Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 7.9.2013

Opava - Vloupání do rekreační chaty a kůlny v Budišově nad Budišovkou a další...(16 případů) 

 

Dopravní nehoda podnapilé cyklistky v obci Budišovice

Dne 7.9.2013 v 15:20 hod. jela žena ročníku narození 1971 z Ostravy na svém jízdním kole značky Favorit po ulici Ostravské v Budišovicích, a to ve směru od obce Hrabyně směrem na Ostravu, kdy při jízdě z kopce po projetí levotočivé zatáčky nezvládla řízení, najela na pravou krajnici, dostala smyk a sjela do silničního příkopu, kde hlavou narazila do betonové podezdívky plotu. Po nárazu zůstala cyklistka v silničním příkopu ležet až do příjezdu osádky sanitního vozidla RZS, které jí odvezlo k lékařskému vyšetření a ošetření do Fakultní nemocnice s Poliklinikou v Ostravě-Porubě, kde zůstala hospitalizována s poraněním hlavy a levé dolní končetiny. Orientační dechovou zkouškou detekčním digitálním přístrojem Dräger byla dvaačtyřicetileté cyklistce naměřena hodnota 0,93 promile alkoholu v dechu a při lékařském vyšetření u ní byl nařízen odběr krve. Celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 200,- Kč a případ je nadále v šetření ze strany policistů ze Skupiny dopravních nehod Dopravního inspektorátu Územního odboru Policie České republiky v Opavě.


Dopravní nehodovost

V průběhu dne 6.9.2013 došlo na teritoriu Územního odboru Policie České republiky v Opavě k 5 nahlášeným a šetřeným dopravním nehodám, při kterých byla 1 osoba zraněna lehce a 1 osoba byla zraněna těžce, přičemž celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 235.000,- Kč.


Dopravní nehodovost

V průběhu dne 7.9.2013 došlo na teritoriu Územního odboru Policie České republiky v Opavě k 1 nahlášené a šetřené dopravní nehodě, při které byla 1 osoba zraněna lehce a celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 200,- Kč.

 

 

Poškození výkladní skříně prodejny na ulici Pode Zdí v Hlučíně

Dne 6.9.2013 byly policisty z Obvodního oddělení PČR v Hlučíně zahájeny úkony trestního řízení ve věci přečinu „Poškození cizí věci“, kterého se dopustil neznámý pachatel tím, že v blíže neustanovené době od 17:00 hod. dne 30.8.2013 do 07:00 hod. dne 31.8.2013 na ulici Pode Zdí v Hlučíně poškodil skleněnou výplň výlohy prodejny, do objektu nevnikl, nic neodcizil, poškozenému muži ročníku narození 1959 z Markvartovic však na zařízení způsobil celkovou škodu ve výši 20.000,- Kč.


Vloupání do sklepního boxu a sušárny v bytovém domě na ulici Zahradní v Hlučíně

Dne 7.9.2013 policisté z Obvodního oddělení PČR v Hlučíně zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu „Porušování domovní svobody“ a přečinu „Krádež“, kterých se dopustil neznámý pachatel tím, že v noční době od 20:00 hod. dne 6.9.2013 do 05:00 hod. dne 7.9.2013 po vypáčení okna vnikl do sklepního boxu v jednom z bytových domů na ulici Zahradní v Hlučíně, odkud odcizil pánské trekové jízdní kolo značky Kellys žlutomodré barvy v hodnotě 1.500,- Kč, ke škodě poškozeného muže ročníku narození 1972 z Hlučína. Dále ve stejné době a na stejném místě po vypáčení okna vnikl do místnosti společné sušárny domu, odkud již nic neodcizil.


Poškození osobního automobilu na ulici Sokolské v obci Šilheřovice

Dne 7.9.2013 byly policisty z Obvodního oddělení PČR v Hlučíně zahájeny úkony trestního řízení ve věci přečinu „Poškození cizí věci“, kterého se dopustil neznámý pachatel tím, že dne 7.9.2013 v době mezi 13:45 hod. a 14:00 hod. u řadových garáží za bytovým domem na ulici Sokolské v obci Šilheřovice poškodil zde zaparkované osobní motorové vozidlo tovární značky Mercedes Benz 220, kdy do laku karosérie způsobil různé vrypy, čímž poškozené společnosti ČSAD Ostrava spol. s r.o. vznikla celková hmotná škoda ve výši 20.000,- Kč.


Vloupání do skladu v budově hasičské zbrojnice v obci Háj ve Slezsku, část Lhota

Dne 7.9.2013 policisté z Obvodního oddělení PČR v Hlučíně zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu „Krádež“, kterého se dopustil neznámý pachatel tím, že v blíže neustanovené době od 22:45 hod. dne 6.9.2013 do 16:45 hod. dne 7.9.2013 na ulici Opavské v obci Háj ve Slezsku, část Lhota vnikl po vypáčení okna se škodou ve výši 3.000,- Kč do příručního skladu v budově hasičské zbrojnice, odkud odcizil litrovou láhev alkoholu Fernet Stock, 5 litrových láhví vodky Amundsen hruška a 30 kusů krabiček cigaret značek LM a Red a White, vše v hodnotě 3.770,- Kč. Poškozené organizaci Obec Háj ve Slezsku tak byla způsobena celková škoda ve výši 6.770,- Kč.


Zajištění podnapilého muže na PZS Opava k vystřízlivění

Dne 7.9.2013 v 00:15 hod. policejní hlídka z Obvodního oddělení PČR v Hradci nad Moravicí zajistila poblíž sjezdu k hotelu Belária na silnici mezi Hradcem nad Moravicí a obcí Žimrovice muže ročníku narození 1952 z Opavy-Kateřinek, který v silně podnapilém stavu svým jednáním bezprostředně ohrožoval svůj život a zdraví a bezpečnost a plynulost silničního provozu, poněvadž vstupoval do vozovky. Vzhledem k výše uvedeným skutečnostem zakročující policisté rozhodli o jeho dodání na protialkoholní záchytnou stanici v Opavě k vystřízlivění. Ke zranění žádné ze zúčastněných osob nedošlo a rovněž nevznikla žádná škoda na majetku. Případ je šetřen jako přestupek proti veřejnému pořádku a jako přestupek proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu.


Požár balíkovacího stroje na poli u obce Hlubočec

Dne 7.9.2013 v době kolem 20:00 hod. prováděl muž ročníku narození 1979 z Dětmarovic, okres Karviná výrobu balíků, a to traktorem a za ním připojeným strojem pro výrobu balíků ze slámy značky John Deere na poli před obcí Hlubočec, přičemž zjistil, že jeden z balíků se mu nezhotovil správně, proto vystoupil z pracovního stroje a šel balík rozbalit, kdy po chvíli si všiml, že balíkovací stroj hoří. Stroj ihned odpojil od traktoru a snažil se požár pomocí 2 hasících přístrojů uhasit, což se mu nepodařilo. Na místo se následně dostavily 2 požární jednotky SDH a 1 jednotka HZS Opava, které požár uhasily. Vyšetřovatel opavských hasičů HZS Opava přivolaným policistům z Obvodního oddělení PČR v Hradci nad Moravicí uvedl, že příčinou požáru je technická závada, vzniklou škodu stanovil na finanční částku ve výši 100.000,- Kč a případ si převzal do své kompetence k vlastnímu došetření a opatření. Ke zranění žádné ze zúčastněných osob nedošlo a jiná škoda než shořením balíkovacího stroje způsobena nebyla.


Kontrola řidiče osobního automobilu pod vlivem návykových látek v Kravařích

Dne 7.9.2013 v době kolem 04:00 hod. policejní hlídka z Obvodního oddělení PČR v Kravařích stavěla a kontrolovala před Harry barem na ulici Opavské v Kravařích řidiče osobního motorového vozidla tovární značky Alfa Romeo, a to muže ročníku narození 1989 z Dolního Benešova. Po předložení všech dokladů potřebných k provozu a řízení automobilu byl tento muž vyzván k orientační dechové zkoušce detekčním digitálním přístrojem Drager s negativním výsledkem, následný test za pomocí testeru Drugwipe 5S na možnou přítomnost omamných a psychotropních látek či jedů v jeho těle však vyzněl pozitivně na návykovou látku Amphetamin. Po zákonném poučení ze strany zakročujících policistů se čtyřiadvacetiletý muž bezdůvodně odmítl podrobil lékařskému vyšetření spojenému s odběrem biologického materiálu (krve a moči), na místě mu byl zadržen jeho řidičský průkaz a bylo mu zakázáno řízení všech motorových vozidel do dalšího rozhodnutí.


Pracovní úraz šestapadesátileté ženy v podniku Lanex Bolatice

Dne 6.9.2013 v době kolem 21:50 hod. došlo v podniku Lanex na ulici Hlučínské v obci Bolatice k pracovnímu úrazu ženy ročníku narození 1956 z Bolatic, která si poranila dolní končetinu. Na místo byla ihned po oznámení vyslána policejní hlídka z Obvodního oddělení PČR v Kravařích, která zjistila, že se zde již nachází osádka sanitního vozidla RZS Dolní Benešov-Zábřeh, která po prvotním ošetření zraněnou ženu převezla k lékařskému vyšetření a ošetření do Slezské nemocnice v Opavě. Prvotním šetřením nebylo zjištěno cizí zavinění na úrazu šestapadesátileté ženy, tato svými slovy sdělila, že pracovala u pracovního stroje, kde používala svůj pracovní nůž, přičemž tento chtěla dát do pouzdra, bohužel se do pouzdra netrefila a nůž jí vyklouznul, spadl a bodl jí do nohy nad achilovou patou a způsobil jí krvácející zranění. Dále uvedla, že je proškolena z bezpečnosti práce a o celé záležitosti byli následně informováni i pracovníci Inspektorátu bezpečnosti práce, kteří si provedou vlastní šetření a opatření ve své kompetenci. Ke zranění žádné jiné ze zúčastněných osob nedošlo.

 

 

Zajištění podnapilého muže na PZS Opava k vystřízlivění

Dne 7.9.2013 v 04:10 hod. policejní hlídka z Obvodního oddělení PČR v Opavě zajistila před Safari barem na ulici Olomoucké v Opavě muže ročníku narození 1983 z Liptovského Mikuláše (Slovensko), který byl v silně podnapilém stavu, rušil svým křikem noční klid, neuposlechl výzev ze strany přivolaných policistů, vulgárně nadával a choval se arogantně a agresivně. Na základě výše uvedených skutečností bylo rozhodnuto o jeho umístění na protialkoholní záchytné stanici v Opavě k vystřízlivění. Zde orientační dechovou zkouškou detekčním digitálním přístrojem Drager byla devětadvacetiletému muži naměřena hodnota 2,06 promile alkoholu v dechu. Ke zranění žádné ze zúčastněných osob nedošlo, rovněž nevznikla žádná škoda na majetku a případ je šetřen jako přestupek proti veřejnému pořádku.


Šestatřicetiletý muž z Opavy fyzicky napadl jiného muže

Dne 7.9.2013 policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z přečinu „Výtržnictví“ muži ročníku narození 1977 z Opavy, neboť tento na podkladě všech doposud zjištěných skutečností v době kolem 20:10 hod. dne 7.9.2013 na křižovatce ulic Hradecká a Zahradní v Opavě nejprve slovně napadl poškozenou ženu ročníku narození 1961 z Opavy, a to se slovy : „Ty jedná svině, pičo jedná, co se staráš, jak mám psa“ a následně fyzicky napadl přítomného muže ročníku narození 1951 z Opavy, který se chtěl své slovně napadené manželky zastát, přičemž dostal ránu pěstí do obličeje, čímž mu bylo způsobeno lehké zranění (poranění nosu) s lékařským vyšetřením a ošetřením ve Slezské nemocnici v Opavě s doposud neustanovenou dobou léčení. Ke zranění žádné jiné ze zúčastněných osob nedošlo a rovněž nevznikla žádná škoda na majetku. Případ je nadále v prověřování a v prošetřování ze strany opavských policistů.


Odcizení nafty a autobaterie z pracovního stroje v Budišově nad Budišovkou

Neznámý pachatel spáchal v prostoru lesního parku v Budišově nad Budišovkou přečin „Krádež“ a přečin „Poškození cizí věci“ tím, že v blíže neustanovené době od 18:00 hod. dne 6.9.2013 do 07:00 hod. dne 7.9.2013 na volném a veřejně přístupném prostranství vypáčil na zde zaparkovaném pracovním stroji (pásový bagr značky Caterpillar 315C) kovový kryt autobaterií, odkud odcizil 2 kusy originálních autobaterií a sadu nástrčných klíčů, kdy po vypáčení víčka palivové nádrže odcizil z tohoto stroje 100 litrů motorové nafty. Odcizením věcí tak byla způsobena celková škoda ve výši 24.200,- Kč a škoda na zařízení pracovního stroje byla vyčíslena na finanční částku ve výši 8.500,- Kč. Celková škoda tak činí 32.700,- Kč, ke škodě soukromé firmy ze Šenova u Nového Jičína a případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR ve Vítkově.


Odcizení dřeva v lesním porostu na katastru Budišova nad Budišovkou

Neznámý pachatel spáchal v lesním porostu na katastru Budišova nad Budišovkou přečin „Krádež“ tím, že v přesně nezjištěné době ode dne 1.9.2013 do dne 7.9.2013 odcizil na volně přístupné skládce dřeva celkem 10 m3 kulatiny smrku v hodnotě 11.000,- Kč, ke škodě poškozené ženy ročníku narození 1954 z Budišova nad Budišovkou. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR ve Vítkově.

 

 

Vloupání do zahrádkářské kolonie na ulici Generála Svobody v Budišově nad Budišovkou

Neznámý pachatel spáchal v zahrádkářské kolonii na ulici Generála Svobody v Budišově nad Budišovkou přečin „Krádež“ tím, že v blíže neuvedené době od 18:00 hod. dne 6.9.2013 do 14:00 hod. dne 7.9.2013 vstoupil po přelezení oplocení do uzamčeného areálu zahrádek, kde po vypáčení dveří vnikl do přístřešku poškozené ženy ročníku narození 1946 z Budišova nad Budišovkou, odkud odcizil plastovou bečku o objemu 75 litrů, čímž byla shora uvedené ženě způsobena celková škoda ve výši 800,- Kč. Dále ve stejné době a na stejném místě po vypáčení dveří vnikl do kůlny poškozené ženy ročníku narození 1954 z Budišova nad Budišovkou, odkud odcizil 2 kusy zahrádkářských kovových nůžek a 5 kg česneku, čímž jí vznikla celková škoda ve výši 2.000,- Kč. Celková škoda na majetku tak byla vyčíslena na finanční částku ve výši 2.800,- Kč a případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR ve Vítkově.


Zpracoval :
René Černohorský

vytisknout  e-mailem