Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 8.10.2013

Opava - Vloupání do prodejny jízdních kol v Opavě a další...(13 případů) 

 

Dopravní nehodovost

V průběhu dne 8.10.2013 došlo na teritoriu Územního odboru Policie České republiky v Opavě ke 4 nahlášeným a šetřeným dopravním nehodám, bez zranění osob, kdy celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 84.000,- Kč.


Vloupání do příručního skladu u prodejny na ulici Dlouhé v obci Darkovice

Dne 8.10.2013 policisté z Obvodního oddělení PČR v Hlučíně zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu „Krádež“, kterého se dopustil neznámý pachatel tím, že v blíže neustanovené době od 17:00 hod. dne 7.10.2013 do 06:45 hod. dne 8.10.2013 na ulici Dlouhé v obci Darkovice vnikl po odstranění visacích zámků dveří do příručního skladu (kovové klece) u místní prodejny, odkud odcizil 7 kusů plných 10 kg propanbutanových láhví, čímž způsobil poškozené společnosti Kralupol a.s. Praha škodu ve výši 7.000,- Kč, přičemž škoda na zařízení poškozenému Obchodnímu družstvu Tempo Opava činí 400,- Kč.


Odcizení peněženky z odložené tašky na invalidním vozíku v hlučínské prodejně

Dne 8.10.2013 zahájili policisté z Obvodního oddělení PČR v Hlučíně úkony trestního řízení ve věci přečinu „Krádež“, kterého se dopustil neznámý pachatel tím, že dne 8.10.2013 v době mezi 09:20 hod. a 10:10 hod. v prodejně Centrál na ulici Mírové náměstí v Hlučíně odcizil z tašky, která byla volně odložená v invalidním vozíku poškozené ženy ročníku narození 1934 z Hlučína, její dámskou černou peněženku s finanční částkou na hotovosti 2.500,- Kč, s různými osobními doklady a s lékařskými recepty, čímž byla shora uvedené poškozené ženě způsobena celková škoda ve výši 2.550,- Kč.


Odcizení peněženky z volně odložené kabelky před prodejnou na ulici Opavské v Kravařích

Dne 8.10.2013 v době kolem 10:15 hod. neznámý pachatel spáchal před prodejnou Jednota na ulici Opavské v Kravařích přečin „Krádež“ tím, že z neuzavřené kabelky, kterou měla poškozená žena ročníku narození 1932 z Kravař položenou vedle sebe na lavičce, jí odcizil peněženku s finanční částkou na hotovosti 200,- Kč, s různými osobními doklady a s různými písemnosti bez hodnoty, čímž byla shora uvedené poškozené ženě způsobena celková škoda ve výši 300,- Kč. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Kravařích.


Odcizení zajištěného dravce z pozemku rodinného domu v obci Štěpánkovice, část Svoboda

V přesně nezjištěné době od 19:00 hod. dne 7.10.2013 do 09:30 hod. dne 8.10.2013 neznámý pachatel spáchal v obci Štěpánkovice, část Svoboda přečin „Krádež“ a přečin „Porušování domovní svobody“ tím, že po přelezení pletivového oplocení vstoupil na pozemek jednoho z rodinných domů a z místního posedu odcizil dravce Krahujce obecného, který zde byl pevně přivázán. Poškozenému muži ročníku narození 1974 ze Štěpánkovic tak byla způsobena celková škoda ve výši 11.000,- Kč. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Kravařích.


Odcizení jízdního kola ze sklepních prostor domu na ulici Kolofíkova v Kravařích

V noční době od 19:00 hod. dne 6.10.2013 do 06:00 hod. dne 7.10.2013 neznámý pachatel spáchal na ulici Kolofíkova v Kravařích přečin „Porušování domovní svobody“ a přečin „Krádež“ tím, že za pomocí klíče ponechaného v zámku branky vstoupil na pozemek jednoho z rodinných domů, kdy po otevření dveří vnikl do sklepních prostor tohoto domu, odkud odcizil pánské horské jízdní kolo značky Olpran modré barvy, čímž byla poškozenému muži ročníku narození 1977 z Kravař způsobena celková škoda ve výši 2.000,- Kč. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Kravařích.


Vloupání do osobního automobilu v obci Těškovice

Dne 8.10.2013 v době mezi 07:45 hod. a 08:00 hod. neznámý pachatel spáchal na parkovišti u budovy Mateřské školky v obci Těškovice přečin „Krádež“ a přečin „Neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku“ tím, že po rozbití skleněné výplně předních dveří vnikl do zde zaparkovaného osobního motorového vozidla značky Renault Megané, odkud odcizil černou koženou tašku, ve které byl mobilní telefon značky Nokia C-01 černé barvy, černá kožená peněženka s různými osobními doklady, s platebními kartami a s finanční částkou na hotovosti 1.500,- Kč. Dále byla z automobilu odcizena béžová látková taška značky Klier, ve které se nacházel elektrický strojek na vlasy značky Ermila Edition stříbrné barvy, kovové kadeřnické nůžky značky Jaguar stříbrné barvy, efilační nůžky značky Jaguar stříbrné barvy a 6 kusů kadeřnických hřebenů černé barvy, čímž byla poškozeným ženám ročníku narození 1981 a 1983 z Bítova, okres Nový Jičín způsobena celková škoda ve výši 12.400,- Kč. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě.


Odcizení peněženky z kabelky poškozené v Obchodním centru Breda v Opavě

Dne 7.10.2013 v době mezi 16:30 hod. a 17:30 hod. neznámý pachatel spáchal v blíže neupřesněných prodejních prostorách Obchodního centra Breda & Weinstein na ulici U Fortny v Opavě přečin „Krádež“ a přečin „Neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku“ tím, že využil nepozornosti poškozené ženy ročníku narození 1993 z Dolních Životic a z kabelky, kterou měla přes rameno, odcizil její dámskou koženou peněženku značky Gucci tmavě hnědé barvy s finanční částkou na hotovosti 240,- Kč, s různými osobními doklady, s platební kartou a s dalšími písemnostmi, čímž byla shora uvedené poškozené ženě způsobena celková škoda ve výši 740,- Kč. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě.


Vloupání do prodejny jízdních kol na ulici Těšínské v Opavě

Dne 8.10.2013 v době kolem 20:30 hod. neznámý pachatel spáchal na ulici Těšínské v Opavě přečin „Krádež“ a přečin „Poškození cizí věci“ tím, že po rozbití tvrzené skleněné výplně dvoukřídlých elektronických dveří a dále po vypáčení jedné z části těchto dveří se škodou ve výši 33.000,- Kč vnikl do prodejny jízdních kol Sundance Bicycles, odkud odcizil vystavené pánské horské jízdní kolo značky MTB Head černožlutobílé barvy s karbonovým rámem a s přední bílou odpruženou vidlicí v hodnotě 50.000,- Kč, pánské horské jízdní kolo značky MTB Head černozelenobílé barvy s karbonovým rámem a s přední bílou odpruženou vidlicí v hodnotě 50.000,- Kč a pánské horské jízdní kolo značky MTB Head v hodnotě 40.000,- Kč, přičemž toto jízdní kolo zanechal u rozbitých vstupních dveří do prodejny. Kromě dvou výše zmíněných jízdních kol odcizil z prodejního pultu i finanční částku na hotovosti 1.000,- Kč, kdy poškozené společnosti tak byla způsobena celková škoda ve výši 134.000,- Kč. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě.


Vniknutí na zahradu rodinného domu na ulici Školní v obci Skrochovice

Dne 8.10.2013 v době mezi 11:15 hod. a 17:15 hod. neznámý pachatel spáchal na ulici Školní v obci Brumovice, část Skrochovice přečin „Porušování domovní svobody“ tím, že vstoupil na oplocený pozemek jednoho z rodinných domů, odkud odcizil 15 kusů volně uskladněných železných profilů, čímž byla poškozené ženě ročníku narození 1955 z Brumovic způsobena škoda ve výši 4.000,- Kč. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR ve Velkých Heralticích.


Třiatřicetiletý muž z Opavy fyzicky napadl v restauraci U Mnicha v Opavě staršího muže

Dne 8.10.2013 policejní komisařka SKPV (Služby kriminální policie a vyšetřování) Územního odboru Policie České republiky v Opavě zahájila trestní stíhání muže ročníku narození 1980 z Opavy-Kateřinek jako obviněného pro přečin „Výtržnictví“ a přečin „Nebezpečné vyhrožování“ tím, že v době kolem 18:30 hod. dne 22.7.2013 v prostorách herny restaurace Pivnice U Mnicha na ulici Ostrožné v Opavě bez zjevného důvodu fyzicky napadl muže ročníku narození 1939 z Opavy-Kateřinek, a to nejméně 3 opakovanými údery sevřenou pěstí do oblasti obličeje, dále jej držel pod krkem, smýkal s ním a způsobil mu tak zranění, které si vyžádalo jeho jednorázové lékařské vyšetření a ošetření ve Slezské nemocnici v Opavě. Poškozený muž se napadení aktivně bránil, kdy držel útočníkovy ruce za zápěstí, snažil se ho od sebe odstrčit a během tohoto přetahování třiatřicetiletý muž opakovaně poškozenému vyhrožoval se slovy : „Pusť mě nebo Ti zlomím vaz!“, „Pusť mě nebo vytáhnu nůž, já ho mám!“. Výše jmenovaný muž se tedy svým protiprávním chováním a jednáním na místě veřejnosti přístupném a za přítomnosti jiných osob dopustil hrubé neslušnosti tím, že napadl jiného a vyhrožoval mu usmrcením, těžkou újmou na zdraví nebo jinou těžkou újmou, což v poškozeném vzbudilo důvodnou obavu o jeho život a zdraví. Případ je nadále v prověřování a v prošetřování ze strany opavských kriminalistů.

 

 

 

Dopravní nehoda podnapilého řidiče osobního automobilu v obci Darkovice

Dne 8.10.2013 v době kolem 19:50 hod. řídil muž ročníku narození 1990 z Dolního Benešova po ulici Dlouhé v obci Darkovice osobní motorové vozidlo značky Škoda Felicia ve směru od obce Darkovičky, kdy při objíždění vpravo stojícího osobního motorového vozidla značky Peugeot 206 narazil pravou přední části svého vozu do levé zadní části automobilu Peugeot. Po střetu výše jmenovaný muž odjel od místa dopravní nehody do vzdálenosti více než 100 metrů, kde však z důvodu nepojízdného vozidla toto odstavil u pravého okraje vozovky. Následně z vozu společně se spolujezdkyní vystoupil a místo opustili. Přivolaní policisté ze Skupiny dopravních nehod Dopravního inspektorátu Územního odboru Policie České republiky v Opavě v součinnosti s policejní hlídkou z Obvodního oddělení PČR v Hlučíně po chvíli výše uvedeného řidiče a jeho spolucestující ženu ročníku narození 1995 z Darkovic ztotožnili. Odborným měřením dechovými zkouškami detekčním digitálním přístrojem Drager mu byly naměřeny pozitivní výsledky s hodnotami 1,11 promile a 1,06 promile alkoholu v dechu. Třiadvacetiletý řidič uvedl, že alkoholické nápoje požil až po výše uvedené dopravní nehodě, na výzvu ze strany zakročujících policistů se podrobil lékařskému vyšetření spojenému s odběrem biologického materiálu (krve) na protialkoholní záchytné stanici v Opavě, dále mu byl zadržen jeho řidičský průkaz a bylo mu zakázáno řízení všech motorových vozidel do dalšího rozhodnutí. Při dopravní nehodě nedošlo ke zranění žádné ze zúčastněných osob a celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 43.000,- Kč. Celá záležitost je nadále v prověřování a v prošetřování a je zde podezření ze spáchání přečinu „Ohrožení pod vlivem návykové látky“.


Odcizení elektrického kabelu na železniční trati mezi Děhylovem a Ostravou-Třebovicemi

Dne 8.10.2013 byly policisty z Obvodního oddělení PČR v Hlučíně zahájeny úkony trestního řízení ve věci přečinu „Krádež“ a přečinu „Poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení“, kterých se dopustil neznámý pachatel tím, že dne 8.10.2013 v době mezi 17:00 hod. a 18:45 hod. na katastru obce Děhylov, a to u železniční trati na trase mezi obcemi Děhylov a Ostrava-Třebovice poškodil obecně prospěšné zařízení odcizením 80 metrů izolovaného elektrického kabelu, který slouží k napájení signalizace u železničních přejezdů, čímž způsobil poškozené organizaci Správa železniční dopravní cesty a.s. Praha celkovou škodu ve výši 16.000,- Kč.


Zpracoval :
René Černohorský

vytisknout  e-mailem