Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 7.2.2013

Opava - Vyhlášení celostátního pátrání po odcizeném vozidle Škoda Octavia a další .... (11 případů) 

Dopravní nehodovost
Dopravní policisté šetřili v průběhu čtvrtka dne 7.února 2013 v rámci teritoria územního odboru Opava pouze jednu dopravní nehodu. Při této nedošlo ke zranění osob, způsobená hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na částku 5.000,- Kč. 
Pokus vloupání do objektu sběrny druhotných surovin
K případu došlo v noční době z 6. na 7.února 2013 v obci Ludgeřovice na ulici Markvartovické. Do tamního objektu sběrny druhotných surovin vnikl neznámý pachatel po předchozím odstranění visacího zámku zajišťujícího vstupní bránu. V areálu, po rozbití dveří, vešel do zde se nacházející unimobuňky. Přestože pachatel z tohoto objektu nic neodcizil, odstraněním visacího zámku z vrat, dále poškozením dveří unimobuňky a dalšího vnitřního zařízení způsobil jedné ostravské společnosti celkovou škodu v předběžné výši 3.200,- Kč.
Hlučínští policisté nyní neznámého pachatele podezřívají z přečinu krádeže vloupáním, spáchaného ve stádiu pokusu.
Policisté vyhlásili celostátní pátrání po odcizeném automobilu Škoda Octavia Combi
Neznámý pachatel je podezřelý ze spáchání přečinů neoprávněného užívání cizí věci, dále neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a současně je podezřelý z přečinu porušování domovní svobody. Vyjmenovaných skutků se dopustil dne 6.února 2013 v době od 15:00 hodin do 22:00 hodin v obci Kravaře na ulici Čemenky. Na pozemku jednoho z tamních rodinných domů se neoprávněně zmocnil zde zaparkovaného a řádně zajištěného osobního motorového vozidla tovární značky Škoda Octavia combi, registrační značky 7T0 6858, stříbrné barvy, v hodnotě 100.000,- Kč. Osmadvacetiletý majitel automobilu z Opavska měl uvnitř vozu doklady od vozidla, dále peněženku s platební kartou, přičemž v zavazadlovém prostoru se nacházel kufr s nářadím, vysavač značky Elektrolux a aku vrtačka, toto v celkové hodnotě 9.000,- Kč.
Kravařští policisté zahájili dne 6.února 2013 úkony trestního řízení ve věci shora uvedených přečinů a současně vyhlásili po odcizeném vozidle celostátní pátrání.
Vloupání do rodinného domu v obci Třebom
Činu se dopustil neznámý pachatel v nočních hodinách z 6. na 7.února 2013 v obci Třebom, kde po předchozím vytlačení půdního okna, vnikl do neobydleného rodinného domu. Z několika místností v domě následně odcizil DVD přehrávač tovární značky Philips, naplněnou propanbutanovou lahev a rádio s CD přehrávačem tovární značky JVC, vše v celkové hodnotě 5.600,- Kč. Poškozením zařízení způsobil neznámý pachatel osmapadesátiletému muži z Ostravy navíc škodu ve výši 1.400,- Kč.
Případ šetří kravařští policisté jako přečin krádež vloupáním.
Opavští policisté vypátrali hledaného muže
Policisté opavského obvodního oddělení zahájili již dne 17.prosince loňského roku úkony trestního řízení ve věci přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí, z jehož spáchání je podezřelý sedmačtyřicetiletý muž z Opavy.
Shora uvedeného skutku se měl podezřelý muž dopustit tím, že přes doručení písemné výzvy k nástupu trestu odnětí svobody a po marném uplynutí třídenní lhůty k nástupu výkonu trestu, přes vědomí uloženého trestu odnětí svobody nepodmíněně v délce trvání patnácti měsíců, který mu byl uložen v měsíci říjnu loňského roku rozsudkem Okresního soudu v Opavě, do současné doby výkon trestu odnětí svobody v žádné věznici na území České republiky nenastoupil.
Policisté opavského obvodního oddělení podezřelého muže vypátrali dne 7.února 2013 v době kolem 13:10 hodin na území města Opavy. Téhož dne, v odpoledních hodinách byl pak muž policejní hlídkou eskortován do ostravské vazební věznice a celostátní pátrání po jeho osobě bylo odvoláno.
Je podezřelý z krádeže
Policisté opavského obvodního oddělení sdělili dne 7.února 2013 pětatřicetiletému muži z Opavy podezření ze spáchání přečinů krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.
Shora vyjmenovaných skutků se měl podezřelý muž dopustit v době od měsíce června loňského roku do 7.ledna tohoto roku tím, že se neoprávněně zmocnil úvěrové karty. S pomocí této měl pak v bankomatech několika bankovních společností provést neoprávněné výběry, tyto v celkové hodnotě 44.000,- Kč. Mělo se jednat o výběry finanční hotovosti z výběrového rámce revolvingového úvěrového účtu vedeného u jedné úvěrové společnosti. Úvěrový účet byl poskytnut na základě smlouvy o poskytnutí úvěru ženě, která však v červnu loňského roku již zemřela. Případ je šetřen formou zkráceného přípravného řízení.
Řídil vozidlo pod vlivem omamné a psychotropní látky
Členové Speciální pořádkové jednotky Krajského ředitelství policie Moravskoslezského kraje provedli dne 6.února 2013 v době kolem 23:20 hodin v Opavě na ulici Nákladní silniční kontrolu osobního automobilu tovární značky Opel. Vozidlo řídil sedmadvacetiletý muž z Opavy, který se na výzvu policisty podrobil orientačnímu testu pomocí přístroje Drugwipe 5+ ke zjištění, zda vozidlo neřídí pod vlivem omamné či psychotropní látky. Vzhledem k tomu, že výsledek testu byl pozitivní, policisté shora jmenovaného vyzvali k odbornému lékařskému vyšetření s odběrem vzorku biologického materiálu, což však muž odmítl. Policisté na místě silniční kontroly zakázali tomuto řidiči další jízdu, řidičský průkaz mu nezadrželi, neboť tento neměl za jízdy u sebe. Věc je předmětem dalšího šetření ze strany policistů opavského obvodního oddělení.
Vloupání do opavské restaurace
K případu došlo dne 7.února 2013 v době od 02:00 do 02:40 hodin v Opavě na ulici Mařádkové. Neznámý pachatel vnikl nezjištěným způsobem skrze zajištěné okno do místnosti kuchyně tamní restaurace patřící jedné opavské společnosti. Z vnitřních prostor následně odcizil přesně nezjištěné množství cukrovinek, potravin a nápojů, dále mikrofon, záložní zdroj, monitor a počítačovou klávesnici, vše v celkové hodnotě zjevně převyšující částku 5.000,- Kč. Na zařízení škoda způsobena nebyla.
Opavští policisté nyní neznámého pachatele podezřívají ze spáchání přečinu krádeže vloupáním.
Bezpečnostní opatření při konání hokejového utkání
Dne 6.února 2013 proběhlo v době od 15:30 do 21:00 hodin v Opavě na zimním stadionu bezpečnostní opatření, a to v souvislosti s konáním hokejového utkání II. ligy mezi celky HC Slezan Opava a HC Zubr Přerov. Do akce byla nasazena dvě družstva Speciální pořádkové jednotky Krajského ředitelství policie Moravskoslezského kraje – pracoviště Frýdek – Místek, dále 2 strážníci Městské policie Opava, 12 policistů Obvodního oddělení Opava a 2 psovodi. Hokejovému utkání přihlíželo celkem 826 platících diváků, z toho 15 diváků z Přerova. V jeho průběhu nedošlo k žádnému narušení veřejného pořádku.
Neuhradil objednané zboží
Neznámý pachatel je podezřelý ze spáchání přečinu podvodu. Tohoto skutku se měl dopustit v polovině listopadu loňského roku v Praze, když od soukromého dopravce převzal zboží, které si předtím objednal na stránkách jednoho internetového obchodu. Jednalo se o tyče dlouhé 120 cm, střešní box na vozidlo, patky - Rapid Systém a dva nosiče kol, vše výrobní značky Thule a v celkové hodnotě 14.438,- Kč. Objednané zboží bylo zasláno na fakturu, s datem splatnosti do konce měsíce listopadu loňského roku. Policii zatím neznámý pachatel však fakturu do současné doby neuhradil a navíc není žádným způsobem kontaktní. Shora uvedená škoda byla způsobena devětatřicetiletému muži z Opavska.
Případ dále prověřují policisté Obvodního oddělení Policie České republiky v Opavě.
Vloupání do garáže
Činu se dopustil neznámý pachatel v noční době z 6. na 7.února 2013 v garážovišti na ulici Bochenkové v Opavě. Do jedné z tamních garáží vnikl po předchozím rozštípnutí cylindrické vložky zámku vrat. Z garáže následně odcizil minibike motocykl (oranžovo-černé barvy), motor z minibike, náhradní díly z motorové pily, šest elektrických kabelů, sadu Gola klíčů uloženou v černém kufříku, ruční nářadí a počítačový monitor značky Asus. Sedmadvacetiletému muži z Opavy odcizil neznámý pachatel věci v celkové hodnotě 6.000,- Kč, přičemž poškozením zámku tomuto muži způsobil navíc škodu ve výši 200,- Kč.
Případ šetří opavští policisté jako přečin krádež vloupáním.
Zpracovala: Dagmar Schindlerová

vytisknout  e-mailem