Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 7.4.2013

Opava - Při krádeži motocyklu v obci Jakartovice došlo k více přečinům a další...(10 případů) 

 

Zajištění podnapilého muže na PZS Opava k vystřízlivění

Dne 07.04.2013 ve 12:10 hod. policejní hlídka z Obvodního oddělení PČR v Opavě zajistila v jednom z panelových domů na ulici Ratibořské v Opavě-Kateřinkách muže ročníku narození 1972 z Opavy-Kateřinek, který chvíli předtím v místě společného bydliště a v silně podnapilém stavu slovně a rovněž i fyzicky napadl svou družku, ženu ročníku narození 1980 z Opavy-Kateřinek. Při šetření celé záležitosti ze strany přivolaných policistů se shora uvedený muž choval i nadále agresivně, proto bylo rozhodnuto o jeho umístění na protialkoholní záchytné stanici v Opavě k vystřízlivění. Ke zranění žádné ze zúčastněných osob nedošlo a rovněž tak nevznikla ani žádná škoda na majetku. Případ je šetřen jako přestupek proti občanskému soužití.


Zajištění podnapilého muže na PZS Opava k vystřízlivění

Dne 07.04.2013 ve 13:00 hod. policejní hlídka z Obvodního oddělení PČR v Opavě zajistila muže ročníku narození 1974 ze Štěpánkovic, který v silně podnapilém stavu slovně a poté i fyzicky napadal svou družku, ženu ročníku narození 1972 z Opavy. Vzhledem k tomu, že tento muž se agresivně a arogantně choval i za přítomnosti přivolaných policistů a byla zde důvodná obava, že bude ve svém protiprávním jednání i nadále pokračovat, bylo rozhodnuto o jeho dodání na protialkoholní záchytnou stanici v Opavě k vystřízlivění. Ke zranění žádné ze zúčastněných osob nedošlo, rovněž nevznikla žádná škoda na majetku a případ je šetřen jako přestupek proti občanskému soužití.


Čtyřiadvacetiletý muž z Ostravy odcizil zboží v opavském hypermarketu Tesco

Dne 07.04.2013 policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z přečinu „Krádež“ muži ročníku narození 1988 z Ostravy, neboť tento v době kolem 18:30 hod. dne 07.04.2013 odcizil v prodejních prostorách hypermarketu Tesco na ulici Těšínské v Opavě volně vystavené zboží, a to pánské brýle v hodnotě 119,- Kč a fitness přípravky (15 kusů proteinových tyčinek značky Protein Rox 33G v hodnotě 1.050,- Kč, balení značky Creatin Monohydrát v hodnotě 749,- Kč, 2 balení značky ALC v hodnotě 1.518,- Kč, 3 balení značky HMB v hodnotě 2.097,- Kč, balení značky Fat Zero 4men v hodnotě 749,- Kč, 2 balení značky FZ HCA 500 mg v hodnotě 1.956,- Kč a 2 balení značky FZ L - Carnitine v hodnotě 1.258,- Kč, čímž byla poškozené společnosti Tesco Stores ČR a.s. Praha způsobena celková škoda ve výši 9.496,- Kč. S odcizeným zbožím následně prošel bez úhrady přes pokladní zónu, kdy byl zadržen pracovníky bezpečnostní ochranné služby prodejny. Následně byl předán přivolaným opavským policistům a po provedených procesních úkonech byl shora jmenovaný čtyřiadvacetiletý muž propuštěn na svobodu. Jeho případná další trestná činnost je nadále v prověřování a v prošetřování ze strany opavských policistů a kriminalistů ve spolupráci s jejich ostravskými kolegy.


Odcizení kovových částí včelích úlů a úhyn včelstva v areálu Otické sopky v obci Otice

V blíže neustanovené době ode dne 01.03.2013 do dne 01.04.2013 neznámý pachatel spáchal v areálu Otické sopky v obci Otice přečin „Krádež“ a přečin „Poškození cizí věci“ tím, že z volně přístupného včelařského stanoviště v místním lesíku odcizil ze dvou kočovných plošin 5 kusů kovových nášlapných schodišťových desek v hodnotě 1.000,- Kč, z další kočovné plošiny odcizil dřevěnou nášlapnou desku v kovovém rámu v hodnotě 3.000,- Kč a dále odcizil 4 kusy kovových lavic v hodnotě 4.000,- Kč. Z pěti dřevěných úlů odcizil svrchní kovové kryty v hodnotě 1.000,- Kč, z dřevěného úlu odcizil svrchní dřevěný strop úlu v hodnotě 500,- Kč, přičemž různou manipulací s devíti úly způsobil uhynutí celkem devíti včelstev se škodou ve výši 13.500,- Kč. Poškozenému muži ročníku narození 1964 z Otic tak byla způsobena celková škoda ve výši 23.000,- Kč a případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě.


Vloupání do osobního automobilu na ulici Hlučínské v Opavě-Kateřinkách

V době mezi 19:30 hod. a 20:30 hod. dne 07.04.2013 neznámý pachatel spáchal na parkovišti u nákupního centra supermarketu Kaufland na ulici Hlučínské v Opavě-Kateřinkách přečin „Krádež“ tím, že dosud přesně nezjištěným způsobem vnikl do zde zaparkovaného a uzamčeného osobního motorového vozidla značky Renault Thalia, bez způsobené škody na zařízení, ze kterého odcizil navigaci značky Garmin černé barvy v hodnotě 4.000,- Kč, fotoaparát značky BenQ stříbrné barvy v hodnotě 1.500,- Kč a 20 kusů CD disků s rockovou muzikou v hodnotě 2.000,- Kč. Poškozené ženě ročníku narození 1991 z Opavy tak byla způsobena celková škoda ve výši 7.500,- Kč a případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě.


Dopravní nehodovost

V průběhu dne 07.04.2013 nebyla opavským policistům nahlášena žádná dopravní nehoda, která by se stala na teritoriu Územního odboru Policie České republiky v Opavě a která by podléhala oznámení a šetření ze strany policistů PČR.


Kontrola řidiče osobního automobilu pod vlivem návykových látek v Hlučíně

Dne 07.04.2013 v době kolem 23:45 hod. prováděla policejní hlídka z Obvodního oddělení PČR v Hlučíně dohled nad silničním provozem na ulici ČSA v Hlučíně, kdy stavěla a kontrolovala řidiče osobního motorového vozidla značky Škoda Fábia, a to muže ročníku narození 1988 z Třebomi. Orientační dechová zkouška detekčním digitálním přístrojem Drager u něj vyzněla negativně, test za pomocí testeru Drugwipe 5+ na možnou přítomnost omamných a psychotropních látek či jedů v jeho těle byl však pozitivní, a to na návykovou látku Amphetamin. Následně byl čtyřiadvacetiletý řidič vyzván k lékařskému vyšetření spojenému s odběrem biologického materiálu na protialkoholní záchytné stanici v Opavě, čemuž vyhověl. Řidičký průkaz mu zadržen nebyl, poněvadž jej nepředložil, bylo mu však zakázáno řízení všech motorových vozidel do dalšího rozhodnutí.


Opavští policisté prošetřují případ fyzického napadení na ulici Sadové v Opavě

Dne 07.04.2013 policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu „Výtržnictví“ a přečinu „Ublížení na zdraví“, neboť na podkladě všech doposud zjištěných skutečností je zřejmé, že v době kolem 22:00 hod. dne 07.04.2013 neznámý pachatel před restaurací U tří jabloní na ulici Sadové v Opavě bezdůvodně fyzicky napadl muže ročníku narození 1982 z Opavy, do kterého nejprve žduchl a když jmenovaný upadl na zem, tak do něho několikrát kopl, čímž mu způsobil zranění (zlomeninu spodní čelisti) s předpokládanou dobou léčení 2 týdny. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě.


Případ odcizeného motocyklu v Jakartovicích zná dva pachatele různých přečinů

Dne 07.04.2013 policisté z Obvodního oddělení PČR ve Velkých Heralticích zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu „Krádež“ v souběhu s přečinem „Maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání“, neboť na podkladě všech doposud zjištěných skutečností je zřejmé, že muž ročníku narození 1984 z Ostravy jako zájemce o koupi terénního motocyklu značky Yamaha XT 600 dne 07.04.2013 ve 13:30 hod. v jednom z rodinných domů v obci Jakartovice osobně kontaktoval poškozeného muže ročníku narození 1990 z Hlavnice jako prodejce motocyklu, který mu motocykl zapůjčil ke zkušební jízdě, přičemž prvně jmenovaný muž na uvedeném motocyklu odjel přes obec Deštné, Mladecko, Litultovice a Pilný Mlýn směrem na obec Lhotka u Litultovic, kde mezi obcemi Pilný Mlýn a Lhotka u Litultovic došlo v levotočivé zatáčce k dopravní nehodě mezi motorovým vozidlem značky Renault Trafic, které řídil druhý jmenovaný muž (tento šel kupujícího muže a svůj motocykl hledat, poněvadž se delší dobu nevracel na původní místo) a uvedeným motocyklem, kdy po střetu motocyklista havaroval do pravého silničního příkopu. Po havárii utekl motocyklista z místa dopravní nehody do přilehlého lesního porostu, kdy byl v 15:00 hod. na louce na katastru obce Litultovice, část Luhy zadržen majitelem motocyklu a v 15:15 hod. téhož dne byl zadržen přivolanou policejní hlídkou z Obvodní oddělení PČR ve Velkých Heralticích. Poškozenému majiteli motocyklu tak byla způsobena celková hmotná škoda ve výši 15.000,- Kč. Následným šetřením bylo zjištěno, že devětadvacetiletý muž z Ostravy je v současné době neřidič, kdy uvedený motocykl řídil i přesto, že má rozhodnutím Magistrátu města Ostravy z března roku 2013 vysloven zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení motorových vozidel pro všechny skupiny na dobu 14-ti měsíců, tedy až do května roku 2014. Po svém zadržení dne 07.04.2013 v 15:15 hod. jej zakročující policisté omezili na svobodě, o celé události byla informována státní zástupkyně z Okresního státního zastupitelství v Opavě a po nutných prvotních procesních úkonech a po lékařském ošetření byl tento muž umístěn do policejní cely při Územním odboru Policie České republiky v Opavě.

Dne 07.04.2013 policisté z Obvodního oddělení PČR ve Velkých Heralticích rovněž zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu „Těžkého ublížení na zdraví“ ve stádiu pokusu, neboť na podkladě všech doposud zjištěných skutečností je dostatečně odůvodněn závěr, že muž ročníku narození 1990 z Hlavnice, a to při hledání svého odcizeného terénního motocyklu tovární značky Yamaha XT 600, který mu téhož dne kolem 13:30 hod. odcizil při zkušební jízdě muž ročníku narození 1984 z Ostravy, zapříčinil v době kolem 14:00 hod. dne 07.04.2013 na silnici číslo III/44331 mezi obcemi Litultovice, část Pilný Mlýn a Lhotka u Litultovic dopravní nehodu, ke které došlo takovým způsobem, že výše uvedený třiadvacetiletý muž, jakož to řidič vozidla Renault Trafic jel po uvedené silnici ve směru od obce Lhotka u Litultovic, kdy v zatáčce zastavil, poněvadž v protisměru jel jeho odcizený motocykl značky Yamaha XT 600, který řídil devětadvacetiletý muž z Ostravy, přičemž řidič automobilu na řidiče motocyklu mával rukou, aby zastavil a poněvadž tento na výzvu nereagoval a snažil se ujet, tak řidič automobilu vjel se svým vozem do jízdní dráhy motocyklu, následkem čehož došlo ke střetu mezi předním nárazníkem auta a levou částí motocyklu Yamaha. Po střetu motocyklista sjel do pravého silničního příkopu, kde s motocyklem havaroval a utrpěl tak poranění předloktí horní končetiny s hematomem a s drobnými oděrkami, drobný otok palce pravé ruky a pohmoždění levého kolena bez omezení hybnosti, přičemž poranění si vyžádalo lékařské ošetření ve Slezské nemocnici v Opavě a ošetřujícím lékařem bylo toto zranění určeno jako lehčí povahy, s dobou léčení přibližně 10 dnů.

Celá záležitost je i nadále v prověřování a v prošetřování ze strany policistů z Obvodního oddělení PČR ve Velkých Heralticích ve spolupráci s opavskými kriminalisty.

 

 

Vloupání do hospodářské budovy u rodinného domu v obci Bohdanovice

V přesně nezjištěné době od 18:00 hod. dne 30.03.2013 do 15:00 hod. dne 07.04.2013 neznámý pachatel spáchal v obci Jakartovice, část Bohdanovice přečin „Porušování domovní svobody“ a přečin „Krádež“ ve stádiu pokusu tím, že vstoupil na oplocený pozemek jednoho z rodinných domů, kdy po odstranění řetězu vrat vnikl do hospodářské budovy, kterou prohledal, nic zde neodcizil, poškozenému muži ročníku narození 1957 z Jakartovic však na zařízení vznikla celková škoda ve výši 500,- Kč. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR ve Velkých Heralticích.

 

Zpracoval :
René Černohorský

vytisknout  e-mailem