Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 8.1.2014

Opava - Případ loupežného přepadení muže u Bohdanovic objasněn a další...(11 případů) 

 

Dopravní nehodovost

V průběhu dne 8.1.2014 nebyla opavským policistům PČR nahlášena žádná dopravní nehoda, která by se stala na teritoriu Územního odboru Policie České republiky v Opavě a která by podléhala oznámení a šetření ze strany PČR.


Kontrola řidiče osobního automobilu s vysloveným zákazem řízení

Dne 8.1.2013 policisté z Obvodního oddělení PČR v Hlučíně ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z přečinu „Maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání“ muži ročníku narození 1990 z Markvartovic, neboť tento byl v době kolem 13:30 hod. dne 8.1.2013 stavěn a kontrolován na ulici Dlouhé v obci Markvartovice ze strany hlučínských policistů PČR jako řidič osobního motorového vozidla značky Škoda Felicia, kdy lustracemi v dostupných evidencích bylo zjištěno, že shora uvedený muž je v této chvíli neřidič, poněvadž má rozhodnutím Městského úřadu ve Frýdlantě nad Ostravicí z června loňského roku vysloven zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel na dobu 12 měsíců, tedy až do června letošního roku. Vše je nadále v prověřování a v prošetřování.


Vloupání do osobního automobilu na ulici Ve Mlýně v obci Raduň

Dne 8.1.2014 v době mezi 07:30 hod. a 08:00 hod. neznámý pachatel spáchal na parkovišti před restaurací U Splavu na ulici Ve Mlýně v obci Raduň přečin „Krádež“ a přečin „Neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku“ tím, že po vyháčkování předních dveří vnikl do zde zaparkovaného osobního motorového vozidla značky Opel Astra, odkud odcizil pánskou koženou peněženku černé barvy, ve které se nacházely 2 platební karty, různé osobní doklady, zbrojní průkaz, lovecký lístek, průkazy ke zbraním a doklady k osobnímu automobilu, čímž byla poškozenému muži ročníku narození 1969 z Raduně způsobena na odcizených věcech škoda ve výši 800,- Kč, přičemž škoda na zařízení automobilu nevznikla. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Hradci nad Moravicí.


Osmnáctiletý mladý muž z Chlebičova fyzicky napadl v Chlebičově jiného muže

Dne 8.1.2014 policisté z Obvodního oddělení PČR v Kravařích zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu „Ublížení na zdraví“, kterého se dopustil muž ročníku narození 1995 z Chlebičova, neboť tento v době kolem 03:30 hod. dne 8.12.2013 na chodbě restaurace Sport bar na ulici Hlavní v obci Chlebičov fyzicky napadl opakovanými údery pěstmi do obličeje a údery do oblasti žeber poškozeného muže ročníku narození 1972 z Chlebičova, kterému tímto jednáním úmyslně ublížil na zdraví a způsobil mu otřes mozku, povrchní poranění v obličeji a zlomeniny žeber, přičemž pro tato zranění byl poškozený hospitalizován na oddělení chirurgie a traumatologie ve Slezské nemocnici v Opavě s pracovní neschopností do začátku ledna letošního roku. Vše je nadále v prověřování a v prošetřování.


Zajištění silně podnapilého muže na PZS Opava k vystřízlivění

Dne 8.1.2014 v 04:30 hod. bylo telefonicky oznámeno na bezplatnou linku tísňového volání Policie České republiky čísla 158, že v blízkosti benzínové čerpací stanice mezi Kravařemi a obcí Velké Hoštice leží u vozovky podnapilý muž. Na místo byla ihned vyslána policejní hlídka z Obvodního oddělení PČR v Kravařích, která zjistila, že muž ročníku narození 1974 z Bruntálu leží na okraji silničního příkopu, je v silně podnapilém stavu, není schopen vlastní chůze a bezprostředně tak ohrožuje svůj život, zdraví a BESIP. Orientační dechovou zkouškou detekčním digitálním přístrojem Dräger mu byly naměřeny hodnoty 1,69 promile a 1,85 promile alkoholu v dechu. Vzhledem k výše uvedeným skutečnostem zakročující policisté rozhodli o dodání shora jmenovaného čtyřicetiletého muže na protialkoholní záchytnou stanici v Opavě k vystřízlivění. Ke zranění žádné ze zúčastněných osob nedošlo, rovněž nevznikla žádná škoda na majetku a případ je šetřen jako přestupek proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu.


Vloupání do osobního automobilu u budovy Mateřské školy v obci Štěpánkovice

Neznámý pachatel spáchal na parkovišti u budovy místní Mateřské školy na ulici Zahradní v obci Štěpánkovice přečin „Krádež“ a přečin „Neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku“ tím, že v době mezi 06:30 hod. a 06:40 hod. dne 8.1.2014 dosud přesně nezjištěným způsobem vnikl do zde zaparkovaného a uzamčeného osobního motorového vozidla tovární značky Opel Vecra, odkud odcizil dámskou koženkovou kabelku hnědé barvy, ve které se nacházela různá drobná kosmetika, parfémy značek Cerutti a Christina Aguilera, mobilní telefon značky Vodafone 858 Smart, svazek klíčů, dámské kožené rukavice černé barvy a dámská koženková peněženka šedohnědé barvy s různými osobními doklady, s platební kartou a s finanční částkou na hotovosti 200,- Kč. Poškozené ženě ročníku narození 1987 ze Štěpánkovic tak byla způsobena celková škoda ve výši 5.500,- Kč a případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Kravařích.


Vloupání do kolárny v panelovém domě na ulici Nádražní v Kravařích

V blíže neustanovené době od 20:00 hod. dne 7.1.2014 do 12:45 hod. dne 8.1.2014 neznámý pachatel spáchal v jednom z panelových domů na ulici Nádražní v Kravařích přečin „Krádež“ tím, že po vypáčení dveří vnikl do společné kolárny tohoto domu, odkud odcizil zde odstavené a lankovým zámkem uzamčené pánské horské jízdní kolo značky Scott černobílé barvy, čímž byla poškozenému muži z Kravař způsobena celková škoda ve výši 10.100,- Kč. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Kravařích.


Kontrola podnapilého řidiče osobního automobilu v obci Rohov

Dne 8.1.2014 v době kolem 21:15 hod. policejní hlídka z Obvodního oddělení PČR v Kravařích stavěla a kontrolovala na ulici Horní v obci Rohov řidiče osobního motorového vozidla tovární značky Citroen Xsara, a to muže ročníku narození 1956 ze Strahovic. Po předložení všech dokladů potřebných k provozu a řízení automobilu se tento muž podrobil odbornému měření dechovými zkouškami detekčním digitálním přístrojem Dräger s pozitivními výsledky a s naměřenými hodnotami 1,37 promile, 0,97 promile a 1,17 promile alkoholu v dechu. Na výzvu ze strany zakročujících policistů se následně sedmapadesátiletý řidič podrobil i lékařskému vyšetření spojenému s odběrem biologického materiálu (krve) na protialkoholní záchytné stanici v Opavě, na místě mu byl zadržen jeho řidičský průkaz a bylo mu zakázáno řízení všech motorových vozidel do dalšího rozhodnutí.


Odcizení nepojízdného osobního automobilu na ulici U Opavice v Opavě

Dne 8.1.2014 v době mezi 08:00 hod. a 17:30 hod. neznámý pachatel spáchal na ulici U Opavice v Opavě přečin „Krádež“ tím, že z volně přístupného areálu bývalé Květeny odcizil zde odstavené nepojízdné osobní motorové vozidlo značky Renault 19 barvy modré metalízy, které je dočasně vyřazeno z provozu a je tak bez registračních značek, čímž byla poškozenému muži z Opavy způsobena škoda ve výši 10.000,- Kč. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě.


Zajištění silně podnapilého muže na PZS Opava k vystřízlivění

Dne 8.1.2014 ve 20:15 hod. telefonicky oznámila na bezplatnou linku tísňového volání Policie České republiky čísla 158 žena ročníku narození 1944 z Opavy-Kateřinek, že byla ve svém bytě v jednom z panelových domů na ulici Na Pastvisku v Opavě-Kateřinkách slovně napadena ze strany svého syna (muže ročníku narození 1976 z Opavy-Kateřinek), který je v podnapilém stavu a nadále jí vyhrožuje újmou na zdraví. Na místo byla ihned vyslána policejní hlídka z Obvodního oddělení PČR v Opavě, která zjistila, že sedmatřicetiletý muž je v opravdu silně podnapilém stavu (orientační dechovou zkouškou detekčním digitálním přístrojem Drager mu byla naměřena hodnota 2,48 promile alkoholu v dechu), ve svém agresivním chování a jednání vůči své matce pokračoval i za přítomnosti přivolaných policistů a proto bylo rozhodnuto o jeho zajištění a umístění na protialkoholní záchytné stanici v Opavě k vystřízlivění. Ke zranění žádné ze zúčastněných osob nedošlo, rovněž nevznikla žádná škoda na majetku a vše je nadále v prověřování a v prošetřování.


Případ loupežného přepadení poškozeného muže u Bohdanovic objasněn

Dne 8.1.2014 policejní komisař SKPV (Služby kriminální policie a vyšetřování) Územního odboru Policie České republiky v Opavě zahájil úkony trestního řízení ve věci zločinu „Loupež“ spáchaného formou spolupachatelství, neboť na podkladě všech doposud zjištěných skutečností je zřejmé, že v době kolem 10:15 hod. dne 8.1.2014 muž ročníku narození 1986 z Nových Lublic a muž ročníku narození 1991 ze Štěpánkovic přibližně 100 metrů za obcí Bohdanovice, a to ve směru na obec Jakartovice, zastavili osobním automobilem u zde procházejícího muže ročníku narození 1978 z Jakartovic, kdy po tomto muži bezdůvodně společně požadovali finanční částku 3.000,- Kč, což poškozený neakceptoval, načež mu začali vyhrožovat s tím, že když jim peníze dobrovolně nevydá, tak jej fyzicky napadnou. Po chvíli toto učinili, kdy poškozeného povalili na zem, společně jej zaklekli a takto znehybnili, přičemž ze zadní kapsy kalhot mu proti jeho vůli vytáhli peněženku, ze které odcizili bankovku v nominální hodnotě 1.000,- Kč. Následně z místa svého protiprávního jednání a chování odejeli přistaveným automobilem pryč. Ke zranění poškozeného muže nedošlo a celá záležitost byla ihned po oznámení šetřena ze strany velkoheraltických policistů PČR a opavských kriminalistů. Tito provedeným šetřením ustanovili ještě téhož dne v poledních hodinách oba muže jako pachatele násilné trestné činnosti, kteří následně byli umístěni v policejní cele při Územním odboru Policie České republiky v Opavě. Vše je nadále v prověřování a v prošetřování.


Zpracoval :
René Černohorský

vytisknout  e-mailem