Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 7.8.2011

Opava - Podnapilí řidiči na Opavsku a další...(4 případy)-1.část 

 

Kontrola podnapilého řidiče motorového vozidla v Opavě, městské části Palhanec

Dne 6.8.2011 v době kolem 22:45 hod. policejní hlídka z dopravního inspektorátu Územního odboru Policie České republiky v Opavě stavěla a kontrolovala na ulici Karlovecké v Opavě, městské části Palhanec řidiče osobního motorového vozidla značky Fiat Punto, a to muže ročníku narození 1967 z Opavy-Kylešovic. Odborným měřením dechovými zkouškami detekčním digitálním přístrojem Dräger mu byly naměřeny pozitivní výsledky s hodnotami 1,27 promile a 1,28 promile alkoholu v jeho dechu. Třiačtyřicetiletý řidič s naměřenými hodnotami souhlasil, k předchozímu požití alkoholických nápojů před jízdou se doznal, o lékařské vyšetření spojené s odběrem biologických látek (krve nebo moči) nepožádal, na místě mu byl zadržen jeho řidičský průkaz a bylo mu zakázáno řízení všech motorových vozidel do dalšího rozhodnutí.


Kontrola podnapilého řidiče osobního automobilu v obci Březová, část Lesní Albrechtice

Dne 7.8.2011 policisté z obvodního oddělení PČR v Hradci nad Moravicí ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z přečinu „Ohrožení pod vlivem návykové látky“ muži ročníku narození 1964 z Opavy, neboť tento byl v době kolem 03:40 dne 7.8.2011 v obci Březová, část Lesní Albrechtice stavěn a kontrolován hradeckými policisty jako řidič osobního motorového vozidla značky VW Golf, kdy odborným měřením dechovými zkouškami detekčním digitálním přístrojem Drager mu byly naměřeny hodnoty 1,59 promile a 1,60 promile alkoholu v jeho dechu. Na místě mu byl zadržen jeho řidičský průkaz a bylo mu zakázáno řízení všech motorových vozidel do dalšího rozhodnutí.


Kontrola podnapilého řidiče motorového vozidla v Kravařích

Dne 7.8.2011 v 03:15 hod. policisté z obvodního oddělení PČR v Kravařích stavěli a kontrolovali na ulici Štěpánkovické v obci Kravaře řidiče osobního motorového vozidla tovární značky Škoda Felicia, a to muže ročníku narození 1978 ze Štěpánkovic. Odborný měřením dechovými zkouškami detekčním digitálním přístrojem Drager bylo zjištěno, že výše uvedený automobil řídí po předchozím požití alkoholických nápojů, kdy mu byly naměřeny hodnoty 0,81 promile a 0,78 promile alkoholu v jeho dechu. Třiatřicetiletý muž s naměřenými hodnotami souhlasil, o lékařské vyšetření spojené s odběrem biologických látek (krve nebo moči) nepožádal, na místě mu byl zadržen jeho řidičský průkaz a bylo mu zakázáno řízení všech motorových vozidel do dalšího rozhodnutí.


Případ rozbití skleněné výplně okna na ulici U Cukrovaru v Opavě zná pachatele

Dne 7.8.2011 v 02:30 hod. telefonicky oznámil na bezplatnou linku tísňového volání Policie České republiky čísla 158 muž ročníku narození 1975 z Opavy-Kateřinek, že před chvíli mu neznámá osoba rozbila skleněnou výplň okna na jednom z bytových domů na ulici U cukrovaru v Opavě, čímž mu byla způsobena celková škoda ve výši 500,- Kč. Na místo se ihned dostavili policisté z obvodního oddělení PČR v Opavě, kteří provedeným šetřením zjistili, že pachatelem přestupkového jednání proti majetku je muž ročníku narození 1991 z Opavy. Dále bylo zjištěno, že tento muž posléze na ulici Sadové v Opavě rušil noční klid, kdy po vystoupení z osobního vozidla zařval : „Pomsta bude sladká“.
Chvíli poté, a to v době kolem 03:20 hod. téhož dne byl výše jmenovaný dvacetiletý muž zakročujícími opavskými policisty stavěn a kontrolován na ulici Nerudové v Opavě jako řidič osobního motorového vozidla značky Opel Kadet, kdy odborným měřením dechovými zkouškami detekčním digitálním přístrojem Drager mu byly naměřeny hodnoty 2,04 promile a 2,14 promile alkoholu v jeho dechu. Vzhledem ke všem výše uvedeným skutečnostem bylo zakročujícími policisty rozhodnuto o zajištění a dodání tohoto muže na protialkoholní záchytnou stanici v Opavě k vystřízlivění. Vše je předmětem dalšího prověřování a prošetřování.


Zpracoval :
René Černohorský

vytisknout  e-mailem