Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 8.11.2009 - 2.část

Nález munice, fyzický střet fanoušků Opavy a Ostravy ve vlaku v žst. Děhylov a další...(4 případy) 

 

Výtržnictví, poškozování cizí věci při přepravě fanoušků vlakovým spojem v Děhylově

Dne 8.11.2009 policisté z obvodního oddělení PČR v Hlučíně zahájili úkony trestního řízení ve věci trestného činu „Výtržnictví“ a trestného činu „Poškozování cizí věci“, neboť na podkladě zjištěných skutečností je zřejmé, že dne 8.11.2009 v době kolem 04:10 hod. došlo v osobním motorovém vlaku jedoucím z Opavy do Ostravy, a to v prostoru nástupiště vlakového nádraží v obci Děhylov, k vzájemnému fyzickému napadení přibližně 70 fanoušků SFC Opava a 40 fanoušků FC Baník Ostrava. Na místě veřejnosti přístupném se tedy vzájemně fyzicky napadali a při tomto došlo k poškození vnitřního vybavení jednoho z vagónů, kdy u dalšího vagónu byla poškozena dvojitá skleněná výplň okna. Tímto jednáním byla způsobena dosud přesně nevyčíslená škoda společnosti ČD a.s. Praha, která však bude vyšší než 5.000,- Kč. Tato bude upřesněna až po opravě poškozených vagónů. Následným provedeným šetřením ze strany hlučínských policistů na místě činu bylo zjištěno, že nedošlo ke zranění cestujících ve vlaku a rovněž nebylo zjištěno zranění u fanoušků SFC Opava a fanoušků Baníku Ostrava. Po zadokumentování celé záležitosti bude spisový materiál postoupen podle místní a věcné příslušnosti na OŽPaDV (oddělení železniční policie a doprovodu vlaků) Ostrava. Případ je nadále v šetření, kdy se budou zjišťovat účastníci celého incidentu a tito budou následně vyzváni k podání vysvětlení.


Odcizení jízdního kola z přízemní chodby domu na ulici Kolářské v Opavě – neznámý pachatel

V době od 17:00 hod. dne 7.11.2009 do 12:45 hod. dne 8.11.2009 neznámý pachatel spáchal na ulici Kolářské v Opavě trestný čin „Krádež“ tím, že z přízemní chodby jednoho z činžovních domů odcizil uzamčené dámské horské jízdní kolo značky Kellys Athena stříbrné barvy, čímž byla poškozené ženě ročníku narození 1971 z Opavy způsobena škoda ve výši 6.000,- Kč. Případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR v Opavě.


Nález munice pocházející z období 2. světové války v obci Háj ve Slezsku

Dne 8.11.2009 ve 14.00 hod. telefonicky oznámil na bezplatnou linku tísňového volání Policie České republiky čísla 158 muž ročníku narození 1973 z Hlučína, že před chvíli nalezl na katastru obce Háj ve Slezsku, a to v lesním porostu u památníku zvaného Hůrky, munici pocházející z období 2 světové války. Místo nálezu zajistili policisté z obvodního oddělení PČR Hlučín do příjezdu policejního pyrotechnika Krajského ředitelství policie Severomoravského kraje, pracoviště ve Frýdku-Místku, který si převzal a k zneškodnění převezl 3 kusy dělostřeleckých granátů ráže 85 mm, 1 dělostřelecký granát ráže 100 mm a 1 kus dělostřelecké miny ráže 82 mm.


Dopravní nehodovost

Dne 8.11.2009 došlo v okrese Opava ke 3 dopravním nehodám, které byly nahlášeny a šetřeny ze strany policistů skupiny dopravních nehod dopravního inspektorátu Policie České republiky Územního odboru vnější služby Opava, při kterých 3 osoby utrpěly lehká zranění. Hmotná škoda v souvislosti s nehodovostí činí 140.000,- Kč.

vytisknout  e-mailem