Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 7.7.2009

Objasnění různorodé trestné činnosti na Opavsku a další...(13 případů) 

 

Odcizení tašky z chatky v Autokempu Vítkov-Podhradí – známý pachatel, objasnění


 

Dne 7.7.2009 policejní komisař Územního odboru SKPV (služby kriminální policie a vyšetřování) Opava, Krajského ředitelství policie Severomoravského kraje zahájil trestní stíhání muže ročníku narození 1982 z Opavy jako obviněného ze spáchání trestného činu „Krádež“, kterého se dopustil tím, že po půlnoci dne 2.5.2009 vnikl nedostatečně zajištěným oknem do jedné z chatek v Autokempu Vítkov-Podhradí, z níž odcizil volně odloženou plátěnou tašku s osobními věcmi, a to s peněženkou s finanční částkou na hotovosti ve výši 1.961,- Kč, s osobními doklady, kreditními kartami, nabíječkou k mobilnímu telefonu, handsfree, přívěškem z bílého kovu, SIM kartou Vodafone, svazkem klíčů, parfémem a s dvěmi krabičkami cigaret značky LM v celkové hodnotě 6.237,- Kč a dále poškodil dioptrické brýle v hodnotě 2.500,- Kč, vše ke škodě poškozené ženy ročníku narození 1987 z Opavy-Kateřinek. Dále ze stejné chatky odcizil finanční částku na hotovosti ve výši 500,- Kč, mobilní telefon značky Samsung U600 s nabíječkou v hodnotě 6.500,- Kč a SIM kartou Vodafone s kreditem 500,- Kč, vše ke škodě poškozené ženy ročníku narození 1986 z Opavy-Kylešovic. Svým protiprávním jednáním majetkového charakteru způsobil sedmadvacetiletý muž celkovou škodu ve výši 15.737,- Kč. Obviněný muž byl bezprostředně po svém činu ještě dne 2.5.2009 zadržen vítkovskými policisty, byl zajištěn a provedenou lustrací v dostupných evidencích bylo zjištěno, že je v celostátním pátrání a je na něj vydán příkaz k dodání do výkonu trestu odnětí svobody. Následně byl tento muž po provedení procesních úkonů eskortován do ostravské věznice a v současné době se nachází ve výkonu trestu odnětí svobody ve věznici Praha-Pankrác v souvislosti s předchozí jinou trestnou činností, kam mu bylo dne 7.7.2009 doručeno usnesení o zahájení trestního stíhání ve výše uvedené věci.


 


 

Odcizení zboží v supermarketu Billa na ulici Na Pastvisku v Opavě-Kateřinkách – známý pachatel


 

Dne 7.7.2009 policisté z obvodního oddělení PČR v Opavě ve zkráceném přípravném řízení sdělili muži ročníku narození 1985 z Opavy-Kateřinek podezření ze spáchání trestného činu „Krádež“, neboť tento dne 30.6.2009 v době kolem 17:00 hod. odcizil v supermarketu Billa na ulici Na Pastvisku v Opavě-Kateřinkách volně vystavené zboží, a to Sunar v hodnotě 110,- Kč. S odcizeným zbožím následně prošel bez zaplacení prostorem pokladen, kde byl zadržen pracovníkem bezpečnostní ochranné služby prodejny. Následným šetřením opavských policistů bylo zjištěno, že uvedeného jednání majetkového charakteru se dopustil i přesto, že byl za obdobnou trestnou činnost pravomocně odsouzen rozsudkem okresního soudu Opava z listopadu 2007 pro trestný čin „Krádež“, za který mu byl uložen podmíněný trest odnětí svobody v délce trvání dvou měsíců, se zkušební dobou do března 2010. Věc byla původně šetřena jako přestupek proti majetku, kdy na základě doručeného opisu z rejstříku trestu byly zahájeny úkony trestního řízení ve věci trestného činu „Krádež“, poněvadž se u tohoto čtyřiadvacetiletého muže jedná o recidivu.
 

 

Porušování domovní svobody na ulici U Cihelny v Opavě – známý pachatel, objasnění


 

Dne 7.7.2009 policisté z obvodního oddělení PČR v Opavě ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z trestného činu „Krádež“ a z trestného činu „Porušování domovní svobody“ muži ročníku narození 1982 z Opavy, neboť tento dne 6.7.2009 v podvečerní době vnikl po překonání 150 cm vysokého oplocení na pozemek u jednoho z rodinných domů na ulici U Cihelny v Opavě, kdy dále po roztržení ochranné sítě proti hmyzu na neuzavřeném okně vnikl do tohoto rodinného domu a z lednice v kuchyni odcizil 30 dkg salámu Vysočina v hodnotě 30,- Kč, balení plátkového tvrdého sýru v hodnotě 15,- Kč a dále z nočního stolku v ložnici odcizil hnědou koženou peněženku v hodnotě 30,- Kč, ve které se nacházel cestovní pas a 5 amerických dolarů v hodnotě 100,- Kč. Poškozením zařízení okna způsobil škodu ve výši 200,- Kč, čímž byla majitelce domu, ženě ročníku narození 1957 z Opavy způsobena celková škoda ve výši 375,- Kč. Dne 6.7.2009 ve 23:40 hod. byl podezřelý muž zadržen ze strany policistů z obvodního oddělení PČR v Opavě, a to na parkovišti u kostela na ulici Hlavní v Opavě-Kylešovicích a následně byl umístěn do policejní cely Územního odboru Policie České republiky v Opavě. Po provedení procesních úkonů byl výše uvedený sedmadvacetiletý muž dne 7.7.2009 propuštěn na svobodu a celá záležitost je i nadále v šetření.


 


 

Vloupání do prodejny v Budišově nad Budišovkou – známý pachatel, objasnění


 

Dne 7.7.2009 policejní komisař Územního odboru SKPV (služby kriminální policie a vyšetřování) Opava, Krajského ředitelství policie Severomoravského kraje zahájil trestní stíhání muže ročníku narození 1956 z Budišova nad Budišovkou jako obviněného ze spáchání trestných činů „Krádež“ a „Poškozování cizí věci“, kterých se měl dopustit tím, že dne 7.7.2009 v době kolem 01:30 hod. na ulici Berounské v Budišově nad Budišovkou po rozbití skleněné výplně výlohy vnikl do prodejny smíšeného zboží Obchodního družstva Tempo Opava, kdy z prodejních prostor odcizil cigarety různých značek v hodnotě 14.332,- Kč, láhev alkoholu Vodka o objemu 0,5 litrů v hodnotě 99,- Kč a láhev červeného vína Rulandské o objemu 0,7 litrů v hodnotě 94,- Kč, vše v celkové hodnotě 14.525,- Kč. Po provedeném vloupání si výše uvedené zboží uložil do papírové krabice, přičemž z důvodu toho, že byl na místě činu vyrušen, zboží zde zanechal a z místa utekl. Svým protiprávním jednáním dále způsobil škodu na poškozené výloze ve výši 7.000,- Kč, ke škodě společnosti Tempo Opava. Případ byl objasněn vítkovskými policisty na základě místní a osobní znalosti prostředí a možných pachatelů trestné činnosti, a to v úzké spolupráci s opavskými kriminalisty, kteří se zabývají problematikou vloupání do prodejen, restaurací a dalších obdobných zařízení.


 


 

Vloupání do garáže na ulici Bolatické v Dolním Benešově – neznámý pachatel


 

Dne 7.7.2009 byly policisty z obvodního oddělení PČR Hlučín zahájeny úkony trestního řízení ve věci trestného činu „Krádež“ a trestného činu „Porušování domovní svobody“, kterých se dopustil neznámý pachatel tím, že v době od 21:00 hod. dne 6.7.2009 do 08:30 hod. dne 7.7.2009 vnikl po předchozím rozlomení cylindrické vložky zámku a vypáčením vrat do garáže, která se nachází u jednoho z rodinných domů na ulici Bolatické v obci Dolní Benešov, z níž odcizil kompletní tlakový čistič značky Kärcher žluté barvy a kompletní vysavač značky Kärcher žluté barvy, kdy se dále pokusil páčením vstupních dveří vniknout do samotného rodinného domu, což se mu již nepodařilo, čímž byla poškozené ženě ročníku narození 1957 z Dolního Benešova způsobena odcizením škoda v celkové výši 3.500,- Kč a poškozením zařízení pak škoda ve výši 1.223,- Kč.


 

 

Odcizení propanbutanových láhví od prodejny Tempo v obci Hněvošice – neznámý pachatel


 

Dne 7.7.2009 policisté z obvodního oddělení PČR v Kravařích zahájili úkony trestního řízení ve věci odcizení propanbutanových láhví, neboť na podkladě oznámení, zjištěných skutečností a provedeným ohledáním místa činu je zřejmé, že v době od 18:00 hod. dne 3.7.2009 do 06:00 hod. dne 7.7.2009 neznámý pachatel spáchal na ulici Opavské v obci Hněvošice trestný čin „Krádež“ tím, že po vypáčení dvou visacích zámků v hodnotě 140,- Kč vnikl do boxu na propanbutanové láhve u prodejny potravin Tempo, odkud odcizil 7 kusů plných desetikilových propanbutanových láhví, čímž byla společnosti Vitogaz ČR s.r.o. Praha způsobena škoda ve výši 9.100,- Kč odcizením těchto láhví a na jejich náplních vznikla společnosti Tempo Opava škoda ve výši 2.100,- Kč.


 


 

Odcizení vibračního pěchu v obci Větřkovice – neznámý pachatel


 

V době od 14:30 hod. dne 3.7.2009 do 08:30 hod. dne 7.7.2009 neznámý pachatel spáchal v areálu Zemědělského družstva Dubina v obci Větřkovice trestný čin „Krádež“ tím, že po odstranění visacího zámku v hodnotě 100,- Kč a po poškození dveří a zárubní v hodnotě 2.000,- Kč vnikl do plechové stavební buňky, odkud odcizil vibrační pěch značky NT 70 HNTC v hodnotě 45.000,- Kč, čímž byla poškozené společnosti Femont Opava-Vávrovice způsobena celková škoda ve výši 47.100,- Kč. Případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR ve Vítkově.


 


 

Nález nevybuchlé munice pocházející z 2. Světové války v Opavě-Kylešovicích


 

Dne 7.7.2009 v 11:50 hod. telefonicky oznámil na bezplatnou linku tísňového volání Policie České republiky čísla 158 muž ročníku narození 1964 z Opavy-Kateřinek, že před chvíli nalezl při výkopových pracích na poli poblíže ulice Stará hráz v Opavě-Kylešovicích nějaký předmět, který připomíná munici pocházející z 2. světové války. Místo nálezu zajistili policisté z obvodního oddělení PČR v Opavě a ruční granát vzor 42 si poté převzal a k zneškodnění odvezl policejní pyrotechnik Krajského ředitelství policie Severomoravského kraje, pracoviště ve Frýdku-Místku.


 


 

Odcizení jízdního kola od supermarketu Koruna na ulici Ratibořské v Opavě-Kateřinkách – neznámý pachatel


 

Dne 7.7.2009 v době od 15:20 hod. do 15:30 hod. neznámý pachatel spáchal na ulici Ratibořské v Opavě-Kateřinkách trestný čin „Krádež“ tím, že odcizil od prodejny supermarketu Koruna, který se nachází v nákupním centru Katka, pánské trekinkové jízdní kolo značky Rock Machine modročerné barvy (na sedle zlatý nápis Lamborgini), které bylo uzamčeno lankovým zámkem s číselným kódem ke kovovému rámu pro odkládání nákupních vozíků, čímž byla poškozenému muži 1982 z Opavy-Kylešovic způsobena celková škoda ve výši 15.000,- Kč. Případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR v Opavě.


 


 

Odcizení finanční částky z mobilní buňky v areálu bývalého ZD v obci Mokré Lazce – neznámý pachatel


 

Dne 7.7.2009 v době od 12:00 hod. do 12:30 hod. neznámý pachatel spáchal v areálu bývalého ZD v Mokrých Lazcích trestný čin „Krádež“ tím, že z nezajištěné zásuvky pracovního stolu, v nezajištěné mobilní buňce, která je používána jako kancelář autoopravny firmy Pavera, odcizil finanční částku na hotovosti ve výši 58.090,- Kč, ke škodě muže ročníku narození 1971 z Mokrých Lazců. Případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR v Kravařích.


 


 

Pokus vloupání do prodejny potravin v obci Bolatice – neznámý pachatel


 

V době od 08:00 hod. dne 6.7.2009 do 05:45 hod. dne 7.7.2009 neznámý pachatel spáchal na ulici Hlučínské v Bolaticích trestný čin „Krádež“ ve stádiu pokusu tím, že ze dveří vedoucích z nakládací rampy do prodejny potravin Tempo odšrouboval a ohnul krytku zámku a následně vylomil vnější část zámkové vložky FAB, kdy do prodejny však dále nevnikl, nic neodcizil, ale poškozené společnosti Tempo Opava způsobil svým protiprávním jednáním škodu ve výši 350,- Kč. Případ šetří policisté z obvodního oddělen í PČR v Kravařích.


 


 

Dopravní nehodovost


 

Dne 7.7.2009 byly na teritoriu Územního odboru Policie České republiky v Opavě nahlášeny a šetřeny čtyři dopravní nehody bez zranění osob s hmotnou škodou v celkové výši 151.000,- Kč.


 


 

Odcizení jízdního kola od restaurace U Supa v Dolním Benešově – neznámý pachatel


 

Dne 7.7.2009 v době od 20:30 hod. do 22:00 hod. neznámý pachatel odcizil z kovového stojanu na jízdní kola v areálu zahradní restaurace U Supa na ulici Hájecké v Dolním Benešově nezajištěné trekinkové jízdní kolo značky Pells Crono Comp béžovo zlaté metalízy, čímž byla muži ročníku narození 1982 z Dolního Benešova způsobena škoda ve výši 10.000,- Kč. Případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR Hlučín pro trestný čin „Krádež“.

vytisknout  e-mailem