Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 7.5.2010

Opava - Neoprávněné pokácení stromů a další...(5 případů) 

 

Nepohodli se v restauraci

Do restaurace El Paso na Krnovské ulici v Opavě vyjížděli dne 7. 5. 2010 v pozdních nočních hodinách opavští policisté. 24letý muž tady totiž slovně a poté i fyzicky napadl svého 46letého otce. Vzhledem k jeho silné podnapilosti (policisté mu naměřili 2,10 promile alkoholu v dechu) byl muž převezen na protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění.


I autorádia jsou stále lákadlem

O tom, že ve vozidlech se vždy najde něco, co je pro zloděje zajímavé, se tentokrát přesvědčili nejen hradečtí policisté, ale i 26letá majitelka osobního motorového vozidla tovární značky Škoda Octavia. Vozidlo stálo zaparkováno na ulici Na Tylovách v Hradci nad Moravicí, a to v době od večerních hodin dne 5.5.2010. O dva dny později už, bohužel, ne ve stejné podobě, v jaké ho zde žena zanechala. Neznámý pachatel z něj totiž odcizil autorádio s CD přehrávačem značky Blaupunkt v hodnotě 5.000,- Kč. Přitom rozbil nejen skleněnou výplň předních dveří, ale poškodil i středový plastový rám, ve kterém se rádio nacházelo. Celková škoda se tak vyšplhala na 7.500,- Kč.


Část nalezené munice musela být odpálena na místě

Dne 7. 5. 2010 v odpoledních hodinách nalezl 50letý muž z Chuchelné při procházce lesem v katastru obce Dobroslavice větší množství munice pocházející z druhé světové války. Na místo dorazili nejen hlučínští policisté, ale také přivolaní policejní pyrotechnici, kteří zjistili, že se jedná o dvě dělostřelecké miny (ráže 82mm), dva dělostřelecké granáty (ráže 45 a 88mm), protitankovou leteckou pumu a třináct ručních granátů. Jedna z dělostřeleckých min však byla již natolik zarostlá v kořenech jedné ze vzrostlých olší, že ji nebylo možné bezpečně zajistit a odvézt spolu s ostatní municí. Pyrotechnici proto rozhodli o jejím zneškodnění na místě. O vzniklé situaci byl informován i starosta obce Dobroslavice, který potvrdil, že strom se nachází na pozemku obce, je jejím majetkem a přislíbil zajištění bezpečného pokácení výbuchem poškozeného stromu.


Pokácel stromy, odnést už je zřejmě nestihl

Neznámý pachatel se pokusil někdy v době mezi 4. a 7. květnem 2010 z lesního porostu zvaného U Hynaráku v obci Vršovice odcizit 27kusů vzrostlých stromů. Dvanáct stromů borovice, jedenáct stromů smrku a čtyři stromy modřínu nejdříve pokácel a některé z nich stačil i odvětvit. Svůj čin sice dokončit nestihl, 42letému majiteli porostu však zůstalo na místě nejen 30metrů kubických dřeva, ale i škoda ve výši 30.000,- Kč.
Případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR v Hradci nad Moravicí jako přečin krádeže ve stádiu pokusu.


Dopravní nehodovost

Opavští dopravní policisté šetřili v průběhu dne 7. května 2010 tři dopravní nehody, při kterých nedošlo ke zranění osob. Hmotná škoda na majetku činila 300.000,- Kč.

 


Zpracovala: Pavla Šabacká

vytisknout  e-mailem