů ze staveniště u řeky Moravice v Opavě-Kylešovicích

V blíže neupřesněné době od 11:00 hod. dne 26.5.2011 do 08:00 hod. dne 6.6.2011 neznámý pachatel spáchal na staveništi poblíž řeky Moravice na ulici Bílovecké v Opavě-Kylešovicích přečin „Krádež“ tím, že odcizil tři kusy volně položených ocelových armokošů o průměru 66 cm a o délce 9 metrů v hodnotě 35.000,- Kč, ke škodě poškozené firmě Skanska a.s. Praha. Případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR v Opavě.


Odcizení elektrických kabelů z budov bývalého vepřínu na ulici Hlavní v obci Otice

V neustanovené době od 23:45 hod. dne 2.6.2011 do 13:30 hod. dne 6.6.2011 neznámý pachatel spáchal na ulici Hlavní v obci Otice přečin „Krádež“ tím, že vstoupil na pozemek společnosti ZP Otice, kdy dále vešel do dvou nezajištěných budov bývalého vepřínu, odkud odcizil přesně nezjištěný počet a kusů elektrických kabelů, čímž byla poškozené firmě ZP Otice a.s. způsobena škoda zjevně převyšující finanční částku ve výši 5.000,- Kč. Případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR v Opavě.


Odcizení mobilního telefonu z kapsy kalhot na zastávce MHD v Opavě

Dne 6.5.2011 v době mezi 14:00 hod. a 14:10 hod. neznámý pachatel spáchal na autobusové zastávce linky čísla 217 MHD Opava na Horním náměstí v Opavě přečin „Krádež“ tím, že využil chvilkové nepozornosti poškozené ženy ročníku narození 1992 ze Slavkova a odcizil jí z kapsy kalhot její mobilní telefon značky Nokia 5530 bílé barvy s modrým lemováním v hodnotě 4.000,- Kč, který byl uschován v kožené kapsičce černé barvy bez hodnoty. Kapsička obsahovala i přívěšek ze stříbra ve tvaru pentagramu s pravou mořskou perlou v hodnotě 2.000,- Kč. Shora uvedené mladé ženě tak vznikla celková škoda ve výši 6.000,- Kč a případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR v Opavě.


Podvodné vylákání finanční částky na osobě seniorského věku v Opavě

Dne 6.6.2011 v době kolem 11:30 hod. neznámý pachatel (neznámý muž) spáchal v jednom z činžovních domů na ulici Na Rybníčku v Opavě přečin „Krádež“ a přečin „Podvod“ tím, že v danou dobu a na daném místě vylákal finanční částku na hotovosti ve výši 20.000,- Kč na poškozené ženě ročníku narození 1929 z Opavy, a to za účelem údajného provedení akutní operace jeho bratra a následně z prostor obývacího pokoje, kdy využil chvilkové nepozornosti poškozené ženy, odcizil ze dvou obálek položených na konferenčním stole finanční částku na hotovosti ve výši 34.000,- Kč. Poškozené dvaaosmdesátileté ženě tak byla způsobena celková škoda ve výši 54.000,- Kč. K popisu neznámého muže bylo zjištěno, že tento je ve věku 45-50 let, bílé pleti, 170 cm vysoký, silnější postavy, oblečen v žlutobílé košili. S ním byla i neznámá žena ve věku 40-50 let, plnoštíhlá, oblečena do černé sukně, bílé halenky a na hlavě měla slaměný klobouk.


Odcizení finanční částky při návštěvě bytu osoby seniorského věku v Opavě

Dne 6.6.2011 v době od 13:15 hod. do 13:45 hod. neznámý pachatel spáchal v jednom z činžovních domů na ulici Pekařské v Opavě přečin „Krádež“ tím, že se nechal pozvat do bytu poškozené ženy ročníku narození 1925 z Opavy a v nestřeženém okamžiku využil její chvilkovou nepozornost a odcizil jí ze šatní skříně volně uloženou finanční částku na hotovosti ve výši 20.000,- Kč. Po této krádeži neznámý pachatel z místa činu odešel neznámo kam, kdy k popisu tohoto neznámého muže nebylo zjištěno bližších informací. Případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR v Opavě.


Odcizení jízdního kola od hypermarketu Tesco na ulici Těšínské v Opavě

Dne 6.6.2011 v době mezi 16:00 hod. a 16:10 hod. neznámý pachatel spáchal na ulici Těšínské v Opavě přečin „Krádež“ tím, že od budovy hypermarketu Tesco odcizil zde odstavené a lankovým zámkem uzamčené pánské horské jízdní kolo značky Merida černé barvy, čímž byla poškozenému muži ročníku narození 1966 z Opavy-Kateřinek způsobena celková škoda ve výši 10.000,- Kč. Případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR v Opavě.


Vloupání do rekreační chaty v obci Litultovice

V přesně neustanovené době od 15:00 hod. dne 4.6.2011 do 08:45 hod. dne 6.6.2011 neznámý pachatel spáchal na katastru obce Litultovice přečin „Porušování domovní svobody“ a přečin „Krádež“ ve stádiu pokusu tím, že dosud nezjištěným způsobem vnikl přes okno do předsíně celoročně obyvatelné zahradní rekreační chaty muže ročníku narození 1959 z Opavy, kdy po vypáčení dveří vnikl do obývaných místností, které prohledal, nic zde neodcizil, na zařízení však způsobil celkovou škodu ve výši 500,- Kč. Případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR ve Velkých Heralticích.


Vloupání do palivové nádrže osobního automobilu v obci Jelenice na Vítkovsku

V neupřesněné době od 20:00 hod. dne 5.6.2011 do 14:45 hod. dne 6.6.2011 neznámý pachatel spáchal v obci Jelenice na Vítkovsku přečin „Krádež“ tím, že po provrtání palivové nádrže na zde zaparkovaném osobním motorovém vozidle značky Škoda 135 L Forman, z ní odcizil 35 litrů benzínu Natural v hodnotě 1.225,- Kč, kdy poškozením nádrže vznikla škoda ve výši 1.000,- Kč. Poškozenému muži ročníku narození 1957 z Vítkova tak byla způsobena celková škoda ve výši 2.225,- Kč a případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR ve Vítkově.


Zpracoval :
René Černohorský

vytisknout  e-mailem