Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 8.2.2012

Opava - Krádeže věcí i zboží v opavských super a hypermarketech a další...(8 případů) 

 

Dopravní nehodovost

V průběhu dne 8.2.2012 byla opavským policistům nahlášena pouze jedna dopravní nehoda, která se stala na teritoriu Územního odboru Policie České republiky v Opavě a která podléhá oznámení a šetření ze strany PČR. Ke zranění žádné ze zúčastněných osob nedošlo a hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 40.100,- Kč.


Odcizení kabátu s finanční částkou na ulici Ostravské v Hlučíně

Dne 8.2.2012 policisté z obvodního oddělení PČR v Hlučíně zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu „Krádež“, kterého se měl dopustit neznámý pachatel tím, že v přesně nezjištěné době v měsíci prosinec loňského roku odcizil před restaurací „U Kuchaře“ na ulici Ostravské v Hlučíně pánský kabát černé barvy v hodnotě 2.500,- Kč, ve kterém byla finanční částka na hotovosti ve výši 15.000,- Kč. Podle slov poškozeného muže ročníku narození 1960 z Vřesiny měl tento svůj kabát volně položen na lavičce, na které seděl. Případ byl hlučínským policistům nahlášen až dne 8.2.2012 a vše je nadále v prověřování a v prošetřování.


Kontrola řidičky osobního automobilu pod vlivem návykových látek v Opavě

Dne 8.2.2012 v době kolem 01:45 hod. policejní hlídka z obvodního oddělení PČR v Opavě stavěla a kontrolovala poblíž křižovatky ulic Joy Adamsonové a Riegrové v Opavě řidičku osobního motorového vozidla značky Peugeot 207, a to ženu ročníku narození 1987 z Opavy-Kylešovic. Orientační dechová zkouška detekčním digitálním přístrojem Drager vyzněla negativně, test testerem Drugwipe 5+ na možnou přítomnost omamných a psychotropních látek či jedů v jejím těle byl pozitivní na návykovou látku canabis. Výzvu policistů k podrobení se lékařskému vyšetření spojenému s odběrem biologického materiálu (krve nebo moči) bezdůvodně odmítla, na místě jí byl zadržen řidičský průkaz a bylo jí zakázáno řízení všech motorových vozidel do dalšího rozhodnutí.

 

 

Odcizení peněženky z kapsy kalhot v hypermarketu na ulici Olomoucké v Opavě

Dne 8.2.2012 v době mezi 11:30 hod. a 12:10 hod. neznámý pachatel spáchal v prodejních prostorách hypermarketu Albert Hypernova na ulici Olomoucké v Opavě přečin „Krádež“ a přečin „Neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku“ tím, že ze zadní kapsy kalhot poškozeného muže ročníku narození 1968 z Opavy-Kylešovic odcizil jeho pánskou koženkovou peněženku černé barvy bez hodnoty, ve které byla finanční částka na hotovosti ve výši 1.000,- Kč, platební karta a různé osobní doklady. Celková škoda tak činí 1.000,- Kč a případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR v Opavě.


Žena a mladý muž odcizili zboží v opavském hypermarketu Tesco

Dne 8.2.2012 policisté z obvodního oddělení PČR v Opavě ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z přečinu „Krádež“ ženě ročníku narození 1986 z Opavy-Kateřinek, neboť tato společně s mužem ročníku narození 1993 z Opavy-Kylešovic odcizila v době kolem 10:45 hod. dne 8.2.2012 v prodejně A3 Sport v budově Obchodního centra Tesco Silesia na ulici Těšínské v Opavě 1 kus sportovní soupravy značky Adidas v hodnotě 1.990,- Kč. Jakmile oba pachatelé přešli bez úhrady zboží přes pokladní zónu, byli zadrženi bezpečnostní ochrannou službou nákupního centra a byli předáni opavským policistům. Následnými lustracemi v dostupných evidencích bylo zjištěno, že se u pětadvacetileté ženy jedná o recidivu, poněvadž tato byla pro obdobnou majetkovou trestnou činnost pravomocně odsouzena rozsudkem Okresního soudu v Opavě ze září roku 2010 pro přečin „Krádež“, za který jí byl uložen podmíněný trest odnětí svobody o výměře 5 měsíců se zkušební dobou do října 2012. Výše uvedený osmnáctiletý muž je šetřen jako pachatel přestupku proti majetku. Vše je nadále v prověřování a v prošetřování.


Osmadvacetiletý muž odcizil zboží v opavském supermarketu Albert

Dne 8.2.2012 policisté z obvodního oddělení PČR v Opavě ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z přečinu „Krádež“ muži ročníku narození 1983 z Opavy, neboť tento v době kolem 16:00 hod. dne 8.2.2012 odcizil v supermarketu Albert na ulici Holasické v Opavě-Kateřinkách 2 kusy kávy značky Nescafé Gold v hodnotě 420,- Kč, přičemž si toto zboží dal pod bundu a když spatřil ochranku prodejny, tak proběhl bez zaplacení kolem pokladen. Před supermarketem Albert však byl pracovníkem ochranné služby prodejny zadržen a byl předán opavským policistům. Následnou lustrací v dostupných evidencích bylo zjištěno, že se u výše jmenovaného osmadvacetiletého muže jedná o recidivu, poněvadž byl tento pro obdobnou trestnou činnost majetkového charakteru odsouzen trestním příkazem Okresního soudu v Opavě z října roku 2010 k podmíněnému trestu odnětí svobody na 5 měsíců se zkušební dobou do dubna letošního roku a dále byl rozhodnutím Okresního soudu v Opavě ze srpna roku 2011 odsouzen pro přečin „Krádež“ k obecně prospěšným pracím ve výměře 80 hodin, které doposud neodpracoval.


Odcizení peněženky z kapsy bundy při jízdě ve vlaku mezi Krnovem a Opavou

Dne 8.2.2012 v době mezi 14:20 hod. a 14:40 hod. neznámý pachatel spáchal na blíže neupřesněném místě přečin „Krádež“ tím, že při cestě ve vlaku ze železniční stanice Krnov, okres Bruntál do železniční stanice Opava-východ na ulici Jánské v Opavě využil nepozornosti poškozeného mladíka ročníku narození 1995 z Opavy-Kateřinek a odcizil mu z kapsy bundy, kterou měl poškozený na sobě, jeho pánskou koženou peněženku hnědé barvy v hodnotě 300,- Kč, ve které se nacházela finanční částka na hotovosti ve výši 100,- Kč, různé osobní doklady a měsíčník na vlak s průkazkou v hodnotě 725,- Kč. Shora uvedenému sedmnáctiletému mladíkovi tak byla způsobena celková škoda ve výši 1.125,- Kč a případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR v Opavě.


Pokus krádeže kovového zábradlí u vodní nádrže Kružberk na katastru obce Svatoňovice

V přesně nezjištěné době od 15:00 hod. dne 6.2.2012 do 14:30 hod. dne 8.2.2012 neznámý pachatel spáchal na katastru obce Svatoňovice na Vítkovsku přečin „Krádež“ ve stádiu pokusu tím, že na místní účelové komunikaci při pravém břehu vodní nádrže Kružberk odřezal 24 kusů svislých kovových profilů ze svodidel o průměrné délce 110 cm, které poté na místě ponechal z důvodu vyrušení jinou osobou a utekl neznámo kam. Poškozené organizaci Lesy České republiky a.s. se sídlem ve Vítkově tak byla způsobena škoda zjevně převyšující finanční částku ve výši 5.000,- Kč. Případ je nadále v šetření ze strany policistů z obvodního oddělení PČR ve Vítkově.


Zpracoval :
René Černohorský

vytisknout  e-mailem