Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 7.1.2014

Opava - Vloupání do budovy místního zámku v obci Štemplovec a další...(11 případů) 

 

Kontrola podnapilého řidiče osobního automobilu v Opavě-Kylešovicích

Dne 7.1.2014 v době kolem 07:30 hod. policejní hlídka z Dopravního inspektorátu Územního odboru Policie České republiky v Opavě stavěla a kontrolovala na ulici Hlavní v Opavě-Kylešovicích řidiče osobního motorového vozidla značky Lexus, a to muže ročníku narození 1953 z Opavy-Kylešovic. Po předložení všech dokladů potřebných k provozu a řízení automobilu se tento muž podrobil odbornému měření dechovými zkouškami detekčním digitálním přístrojem Drager s pozitivními výsledky a s naměřenými hodnotami 1,17 promile a 1,14 promile alkoholu v dechu. Šedesátiletý muž předchozí požití alkoholických nápojů před jízdou doznal, s naměřenými hodnotami souhlasil, o lékařské vyšetření spojené s odběrem biologického materiálu (krve nebo moči) nepožádal, na místě mu byl zadržen jeho řidičský průkaz a bylo mu zakázáno řízení všech motorových vozidel do dalšího rozhodnutí. Celá záležitost je nadále v prověřování a v prošetřování, přičemž shora uvedený řidič je již nyní důvodně podezřelý ze spáchání přečinu „Ohrožení pod vlivem návykové látky“.


Dopravní nehodovost

V průběhu dne 7.1.2014 došlo na teritoriu Územního odboru Policie České republiky v Opavě k 1 nahlášené a šetřené dopravní nehodě, bez zranění osob, kdy celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 19.000,- Kč.


Vloupání do rodinného domu na ulici Vinohradské v Hlučíně

Dne 7.1.2014 policisté z Obvodního oddělení PČR v Hlučíně zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu „Porušování domovní svobody“, přečinu „Krádež“ a přečinu „Neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku“, kterých se dopustil neznámý pachatel tím, že v noční době od 21:30 hod. dne 6.1.2014 do 06:00 hod. dne 7.1.2014 na ulici Vinohradské v Hlučíně vnikl přes sklepní okno do jednoho z rodinných domů, kdy po vypáčení dveří vnikl do dalších sklepních místností domu, odkud odcizil koženkovou dokladovou tašku černé barvy s různými osobními doklady, s platebními kartami a s doklady k automobilu, čímž byla poškozenému muži z Hlučína způsobena celková škoda ve výši 1.600,- Kč.


Pokus vloupání do osobního automobilu na ulici Hlučínské v Ludgeřovicích

Dne 7.1.2014 zahájili policisté z Obvodního oddělení PČR v Hlučíně úkony trestního řízení ve věci přečinu „Krádež“ ve stádiu pokusu a přečinu „Poškození cizí věci“, kterých se dopustil neznámý pachatel tím, že se v blíže neustanovené době od 14:00 hod. dne 6.1.2014 do 08:00 hod. dne 7.1.2014 na ulici Hlučínské v obci Ludgeřovice páčením dveří pokusil vloupat do zde zaparkovaného osobního motorového vozidla tovární značky VW Tiguan, kdy do automobilu vniknuto nebylo, nic z něj nebylo odcizeno, poškozené soukromé společnosti však byla na zařízení způsobena celková škoda ve výši 8.000,- Kč.


Vloupání do sklepního boxu v bytovém domě na ulici Nádražní v Dolním Benešově

Dne 7.1.2014 byly policisty z Obvodního oddělení PČR v Hlučíně zahájeny úkony trestního řízení ve věci přečinu „Porušování domovní svobody“ a přečinu „Krádež“, kterých se dopustil neznámý pachatel tím, že v přesně neuvedené době ode dne 23.12.2013 do dne 7.1.2014 vstoupil do jednoho z bytových domů na ulici Nádražní v Dolním Benešově, kdy po odstranění visacího zámku dveří vnikl do sklepního boxu poškozeného muže z Dolního Benešova, odkud odcizil vak na lyže modré barvy s carvingovými lyžemi značky Fischer RC4 Race černožluté barvy a hliníkové hůlky značky Elán, čímž byla způsobena celková škoda ve výši 6.100,- Kč.


Odcizení jízdního kola ze sklepních prostor bytového domu na ulici Hradecké v Opavě

V blíže neustanovené době od 15:00 hod. dne 6.1.2014 do 05:15 hod. dne 7.1.2014 neznámý pachatel spáchal v jednom z bytových domů na ulici Hradecké v Opavě přečin „Krádež“ tím, že z neuzamčených společných sklepních prostor tohoto domu odcizil zde odstavené a lankovým zámkem uzamčené pánské horské jízdní kolo značky Mongoose černé barvy, čímž byla poškozenému muži z Opavy způsobena celková škoda ve výši 8.200,- Kč. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě.


Vloupání do rekonstruované budovy na ulici Hálkové v Opavě-Kateřinkách

Dne 7.1.2014 v době mezi 00:30 hod. a 10:45 hod. neznámý pachatel spáchal na ulici Hálkové v Opavě-Kateřinkách přečin „Krádež“ tím, že po odstranění visacích zámků mříže a po vytržení dřevěných latí dveří vnikl do rekonstruované budovy bývalé diskotéky Alhambra, ze které odcizil různé druhy a množství elektroniky k výbavě diskotéky, 6 kusů otočných světelných lamp, 2 kusy laserů, 2 kusy reprobeden a 3 zesilovače, kdy škoda na odcizených věcech bude zcela zřejmě vyšší jak 5.000,- Kč, přičemž škoda na zařízení nepřesáhne hodnotu 5.000,- Kč. Poškozenou osobou je muž z Opavy a případ šetří policisté v Obvodního oddělení PČR v Opavě.


Odcizení jízdního kola z kolárny panelového domu Na Pastvisku v Opavě-Kateřinkách

V nezjištěné době ode dne 13.12.2013 do dne 7.1.2014 neznámý pachatel spáchal v jednom z panelových domů na ulici Na Pastvisku v Opavě-Kateřinkách přečin „Krádež“ tím, že ze společné kolárny domu odcizil zde odstavené a lankovým zámkem uzamčené pánské trekinkové jízdní kolo značky Fort modré barvy, čímž byla poškozenému muži z Opavy-Kateřinek způsobena celková škoda ve výši 9.000,- Kč. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě.


Vloupání do budovy místního zámku v obci Holasovice, část Štemplovec

V blíže nezjištěné době ode dne 15.12.2013 do dne 7.1.2014 neznámý pachatel spáchal v obci Holasovice, část Štemplovec přečin „Krádež“ a přečin „Poškození cizí věci“ tím, že po vytlačení okna vnikl do hlavní budovy místního zámku, kdy z místnosti bývalé prádelny odcizil kovový mandl, z bývalé kuchyně odcizil nezjištěné množství elektrovodičů různých průměrů a délek, které vytrhal ze zdi, dále z venkovní terasy odcizil kovové zábradlí, poškodil na terase a schodech kamenné sloupky a schodnice a rovněž odcizil kovové dveře, čímž poškozené firmě z Krnova, okres Bruntál byla způsobena doposud přesně nevyčíslená škoda. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR ve Velkých Heralticích.


Případ odcizeného osobního automobilu na ulici U Cukrovaru v Opavě-Kateřinkách objasněn

Dne 2.1.2014 v dopoledních hodinách neznámý pachatel spáchal na ulici U Cukrovaru v Opavě-Kateřinkách přečin „Neoprávněné uživání cizí věci“ tím, že vstoupil na společnou chodbu zdejšího bytového domu, kdy z vnější strany zámku dveří jednoho z bytů odcizil zastrčený svazek klíčů v hodnotě 500,- Kč i s klíčem k osobnímu motorovému vozidlu značky Ford Mondeo v hodnotě 10.000,- Kč, které bylo zaparkováno před tímto domem, přičemž se následně tohoto automobilu zmocnil a z místa činu odjel neznámo kam. Poškozené ženě z Opavy tak byla způsobena celková škoda ve výši 10.500,- Kč a případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě.
Dodatek : Jako pachatel shora uvedené trestné činnosti byl zjištěn muž ročníku narození 1986 z Ostravy, který se výše uvedeného automobilu neoprávněně zmocnil a přechodně jej užíval až do odpoledních hodin dne 6.1.2014, kdy byl při silniční kontrole stavěn a následně zadržen policisty z Dálničního oddělení Policie České republiky Moravskoslezského kraje Ostrava. Opavský policejní komisař SKPV (Služby kriminální policie a vyšetřování) Územního odboru PČR v Opavě dne 7.1.2014 zahájil trestní stíhání shora uvedeného sedmadvacetiletého muže, který již byl v minulosti opakovaně soudně trestán pro různou majetkovou trestnou činnost. Osobní automobil byl zajištěn a bude vrácen zpět majitelce. Vše je nadále v prověřování a v prošetřování ze strany opavských policistů a kriminalistů v úzké spolupráci s jejich ostravskými kolegy.


Kontrola podnapilé řidičky osobního automobilu na ulici Severní v Hlučíně

Dne 7.1.2014 v době kolem 23:00 hod. policejní hlídka z Obvodního oddělení PČR v Hlučíně stavěla a kontrolovala na ulici Severní v Hlučíně řidičku osobního motorového vozidla značky Kia, a to ženu ročníku narození 1975 z Píště. Po předložení všech dokladů potřebných k provozu a řízení automobilu se tato žena podrobila odbornému měření dechovými zkouškami detekčním digitálním přístrojem Drager s pozitivními výsledky a s naměřenými hodnotami 1,0 promile, 0,93 promile a 0,95 promile alkoholu v dechu. Osmatřicetiletá žena předchozí požití alkoholických nápojů před jízdou doznala, s naměřenými hodnotami souhlasila, o lékařské vyšetření spojené s odběrem biologického materiálu (krve nebo moči) nepožádala, na místě jí byl zadržen její řidičský průkaz a bylo jí zakázáno řízení všech motorových vozidel do dalšího rozhodnutí.

Zpracoval :
René Černohorský

vytisknout  e-mailem